fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:222/256)

Sałatka nicejska 292

względem różnorodności składników jest to danie raczej „na bogato” i nie ma powodu, by je „odchudzać”. Smaków w tej sałatce ma być dużo jeśli mamy ją nazwać nicejską. Pomijając fasolkę i ziemniaki, sałatka przygotowywana jest z surowych warzyw. Ziemniaki powinny być raczej młode. Jeśli akurat nie ma na nie sezonu, możemy mimo wszystko je pominąć o ile nie mamy dostępu(...)pomidorków koktajlowych 100g zielonej fasoli szparagowej (świeżej lub mrożonej) garść (ok. 20 sztuk) czarnych oliwek 100-150g lub kilka porwanych liści ulubionej sałaty gałązka koperku 3 łyżki soku z cytryny 7 łyżek oliwy sól świeżo mielony czarny pieprz Do podania lekko przypieczona, chrupiąca pszenna bułka/bagietka Instrukcje Jeśli używamy świeżej fasolki, obieramy ją z łykowatych części i kroimy

Kulinarna Pokusa
Bezglutenowe świderki z kurkami i talarkami kiełbasy w sosie pomidorowym z fetą 138

jakościowo kiełbasy pół szklanki zielonej mrożonej długiej fasoli szparagowej 1 suszony pomidor masło klarowane 2 marynowane papryki 250 g kurek listki bazylii do smacznej dekoracji przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, majeranek, papryka ostra i słodka Wykonanie: Makaron ugotujcie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzejcie masło, wrzućcie pokrojonego w kostkę suszonego pomidora, fasolkę, pokrojoną w cienkie paski paprykę marynowaną, cebulkę

Zasmakuj Kuchni
KURCZAK NA WŁOSKĄ NUTĘ Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 192

więcej) ugotowany makaron al"dente 35 dag.fasolki szparagowej oliwa 1 puszka pomidorów krojonych 2 cebule 2 ząbki czosnku 100ml.białego wina 250ml.bulionu warzywnego 3 liście laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę,czosnek  obieramy i siekamy drobno.Fasolkę czyścimy ,kroimy lub używamy mrożonej.Na oliwie podsmażamy czosnek z cebulą,dodajemy fasolkę,pomidory,bulion warzywny,wino,liście laurowe

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak na zielonej łące... 204

gram fasoli szparagowej mrożonej 2 łyżki masła 1/3 szklanki bułki tartej ryż KURCZAK Najpierw przygotowujemy szpinakowy farsz. Na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy szpinak.   Piersi rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Układamy na niej szpinak i zawijamy w roladkę. Każdą pierś dodatkowo owijamy w szynkę. Smażymy 20 minut w piekarnika 180 stopni. FASOLKA Fasolę gotujemy w osolonej

Mój Smak na Życie
zupa fasolkowa z kalarepką na rosole... 130

drobiowy, 1/2 kg fasola szparagowa, 2 sztuki kalarepka młoda, 1 pęczek natka pietruszki, 8 sztuk ziemniaki młode, 1 łyżeczka papryka ostra, - do smaku maggi rosół z niedzieli zagotować, jak jest mniej niż 3 litry to dolać wody do rosołu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 10 minut dodać pokrojoną kalarepkę w słupki i fasolkę żółta na mniejsze słupki

W Mojej Kuchni Lubię
WĄTRÓBKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 130

dag.fasolki szparagowej mrożonej 6 pomidorów  3 cebulki 2 ząbki czosnku 1 szkl.bulionu z warzyw 2 listki laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego sól morska pieprz mielony szczypta cukru trzcinowego oliwa z oliwek *********************************************  Cebulkę i czosnek obrać i pokroic w cienkie plasterki.Pomidory umyć ,zdjąć skórkę ,podjąć na cząstki.Usunąć gniazda nasienne , a miąższ pokroić w drobną kostkę.Fasolkę rozmrozicmi pokroić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka letnia 149

niej częściej niż tylko na niedzielę.Jest  syta i śmiało może służyć jako obiad. Ja dzisiaj więcej już nic nie gotuję, za gorąco Składniki: 15 dag fasoli szparagowej żółtej ( plus porcja na podjadanie )  10 dag zielonego groszku  1 mały kalafior  1 jędrny pomidor  1 duży młody ziemniak świeżo mielony pieprz czarny 2 łyżki majonezu(...)łyżki naturalnego gęstego jogurtu 1 łyżka kaparów  2 jajka ugotowane na twardo Sposób przyrządzenia: Marchewkę, selera, ziemniaka oczyścić, opłukać  i ugotować w osolonej wodzie.  Fasolkę i kalafior  ugotować w oddzielnym garnku, następnie pokroić na mniejsze kawałki ( 3 części) , pozostałe warzywa w małą kostkę. Pomidor sparzyć, obrać i pokroić również w małą kostkę. Kalafior podzielić na małe

pieprzny smaczek
W jednym naczyniu - paella 121

albo szparagowa - ryż 100 g na osobę - przecier pomidorowy lub pomidory czerwone - przyprawa colorante,lub szafran,kurkuma do zabarwienia ryżu - sól i pieprz do smaku, papryka czerwona w proszku - bulion drobiowy,lub woda 150-200 g owoców morza Wykonanie Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, dodajemy czosnek, przecier pomidorowy ewentualnie pomidory i podsmażamy z kurczakiem. Następnie dodajemy paprykę, fasolkę i zalewamy

w mojej kuchni
Pizza z szynką, fasolką szparagową i ogórkiem 167

letniej wody, 20g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, ½ łyżeczki soli, 2 łyżki oliwy, Dodatkowo: 3 ogórki kiszone, 1 duży pomidor, 10 plastrów Szynki Dymionej Hańderek, 2 cebule, 200g fasoli szparagowej, 100g sera żółtego, 1,5 łyżeczki bazylii, 1 łyżka przecieru pomidorowego, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: W letniej wodzie rozpuszczam drożdże oraz cukier. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję sól(...)drożdże. Wyrabiam ciasto przez około 5 minut. Następnie przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 2. Cebulę kroję w piórka. Szklę na oliwie. Oprószam solą oraz pieprzem. Fasolkę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Kroję na mniejsze kawałki. Szynkę kroję w grubsze paski. Ogórki kroję w plasterki. Pomidora kroję w kostkę. 3. Z wyrośniętego ciasta formuję okrąg

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczarki zapiekane z fasolką i jajkiem 197

się skończy? Brakuje mi ciepła, świeżych owoców i słońca. Dlatego posiłkujmy się tym co jest.  Porcja dla 2 osób. Składniki: 50 g pieczarek 30 g fasoli szparagowej ( może być mrożona) mała czerwona cebula 20 g szybki wędzonej 4 pomidorki koktajlowe 2 jajka 5-6 liści świeżej bazylii 1 łyżeczka oregano sól, pieprz do smaku(...)wszystkie składniki w promocji :) Przygotowanie: W kostkę kroimy szynkę i cebule, pieczarki na mniejsze części. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na masełku najpierw cebulę, dodajemy po szynkę i pieczarki z fasolką. Smażymy na małym ogniu dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Po połowie przerzucamy do naczynek przeznaczonych do pieczenia, posypujemy świeżą bazylią i wbijamy  po jajku. Układamy

Niezły Młynek
Kurczak z warzywami po tajsku – pyszne danie na obiad 194

pieczonymi ziemniakami czy makaronem ryżowym.   Składniki na kurczaka z warzywami po tajsku (4 porcje): 500 g piersi z kurczaka 2 średniej wielkości marchewki średniej wielkości por garść fasoli szparagowej zielone (świeża lub mrożona) duża papryka czerwona około 50 g tajskiej pasty curry (dałam żółtą, może też być ostrzejsza czerwona) 400 ml mleczka kokosowego łyżka sosu sojowego ciemnego sól, pieprz(...)marchew kroimy w paski, fasoli odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Pora kroimy w plastry. Na patelni z rozgrzaną łyżką oleju podsmażamy najpierw kurczaka, następnie wrzucamy marchew i fasolkę. Patelnię nakrywamy i dusimy około 10 minut. Po tym czasie wrzucamy paprykę i pora i smażymy jeszcze około 10 minut. Następnie na patelnię wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy pastę curry

e-PrzepisyKulinarne
Duszone warzywa po włosku + brązowy ryż 143

łyżeczki curry - 50g fasoli szparagowej                      - ½ łyżeczki ziół dalmatyńskich - ½ marchewki(...)się gniazd nasiennych   - Na odrobinę rozgrzanej oliwy wrzucić pora i posiekane chili, smażyć przez 30 sekund - Dodać trochę wody, ziemniaka i pozostałe przyprawy; dusić przez 5 minut - Wrzucić fasolkę, cukinię, marchewkę, brokuła i kukurydzę; dusić przez kolejne 5 minut - Do ryżu dodać trochę oliwy, wymieszać i przełożyć na talerz - Warzywa skropić sokiem z cytryny i posypać kostkami awokado, wymieszać

Wegańska kuchnia orientalna
Pieczone udka z warzywami 150

jest fakt, że za jednym zamachem otrzymujemy soczyste mięso, rozpływające się w ustach warzywa oraz aromatyczny sos. Składniki - 1,5 kg udek z kurczaka - dwie duże marchewki - garść fasoli szparagowej - 1 puszka groszku konserwowego - ½ selera - przyprawa do drobiu - ostra mielona papryka - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe  i chciałbyś aby ten blog(...)czas.  Z góry dziękuję. Wykonanie Udka umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami według uznania. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Marchewkę i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i przekroić na pół. Groszek osączyć. Udka włożyć z warzywami do rękawa do pieczenia. Rękaw ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Piec ok. 80 minut w piekarniku rozgrzanym

Świat Smaku
Zupa fasolowa z kurkami -czyli wszystko do jednego garnka 128

rozgrzewkę! U mnie dzisiaj zupa fasolowa z kurkami, którą ugotowałam na rosole z kurczaka. Jak zwykle dodałam mięsko do zupy, co by była pożywniejsza. Bardzo lubię zupę z fasolą szparagową. Dodałam również fasolę mung. Próbowaliście gotować fasolową z kilku rodzajów fasoli? Ja lubię takie eksperymenty. Wrzuciłam jeszcze resztę kurek. Zupa to takie uniwersalne danie, można wrzucić wszystko do jednego garnka(...)zupy aby lekko nasiąknął. Każdy ma swoje sposoby jedzenia zupy. Zupa fasolowa Składniki: na 4 porcje 1,5 l rosołu z kurczaka 80 g fasoli mung 250 g zielonej fasolki, u mnie mrożona 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 10 cm pora 250 g kurek 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki 250 g mięsa z gotowanego kurczaka 150 ml śmietanki

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania