Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowo-paprykowym

Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowo-paprykowym

Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowo-paprykowym

Udka z kurczaka to swietny surowiec na prosty i szybki obiad. Tym razem wykorzystałam udka bez skóry i kości. Po obsmażeniu na patelni zalałam mięso sosem pomidorowo-paprykowym (ostatni słoik z zimowych zapasów - po przepis zapraszam  tutaj )  i upiekłam w piekarniku. Pracy niewiele, a obiadek przepyszny. Skladniki: 9 udek z kurczaka bez kości i skóry sól, pieprz słodka papryka kurkuma oregano suszone/świeże sos paprykowo-pomidorowy (  z tego  przepisu) 1 cebula 2 łyżki mąki tłuszcz do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.