fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:185/256)

Pieczone buraki - dodatek do koktajli, obiadu, sałatek jak i ciast 200

pieczony burakami, czerwoną cebulką i gotowanymi jajkami. Całość posypana ziarnami słonecznika i polana sosem winegret wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej   (przepis  TUTAJ ) 2. Sałatka z pieczonymi burakami, fasolką szparagową i serem feta  (przepis TUTAJ ) 3. Carpaccio z pieczonymi burakami, szpinakiem i serem kozim. Całość polana sosem musztardowo-miodowym   (przepis TUTAJ ) 4. Śledzie pod pierzynką, czyli niezawodne

Ugotować
Zupa krem ze szparagów 144

moja bajka:-) Uwielbiam kremową, aksamitną  konsystencje zupy z dodatkiem grzanek lub pieczywa czosnkowego. Nie miałam w planach przygotowywać akurat tej zupki na obiad, ale mój mąż zamiast kupić fasolkę szparagową to kupił szparagi 😃, więc musiałam w jakiś sposób je wykorzystać i ugotowałam zupkę. Zupy krem moim zdaniem nie tylko smakują wyśmienicie, ale również prezentują się o wiele bardziej elegancko

kulinarne odsłony pati
Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana / Marinated lamb with spicy eggplant stew 192

wysiłku i podałam to danie z równie łatwym puree z kalafiora . Polecam też z tej książki inny rewelacyjny i bardzo wiosenny przepis na lekki makaron z kurczakiem i młodą fasolką szparagową – niebo w gębie. Gorąco polecam! Scroll down for recipe in English Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana (4 porcje) Składniki na marynatę: 1 łyżeczka wędzonej papryki

karmelowy
Zielona fasolka z kiełbaskami. 139

niezależnie od pory roku. Jeżeli macie ochotę, możecie całośc przygotować w piekarniku. W sam raz sprawdzi się jako zagospodarowanie resztek kiełbasy po Wielkanocy ; ) Do przygotowania potrzebujemy: 750 g zielonej fasolki szparagowej (mrożona) 1 spora cebula (czerwona) 250 g kiełbasy (moja była podwedzana, surowa, ale wykorzystajcie to co macie akurat pod ręką, albo kupcie ulubioną) 500 ml bulionu warzywnego

Szybko Tanio Smacznie
Jarzynowa zupa krem 185

Składniki - fasolka szparagowa - kalarior - brukselka - szpinak - ziemniak - seler naciowy - natka pietruszki - oliwa - sól - pieprz Do zupy można użyć świeżych warzyw lub mrożonek. Przygotowanie 1. Warzywa umyć i ugotować w osolonej wodzie. 2. Ugotowane warzywa wrzucić do wody i zblendować. 3. Całość gotować około 15 minut, doprawiając do smaku oliwą, solą, pieprzem i natką pietruszki

Kuchenne innowacje
Jadłospis #3 - 1200 kcal 311

Obiad    ok  423 kcal ( JEDNA PORCJA Z DWÓCH ) Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło                                                                     4. Podwieczorek

Atlas Smaków
Różowa sałatka śledziowa 180

upieczone w piekarniku, pokrojone w małe kawałki 300 g filetów śledziowych w oleju mała czerwona cebula garść suszonej żurawiny majonez kremowy  Folwark musztarda ostra pół szklanki gotowanej zielonej fasolki szparagowej pieprz ziołowy sól morska lub himalajska do smaku Buraki kroimy z małe cząstki. Wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojonego w paseczki śledzia. Wsypujemy fasolę szparagową,żurawinę, mieszamy. Dosmaczamy solą

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak z warzywami 178

Roku. Poszłam za tym trendem (z lekkim opóźnieniem). Uważam, że na prawdę trudno jest zrobić coś smacznego, zdrowego, kiedy brak dobrych sezonowych warzyw. Tęsknię za rzodkiewkami, pachnącymi pomidorami czy fasolką szparagową za którą przepadam. No ale cóż, jakoś trzeba sobie radzić. Póki co wykorzystuję mrożonki i te warzywa, które o tej porze roku mają jakiś smak. Dziś przedstawiam Wam kolejny

Pobite gary Barbary
Gulasz z cytrynową nutą i fasolką szparagową. 249

mnie dziś kolejny gulasz , tym razem z fasolką szparagową i delikatną cytrusową nutką - a to za sprawą aromatycznych liści limonki. Mimo iż użyłam suszonych aromat w daniu był wyczuwalny. Zapraszam! Składniki; 50 dag karkówki lub szynki 2 marchewki 2 łyżki suszonej cebuli w płatkach  Skworcu 20 dag fasoli szparagowej 2 listki limonki Skworcu pieprz biały

Radość kipiąca uśmiechem.
Klopsiki z jajek i kaszy jaglanej 142

mieszamy. Formujemy spłaszczone klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. DO PODANIA: u mnie z czerwonym ryżem (przepis znajdziecie Tu:: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/czerwony-ryz.html  , oraz fasolką szparagową z masłem i bułką tartą

Kopystką po garach
Śniadanie z patelni 144

cukiniowo-paprykowym Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Jajko sadzone na grzance z bobem Jogurtowe placuszki Jogurtowe placuszki kakaowe Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe

Moja smaczna kuchnia
Lobio - gulasz z fasoli 225

oznaczającego właśnie fasolę. Klasyczne lobio robione jest z całych, niepopękanych ziaren, chociaż bywają i takie warianty tej potrawy, w których ugotowaną fasole należy rozgnieść. Lobio to również dania z fasolki szparagowej. Fasolę można łączyć z przeróżnymi warzywami i mięsem. Lobio jest sycące, dość pikantne i aromatyczne, z wyczuwalną nutą czosnku i orzechów, czyli składników, które bardzo często pojawiają się

Moje Małe Czarowanie
Najlepsze pieczone pasztety wegetariańskie 199

zimno np. z sosem chrzanowym, tatarskim, majonezem, lub jak u mnie z jogurtem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możesz użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej. Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki Pyszny, soczysty, świetny na obiad, na przekąskę czy do kanapki z sosem jogurtowym Przetestowany nawet na dzieciach mojej koleżanki, zajadały ze smakiem ! Składniki

Mój pomysł na
Pieczone warzywa 158

schodami w pokoju ;) Mam już sałatę, selera i kalarepkę. Planuję powoli co gdzie będzie rosło, na pewno będą pomidory, marchewka, pietruszka, rzodkiewka. Ale chciałbym w tym roku też fasolkę szparagową i może brokuły uda się własne wyhodować. Z karczochami już ryzykować nie będę ;) Na razie pozostaje się cieszyć tym co kupne. I pieczone w piekarniku. Zestaw może być dowolny. Polecam

bistro mama
Krem z zielonych warzyw 205

Coś wspaniałego! Składniki: brokuł 200g groszek 200g fasolka szparagowa 250g cukinia 300g cebula 2 zągbi czosnki przeciśniętego przez praske bulion warzywny 1,5l 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oleju przyprawy (sól, pieprz, ostra papryka, zioła) garść rukoli pare orzechów Przygotowanie: 1. Cebulka zarumienić w garnku z rozgrzanym olejem i dodać zielone warzywa pokrojone w kostkę. 2. Po paru

FITBUuK