fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:202/256)

wege kotlety z batata i ciecierzycy 184

iście wiosennym kolorze :) Pyszne, sycące, łatwe do wykonania, wegańskie. Można jeść je z dowolnymi dodatkami. Ja tym razem postawiłam na gotowaną fasolkę szparagową i... chutney "czarna porzeczka z morelą" od Luks Pomady , który oczywiście Wam polecam! Świetnie sprawdził się w roli dipu do kotletów, to było bardzo ciekawe połączenie smakowe :) WEGAŃSKIE KOTLETY Z BATATA I CIECIERZYCY przepis autorski // 5 kotletów

chili & sugar
Babeczki z mięsem i cukinią na parze 216

mięsa, a także resztę składników. Mieszamy dopóki wszystko się razem ładnie połączy i rozkładamy "masę" do silikonowych foremek na muffinki.  Parujemy przez 20 minut. Podałam z kaszą pęczak, fasolką szparagową i sałatką z rukoli i pomidora skropionymi olejem rzepakowym Sosta ♡ Skomentuj

MamaOskarka
Warzywa z woka w orzechowym sosie 98

niego użyć praktycznie każdych warzyw a sekret potrawy tkwi w sosie. Składniki na 4 porcje: opakowanie makaronu typu wstążki 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 2 marchewki 250 g fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku Sos: 4 łyżki masła orzechowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu balsamicznego łyżeczka soli i pieprzu 200 ml wody Przygotowanie: Makaron ugotować, a w między

greenscarf
Kotlety z kaszy jaglanej i pieczonych burakow 234

znalazły się w bułce z mnóstwem pysznych dodatków. U nas pojawiły się jako alternatywa dla tradycyjnego mielonego w niedzielne popołudnie. Towarzyszyły im na talerzu młode ziemniaczki z koperkiem oraz fasolka szparagowa i pomidor. U nas w wersji lekko zmodyfikowanej. Kotlety z kaszy jaglanej i pieczonych burakow 2 duże buraki 1,5 szkl. kaszy jaglanej ugotowanej na sypko 2 duże jajka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczone klopsiki z kaszą jaglaną 158

wielkości mandarynek i umieszczamy w silikonowych formach do muffinek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy ok. 25 minut. Pieczone klopsiki można podawać z gotowanymi warzywami, np. z fasolką szparagową. Warto wiedzieć, że mięso pieczone w piekarniku ma mniej kalorii niż to samo przygotowane na patelni z dodatkowym tłuszczem. Jest soczyste i aromatyczne. W czasie pieczenia nie ma potrzeby

My Chcemy Jeść
Dieta Oczyszczająca warzywno-owocowa, na czym polega? Dieta Ewy Dąbrowskiej jadłospis na 7 dni. 48093

liściaste: wszystkie gatunki sałaty, seler naciowy, zielona pietruszka, rzeżucha, koperek, cykoria, szpinak, zioła,   - dyniowate: dynia, kabaczek, cukinia, ogórek, melon, kawon,   - psiankowate: pomidor, papryka, bakłażan,   - inne: fasolka szparagowa, groszek zielony, koper włoski, szparagi,   - owoce świeże: jabłka, cytryny, grejpfruty, kiwi i pomarańcze w ograniczonych ilościach,   - owoce suszone: śliwki, morele, jabłka.       Gorąco zachęcam do sporządzania

IzaGotuje
Duszone udka kurczaka 250

został po zredukowaniu okazał się rewelacyjnie pasować do kaszy. Do zrobienia czegoś takiego można wykorzystać w zasadzie wszystkie dostępne warzywa. Składniki: udka kurczaka cebula marchew pietruszka ziemniaki brokuły fasolka szparagowa papryka słodka papryka ostra tymianek sól pieprz olej Wykonanie: Udka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić na co najmniej godzinę. Cebulę pokroić w pióra,marchew i pietruszkę obrać i pokroić

