fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:184/256)

Pieczone ziemniaki z obłędną skórką 206

nagrzanego do 220C piekarnika i piec ok.20 minut - u mnie środkowy poziom; grzałka góra-dół; be termoobiegu . Wyjmować, gdy skórka będzie na złoto zrumieniona i chrupiąca. Podawałam z zieloną fasolką szparagową z wody

Grunt to przepis!
Makaron z boczniakami w stylu azjatyckim 159

minut - na lekko złoty kolor. Wlać sos sojowy i smażyć jeszcze 2 minuty. Paprykę pokroić w cienkie paski - dodać do podsmażonych boczniaków. Dodać także pocięta na mniejsze kawałki zieloną fasolkę szparagową. Całość smażyć kilka minut, aż warzywa zmiękną. 3. Na koniec dodać orzechy nerkowca, sok z limonki oraz papryczkę chili. W razie konieczności dolać jeszcze odrobinę sosu sojowego. 4. Makaron

kolorowotorcikowo
Gjuwecz - halibut pieczony z dzikim ryżem i fasolką 136

Ilość porcji:  8 Składniki: • 0,5 kg filetu z halibuta bez skóry • szklanka, suchego dzikiego ryżu • szklanka wody • 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej • pełna łyżka masła np. klarowanego • łyżeczka soli • przyprawy do ryby: po łyżeczce bazylii, kminku, zielonego pieprzu oraz szczypta soli Naczynie do pieczenia:   Gjuwecz o pojemności 6 litrów

AniaGotuje.pl
Domowe masło orzechowe 178

też pojawią się na blogu. Jednak z arachidków jest moim masłem ukochanym. Orzeszki arachidowe mają bardzo dużo białka i co śmieszniejsze, należą do gatunku roślin strączkowych, czyli to kuzyn fasolki szparagowej. Co jeszcze sprawia, że warto jeść orzeszki ziemne? Mają dużo witaminy B3 (witaminy PP, niacyny). Witamina B3 wspomaga układ nerwowy – więc jak czujecie, że zaraz was szlag trafi

ladykitchen
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W BOCZKU 143

Bardzo proste danie - delikatne mięsko doprawione ostrą musztardą i owinięte plastrami boczku,aby nie wyschło. Podałam z gotowaną fasolką szparagową. Smakowało rewelacyjnie. Składniki:   polędwica wieprzowa cienkie plasterki wędzonego surowego boczku musztarda rosyjska  pieprz Polędwiczkę umyć,osuszyć i pokroić na porcje.U mnie z jednej polędwiczki wyszło 6 kawałków. Każdą porcję oprószyć pieprzem oraz posmarować musztardą. Następnie  owinąć plastrami

Niespełnione zdolności kulinarne
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 141

specjalnych umiejętności. 😊 Składniki na 2 porcje: -120 g ryżu (u mnie brązowy) -160 g mięsa -180 g jogurtu naturalnego -50 g sera żółtego startego -100 g brokuła -50 g fasolki szparagowej zielonej -100 g marchewki (u mnie młoda ) -1 łyżka oliwy/masła Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy najlepiej parę godzin wcześniej aby dobrze napęczniał. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Omlet z warzywami HORTEX. 183

polecam na bardzo sycące śniadanie lub nawet kolację. Wystarczy pół godzinki żeby go przygotować. Do przygotowania omletu użyłam mrożonych warzyw od HORTEX. W składzie warzyw znajdowały się marchewka, groszek, fasolka szparagowa, brukselka i kalafior. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Zapraszam:)   Składniki: Masa jajeczna: 4 jajka sól do smaku pieprz czarny do smaku 1 łyżeczka masła Warzywa: 20 dag mrożonego

Izabelawkuchni
Polędwiczka w sosie żurawinowym 131

siemieniem lnianym (zdrowiej niż mąką;)). Podawać z duszonymi ziemniakami i groszkiem z marchewką. Przepis na zasmażany groszek z marchewką znajdziecie tutaj: Groszek z marchewką (Ja dodałam jeszcze 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej, odcedzonej, reszta wg przepisu). Ziemniaki udusiłam z odrobiną masła i jogurtu greckiego. Smacznego

Trufelkowo
Kurczak w towarzystwie fajity 135

ciągu tych dwóch dni. Tym czasem zapraszam Was na pyszny obiad! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej przyprawa do fajity (u mnie SKWORCU ) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego opcjonalnie garść startego sera żółtego ryż lub tortille (np. Develey) Wykonanie: Pierś pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą do fajity

Trufelkowo
Chłodnik z botwinką 141

chce się siedzieć w domu, nawet po pracy człowiek dostaje energii. Na spacer, na wycieczkę rowerową, na bieganie, na opalanie... W taką pogodę uwielbiam lekkie obiady, typu fasolka szparagowa, jajko, mizeria, młode ziemniaczki, a najbardziej lubię chłodniki. Dzisiaj mam dla Was litewski, z koperkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką prosto z ogródka, z jajkami od szczęśliwych kurek. Wyszło pysznie :) Zapraszam! Składniki

Trufelkowo
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 359

specjalnych umiejętności. 😊 Składniki na 2 porcje: -120 g ryżu (u mnie brązowy) -160 g mięsa -180 g jogurtu naturalnego -50 g sera żółtego startego -100 g brokuła -50 g fasolki szparagowej zielonej -100 g marchewki (u mnie młoda ) -1 łyżka oliwy/masła Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy najlepiej parę godzin wcześniej aby dobrze napęczniał. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zupa jarzynowa z klopsikami 200

zupkę, ta co prawda była robiona jakiś czas temu..Pyszna zupka jarzynowa z dodatkiem pulpecików. bulion  2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 por  10 -20 dkg fasolki szparagowej sól , pieprz listek, ziele domowa vegeta 3 kopiaste łyżki kaszy manny + 1/2 szkl.zimnej wody 25 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 cebulka majeranek Wszystkie warzywa pokroić w kostkę

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z grillowanym antrykotem wołowym w sosie jogurtowym 164

tłuszczykiem. To też zwiększa szansę na dobre mięso. Składniki: na dwie porcje 160 g sałata rzymska 100 g grillowany antrykot wołowy 190 g mrożona mieszanka warzyw ( małe marchewki, kalafior, fasolka szparagowa ) 1 mały świeży ogórek 100 ml naturalnego jogurtu Przyprawa tzatziki Łyżeczka oleju Sól Pieprz Wykonanie: Do jogurtu dodajemy przyprawę tzatziki. Mieszamy. Ogórka ścieramy na tarce warzywnej , lekko solimy

Smaki Ewy
Kanapki na ciepło i na zimno 173

serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kanapka z omletem z cukinią i suszonymi pomidorami Kanapka z serkiem wiejskim i burakiem Zgrzewane

Moja smaczna kuchnia
Detoks owocowo-warzywny 166

DNIOWEGO DETOKSU OWOCOWO-WARZYWNEGO DZIEŃ 1:  7.00 - woda z cytryną  8.00 - śniadanie: koktajl z banana, truskawek i mleka migdałowego * 11.00 - II śniadanie: banan 14.00 - obiad:gotowana zielona fasolka szparagowa z sosem pomidorowym ( można zjeść bez sosu ) 16.00 - podwieczorek: koktajl z jabłka, kiwi, selera naciowego i wody * 19.00 - kolacja: sałatka z mixu sałat z pomidorem, ogórkiem, oliwkami, czerwoną cebulą

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania