fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:189/256)

Jadłospis #3 - 1200 kcal 287

Obiad    ok  423 kcal ( JEDNA PORCJA Z DWÓCH ) Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło                                                                     4. Podwieczorek

Atlas Smaków
Różowa sałatka śledziowa 145

upieczone w piekarniku, pokrojone w małe kawałki 300 g filetów śledziowych w oleju mała czerwona cebula garść suszonej żurawiny majonez kremowy  Folwark musztarda ostra pół szklanki gotowanej zielonej fasolki szparagowej pieprz ziołowy sól morska lub himalajska do smaku Buraki kroimy z małe cząstki. Wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojonego w paseczki śledzia. Wsypujemy fasolę szparagową,żurawinę, mieszamy. Dosmaczamy solą

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak z warzywami 148

Roku. Poszłam za tym trendem (z lekkim opóźnieniem). Uważam, że na prawdę trudno jest zrobić coś smacznego, zdrowego, kiedy brak dobrych sezonowych warzyw. Tęsknię za rzodkiewkami, pachnącymi pomidorami czy fasolką szparagową za którą przepadam. No ale cóż, jakoś trzeba sobie radzić. Póki co wykorzystuję mrożonki i te warzywa, które o tej porze roku mają jakiś smak. Dziś przedstawiam Wam kolejny

Pobite gary Barbary
Gulasz z cytrynową nutą i fasolką szparagową. 221

mnie dziś kolejny gulasz , tym razem z fasolką szparagową i delikatną cytrusową nutką - a to za sprawą aromatycznych liści limonki. Mimo iż użyłam suszonych aromat w daniu był wyczuwalny. Zapraszam! Składniki; 50 dag karkówki lub szynki 2 marchewki 2 łyżki suszonej cebuli w płatkach  Skworcu 20 dag fasoli szparagowej 2 listki limonki Skworcu pieprz biały

Radość kipiąca uśmiechem.
Klopsiki z jajek i kaszy jaglanej 112

mieszamy. Formujemy spłaszczone klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. DO PODANIA: u mnie z czerwonym ryżem (przepis znajdziecie Tu:: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/czerwony-ryz.html  , oraz fasolką szparagową z masłem i bułką tartą

Kopystką po garach
Śniadanie z patelni 123

cukiniowo-paprykowym Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Jajko sadzone na grzance z bobem Jogurtowe placuszki Jogurtowe placuszki kakaowe Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe

Moja smaczna kuchnia
Lobio - gulasz z fasoli 194

oznaczającego właśnie fasolę. Klasyczne lobio robione jest z całych, niepopękanych ziaren, chociaż bywają i takie warianty tej potrawy, w których ugotowaną fasole należy rozgnieść. Lobio to również dania z fasolki szparagowej. Fasolę można łączyć z przeróżnymi warzywami i mięsem. Lobio jest sycące, dość pikantne i aromatyczne, z wyczuwalną nutą czosnku i orzechów, czyli składników, które bardzo często pojawiają się

Moje Małe Czarowanie
Najlepsze pieczone pasztety wegetariańskie 166

zimno np. z sosem chrzanowym, tatarskim, majonezem, lub jak u mnie z jogurtem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możesz użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej. Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki Pyszny, soczysty, świetny na obiad, na przekąskę czy do kanapki z sosem jogurtowym Przetestowany nawet na dzieciach mojej koleżanki, zajadały ze smakiem ! Składniki

Mój pomysł na
Pieczone warzywa 133

schodami w pokoju ;) Mam już sałatę, selera i kalarepkę. Planuję powoli co gdzie będzie rosło, na pewno będą pomidory, marchewka, pietruszka, rzodkiewka. Ale chciałbym w tym roku też fasolkę szparagową i może brokuły uda się własne wyhodować. Z karczochami już ryzykować nie będę ;) Na razie pozostaje się cieszyć tym co kupne. I pieczone w piekarniku. Zestaw może być dowolny. Polecam

bistro mama
Krem z zielonych warzyw 180

Coś wspaniałego! Składniki: brokuł 200g groszek 200g fasolka szparagowa 250g cukinia 300g cebula 2 zągbi czosnki przeciśniętego przez praske bulion warzywny 1,5l 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oleju przyprawy (sól, pieprz, ostra papryka, zioła) garść rukoli pare orzechów Przygotowanie: 1. Cebulka zarumienić w garnku z rozgrzanym olejem i dodać zielone warzywa pokrojone w kostkę. 2. Po paru

FITBUuK
Kurczak pieczony na warzywach 176

Składniki na 4-6 porcji: z przepisu z książki D. Kamińskiej "Superfood po polsku" 1 kg udek z kurczaka 3 buraki 250 g fasolki szparagowej (przelana gorąco wodą) 1 czerwona papryka 2 jabłka 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 por 2 marchewki 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki szczypiorku 1 garść słonecznika 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz olej, oliwa

Moja Galeria Smaku
Groszek w bułce tartej 159

receptury podchodziłam sceptycznie. Ale ze zwykłego groszku konserwowego można wyczarować całkiem niezły dodatek do obiadu, który smakiem przypomina fasolkę szparagową. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Potrawka z piersi indyka, cukinii, kukurydzy i pomidorów 160

owoców, chociaż niektóre z nich będą się już pomału kończyły. Przez ostatnie lata jesień bywała długa i słoneczna co powodowało, że mogliśmy dłużej cieszyć się świeżymi pomidorami, papryką, cukinią, fasolką szparagową i innymi jesiennymi warzywami. Miejmy nadzieję, że i ten rok będzie dla nas łaskawy, chociaż synoptycy straszą nas prognozami zapowiadającymi nawet pierwsze opady śniegu już niebawem. Może dlatego moje

Moja Mama Gotuje
Pasztet jajeczny z brokułem 142

zimno np. z sosem chrzanowym, tatarskim, majonezem, lub jak u mnie z jogurtem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możecie użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej.  Przepis bierze udział w akcji:   Polecam również w wersji wegetariańskiej:      Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki      Klops ryżowo jajeczny

coolinarny
Pieczony indyk – co zrobić by nie był suchy i bez smaku. 144

tego nie chcemy. Dodatkowo możesz przygotować sos z soków które wyciekły z mięsa dodając mąki kukurydzianej. Swojego indyka podałam z sosem żurawinowym, pieczonymi ziemniakami, puree z pietruszki, marchewką i fasolką szparagową

wysmienity