brązowego ryżu. Ryż ten jest bardzo smaczny,mega sypki i szybko się go gotuje,nawet szybciej niż napisano na opakowaniu i zawiera wiele cennych wartości odżywczych. SKŁADNIKI 4 filety z dorsza takie po 100g najlepiej 1 brokuł 250g ryżu sypkiego ząbek czosnku pieprz,sól 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka oliwy z oliwek ogórki kiszone(opcjonalnie) WYKONANIE Ryż ugotować
Mała w garnku mieszaSkładniki (2 porcje): 300 g fileta z dorsza 600 ml bulionu warzywnego 2 średniej wielkości ziemniaki 2 marchewki pietruszka korzeń kawałek selera łyżka oliwy z oliwek łyżka posiekanej natki pietruszki kurkuma sól, pieprz Sposób przygotowania: Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę
Menu ZdrowiaSkładniki 2 większe filety z Dorsza puszka krojonych pomidorów z puszki ok 4 chochel bulionu warzywnego sól, pieprz szczypta tymianku 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki łyżka śmietany Przygotowanie Pomidory przelać do rondelka, podlać dwoma chochelkami bulionu i trzymać na średnim ogniu kilkanaście minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą tymianku (jeśli będzie za kwaśno - można przełamać
Gaździnka warzySkładniki (2 porcje): 300 g fileta z dorsza 600 ml bulionu warzywnego 2 średniej wielkości ziemniaki 2 marchewki pietruszka korzeń kawałek selera łyżka oliwy z oliwek łyżka posiekanej natki pietruszki kurkuma sól, pieprz Sposób przygotowania: Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę
Menu Zdrowiaponiedziałku polecam rybę, wiadomo, że zdrowa ... A ja jadam ich zdecydowanie za mało... Składniki; 3 filety z dorsza sól, pieprz, 2 kromki chleba (bez skórki) 3 łyżki siekanego koperku 10 dag sera feta 2 łyżki masła Przygotowanie; Dorsza myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Obsmażamy na maśle z każdej strony. Do misy blendera wkładamy chleb, ser feta
Radość kipiąca uśmiechem.WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 2 filety z dorsza atlantyckiego (około 150-200 g każdy), 1,5 łyżki mąki, 1/2 łyżeczki curry, 2 łyżki masła, sól; sos: 4 pomidory, 1/2 większej cebuli, łyżka masła, zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól, cukier; warzywa pieczone: 6 większych ziemniaków, 20 dag pieczarek
JejKuchniaNiedzielny obiadek Składniki: około 80 dkg filetów z dorsza, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 łyżek mąki pszennej, 1 jajko, 1 łyżka octu, 3/4 szklanki oleju rzepakowego (w tym około 30 ml oleju sezamowego), 6 łyżek nasion sezamu, sól. Przygotowanie: rybę pokroic na mniejsze kawałki oraz sprawdzić czy nie ma ości. Zrobić ciasto - mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną wbić jajo
Państwo Wojtczuk gotujączyli podpłomyk z burakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, albo sałatka z pieczonym kurczakiem, boczkiem i szpinakiem w wersji szybkiej. Gdybym chciała wersję obfitą, to do zupy byłby filet z dorsza podawany z babką ziemniaczaną i śmietanką z kminkiem. Podpłomyk był chrupki i bardzo polski w smaku (burak i kombinacja szypiorku z serkiem). Można je też zamówić na wynos
Ugotowane pozamiatanerobię kotleciki, smażę i zajadamy ze smakiem z gotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej. Smakują bardzo dobrze ! smak podkręca cebula i suszone pomidory. Polecam. Składniki: 3 mrożone filety rybne ( dorsz, miruna, mintaj) 1 woreczek ryżu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 cebule dymki ze szczypiorem 3 suszone pomidory z oliwy 3 jajka Sól himalajska do smaku Pieprz świeżo mielony
Wanilia i KardamonSkładniki filet z Dorsza jajko sól, pieprz szczypta lubczyku, tymianku i estragonu odrobina oliwy Przygotowanie Rybę przyprawić solą, pieprzem i usmażyć po minucie z każdej strony. Po zdjęciu z patelni skropić odrobiną soku z cytryny. Do woreczka śniadaniowego wbić jajko, przyprawić szczyptą lubczyku, tymianku, estragonu i soli. Zawinąć i włożyć do wrzątku na 4 minuty. Ja podałam na sałacie
Gaździnka warzySkładniki: -800 g. filetów z dorsza -2 jajka -2 bułki -natka pietruszki -sól -pieprz -majeranek -1,5 łyżki mąki -3 łyżki bułki tartej -olej Sposób przygotowania: Rybę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Bułki namaczamy w wodzie. Do zmielonej ryby dodajemy namoczone i odsączone bułki, jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko razem
Magia jedzenia.Składniki: filet z dorsza pół puszki cydru 100 ml śmietanki 30% sól, pieprz kilkanaście kropli z cytryny 1-2 ząbki czosnku por Przygotowanie Pora poszatkować i podsmażyć na solidnej łyżce masła. Następnie podlać cydrem i trzymać jeszcze kilka minut na małym ogniu. Zmiksować i wlać z powrotem na patelnię. Wlać śmietankę, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem (przeciśniętym przez
Gaździnka warzyktóra leży w przyprawach nabiera aromatu, który niweluje zapach ryby. A zapach ryby niektórych odrzuca. Dodatkową zaletą jest panierka - chrupiąca i złocista. Każdy ją polubi . ~~SKŁADNIKI~~ duże filety z dorsza 2 szt. suszona natka pietruszki 1 łyżeczka pieprz cytrynowy 1 łyżeczka sól 3/4 łyżeczki czosnek granulowany 3/4 łyżeczki olej 3-4 łyżki masło 1 łyżeczka bułka tarta
Kuchnia PaulettesSkładniki: 70 dag filetów rybnych (np. dorsz, miruna) 4 marchewki 2 pietruszki pół selera 3 cebule 3 ząbki czosnku olej roślinny do smażenia 1 duży koncentrat pomidorowy (20 dag) 2 łyżki octu winnego mąka pszenna do panierowania ryby kilka ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe sól, pieprz Sposób wykonania: Rybę myjemy, suszymy, nacieramy solą i pieprzem. Obtaczamy mąką i smażymy
Qchnia po prostu