najbardziej zainteresować osoby, które są na diecie redukcyjnej, szczególnie dlatego, że umożliwia to ograniczenie napadów głodu oraz niekontrolowanego apetytu. źródło: pixabay.com Produkty o niskim IG Cebula – 15 Cukinia – 15 Fasolka szparagowa – 15 Ogórek – 15 Papryka – 15 Soja – 15 Tofu – 15 Bakłażan – 20 Czereśnie – 20 Czekolada gorzka – 25 Pestki dyni – 25 Wiśnie – 25 Gruszka – 30 Mleko sojowe – 30 Morele świeże
DajetSkładniki 1 duża główka młodej kapusty 70 dag karkówki 20 dag wędzonego boczku 30 dag fasolki szparagowej (może być mrożona) 3 marchewki 3 cebule 3 pomidory (bądź pomidory z puszki) 1 pęczek koperku 2 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanego estragonu 1 łyżka przyprawy jarzynowej 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz Sposób
Kuchenne aromatymarchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa (użyłam mrożonki) 4 szalotki 2 ząbki czosnku koperek cytryna masło sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Warzywa przełożyć na durszlak i rozmrozić. Cytrynę pokroić w plasterki, szalotkę na ćwiartki
magiczna kuchnia Kasiszybki włoski sos. Okrutnie mocny, ożywczy, bardzo charakterny i tak smaczny, że można go używać nie tylko do makaronu – wypróbujcie go też do pieczonego lub duszonego kurczaka i do fasolki szparagowej. W tym wypadku brzydkie słowa cisnące się na usta, czyli klasyczne staropolskie „o kurwa” będą Wam całkowicie odpuszczone i wybaczone! Pierwsza z plotek głosi, że tak swój makaron przygotowywały
Karo in the Kitchenpudełko i zabrać ze sobą do pracy. Składniki: * 100 g ryżu (użyłam ryżu basmati Skworcu) * 400 g piersi z kurczaka * 1 paczka mrożonki warzywnej (u mnie z marchewką, fasolką szparagową, groszkiem i kukurydzą) * sól do posolenia mięsa i wody do ryżu * 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka (użyłam Skworcu) * pół łyżeczki przyprawy do ryżu (użyłam Skworcu) * odrobina
Zrób to smaczniedanie było wegetariańskie, pomijacie mięso lub zastępujecie je tofu . Możecie też zamiast wieprzowiny użyć kurczaka lub wołowinę. Nie macie lub nie lubicie cukinii? Żaden problem, dodajcie brokuł lub fasolkę szparagową i też będzie super. Sama jeśli korzystam z przepisów, traktuję je dość luźno. Takie gotowanie, na luzie, to sama przyjemność. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka
Smakowity Blog Kulinarnynagrzanego do 220C piekarnika i piec ok.20 minut - u mnie środkowy poziom; grzałka góra-dół; be termoobiegu . Wyjmować, gdy skórka będzie na złoto zrumieniona i chrupiąca. Podawałam z zieloną fasolką szparagową z wody
Grunt to przepis!minut - na lekko złoty kolor. Wlać sos sojowy i smażyć jeszcze 2 minuty. Paprykę pokroić w cienkie paski - dodać do podsmażonych boczniaków. Dodać także pocięta na mniejsze kawałki zieloną fasolkę szparagową. Całość smażyć kilka minut, aż warzywa zmiękną. 3. Na koniec dodać orzechy nerkowca, sok z limonki oraz papryczkę chili. W razie konieczności dolać jeszcze odrobinę sosu sojowego. 4. Makaron
kolorowotorcikowoIlość porcji: 8 Składniki: • 0,5 kg filetu z halibuta bez skóry • szklanka, suchego dzikiego ryżu • szklanka wody • 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej • pełna łyżka masła np. klarowanego • łyżeczka soli • przyprawy do ryby: po łyżeczce bazylii, kminku, zielonego pieprzu oraz szczypta soli Naczynie do pieczenia: Gjuwecz o pojemności 6 litrów
AniaGotuje.plteż pojawią się na blogu. Jednak z arachidków jest moim masłem ukochanym. Orzeszki arachidowe mają bardzo dużo białka i co śmieszniejsze, należą do gatunku roślin strączkowych, czyli to kuzyn fasolki szparagowej. Co jeszcze sprawia, że warto jeść orzeszki ziemne? Mają dużo witaminy B3 (witaminy PP, niacyny). Witamina B3 wspomaga układ nerwowy – więc jak czujecie, że zaraz was szlag trafi
ladykitchenBardzo proste danie - delikatne mięsko doprawione ostrą musztardą i owinięte plastrami boczku,aby nie wyschło. Podałam z gotowaną fasolką szparagową. Smakowało rewelacyjnie. Składniki: polędwica wieprzowa cienkie plasterki wędzonego surowego boczku musztarda rosyjska pieprz Polędwiczkę umyć,osuszyć i pokroić na porcje.U mnie z jednej polędwiczki wyszło 6 kawałków. Każdą porcję oprószyć pieprzem oraz posmarować musztardą. Następnie owinąć plastrami
Niespełnione zdolności kulinarnespecjalnych umiejętności. 😊 Składniki na 2 porcje: -120 g ryżu (u mnie brązowy) -160 g mięsa -180 g jogurtu naturalnego -50 g sera żółtego startego -100 g brokuła -50 g fasolki szparagowej zielonej -100 g marchewki (u mnie młoda ) -1 łyżka oliwy/masła Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy najlepiej parę godzin wcześniej aby dobrze napęczniał. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle
Zdrowie i pysznie na talerzupolecam na bardzo sycące śniadanie lub nawet kolację. Wystarczy pół godzinki żeby go przygotować. Do przygotowania omletu użyłam mrożonych warzyw od HORTEX. W składzie warzyw znajdowały się marchewka, groszek, fasolka szparagowa, brukselka i kalafior. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Zapraszam:) Składniki: Masa jajeczna: 4 jajka sól do smaku pieprz czarny do smaku 1 łyżeczka masła Warzywa: 20 dag mrożonego
Izabelawkuchnisiemieniem lnianym (zdrowiej niż mąką;)). Podawać z duszonymi ziemniakami i groszkiem z marchewką. Przepis na zasmażany groszek z marchewką znajdziecie tutaj: Groszek z marchewką (Ja dodałam jeszcze 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej, odcedzonej, reszta wg przepisu). Ziemniaki udusiłam z odrobiną masła i jogurtu greckiego. Smacznego
Trufelkowociągu tych dwóch dni. Tym czasem zapraszam Was na pyszny obiad! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej przyprawa do fajity (u mnie SKWORCU ) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego opcjonalnie garść startego sera żółtego ryż lub tortille (np. Develey) Wykonanie: Pierś pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą do fajity
Trufelkowo