fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:211/256)

Schab Chow Mein 264

łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków 1/3 łyżeczki imbiru Warzywa: 1/2 papryki 100 g pędów bambusa ½ zielonej części cebulki dymki 3-4 grzyby mun ½ marchewki garść fasolki szparagowej (użyłam mrożonej, przed smażeniem lekko ją rozmroziłam) Sos: 1/4 szklanki wywaru z kurczaka (rozpuszczam ½ kostki rosołku z kurczaka) 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego

Mania Gotowania
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami 346

oliwa 1 ząbek czosnku ½ cebuli 300g zmielonego mięsa wieprzowego np. szynki 300 ml przecieru pomidorowego 250 g startego sera mozzarella 6 plastrów salami 8 pieczarek garść mrożonej lub świeżej fasolki szparagowej 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej ½ marchewki ½ papryczki chili 2 łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka sosu worhestershire 1 łyżka sosu sojowego pieprz Przygotowanie: Zaczynamy

Mania Gotowania
Kurczak w sosie Hoisin 393

chilli 2 łyżki sosu hoisin 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków pół pęczka cebulki dymki garść mrożonych brokułów garść mrożonej fasolka szparagowa 3 grzyby mun ½ marchewki 1 łyżka sezamu 1 łyża oleju Sos: 2 łyżki octu ryżowego 3 łyżki sosu hoi-sin 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka jasnego sosu

Mania Gotowania
Zupa tajska - Mój #1 !!! 197

liści kaffiru czyli liści limonki 1 puszka mleka kokosowego 1 pomidor 1 łyżeczka pasty chilli 1 papryczka chilli 2 piersi z kurczaka lub 6 krewetek tygrysich warzywa opcjonalnie( fasolka szparagowa, marchewka,groszek) 1 i 1/2 szkl bulionu sok z limonki kolendra olej Trawę cytrynową kroimy na mniejsze kawałki ( 1-2 cm). Galangal lub imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy

Olikowa kuchnia
Sałatka z truskawkami - FIT NA WIOSNĘ ;-) 169

CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA Składniki: - sałata lodowa - fasolka szparagowa - kalafior - truskawki - kapary dresing: ocet balsamiczny, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwa z oliwek, musztarda kremska Smacznego! Pozdrawiam pięknie

SMYKWKUCHNI
Dlaczego warto jeść śniadania? 175

zielona); omlet z ulubionymi dodatkami (owoce, warzywa), kubek herbaty liściastej (czerwonej lub zielonej) pełnoziarniste naleśniki lub placuszki (ulubione dodatki), kubek herbaty liściastej (zielonej lub czerwonej); jajecznica, ugotowane brokułu lub fasolka szparagowa, 2 kromki chleba pełnoziarnistego lub razowego, kubek herbaty liściastej (czerwonej lub zielonej); Zaleca się jeść posiłki na ciepło, które rozbudzą nasz organizm i dadzą energii na cały dzień

Truskawkowa Fiesta
Przetwory domowe, zapasy na zimę 223

Przetwory domowe. Pretwory na zimę. Zapasy na zimę. Ogórki kiszone. Ogórki konserwowe. Fasolka szparagowa konserwowa. Surówka z białej kapusty na zimę. Dżemy. Soki. Dżem wiśniowy. Dżem jagodowy. Sok z aronii (aroniowy). Nalewka z aronii. Składniki Kliknij w obrazek, by przejść do przepisu: Syrop z kwiatów lipy Surówka z białej kapusty na zimę The post Przetwory domowe, zapasy na zimę appeared

Kulinarne Przeboje
Dietetycznie: omlet z zielonymi warzywami 203

Szczypta smaku". No to nie ma co dalej przekonywać, do dzieła.   Składniki: I tutaj panuje dowolność, składniki to po prostu zielone warzywa, ja dorzuciłam: paprykę zieloną, szpinak, groszek, fasolkę szparagową, można też dodać pora będzie idealnie pasował.      3 jajka odrobina bryndzy kiełki No i robimy tak, na ociupińce oliwy podsmażamy nasze warzywka. Wrzucamy je na patelnię

Brzuszki Łakomczuszki
Jajka. Śniadanie. Pan Ziółko. Omlet z cukrowym groszkiem, szpinakiem i bratkami 179

moje zdumienie kiedy okazało się, że to młodszy pan Ziółko przyjechał sprzedawać swoje plony ! Czegóż tam nie było ! Różne rodzaje sałat, ziół i zielska różnej maści, zielony groszek, bób, fasolka szparagowa , cebula, ogórki, cukinia, buraczki, brukiew, kolorowe kalafiory , cykoria liściasta, jarmuż, kwiaty cukinii , nasturcji, bratków i ogórecznika - to tylko część asortymentu. Wszystko nakłada się samemu - ile potrzebujesz, na ile masz

Smaczna Pyza
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 175

Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak, czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku. W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna z nas nie odmówiła sobie rozmów z innymi blogerkami, podglądałyśmy się wzajemnie

Pasja Smaku
Pierś z kurczaka grillowana 201

Soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka przygotowana na patelni grillowej. Mięsko marynowałam przez całą noc w marynacie. Podałam z ziemniakami zapiekanymi klik oraz fasolką szparagową z ogórkami. Było smacznie. Składniki: 3 piersi z kurczaka Marynata: 5 łyżek oleju 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka octu balsamicznego z modeny Kamis 0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis

Ala piecze i gotuje
Ziołowe młode ziemniaczki 249

warzywne . U mnie często na obiad są po prostu ugotowane ( czasem potem podrumienione na maśle ) młode ziemniaki i miska sałaty , mizerii lub zestaw różnych sezonowych jarzynek lub surówek ( kalafior, fasolka szparagowa, pomidor z cebulką, młoda marchewka z kalarepkę itp.) Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Wytrawna galaretka 196

przywola wspomnienia kolorowego lata czy upragnionej, zielonej wiosny. Wszystko w naszych rekach. skladniki na keksowke 24x10cm 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 2 jajka 1 marchewka kilka zielonych fasolek szparagowych pieczarki marynowane szynka w kawalku zelatyna sol, vegeta wykonanie. Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimna woda i obieramy. Marchewke i fasolke gotujemy do miekkosci w osolonej wodzie. Wyciagamy warzywa

Przysmaki Karolki
Fasolka z mięsem gulaszowym 191

danie towarzyszy nam przez cale lato odkąd tylko pojawi się świeża, żółta fasolka szparagowa. Nauczyłam się go do znajomej Turczynki, która bardzo często gotowała je latem dla całej rodziny. Danie proste, bez wyszukanych składników, sycące i pyszne. Oczywiście w trakcie kilku lat dopasowałam je pod siebie i z takimi zmianami go podaje. A ze warte jest waszego zainteresowania niech świadczy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kokosowa marchewka wg Buni 217

Zostało mi od wczoraj kotletów ( bez sosu )   i ryżu . Zrobiłam więc tylko marchew trochę inaczej zamiast fasolki szparagowej . Czas : 20 minut Składniki : 3 średniej wielkości marchewki 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 szklanka wody 1 łyżeczka masła szczypta soli Marchew obrać, pokroić na plastry a potem w słupki. Zalać wodą zmieszaną z mlekiem kokosowym . Lekko posolić, dodać masło

Buniabaje w kuchni