fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:185/256)

Pieprz 192

drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny pieczona dziczyzna Warzywa zielona fasolka szparagowa, białe fasole, fasola „Jaś”, grzyby  kalafior, duszone ogórki wszystkie rodzaje kapusty, pomidory, grzyby, groch, warzywa strączkowe zapiekane plastry bakłażana i cukinii, dynia duszona, orka

Pomysłowa kuchnia
pulpety drobiowe koperkowe w sosie śmietanowym... 174

talerz śmietanę wymieszać z 2 łyżkami mąki, zahartować trochę wywarem, wlać do wywaru i mieszać do zagęstnienia sosu, do smaku doprawić przyprawą w płynie 10 ziemniaków, 1/2 kg fasolki szparagowej, 10 małych marchewek obrać, wszystko włożyć do szybkowara wlać 2 szklanki, 1/2 łyżeczki soli, gotowac w szybkowarze 25 minut, ugotowane wylać na durszlak pyszne, delikatne pulpety z warzywami na smaczny

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe masło orzechowe 409

też pojawią się na blogu. Jednak z arachidków jest moim masłem ukochanym. Orzeszki arachidowe mają bardzo dużo białka i co śmieszniejsze, należą do gatunku roślin strączkowych, czyli to kuzyn fasolki szparagowej. Co jeszcze sprawia, że warto jeść orzeszki ziemne? Mają dużo witaminy B3 (witaminy PP, niacyny). Witamina B3 wspomaga układ nerwowy – więc jak czujecie, że zaraz was szlag trafi

ladykitchen
Sałatka z pieczonym kalafiorem, kurczakiem i gran padano 190

się te wszystkie pyszne, sezonowe warzywa robi mi się trochę smutno. Jak co roku sezon na nie trwa oczywiście zbyt krótko i nigdy nie mogę nacieszyć się młodym kalafiorem, fasolką szparagową, bobem, czy też świeżymi, gruntowymi ogórkami. W sumie niektóre z tych warzyw można zamrozić, albo zamarynować, czy też ukisić, jednak to już nie będzie to samo. Dlatego dziś zapraszam

365 dni dookoła kuchni
SCHAB GOTOWANY W KREMOWYM SOSIE PIECZARKOWYM 161

sosu (można przez sitko, aby uniknąć grudek). Gotować jeszcze chwilę, żeby sos zgęstniał.   PROPOZYCJA PODANIA: młode ziemniaki  z koperkiem, sałata masłowa z dodatkiem jogurtu naturalnego bądź śmietany, fasolka szparagowa,  mizeria, świeża sałatka wiosenna itd. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz go albo udostępnisz

Calzonella.com
Szparagi zielone z chili 195

podaję same, z bagietką posypane kozim serem lub upieczonymi kawałkami drobiu. Smakują także podane z zasmażką przygotowaną z bułki i masła, zapewne znacie ją z połączenia fasolki szparagowej. Szparagi można uprzednio pokroić na kawałki, obsmażyć i podać z kaszą, ryżem lub makaronem z dodatkiem innych warzyw lub kawałków kurczaka. Pyszne danie lub dodatek

Zasmakuj Kuchni
Tajskie czerwone curry z wieprzowiną i bazylią – Gaeng ped moo 247

Tuż przed podaniem dorzucamy do gorącego sosu bazylię i całość jeszcze raz mieszamy. Podajemy z ryżem lub z makaronem ryżowym. Jako dodatek sprawdzi się surówka z kapusty, ogórka, zielona fasolka szparagowa, grillowane warzywa. Z podanej ilości składników otrzymacie 3-4 średniej wielkości porcje do zjedzenia z dodatkami. SKŁADNIKI 500g schabu wieprzowego bez kości albo polędwiczki wieprzowej 2 łyżki oleju kokosowego

Karo in the Kitchen
Odwodnienie – śmiertelne zagrożenie. Garść informacji i super przepis 242

tłuszczu – fermentowane napoje mleczne – woda z kiszenia ogórków/buraków – sezonowe warzywa o dużej zawartości wody, np. cukinie, pomidory, ogórki, rzodkiewki, warzywa kapustne, – strączki – groszek, fasolka szparagowa – warzywa kiszone, które mają również szereg innych znakomitych właściwości – gotowane kasze – jęczmienna, pszenna, brązowy ryż A dla wytrwałych superprzepis – idealny na piekarnik, jaki mamy z oknem Chłodnik

