ViolaPassion Pyszne lekkie śniadanko i nie tylko kurczak w galarecie Składniki: 4 udka mix warzywny (marchew,groszek,kukurydza,fasolka szparagowa) moze byc mrozony zelatyna kostka rosolowa natka pietruszki do wywaru ; używam wszytkiego jak do zwykłego rosołu czyli pietruszka korzeń,seler por,prażona cebula ,marchew G otujemu udka razem z warzywami
Viola cooks with passionokoło 20 minut pod przykryciem przewracając od czasu do czasu. WYKŁADAJAC NA TALERZ DAJCIE PONIEŚĆ SIE FANTAZJI Dodatkiem do tego dania były pieczone ziemniaki ,karmelizowana kukurydza,i roladki z fasolki szparagowej z boczkiem
Viola cooks with passionmięso cudowne połączenie smaków.Do tego sałatka z fasolki szparagowej z cytryną.Pieczemy na grillu lub w naczyniu żaroodpornym. 60 dag.wieprzowiny 15 dag.boczku lub słoniny 3 cebule 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego po 1 strąku paryki czerwonej i zielonej 5 łyżek sera startego żółtego sól Na sos: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sól cukier 3 łyżki keczupu 5 dag.majonezu 2 łyżki słodkiej papryki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiimbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą Grzyby marynowane, prawdziwki w miodzie Ogórki konserwowe łagodne Fasolka szparagowa do słoika Ogórki w zalewie curry z liściem selera Malinówka, nalewka z malin Aroniówka, nalewka z aronii z liśćmi wiśni To tylko mała część wszystkich przepisów, więcej znajdziecie w zakładce
Apetyczna babeczkaBardzo lubię fasolkę szparagową i najczęściej jem ją bez żadnych dodatków, jedynie posolona i skropioną jakimś smacznym olejem. Nie zawsze mam ochotę na aż tak prostą kuchnię, wiec czasami urozmaicam sobie to danie. Czytaj więcej
Kasia Sarnatyle delikatna, że nie wymaga obierania. 9. Patisony w powodzeniem „naśladują” inne przysmaki: smażone na oleju przypominają frytki, marynowane ogórki, a ugotowane i polane masełkiem z bułką tartą- fasolkę szparagową 10. Duże, dojrzałe warzywa mogą mieć mdły posmak. 11. Zbiór patisonów przeprowadza się od lipca do połowy października 12. Skórka patisona musi być jak gładka i napięta, warzywo o pomarszczonej
Tradycyjna Kuchniajęczmienną,doprawiłam ketchupem z cukinii (przepis znajdziecie tutaj )ale można też normalny ketchup lub przecier pomidorowy -wyszło przepyszne-farszu zrobiłam więcej i wykorzystałam na drugi dzień jako dodatek do fasolki szparagowej i był kolejny fajny obiadek-polecam Składniki: 6-8 patosonków(można zastąpić je oczywiście cukinią) 500 kg mielonej łopatki cebula kilka łyżek ketchupu lub przecieru pomidorowego(według uznania
Swojskie jedzonkoLekko je spłaszczyć i opanierować w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu po obu stronach. 5. Podawać z ulubionymi dodatkami - u nas były ziemniaki i fasolka szparagowa z tartą bułką . Smacznego
Kuchnia domowa Aniprzepadam za bakłażanem, tak ten był przygotowany genialnie. Zjadłam z wielką przyjemnością, chociaż po cichu troszkę się bałam, ze będzie mdły i za bardzo bakłażanowaty ;) Dorsz, fasolka szparagowa, sos tatarski. Wspomnienie dzieciństwa, panierowany filet z dorsza... nic, a nic nie zepsuty... Faszerowany pomidor, kus kus, młode listki. Danie dla tych co lubią bez mięsa, ale i tym mięsnym nic się
królestwo garówzawsze się udają. Nie przywierają, nie są za suche i zbite, tylko cieniutkie i puszyste, po prostu idealne. A jutro zapraszam na bloga na krokiety naleśnikowe z mięsem i fasolką szparagową. Składniki: 3 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 1 szklanka mleka odrobina oleju Sposób przygotowania: Jajka, mąkę, wodę i mleko zmiksować na jednolitą masę. Zamieszać
Cukiernia Pychotkiwymieszany z jogurtem naturalnym. Nic dodać nic ująć. Składniki: niecałe 2 szklanki kolorowego makaronu świderki 2 ząbki czosnku szklanka pokrojonej w kostkę marchewki (może być mrożona) szklanka zielonej mrożonej fasolki szparagowej szklanka zielonego mrożonego groszku kilka kwiatów brokułów 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki tartego parmezanu przyprawy: sól, pieprz, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe, lubczyk, zioła prowansalskie
Zasmakuj Kuchniinne warzywa, ale ziemniaczki teraz smakują najlepiej, z kubkiem kwaśnego mleka, bo tak smakuje lato, cudowny czas! Zachęcam do wypróbowania również mojego przepisu na pieczone ziemniaki z cukinią i fasolką szparagową Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką Składniki: 500 g młodych ziemniaków, podobnej wielkości sól do gotowania ziemniaków 2 ząbki czosnku 1/4 pęczka natki z pietruszki 2 łyżeczki czarnuszki
Moja smaczna kuchniatłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać natychmiast po usmażeniu. Takie kąski łososia będą z wierzchu chrupiące,a w środku cudownie soczyste. Tego samego dnia smażyłam również pieczarki oraz fasolkę szparagową. W tym przypadku ciasto było znacznie rzadsze. Jak sprawdzić czy olej jest wystarczająco zagrzany? Wystarczy wlać odrobinę ciasta: przy około 160 stopniach - ciasto spadnie na dno i powoli wypłynie
Codzienna kuchnia niecodziennaobrany za skórki marchewka pokrojona w talarki 3 ziemniaki, obrane i pokrojone na kawałki mała cukinia pokrojona na kawałki garść białej fasoli namoczonej przez noc 500 g fasolki szparagowej 2 litry wody szczypta soli i tymianku 2 łyżki pesto na szaszłyki arbuzowe: opakowanie Apetiny z zielonymi oliwkami i czosnkiem mały kawałek arbuza patyczki do szaszłyków sól
Ugotowane pozamiatane