Mama Gotuje
Przetwory- zapasy zimowe z owoców i warzyw 143

Cukinia Leczo z cukinii Młoda cukinia marynowana Surówka z cukinii i buraków W przecierze pomidorowym Dynia Marynowana Na słodko z anyżem Słodzik dyniowy z alkoholem Z żurawiną na słodko Fasolka szparagowa Marynowana Gruszka W occie Grzyby Grzyby z papryką Kurki z papryką Puree grzybowe W przecierze pomidorowym Jabłka Na szarlotkę Nutella z jabłkiem Tarte Jajka W marynacie Kalarepa Marynowana Kalafior

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekana fasolka 120

Kolejne plony z ogródka mojej babci ;) Składniki: około 500g fasolki szparagowej 1 słoik koncentratu pomidorowego ser żółty chudy do posypania góry  0,5-1 łyżeczka tymianku 0,5-1 łyżeczka oregano sól, pieprz oraz ostra papryka wg. smaku Sposób przygotowania: Fasole "obieramy", myjemy i gotujemy w osolonej wodzie ugotowaną fasole kroimy na mniejsze kawałki wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron z warzywami i tuńczykiem 140

światło średnie, niestety teraz tak już u mnie będzie rano ciemno jak wracam ciemno;/ a sprzętu odpowiedniego nie mam;// Składniki (2-3 porcje)/całość około 850kcal/: 450g mrożonej fasolki szparagowej zielonej 450g mrożonych brokuł 100g makaronu niskowęlowodanowego 180g tuńczyka w sosie własnym 200g koncentratu pomidorowego 3 łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami Sposób przygotowania: Makaron gotujemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Przepisy na domowe przetwory 238

kalafiorem, papryką i ogórkiem Sałatka ogórkowa z papryką i kurkumą Sałatka pieczarkowo-paprykowa Sałatka szwedzka Mizeria na zimę Warzywa w marynatach / zalewach Buraczki w zalewie octowej (całe) Botwinka pasteryzowana Fasolka szparagowa do słoików Kiszony kalafior Ogórki korniszone (konserwowe) I Ogórki korniszone (konserwowe) II Ogórki korniszone z miodem Ogórki kiszone Ogórki kiszone z chilli  Ogórki małosolne Ogórki kanapkowe słodko-kwaśne

Kuchnia domowa Ani
987. Uśmiech pięciolatki & Kilka pomysłów na... 160

taki zwykły sposób. kopytka z ziemniaków i ricotty, podsmażone na maśle z zielonym groszkiem  Soda bread z rodzynkami i migdałami  Ryż z mleczkiem kokosowym i łososiem, fasolka szparagowa curry z kurczakiem, ciecierzycą i kalafiorem; ryż jaśminowy  gofry ziemniaczane, z jajkiem sadzonym

More food, love and dreams
SZPARAGI Z JAJKIEM W KOSZULCE I SOSEM WINEGRET 167

przekonać się za bardzo nie może, zielone zajada z wielkim apetytem. Mówi, że smakują jak fasolka i tego się trzymajmy, dla mnie ich smak również jest zbliżony do zielonej fasolki szparagowej. Składniki na 2-3 osoby: - 500g zielonych szparag - 1-2 jajka na osobę - 2 łyżki octu - szczypiorek do posypania - świeżo mielony pieprz - sól Składniki sosu winegret: - 1 łyżeczka

Smaczne Zdrowe
Letnia sałatka z fasolką, cukinią i sosem cezara 91

Sałatka na bazie grillowanej piersi kurczaka z miksem letnich warzyw: sałatą, fasolką szparagową i grillowaną cukinią. Dopełnieniem całości jest przepyszny sos cezara o wyrazistym parmezanowo-musztardowym smaku. Podajemy z świeżą bagietką lub grzankami

Milion Smaków
Pieczony dorsz w sosie sojowym z fasolką 110

i/lub osób dbających o linię. Tak, wiosna tuż tuż więc warto zmniejszyć ilość kalorii w diecie :) Rybę doprawiamy sosem sojowym i ziołami a następnie pieczemy w folii. Jako dodatek fasolka szparagowa - świeża lub mrożona z podsmażoną na złoto cebulką. Proste, smaczne, zdrowe i lekkie

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania