SKŁADNIKI:(na 2 porcje) - kasza gryczana - 1 woreczek (100g) - ciecierzyca (u mnie w zalewie) - 1 puszka(240g) - warzywa na patelnię - 1/2 opakowania (225g) u mnie: cukinia, marchew, ziemniaki, kukurydza, fasolka szparagowa żółta) WYKONANIE: Kaszę gryczaną ugotować. W między czasie poddusić warzywa na patelni (bez dodatku tłuszczu) podlać wodą, dodać ciecierzycę. Kiedy warzywa będą gotowe, dodać kaszę gryczaną. Przyprawić wedle uznania
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaspulchnych kawałkach. Zdjąć z ognia. Przed podaniem jajecznicę oprószyć mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Jajecznicę na kiełbasie podawać z pieczywem lub ziemniakami i sezonową surówką np. sałatą zieloną, szpinakiem, fasolką szparagową itp. Smacznego :) Jajecznica z kiełbasą - delikatna i puszysta
Moja Książka Kucharskagołąbków, mięs pieczonych, klopsików), ryb, duszonych lub pieczonych warzyw. 2. Możesz przygotować ryż jako oddzielne samodzielne danie np. podsmażając z cebulą także boczek, kiełbasę, kurczaka, warzywa (papryczkę chili, brokuły, fasolkę szparagową, cukinię, suszone pomidory, paprykę, groszek konserwowy, kukurydzę konserwową), doprawiając ziołami (natką pietruszki, bazylią, tymiankiem) i przyprawami (papryką mieloną, curry, kurkumą
Kulinarne S.O.S.Składniki 40 dag brukselki zielonek 30 dag groszek cukrowy garść fasolki szparagowej zielonej 1 batat starty jak makaron parę plasterków boczku 1 brokuł zioła, ulubione-lubczyk sól odkwaszająca Wykonanie "al dente" :) Gotować nieco krócej niż zwykle i tyle. Nie ma ścisłej definicji i bardzo dokładnych przepisów odnośnie czasu gotowania. To zalezy od rodzaju surowca, temperatury, itd. Brokuły do al dente
mojej kuchniSkładniki 40 dag brukselki zielonek 30 dag groszek cukrowy garść fasolki szparagowej zielonej 1 batat starty jak makaron parę plasterków boczku 1 brokuł zioła, ulubione-lubczyk sól odkwaszająca Wykonanie "al dente" :) Gotować nieco krócej niż zwykle i tyle. Nie ma ścisłej definicji i bardzo dokładnych przepisów odnośnie czasu gotowania. To zalezy od rodzaju surowca, temperatury, itd. Brokuły do al dente
w mojej kuchnimięsisty pomidor, obrany i drobno posiekany 300 gramów białej kapusty, poszatkowanej opcjonalnie 1 czerwona papryka drobno posiekana 400 g fasoli z puszki - białej lub czerwonej - kidney (można zastąpić fasolką szparagową, albo suchą fasolą namoczoną wcześniej przez całą noc w wodzie) masło lub olej do smażenia sól i pieprz do smaku ćwierć łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny
Cztery Fajerylodówce. Zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Zupa warzywna z kiełbasą (6 porcji) Składniki: 150 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę 1/2 główki kapusty, poszatkowanej 100 g fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki 1 czerwona lub żółta papryka, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 4 pomidory, pokrojone w kostkę
karmelowyzupy wspaniale rozgrzeje po powrocie z zimowego spaceru. A jak u Was z zupami? SKŁADNIKI: 7 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka ¼ selera ½ pora 1 cebula 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej ½ szklanki mrożonego groszku 7-8 sztuk mrożonej brukselki ½ szklanki soczewicy czerwonej ½ szklanki kaszy jaglanej 2 litry domowego bulionu lub rosołu 1 czubata łyżka masła klarowanego 4 ziarna ziela angielskiego
Wanilia i Kardamonząbkiem czosnku, następnie pokrój w kostkę i od razu podawaj razem z zupą. Rada: do zupy krem możesz użyć też innych warzyw. Świetnie nadaje się brokuł, korzeń selera albo fasolka szparagowa. Artykuł Zupa krem z grzankami serowymi. Zrobisz raz dwa! [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskanagrzanym piekarniku aż się zarumienią lub smażymy na małej ilości tłuszczu z dwóch stron. Podajemy na obiad z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Jak widać na zdjęciu ja podałam z fasolką szparagową w bułce tartej, którą uwielbiamy. Mmm Pycha!!! Zajrzyj tutaj
Na moim talerzułyżeczki oleju sezamowego 1 łyżka miodu 1 papryczka chilli , żółta ( jeśli nie lubicie ostrości , można pominąć ) sól do smaku warzywa : 1 cebula 1 czerwona ,papryka cienkościenna , spiczasta garść kolorowej fasolki szparagowej ( może być mrożona ) 1 mała marchewka 1 kapusta Pak Choi 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego na tarce imbiru 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry 1 łyżka octu jabłkowego
Ogrodnik w podróżyDziś wspólne gotowanie z dziewczynami. Tematem jest lekkie danie ze strączkami. W mojej zupie znajdziemy soczewicę czerwoną, fasolkę szparagową oraz zielony groszek. Zupa jest lekka, bo gotowana na skrzydełkach z kurczaka. To taki delikatny rosołek z warzywami. Zapraszam po przepis. Składniki: opakowanie mrożonej zupy jarzynowej (z groszkiem, kalafiorem i szparagówką) 2 skrzydełka z kurczaka 2 małe ziemniaki 2/3 szklanki czerwonej
Czerwień i błękitduże porcje 60 g czerwonej soczewicy 60 g zielonej soczewicy Pół puszki mleczka kokosowego dobrej jakości Mieszanka warzyw (u mnie mrożona mieszanka z papryką, brokułem, kalafiorem, kukurydzą i fasolką szparagową) Pół czerwonej cebuli Ząbek czosnku 2 cm imbiru Płatki chili, kumin, kurkuma, wędzona papryka, kardamon, curry Sok z połowy limonki Bulion warzywny Soczewicę dokładnie wypłukać Na odrobinie oleju zeszklić posiekaną
HealthyCreationskukurydzą i łososiem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym
Kulinarne przygody Gatity