Przepis od mojej kochanej Bożenki-czyli na pewno bez mięsa. Zdrowo i smacznie. SKŁADNIKI:(2-3 porcje) 1/2 szklani ryżu 1 średnia cebula 2-3
Kopystką po garach1/2 kg mielonego mięsa z indyka 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej + do panierowania świeże zioła: lubczyk, oregano i
czarrna od kuchniZupa warzywna, zupa jarzynowa, jarzynówka, czy śmieciówka – zwał jak zwał – ważne, że smaczne i pożywne :) Składniki Por 1 por Marchew 5 marchewek Pietruszka 2
Kulinarne PrzebojeJ eśli dotąd myśleliście, że tempura pochodzi z Japonii, to mam dla Was szokującą wiadomość: ten sposób przyrządzania potraw w panierce i ich smażenia na głębokim
Food SquareCzy już macie dość zjadania resztek po świętach? I marzycie o czymś innym niż śledzie, pieczone mięsa, kaloryczne sałatki? Jeśli tak to zapraszam na danie lekkie
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszne, rozpływające się w ustach mięso w kremowym sosie na bazie świeżych pieczarek, cebuli i musztardy. Wspaniała potrawa nie tylko na co dzień, ale także na
Kuchnia EllieTakie warzywa są super. Gotowane na parze zachowują wszystko co dobre w środku. Możecie dodać różne warzywa, według upodobań. Pierwszy sposób – warzywa umyć. Marchewki obrać
Kuchnia PokoleńKolejna i nie ostatnia zupka..znów dużo tych zupek gotuję i poszukuję nowych pomysłów.Pomysł na taką zupkę znalazłam tutaj ..ja co nieco pozmieniałam- dostosowałam zupkę
Moje domowe kucharzenieJeżeli nie macie już pomysłów na sałatki, to może spodoba wam się ta? Idealna żeby ją wziąć ze sobą do pudełka, ale z powodzeniem można też
Polska ZupaTakie danie można serwować z makaronem lub ryżem. Smacznego Do woka wlać olej, rozgrzać. Dodać pastę curry i chwilkę smażyć aż poczujecie jej intensywny zapach. Cebulki
Kuchnia PokoleńOstatnio chodziła za mną chęć na bliżej nieokreślone coś pysznego. W owym czasie próbowałam wielu rzeczy ale nawet pizza nie pomogła (sic!). Poszłam w końcu po
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWróciło piękne, upalne lato. Ciesze się bardzo z tych pewnie już ostatnich ciepłych dni. Jeszcze na początku minionego tygodnia siedząc na ławce czułam nadchodzącą jesień. Tym
Przysmaki KarolkiSzczerze mówiąc, ten gulasz był jednym z nielicznych dań, które jeszcze nie tak dawno potrafiłam zrobić W czasach studenckich jakoś nie miałam chęci ani zapału do
karmelowyJest to typowe danie marokańskie, jeśli nie macie takiego naczynia do pieczenia można upiec w żaroodpornym naczyniu. Na patelni roztopić masło, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka
Kuchnia PokoleńStali goście tego bloga wiedzą, że jestem pomidorową maniaczką i uprawiam co roku ok. 20 odmian tych przepysznych owoców. Wśród nich są pomidory żółte. Mam starą
Weekendy w domu i ogrodzie