poświąteczny. nie/okazjonalny. przepis na dwie porcje. 300 gram dzwonków z karpia 3 korzenie pietruszki fasolka szparagowa listki boćwiny 2 łyżki miodu czerwony i zielony młotkowany pieprz kiełki sałaty oliwa chili oliwa 1 łyżka gęstej tłustej śmietany sól Pietruszkę skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku w temp.170 stopni do miękkości ( zdejmujemy wysuszoną skórę) a następnie blendujmy razem
na gaziegłówne, wegetariańskie, przekąski i desery. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najbardziej przypadły Wam do gustu. Dania główne Pieczona wątróbka Dania bez mięsa Kasza kuskus z warzywami Zapiekana fasolka szparagowa Pieczone ziemniaki Brukselka i spółka z patelni Przekąski Mini pizze bez ciasta Sałatki Sałatka hawajska Desery Domowe batony musli Placek jaglany z borówkami Puszyste ciasto z jabłkami
My Chcemy Jeśćbyło około 40 minut, ale wszystko zależy od wielkości ognia pod patelnią ;) Sos ma sobie łagodnie pyrkać, na pewno odparuje. Ja podałam te pyszności z ryżem brązowym i fasolką szparagową. Mniam! :D Smacznego
Jak gotować i nie zwariowaćciekawostek, które między innymi pozwolą wam na przygotowanie zdrowych i smacznych posiłków :) z dodatkiem warzyw czy owoców :) Czego nie należy robić: przykrywać garnka, w którym gotuje się fasolka szparagowa lub brukselka - wtedy warzywka nie tracą intensywnego zielonego koloru. Nie powinno się za mocno przyrumieniać cebuli - ponieważ jest ona wtedy ciężko strawna. Nie należy pozostawiać warzyw do namoczenia, ponieważ np. ziemniaki
W Moim Magicznym Domunasz ogródkowy groszek i fasolkę, jednak teraz te mrożonki dostępne są praktycznie wszędzie :). Zimowo-zielony makaron Składniki 200 g mrożonego groszku 200 g mrożonych brokułów 200 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 1 duży kubek jogurtu greckiego (400 g) 1 jajko 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka zmielonego pieprzu (u mnie zielony) 2 duże szczypty chilli w proszku (polecam zielone) Sól
Kuchnia w szuwarachbardzo smaczny i oryginalny dodatek do warzyw na ciepło. Aromatyczna pasta wzbogaci smak marchewki, brokułów czy fasolki szparagowej. Proponuję ugotować warzywa na parze, zachowaj więcej witamin. Składniki 50 g wyłuskanych orzechów włoskich 2-4 łyżek poszatkowanej natki pietruszki 50 g … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyprzecier pomidorowy czy domowy ketchup , papryka, z której można przyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać
moj przepis naPrzepis własny. Składniki na garnek o pojemności 3 litry: 1 korzeń pietruszki plaster selera (korzeń) 1 bardzo dojrzały pomidor 1/4 główki brokuła - około 150 g garść zielonego groszku lub fasolki szparagowej garść kukurydzy (może być konserwowa) 1 duża marchew lub dwie średnie 3 średniej wielkości ziemniaki 1 mały czerwony burak makaron tortellini z mięsem - 250 g liść laurowy, pieprz
Poezja Smaków - blog kulinarnydzięki temu całość będzie wilgotna, intensywna w smaku i niezwykle apetyczna! Nic prostszego ;) Do dzieła! Zapiekanka makaronowa w jogurtowo - pomidorowym sosie Składniki: 2 filety z kurczaka 100 g mrożonej fasolki szparagowej 100 g mrożonego szpinaku 100 g mrożonego groszku 5 ząbków czosnku 100 g sera żółtego, startego garść posiekanych orzechów włoskich olej kokosowy 450 g makaronu farfalle przyprawy: sól himalajska
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Spójrzcie jaka piękna i kolorowa sałatka!, bardzo prosta i wybornie smakuje, zapewniamy, nieczęsto gości na stołach fasolka szparagowa, sezon na nią trwa krótko, ale można ją przyrządzić korzystając z mrożonek, równie smacznej i wartościowej, jak świeża Składniki: 270 g sera feta 300 g fasoli szparagowej (może być mrożona) 2 duże pomidory 1 cebula czerwona sos 3 łyżki oliwy 1 łyżka
kgwjanczewoDorwałam książkę z przetworami, więc mam dużo pomysłów na nowe weki, jednak nie mam już pustych słoików! A dziś fasolka szparagowa na zimę wg Siostry Anastazji, prosta rzecz a w zimie na pewno ucieszy nie jednego łasucha. Czytaj więcej
Pychotkaaapierogi. Jeśli do tego są z dodatkami ulubionymi to niewiele potrzeba aby obiad był gotowy. Te kluseczki są bardzo sycące z dodatkiem sera Grana Padano, polecam. Kluski wiedeńskie z fasolką szparagową i bułeczką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieudziec koźlęcia z młodymi warzywami Składniki: Udo młodego koźlęcia (ok 3 miesiące) - nie umiem podać wagi ale ok 1/5 kg pól kilograma małych młodych ziemniaków kilka małych marchewek garść fasolki szparagowej 400 ml śmietanki 30% sól, pieprz, papryka słodka, świeży tymianek, liść laurowy 2 ząbki czosnku 1 cebula łyżka masła łyżka mąki Do dzieła!!! Udziec dokładnie myjemy i dokładnie nacieramy
sierotka maRysia w kuchnitylko dzieci ;) Do dzieła! ;) Składniki: 4-5 sztuk papryki 500 ml passaty pomidorowej marchewka 2 nieduże połówki piersi z kurczaka cebula mieszanka warzyw z marchewką, pieczarkami, brokułem i fasolką szparagową (może być dowolna mieszanka lub możecie kupić świeże warzywa) makaron spaghetti sól, pieprz oregano, bazylia czosnek granulowany tabasco lub papryka chili Papryki wydrążamy, wycinamy w nich buźki, ustawiamy w blaszce
Czerwona Porzeczkapyszne. Risotto to danie przy którym trzeba, wypadałoby stać 20 minut mieszając na patelni składniki a potem cieszymy się pysznym jedzeniem. Gorąco zapraszam na pyszne jedzonko. Risotto z fasolką szparagową i salami Fuet. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie