fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:207/256)

Nafaszerowana papryczka ;) 134

Składniki na 1 porcję: - 1 papryka - mały kawałeczek papryczki chilli - mały kawałek cukinii - 1 mała marchewka - kawałeczek selera - 2-3 fasolki szparagowe - 1 mała cebula - świeże listki bazylii i oregano - natka pietruszki - 1 łyżka oleju rzepakowego - ok. 50 g piersi z kurczaka - 1 jajko - sól do smaku PS .: Tak na prawdę papryczkę można nafaszerować niemalże każdymi warzywami, wszystko

Zdrowie na języku :P
Nadziana cukinia :) 134

Mamy :) Składniki: - 1 średnia cukinia - 1 duża marchewka - kawałeczek papryczki chili - kilka fasolek szparagowych - kilka pomidorków koktajlowych bądź 1 duży - 4 plasterki szynki - 1 średnia cebula - pietruszka, koperek, świeża bazylia i oregano - sól do smaku - 2 łyżki oleju rzepakowego - 50 g startego parmezanu PS.: Cukinię można nadziać czym tylko się chcę, każde warzywko będzie pasować :) Przygotowanie: Cukinie przekrajemy wzdłuż. Wydrążamy

Zdrowie na języku :P
Pieczony szczupak w carry, z koprem, warzywami i olejem z awokado :) 112

Składniki: - 1 mały świeży szczupak - sok z cytryny - 1 łyżka oleju z awokado Badapak - koper - świeże/mrożone warzywa ulubione (u mnie marchewka, kalafior, groszek, por, brokuł, fasolka szparagowa, ziemniaczki - każdego po troszku) - przyprawy: sól, carry, pieprz czerwony, pieprz caynne Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową. Oczyszczonego szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny, do środka ryby wkładamy koperek, solimy i przyprawiamy. Warzywa

Zdrowie na języku :P
Pikantna zapiekanka ziemniaczana 264

ziemniaczana. Z aromatyczną wędzoną papryką, chorizo oraz szparagami i kukurydzą. Rozgrzewająca, aromatyczna i prosta w przygotowaniu więc do dzieła :) 7-8 średnich ziemniaków pół pęczka szparagów mrożonych ( możecie zastąpić fasolką szparagową ) 4 łyżki kukurydzy 70 g chorizo dymka ze szczypiorkiem łyżka oliwy z oliwek łyżeczka pikantnej wędzonej papryki 0/5 łyżeczki cayenne łyżka masła łyżeczka mąki 0/5 szklanki mleka

Mienta blog
Kiełki fasoli, grzyby shitake... i smażony makaron 144

kurczaka * 4 grzyby shitake * 1/3 opakowania kiełków fasoli mung * 1 mała marchewka * 1/2 średniej pietruszki * 1 cebulka szalotka * 1/2 małej żółtej papryki * 2 łyżki groszku mrożonego * 2/3 szklanki zielonej fasolki szparagowej * 2 cm kawałek imbiru * 1 ząbek czosnku * sos sojowy * pikantny sos chili * gotowa przyprawa azjatycka (lub własna kompozycja) * olej sezamowy * sezam biały i czarny * 3 łyżeczki tapioki (może też

Mix smaku
Złociste plaże = złocista sola 169

minuty, by panierka była chrupka, a ryba w środku mięciutka. Przed podaniem rozłóż filety na ręczniku papierowym, by obciekły. Podawaj z sosem tatarskim i czym chcesz: sałatą, ziemniakami, fasolką szparagową lub jajkami przepiórczymi.  Smacznego

Gotowanie to kochanie
Moje pesto 143

dodają lekki ser jak Ricotta albo prescineua.  Według tradycji, pesto podaje się z płaskim, wstążkowym makaronem trenette, gotowanym z małymi kawałkami ziemniaka. Pod koniec gotowania dodaje się fasolkę szparagową. Na koniec te trzy składniki są mieszane z pesto i odrobiną wody z gotowania. Voila! Jak już pewnie zdążyliście zauważyć, ja lubię bawić się smakami i wymyślać własne wersje tradycyjnych

Gotowanie to kochanie
Schab wieprzowy, puree z batatów i chutney jabłkowy 187

przez sitko. 4. Na talerz wykładamy 2 łyżki puree, kładziemy kawałek mięsa, a na wierzch wykładamy chutney jabłkowy. Całość polewamy tłuszczem z pieczenia. Możemy podać z pieczonymi pomidorkami lub fasolką szparagową - zblanszowaną i podsmażoną na maśle. Smacznego

My Culinary Art
Potrawy wegańskie 183

fasoli Duszona marchewka po turecku Fasulye pilaki Hummus z południowych Włoch Sałatka na przeziębienie Libański ryż z soczewicą Hummus z bobu Gazpacho ekspresowe Sałatka z kuskusu Sałatka z fasolki szparagowej Korzenny pilaw z bobem Grillowane szparagi i pomidorki

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta z chorizo,fasolką,bobem,botwinką,kalarepą i z resztą ferajny :) 131

natłuszczoną  formę i pieczemy ciasto około 15 minut w 180 - 190 stopniach w piekarniku. Kiedy ciasto jest gotowe nakładamy farsz - składniki poniżej: Składniki na farsz: garść zielonej fasolki szparagowej garść łodyg z botwinki mała czerwona papryka garść bobu kilkanaście plasterków chorizo (można pominąć jeśli chcemy danie bez mięsa) por - zielona część kilka pomidorków koktajlowych i mała kalarepka pół młodej

Bon Appetit Małgorzaty
Młode ziemniaczki z koperkiem 127

będę ich specjalnie przedstawiać, oto mój sposób na młode ziemniaczki do obiadu. Dobrze będą smakować z fasolką szparagową po grecku . Składniki: młode drobne ziemniaki siekany świeży koperek sól masło Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki szczotkujemy lub skrobiemy, myjemy i zalewamy wodą. Solimy i gotujemy. 2. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzamy, dodajemy 1-2 łyżki masła oraz siekany koperek i całość mieszamy

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na domowe przetwory 325

papryką i kurkumą Sałatka pieczarkowo-paprykowa Sałatka szwedzka Sałatka z kalafiorem, papryką i ogórkiem Mizeria na zimę Warzywa w marynatach / zalewach Buraczki w zalewie octowej (całe) Botwinka pasteryzowana Fasolka szparagowa do słoików Kiszony kalafior Ogórki korniszone (konserwowe) I Ogórki korniszone (konserwowe) II Ogórki korniszone z miodem Ogórki kiszone Ogórki kiszone z chilli Ogórki małosolne Ogórki kanapkowe słodko-kwaśne Papryka konserwowa

Kuchnia domowa Ani
Polędwiczka wieprzowa faszerowana 184

tych nie osłoniętych), patelnię przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C  na 30 minut.  podawać z puree z ziemniaków i np fasolką szparagową. Smacznego

Stare Gary
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 2004

chłodne, zimowe dni. Rozgrzewa i dodaje energii na resztę dnia.  Smacznego! Składniki: 8 ziemniaków 250 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) 250 g mrożonych warzyw (brokuły, marchewka, fasolka szparagowa, groszek) sól, pieprz 2 cebule 200 ml śmietany 18% 20 dag żółtego sera 1 jajko szczypta chili zioła prowansalskie szczypta gałki muszkatołowej  1 łyżka masła Wykonanie: Jedną cebulę obrać

Pasja Smaku
Risotto z kurczakiem i warzywami. 330

szklanki suchego ryżu - ok. litr bulionu, rosołu - 1 cebula pokrojona w drobną kosteczkę - mięso z tegoż rosołu obrane i pokrojone w małe kawałki - dowolne warzywa ( u mnie groszek zielony, fasolka szparagowa, kalafior) - 2-3 łyżki masła - ok 50 g parmezanu Składniki są tylko sugestią, risotto może być bezmięsne, można dodać zupełnie inne warzywa, dobrze na smak robi też dodanie białego

Z butelką mleczka w tle