z mintaja, ale równie dobrze sprawdzi się tu dorsz 🐟 Składniki: 5-6 filetów z mintaja świeżych (bez skóry) 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowane 1 szklanka mąki pszennej 100 g płatków migdałowych sól, pieprz ok. 3/4 szklanki oleju rzepakowego Wykonanie: Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Większe filety kroimy na pół. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Oddzielamy białko
Kuchnia MagdaLenyobsmażania na patelni, bez panierki. Wystarczy ułożyć go na kilka minut w pyrkającym sosie, by stał się mięciutki i soczysty. Bardzo polecam! Składniki na 4 porcje: 2 filety-płaty z dorsza 2 czerwone spiczaste papryki 1 malutka ostra papryczka chili 500 ml passaty pomidorowej lub puszka krojonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!filetów rybnych (np. dorsz, morszczuk) 3 papryki czerwone 2 papryki żółte 1 duży por 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej ok. 50g sera żółtego Ew. sól i pieprz do smaku 3-4 łyżki śmietany 30% Dodatkowo : olej, jajka, bułka tarta Sposób przygotowania: Filety rybne myjemy
Kolorowy Przepisowniktylko na obiad.Taka ryba z piekarnika jest zdrowsza niż smażona.A taka z cebulka i serem pysznie smakuje i ryba nie jest taka sucha. SKŁADNIKI 600 g filetów rybnych( najlepszy dorsz atlantycki) sól,pieprz sok z cytryny 300 g cebuli olej 1 łyżeczka tymianku starty ser żółty WYKONANIE Rybę oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Odstawić(...)godzinę Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Następnie cebulę przesmażamy na oleju tak aby zmiękła ale nie zrumieniła się za bardzo, doprawić tymiankiem. Przyprawione wcześniej filety rybne kroimy na mniejsze kawałki.Układamy na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy olejem Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekamy15-20 minut, funkcja termoobieg. Po tym czasie
Mała w garnku mieszasmaczna. Zupa rybna Julii jest prostym przykładem na to jak można wykorzystać w rybę, nawet zwykle filety tak popularne w sklepach jak mintaj, morszczuk, miruna, czy dorsz. Ja użyłam mrożonych filetów z miruny, które oczywiście najpierw odmroziłam a potem włożyłam do zupy pomidorowo-cebulowej. Zupa plus bagietka to był wystarczający obiad. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikzwykła ryba smażona w panierce. Taką jedzą wszyscy i nie muszę nic kombinować. Nie znaczy to oczywiście, że innych ryb nie jemy. Dzisiaj trochę lżejsza propozycja. 750 g filetów z ryby (dorsz, mintaj, morszczuk ) paczka
Polska Zupaprzyjaciółmi czy na zwykłą kolację. Jest delikatna w smaku - lekko słodka, lekko kwaśna. [embed]https://youtu.be/XB-0jfcrNcM[/embed] Składniki na rybę w zalewie słodko kwaśnej: 0,5 kg filetów rybnych (dałam dorsza) dwie małe papryki czerwone 6 ogórków konserwowych 3 cebule Ciasto: jajko 1/3 szklanki wody 0,5 szklanki mąki sól, pieprz Zalewa: 2 szklanki wody (400 ml) pół szklanki
e-PrzepisyKulinarnemarchewki, mniej passaty, inną rybę, więcej przypraw. Dziś u mnie ryba w pomidorach, delikatna a zarazem wyczuwalna w smaku. Danie idealne nie tylko w niedzielne popołudnie. Składniki: filety rybne z dorsza +/- 1 kg 3 marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule słoik 360 g koncentratu pomidorowego szklanka passaty łyżeczka chrzanu szklanka bulionu warzywnego lub wody szczypta mielonego ziela angielskiego oraz
Zasmakuj Kuchnidwie, mieszając. Wykładamy na patelnię usmażoną wcześniej rybę, polewamy ją sosem maślanym, zdejmujemy porcje na talerze, polewamy resztą sosu z patelni i od razu podajemy. SKŁADNIKI 2 filety z soli, dorsza, flądry, pstrąga lub halibuta, po około 150-200g każdy 4 pełne łyżki stołowe mąki pszennej ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki drobno mielonego pieprzu – świetny będzie ziołowy lub biały
Karo in the Kitchenczym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki? Składniki 300 g fileta z czarnego dorsza 1 szklanka kiszonej kapusty 2 marchewki 4 ziemniaki 1 kawałek selera korzeniowego 1 pietruszka 200 g brukselki 1/4 kalafiora 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki smalcu
