fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:187/256)

Carbonara z dynią i fasolką 135

kuchni włoskiej które można samemu urozmaicić tym co mamy w lodówce. 20 dkg makaronu spaghetti 15 dkg boczku wędzonego 1/3 dyni hokkaido 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 15 dkg fasolki szparagowej zielonej sól, pieprz 1 szklanka śmietanki 30 % 1 łyżka sera startego twardego 100 ml wina białego 2 żółtka bazylia świeża 1 ząbek czosnku masło klarowane Makaron gotuję według instrukcji

wesoła kuchnia
RYŻ SMAŻONY W JAJKU Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, ZIELONYM GROSZKIEM I KURCZAKIEM 156

dlatego próbowałam odtworzyć smak.  Jednak dodatki są mojego pomysłu. Każdy może dodać co lubi.  Składniki: ryż ugotowany 1 torebka jaja 3 szt. filet z kurczaka 1 szt. fasolka szparagowa 1 kubek zielony groszek 1/2 kubka sól, pieprz do smaku posiekana dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki sos sojowy 1 łyżeczka masło 1 łyżka olej 1 łyżka Do fileta: papryka

Kuchnia Paulettes
Makaron z pesto pistacjowym i łososiem 190

lyżek oliwy ponadto potrzebujesz: oliwa 250 g filetu z łososia świeżego lub mrożonego opakowanie makaronu muszelki lub innego drobnego makaronu 250 g mrożonego zielonego groszku (możesz zamienić na zieloną fasolkę szparagową) Przygotowanie makaronu z pesto pistacjowym i łososiem: Zacznij od przygotowania pesto pistacjowego . W pojemniku malaksera umieść pistacje, zioła oraz czosnek i rozdrobnij pulsacyjnie na drobne kawałeczki. Teraz dodaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Pstrąg gotowany podany z plackiem z cukinii, karmelizowanym porem i sosem maślanym 186

oczyszczonych porów. Smażyć przez 2 minuty mieszając. Pstrągi podawać z plackami z cukinii, karmelizowanymi porami i polane sosem maślanym. Danie udekorować plastrami buraka i kalarepy. Zamiast porów można wykorzystać fasolkę szparagową

Kuchnia Bon Appetit
Zupa minestrone z tortellini 191

zupa minestrone? Zupa minestrone to klasyka włoskich zup – jest niezwykle gęsta, a jej podstawą są warzywa – marchew, cukinia, pomidory i szpinak. Można dodawać inne warzywa – groszek, fasolkę szparagową, paprykę; zupę minestrone podaje się z ryżem, makaronem lub właśnie bardziej nietypowe – z tortellini. Nie ma jednego podstawowego przepisu na zupę minestrone – jest zupą typowo sezonową

Pociąg Do Kuchni
Ryż z brukselką i fasolką szparagową 236

macie pomysłu co zabrać ze sobą do pracy lub... Artykuł Ryż z brukselką i fasolką szparagową pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Szpinak, fasolka szparagowa i bundz w pysznej sałatce 209

fasolki ale rewelacyjnie nada się też mrożona. Bundz to ser z mleka owczego, kremowy, pyszny i aromatyczny i dzięki niemu sałatka ma jedyny i niepowtarzalny smak. Polecam gorąco. Szpinak, fasolka szparagowa i bundz w pysznej sałatce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tajskie żółte curry wegetariańskie. Yellow vegetarian thai curry. 245

liści limonki kafir 250 ml bulionu warzywnego ( ale nie koniecznie ) 1 duży batat 5 mini bakłażanów 1-2 średnie cebule 10 sztuk okry ( można ją zastąpić np. fasolką szparagową ) pół czerwonej papryki 10 pomidorków koktajlowych pół puszki przekrojonych na pól grzybów słomianych ( lub szklanka boczniaków) pęczek tajskiej bazylii świeża kolendra  1 paprychka chilli 3 łyżki pasty yellow curry ( jedna

Jemy Pijemy
31 najlepszych przepisów z makaronem 160

twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie

Moja smaczna kuchnia
“Zupy odchudzające” – recenzja 271

Makarowska pozostaje wierna swoim hedonistycznym przepisom, więc myślę, że te dania zostaną z nami na dłużej. Co z tej książki na pewno ugotuję? Dobrze wyglądają: dietetyczne jajko sadzone z fasolką szparagową, jajko w koszulce na sałacie, awokado zapiekane z jajkiem i łososiem. Wypróbuję też zupę tajską, paprykę faszerowaną pstrągiem, zupę szpinakową z łososiem, zupę gryczaną z malinami, czy cukiniową

Ugotowane pozamiatane
Kiszone warzywa na zimę. 362

kolorze buraczkowym;)                       Warzywa po ukiszeniu Składniki na 5 litrowy słój: 6-9 ogórków gruntowych 1/2 kalafiora garść fasolki szparagowej (zielona, żółta) 2 buraki 5 średnich patisonów 1 duża główka czosnku kilka liści chrzanu kilka kwiatostanów kopru zalewa - składniki na jedną porcję, na 5 l słój potrzeba

Codziennik Kuchenny
jesienny gulasz z piersi kurczaka... 175

kostkę cebulę, pokrojone na kawałeczki kolorowe papryki i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając obieraczką "julienne" poszatkować marchew i dodać do gulaszu, wymieszać wszystko z ugotowanej fasolki szparagowej wlać wodę lub dodać 2 kostki warzywne i 4 szklanki wody, wszystko wymieszać i pod przykryciem dusić z 20 minut śmietanę wymieszać z wodą i mąką, wlać do gulaszu

W Mojej Kuchni Lubię
Jarzynowa na indyku 196

poczytania na stronie internetowej. Polecam. Składniki: 30 dag fileta z indyka 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka ½  pora 15 dag mrożonego groszku 10 dag brukselki 10 dag fasolki szparagowej 10 dag kalafiora Kawałek selera ½ szklanki drobnego makaronu-zwierzaczki lub muszelki 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1/2 szklanki słodkiej 18% śmietanki   sól himalajska  do smaku natka pietruszki

Wanilia i Kardamon
94 przepisy na drugie śniadanie 255

ogórkiem Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Jogurt grecki z owocami Jogurt z bananem musli, kokosem i chia Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Jogurt z owocami i płatkami owsianymi Jogurt ze śliwką, musli, kokosem

Moja smaczna kuchnia