Pierś kurczaka na fasolce szparagowej

Pierś kurczaka na fasolce szparagowej

Pierś kurczaka na fasolce szparagowej

Dzisiaj przeprowadziłam eksperyment . Pierś kurczaka dusiłam w mleku. Powszechne jest duszenie w mleku schabu ale z drobiem nie spotkałam się. Pomyślałam ,że jeśli schab wychodzi wilgotny i dobry , to dlaczego z inny mięsem ma być inaczej. Musze powiedzieć że wynik był zaskakujący . Wyszła naprawdę smaczna . Do tego fasolka i wspaniała przekąska gotowa. Składniki na 4 porcje 2 pojedyńcze  piersi kurczaka 1/2 kg fasoli szparagowej ( kolor obojętny lub może być wymieszany) 1 łyżka masła 1/2 litra mleka 1 s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eli Gotowanie

Autor

Ela Kłuc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierś, fasolka, piersi, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, schab, kurczak, przekąska, fasola, przekąski, gotowany kurczak, fasolka szparagowa, mięso duszone, schab gotowany

Inne przepisy z Eli Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.