Jak w każdą sobotą, tak i tym razem, wybrałam się na większe zakupy do okolicznych sklepów. W głowie kołatała mi się myśl o kuchni dalekowschodniej. Zaprowadziła
zadanie-gotowanieRozpoczynam nowy, nietypowy tydzień konkursowy:) Co będzie się działo? Nie zdradzę za wiele, po prostu zaglądajcie 🙂 Dzisiaj zaczynam od konkursu i zarazem akcji kulinarnej o
WiszniówkaJesteście gotowi na eksplozję letnich smaków? 🙂 Zapraszam na zapiekankę z letnich warzyw. Nie mogę się nacieszyć tym letnim okresem, kiedy mamy taki dobrobyt świeżych, sezonowych
WiszniówkaSkładniki: 50 dkg fileta z dorsza lub czarniaka gałązka estragonu 1 mała cebulka oliwa sól i pieprz kasza z warzywami: 1 szklanka kaszy bulgur 1 słoik
czarrna od kuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuPost Zupa warzywna z brokułem i kalafiorem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeniego skorzystam. Polecam, odkryjcie fasolkę na nowo :) Przepis zapożyczony od Turcja od kuchni. Taze fasulye zielona fasolka na sposób turecki SKŁADNIKI: 0,5kg zielonej fasolki (może być szparagowa) 3 duże pomidory 1 duża cebula 2 zielone papryki sól pół łyżeczki cukru pieprz kumin tymianek papryka Pul Biber jeśli ktoś lubi dania bardziej pikantne oliwa
Kuchnia w opałachugotowanego makaronu 1 udko z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki garść fasolki chińskiej lub szparagowej sól pieprz szczypta trawy cytrynowej oregano majeranek tłuszcz do smażenia pół kulki mozzarelli świeże zioła Do wooka wlać 2 łyżki oleju, dodać cebulę posiekaną w kostkę, czosnek , pokrojoną drobno paprykę i mięso oddzielone od kości i pokrojone w kostkę. Dodać również
Gotowanie jest łatwePoza kolejnością wkracza Grecja. Okropnie prosta w zrobieniu i smaczna Fasolakia, jaką jedliśmy na Korfu! Składniki (2-3 porcje): - 250-350 g fasolki, na przykład szparagowej - 250-350 g ziemniaków - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - opakowanie pomidorów z puszki - natka pietruszki, sol, pieprz (do smaku) - oliwa z oliwek (do smażenia) - 2-3 łyżki wody Przygotowanie: 1) Rozgrzewamy oliwę. Cebulę(...)czosnek kroimy w ulubiony sposób. Wrzucamy na oliwę i smażymy na małym ogniu. 2) W międzyczasie kroimy ziemniaki w średniej wielkości kawałki. Wrzucamy do smażenia. 3) Obieramy fasolkę i kroimy na pół. Dorzucamy do reszty warzyw. Smażymy przez kilka minut na średnim ogniu. Dolewamy 2-3 łyżki wody i dusimy przez około 10 minut, do wyparowania wody. 4) Dodajemy sól
Roślinożerni urlopowiczelitra soku pomidorowego - 1udko,2 skrzydełka - garść fasolki maslowej ,lub szparagowej - 1-2 marchewki pokrojona w kostkę -kawałek pora pokrojonego w kostkę -1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę
w mojej kuchniindyka w curry, w sosie dyniowym. Kasza jaglana i fasolka płaskostrąkowa. Danie lekkie, smaczne i przyjemne :) 2 porcje: 300 g piersi indyka 150 g kaszy jaglanej garść fasolki płaskostrąkowej (lub zwykłej szparagowej) 2 łyżki mleka kokosowego 3 łyżki gotowanej dyni (lub pieczonej, lub puree) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy: curry, czubryca, garam masala, sól olej kokosowy do smażenia Mięso kroimy(...)mięso. Dynię, mleko kokosowe i koncentrat pomidorowy blendujemy na krem, dodajemy do kurczaka. Doprawiamy garam masala i solą, dusimy przez 5-10 minut. Podajemy z kaszą jaglaną i gotowaną fasolką. Ja fasolkę polałam olejem z pestek dyni i posypałam solą (do gotowania nie dodawałam soli). Smacznego
Kucharzycafasolkę konserwową w wersji MEXICO! ;-) Jeśli lubisz smak słodko-kwaśny i dość pikantny, jesteś zwolennikiem pikli -tak to danie dla Ciebie! SKŁADNIKI: - 1 kg ugotowanej all dente fasolki (może być zielona szparagowa, bądź żółta, żółta mamut) PRZYPRAWY (wszystkie razem łączymy w całość) - 1 łyżeczka- czosnek w płatkach - chili suszone w nitkach (może też być świeże pokrojone w paseczki) - 1 łyżka(...)ucieramy) ZALEWA: - 1 litr przegotowanej wody - 1/2 szklanki octu spirytusowego - 3/4 szklanki cukru - 1 duża łyżka miodu - 2,5 łyżki soli W/w składniki łączymy ze sobą, uzyskujemy gotową zalewę. Fasolkę ugotowaną (w lekko osolonej wodzie) all dente, układamy w słoikach, do których wcześniej rozdzieliśmy przyprawy (po około 3/4 do 1 łyżeczki przypraw do słoika). Zalewamy letnią zalewą. Wszystkie strąki fasoli
SMYKWKUCHNI