R'n'G Kitchencurry. Pyszna, domowa ryba w occie. Ostrzejsze danie na wigilijny stół, smaczna przystawka na sylwestrowe party czy inną okazję. Składniki na rybę w occie curry: 800 g filetów z ryby (dorsz, karp) 250 g cebuli 250 ml octu winnego (białego) 5 ziaren pieprzu 1 listek laurowy 1 pełna łyżeczka curry 2 łyżki mąki (można ryżowej bezglutenowej) 125 ml oleju
Rodzinka w kuchnikotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej dorsz ze szpinakiem PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 300 g filetów lub polędwiczek z dorsza – sól i pieprz – 3-4 łyżki mąki – olej do smażenia – 4 garści świeżych liści szpinaku – 4-5 ząbków czosnku – 1 łyżka oliwy
nietylkopasta.plodmiana od tradycyjnej ryby w occie. Potrawa kusi wspaniałym smakiem jak i efektownym wyglądem. Do jej przygotowania możemy użyć dowolnej, ulubionej ryby, na przykład miruny, mintaja czy dorsza. Składniki: 600g filetów rybnych (u mnie mintaj) 1 szklanka bułki tartej 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia 250ml soku pomidorowego pół szklanki wody 1 czerwona papryka
Blog z Apetytemidealna potrawa zarówno na ciepło jak i na zimno, a idealnego smaku nabiera dopiero na drugi dzień lub po kilku dobrych godzinach od przygotowania. Składniki: 1 kg filetów ryby np.mintaja, dorsza, morszczuka 2-3 pietruszki pół średniego selera 1 por( biała część) 1-2 cebule pół szklanki oleju 2-3 szklanki wody sól pieprz, mielony oraz w ziarenkach kilka ziaren
Pysznie & Piękniełatwo dostępnych składników i przypraw. Nie potrzebne są również "egzotyczne" składniki, których nie zawsze dostaniecie w każdym sklepie, aby otrzymać pyszny obiad w 20 minut. Polecam :) 4 filety tilapii lub dorsza cebula ząbek czosnku 2 łyżki oleju łyżka soku z cytryny lub limonki łyżka mąki 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz ognista mieszanka przypraw w młynku (niekoniecznie
Smakołyki Asisobie Atlantyckie kombu, ale z powodzeniem można go ominąć. Danie rewelacyjne, łatwe do zrobienia no i pyszne. Składniki: 1 pasek atlantyckiego kombu (opcjonalnie) ok. 1 kg filetów rybnych (najlepiej dorsz) 1 czerwona papryka 2 - 3 cebule 3 pomidory 4 - 5 średnich ziemniaków ok. 4 łyżki masła 2 szklanki wody 1 szklanka śmietany 18% sól pieprz słodka czerwona papryka
Mama Gotujeryby, jest obłędna i koniecznie musicie ją wypróbować. Składniki: 300 g omułków bez skorupek 300 g krewetek bez pancerzy 500 g filetu z dorsza lub innego fileta ryb o białym mięsie 2 cebulki szalotki 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka zielona sól i pieprz 2 cm świeżo startego
Niezły MłynekFiskibollur ( islandzkie kuleczki rybne) ryba - filety (Ysa "łupacz", dorsz lub inna), 60 dag ziemniaki ugotowane, 25 dag sol, pieprz Rybę gotujemy lub pieczemy, według uznania. Mielimy rybę i ziemniaki na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Robimy niewielkie kuleczki i delikatnie je spłaszczamy. Smażymy na zł oto. Podajemy ze wszystkim co tylko lubimy, świetnie smakują z sosem czosnkowym. Smacznego
Tradycyjna kuchnia inaczejŚwiąteczna Ryba w innej odsłonie:) SKŁADNIKI: 12 krewetek Tiger filet z ryby (dorsza, mintaja, łososia) 250 g sera mascarpone 1 jajko pietruszka zielona kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych pół ciasto francuskie białe wino sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, papryka ostra Rozmrożone krewetki podgotować w białym winie. Natomiast rybę ugotować na parze. Do serka mascarpone dodać wyciśnięty ząbek czosnki, posiekaną
MarciochaKucharzynajważniejsze - uwielbiana przez mojego synka :) Polecam. Składniki: 3 marchewki puszka groszku 200 ml śmietany 200 ml bulionu kurczakowego lub warzywnego 2-3 łyżki masła 2 łyżki mąki Dorsz 2-3 filety lub inna ulubiona ryba 2 jajka przyprawy Wykonanie: Rozbijamy jajka w talerzu, dodajemy sól, pieprz, paprykę i trochę suszonego lub świeżego kopru. Mieszamy i do jajek dodajemy
Smaki Edytyzaskakująco smaczny, zachwycił chyba wszystkich. Polecam przepis na łososia w sosie ogórkowym, nie tylko za smak, ale i za prostotę wykonania. Łososia można zastąpić inną ryba np. dorszem. Składniki: 4 filety z łososia około 180g każdy 100g czerwonego kawioru Umyte filety łososia dokładnie osuszamy. Marynata: 4 łyżki oleju rzepakowego Kilka gałązek świeżego koperku oraz pietruszki 4 ząbki pokrojonego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię