fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:192/256)

Kurczak w galarecie 98

ViolaPassion Pyszne lekkie śniadanko i nie tylko   kurczak w galarecie Składniki:  4 udka  mix warzywny (marchew,groszek,kukurydza,fasolka szparagowa) moze byc mrozony  zelatyna  kostka rosolowa  natka pietruszki  do wywaru ;  używam wszytkiego jak do zwykłego rosołu czyli pietruszka korzeń,seler por,prażona cebula ,marchew G otujemu udka razem z warzywami

Viola cooks with passion
PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym 143

około 20 minut pod przykryciem przewracając od czasu do czasu. WYKŁADAJAC NA TALERZ DAJCIE PONIEŚĆ SIE FANTAZJI Dodatkiem do tego dania były pieczone ziemniaki ,karmelizowana kukurydza,i roladki z fasolki szparagowej z boczkiem

Viola cooks with passion
SZASZŁYKI MIĘSNE Z SOSEM 180

mięso cudowne połączenie smaków.Do tego sałatka  z fasolki szparagowej z cytryną.Pieczemy na grillu lub w naczyniu żaroodpornym. 60 dag.wieprzowiny 15 dag.boczku lub słoniny 3 cebule 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego po 1 strąku paryki czerwonej i zielonej 5 łyżek sera startego żółtego sól   Na sos: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sól cukier  3 łyżki keczupu 5 dag.majonezu 2 łyżki słodkiej papryki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spiżarnia 196

imbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą Grzyby marynowane, prawdziwki w miodzie   Ogórki konserwowe łagodne Fasolka szparagowa do słoika Ogórki w zalewie curry z liściem selera Malinówka, nalewka z malin Aroniówka, nalewka z aronii z liśćmi wiśni To tylko mała część wszystkich przepisów, więcej znajdziecie w zakładce

Apetyczna babeczka
FASOLKA SZPARAGOWA 172

Bardzo lubię fasolkę szparagową i najczęściej jem ją bez żadnych dodatków, jedynie posolona i skropioną jakimś smacznym olejem. Nie zawsze mam ochotę na aż tak prostą kuchnię, wiec czasami urozmaicam sobie to danie. Czytaj więcej

Kasia Sarna
12 faktów, których nie wiedziałeś o patisonie 154

tyle delikatna, że nie wymaga obierania. 9. Patisony w powodzeniem „naśladują” inne przysmaki: smażone na oleju przypominają frytki, marynowane ogórki, a ugotowane i polane masełkiem z bułką tartą- fasolkę szparagową 10. Duże, dojrzałe warzywa mogą mieć mdły posmak. 11. Zbiór patisonów przeprowadza się od lipca do połowy października 12. Skórka patisona musi być jak gładka i napięta, warzywo o pomarszczonej

Tradycyjna Kuchnia
Faszerowane patisony-mięsem mielonym i kaszą jęczmienną 164

jęczmienną,doprawiłam ketchupem z cukinii (przepis znajdziecie tutaj )ale można też normalny ketchup lub przecier pomidorowy -wyszło przepyszne-farszu zrobiłam więcej i wykorzystałam na drugi dzień jako dodatek do fasolki szparagowej i był kolejny fajny obiadek-polecam Składniki: 6-8 patosonków(można zastąpić je oczywiście cukinią) 500 kg mielonej łopatki cebula kilka łyżek ketchupu lub przecieru pomidorowego(według uznania

Swojskie jedzonko
Kotlety mielone z cukinią 179

Lekko je spłaszczyć i opanierować w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu po obu stronach. 5. Podawać z ulubionymi dodatkami - u nas były ziemniaki i fasolka szparagowa z tartą bułką . Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Lunch u Dyletantów 165

przepadam za bakłażanem, tak ten był przygotowany genialnie. Zjadłam z wielką przyjemnością, chociaż po cichu troszkę się bałam, ze będzie mdły i za bardzo bakłażanowaty ;) Dorsz, fasolka szparagowa, sos tatarski. Wspomnienie dzieciństwa, panierowany filet z dorsza... nic, a nic nie zepsuty... Faszerowany pomidor, kus kus, młode listki. Danie dla tych co lubią bez mięsa, ale i tym mięsnym nic się

królestwo garów
Idealne naleśniki 468

zawsze się udają. Nie przywierają, nie są za suche i zbite, tylko cieniutkie i puszyste, po prostu idealne. A jutro zapraszam na bloga na krokiety naleśnikowe z mięsem i fasolką szparagową. Składniki:  3 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 1 szklanka mleka odrobina oleju Sposób przygotowania: Jajka, mąkę, wodę i mleko zmiksować na jednolitą masę. Zamieszać

Cukiernia Pychotki
Makaron z warzywami 190

wymieszany z jogurtem naturalnym. Nic dodać nic ująć. Składniki: niecałe 2 szklanki kolorowego makaronu świderki 2 ząbki czosnku szklanka pokrojonej w kostkę marchewki (może być mrożona) szklanka zielonej mrożonej fasolki szparagowej szklanka zielonego mrożonego groszku kilka kwiatów brokułów 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki tartego parmezanu przyprawy: sól, pieprz, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe, lubczyk, zioła prowansalskie

Zasmakuj Kuchni
Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką 161

inne warzywa, ale ziemniaczki teraz smakują najlepiej, z kubkiem kwaśnego mleka, bo tak smakuje lato, cudowny czas! Zachęcam do wypróbowania również mojego przepisu na pieczone ziemniaki z cukinią i fasolką szparagową Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką Składniki: 500 g młodych ziemniaków, podobnej wielkości sól do gotowania ziemniaków 2 ząbki czosnku 1/4 pęczka natki z pietruszki 2 łyżeczki czarnuszki

Moja smaczna kuchnia
Tempura - łosoś w tempurze 162

tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać natychmiast po usmażeniu. Takie kąski łososia będą z wierzchu chrupiące,a  w środku cudownie soczyste. Tego samego dnia smażyłam również pieczarki oraz fasolkę szparagową. W tym przypadku ciasto było znacznie rzadsze. Jak sprawdzić czy olej jest wystarczająco zagrzany?  Wystarczy wlać odrobinę ciasta: przy około 160 stopniach - ciasto spadnie na dno i powoli wypłynie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa z pesto z arbuzem i melonem 133

obrany za skórki marchewka pokrojona w talarki 3 ziemniaki, obrane i pokrojone na kawałki mała cukinia pokrojona na kawałki garść białej fasoli namoczonej przez noc 500 g  fasolki szparagowej 2 litry wody szczypta soli i tymianku 2 łyżki pesto   na szaszłyki arbuzowe: opakowanie Apetiny z zielonymi oliwkami i czosnkiem mały kawałek arbuza patyczki do szaszłyków sól

Ugotowane pozamiatane