Przepis na : obiad
Poza kolejnością wkracza Grecja. Okropnie prosta w zrobieniu i smaczna Fasolakia, jaką jedliśmy na Korfu! Składniki (2-3 porcje): - 250-350 g fasolki, na przykład szparagowej - 250-350 g ziemniaków - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - opakowanie pomidorów z puszki - natka pietruszki, sol, pieprz (do smaku) - oliwa z oliwek (do smażenia) - 2-3 łyżki wody Przygotowanie: 1) Rozgrzewamy oliwę. Cebulę i czosnek kroimy w ulubiony sposób. Wrzucamy na oliwę i smażymy na małym ogniu. 2) W międzyczasie kroimy ziemniaki w średni... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...