fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:201/256)

Roladki z serem i sałatą 183

każdym plastrze układamy sałatę oraz plastry sera. Zwijamy na kształt roladki. Każdą obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni. Roladki podałam z ugotowaną zieloną fasolką szparagową i brokułem

VioletoweKucharzenie
Wegetariańskie curry z kotletów sojowych. 171

bierzmy się do pracy :) Wegetariańskie curry z warzywami i kotletami sojowymi (4 osoby) Składniki : 1 opakowanie kotletów sojowych 1 młoda cukinia 1 żółta papryka 1 duża cebula 1 garść fasolki szparagowej 1/2 papryki chili 1/2 szklanki słonecznika 1 garść pestek dyni 2 łyżki rodzynek oliwa z oliwek jogurt naturalny tymianek, kardamon, garam masala, curry, pieprz cayenne, sos sojowy Zaczynamy

vegetanie
Dieta 5:2, czyli pomidorowa jajecznica i kotlety rybne 159

złota dodać jajka i smażyć do ulubionej konsystencji. Wartości: Wartość energetyczna: 246 kcal Białko: 14,0 g Węglowodany: 2,7 g Tłuszcz: 20,4 g Obiad: - 1oo g ugotowanej fasolki szparagowej mrożonej; - 50 g ugotowanej ryby; - 50 g ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej drobnej; - łyżka bułki tartej; - 1 jajko - przyprawy, koperek Rybę drobno posiekać, wymieszać z kaszą, jajkiem, koperkiem i przyprawami

dom-agi.pl
Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim 208

gruszek ostudzoną kaczkę nadziewamy gruszkami, jeśli zostaną- wkładamy je razem z kaczką do rękawa i wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika. pieczemy około 30 minut podajemy z fasolką szparagową lub pure z ziemniaków i selera Smacznego!! P.S. Zamiast całej kaczki, możecie użyć tylko udek lub piersi:) będą tak samo pyszne

Luźna Kuchnia
Piramidki drobiowe z masłem pietruszkowym 184

trzech stron, co spowoduje, że powstanie piramidka. Mięso smażone z czterech stron będzie z wyglądu "zwykłe". Smażone z trzech - zawsze to coś innego :) Smażymy na złoty kolor Podałam z fasolka szparagową... ... i ziemniakami Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Łosoś na parze 210

przypraw. W garnku do gotowania na parze zagotować wodę. Zamarynowanego łososia przełóż na sito nałożone na garnek do gotowania na parze skórą do dołu. Dodaj wybrane warzywa - ja wybrałam fasolkę szparagową mrożoną (położyłam ją na sicie na 3 minuty przed końcem parowania) oraz surówkę z surowej marchewki z rodzynkami i brązowym cukrem. Łososia parować około 12-15 minut. Smacznego

Moje Qulinaria
Wołowina w sosie słodko-pikantnym TaoTao 199

WYKONANIA DANIA: 100 g grzybków mun TaoTao 400-500 g mrożonej mieszanki warzywnej chińskiej 150 g kiełków fasoli mung 1 płaska łyżka rozbitego pieprzu syczuańskiego 150 g fasolki szparagowej PRZYGOTOWANIE: Do rozgrzanej głębokiej patelni przekładamy stopniowo mięso odsączone z marynaty. Obsmażamy dokładnie każdy kawałek mięsa (nie wiem ile czasu to trwało, skupiłam się na tym aby dobrze obsmażyć

ClauditteMissCooking
Smażony kurczak w stylu azjatyckim Tao Tao 187

Składniki: 4 udka z kurczaka 4 podudzia z kurczaka 2 marchewki- pokroić w kostkę 1 szklanka groszku mrożonego 4 garści fasolki szparagowej 1 szalotka 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka kurkumy 4 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól himalajska  2 garści czarnych oliwek bez pestek 3/4 szklanki wody 8 łyżek Sosu Słodkiego tao Tao 2 łyżki sosu sojowego z grzybami

ClauditteMissCooking
Tandoori Love Soup with Chicken 158

Masala 1 czubata łyżka siemienia lnianego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżka utartego imbiru 1 czerwona papryczka chilli 2 szklanki wody Warzywa: marchewka brokuły kalafior fasolka szparagowa szalotka PRZYGOTOWANIE: Piersi kroimy w kostkę i marynujemy na całą noc ( 3 czubate łyżki Tandoori Masala,  1 czubata łyżka siemienia lnianego,  4 łyżki oliwy z oliwek

ClauditteMissCooking
Karkówka gotowana i zapiekana z warzywami 142

wlać olej, włożyć cebule pokrojoną w piórka tak aby zakryć mięso, na to pieczarki pokrojone w plastry, na pieczarki paprykę pokrojoną w paski,kalafior ,brokuł,marchewke pokrojona w plastry,fasolkę szparagową pokrojoną w słupki. .Doprawić ulubionymi przyprawami .  Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 30 minut

w mojej kuchni
SCHAB z garnka rzymskiego 203

pieczemy tyle ile waży mięso tzn,1,5 godziny.Po tym czasie mięso jest gotowe do spożycia ,soczyste ,mięciutkie i smakowite..Mięso nadaje się na kanapki ,na zimno....surówka -fasolka szparagowa ze słoika ,z ogródka....ziemniaki   .Smacznego

w mojej kuchni
Fasolka szparagowa w pomidorach 105

mojego uczęszczania na Politechnikę, Znowu zaczął liczyć się bardziej czas niż w wakacje. Dlatego prezentuje szybki i przepyszny posiłek :) Szczególnie dla osób dbających o linie. Podaję składniki: ~ 400g fasolki szparagowej (żółtej/zielonej) ~ łyżka masła ~ pomidor średniej wielkości ~ mała cebula ~ duży ząbek czosnku lub dwa małe ~ 3 łyżki śmietany 18% ~przyprawy (sól, pieprz, oregano, papryka) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Gotowany filet z piersi kurczaka w ziołach z warzywami 335

głód na długo. W tym wydaniu gotowany filet z piersi kurczaka z mnóstwem warzyw. Składniki: 1 filet z piersi kurczaka zioła prowansalskie pieprz 100g mrożonego trio warzywne 50g mrożonej fasolki szparagowej 3 plasterki dojrzałego awokado oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Filet z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy i posypujemy ziołami prowansalskimi i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 30 minut

Truskawkowa Fiesta
Feijoada completa, czyli brazylijski gulasz 218

Potrzebne nam: - 30 dag wołowiny - 20 dag karkówki wieprzowej - 10 dag kabanosów - 20 dag boczku - 2 czerwone cebule - 5 ząbków czosnku - duża papryka czerwona - szklanka mieszanki meksykańskiej Hortex (bez fasolki szparagowej) - 2 papryczki chilli - puszka czerwonej fasoli - sól czosnkowa - przyprawa do wołowiny - pieprz kajeński - ostra i słodka papryka - pieprz - 4 łyżki oliwy - 2 łyżki masła - pęczek szczypiorku - pęczek pietruszki Przygotowanie

W poszukiwaniu inspiracji
Mięsa 235

warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką

Ala piecze i gotuje