Kate's Kitchen
Krem fasolowo- cukiniowy z szynką parmeńską 169

zupa krem którą szybko przygotujemy w sezonie świeżej fasolki i cukinii, swój smak zawdzięcza świeżym listkom mięty i szynki parmeńskiej. Niebanalnie i bardzo smacznie! Składniki: 1 cukinia 25 dag fasolki szparagowej zielonej 3 ziemniaki 1/2 pora 1 cebula 1 ząbek czosnku 6 listków świeżej mięty 10 dag szynki parmeńskiej 10 dag serka topionego śmietankowego 2 łyżki masła sól ziołowa

Wanilia i Kardamon
Fasolka szparagowa kiszona 220

Kiszona fasolka szparagowa to dalszy ciąg mojego domowego fermentowania czyli kiszonki rządzą u Smacznej Pyzy! Zawsze kochałam kiszone ogórki i kiszoną kapustę, ale przez lata niewiele innych rzeczy kisiłam. W mojej spiżarce pojawiał się kiszony kalafio r, pomidory, no i oczywiście kiszone buraki. Robię zakwas na chleb i żurki a to przecież także kiszonki. Nastawiam octy owocowe chociaż to nieco

Smaczna Pyza
Chłodnik ogórkowy z kalarepką 154

Ekspresowy wpis na blogu, pisany na kolanie. Bo ekspresowy przepis. Powstał wczoraj z tego, co przyniosłam z działki. Na kolejny obiad będzie fasolka szparagowa, później leczo i chłodnik z botwinki.  Posiałam na działce jakiś czas temu czarną rzepę, bo wpadły mi kiedyś nasiona w ręce. Bardziej z ciekawości, żeby sprawdzić czy urośnie, czy polubię. Bo rzepa ma specyficzny smak

bistro mama
sałatka z razowego makaronu z warzywami i sosem majonezowo-maślankowym... 153

Składniki: makaron rurki razowy 1 opakowanie, marchewka ugotowana 4 średnie, fasolka szparagowa mamut 15 dag, ogórek gruntowy 2 średnie, jaja na twardo 5 sztuk, kukurydza w puszce 1 puszka, groszek konserwowy 1 puszka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, ząbki czosnku 4 sztuki, sos sałatkowy włoski 1 opakowanie, majonez 4 łyżki, maślanka 1 szklanka, pieprz czarny grubo mielony

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto marchewkowe z bakaliami 158

kilka takich słodkich wypieków jest [ klik] .Dziś zaparaszam na ciasto marchewkowe,w sumie z marchewką już jest ciasto i ciasteczka , ale to ciasto jest inne.Była już kapusta kiszona , fasolka szparagowa , kukurydza , ogórki, ziemniaki , szpinak itd..ale jeszcze wiele warzyw jeszcze przede mną do eksperymentów. Razem ze mną ciasta z warzywami piekły:cdn. kilka marchewek [ 3 szkl.startej na tarce] garść

Moje domowe kucharzenie
WYTRAWNA TARTA DROŻDŻOWA z warzywami (orkiszowa, wegańska) 153

mąki orkiszowej 40 g mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka soli łyżeczka bazylii 30 g drożdży 1/2 łyżeczki cukru ok. 110 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy Dodatkowo: 100 g fasolki szparagowej 50 g marchewki 1/2 papryki 150 g pieczarek 1 cebula 1 pomidor na wierzch: marchewka, cukinia, pieczarki Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji

Via Gusto
Filety z mintaja smażone 222

ziemniaczanym, najczęściej z dodatkiem przetartego rozmrożonego zielonego groszku, zamiennie kukurydzy oraz surówką z kiszonej kapusty i marchwi. Świetnie pasują także pieczone warzywa takie jak: brokuły, kalafior, fasolka szparagowa lub uduszone na oliwie z oliwek z cebulą i chili.   Składniki: 12 porcji filetów z mintaja 2 jajka mąka kukurydziana, zamiennie pszenna, pełnoziarnista przyprawa do ryb, szczypta kardamonu

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania