bliskich zawsze mam problem co przygotować tak podzielnego a zarazem niezbyt nudnego by każdy był zadowolony. Kilkukrotnie już strzałem w dziesiątkę okazał się gulasz. Ten jest niesamowity w smaku. Fasola, kukurydza, papryka czerwona, marchew i duża ilość sosu pomidorowego z dodatkiem najlepszych kawałków wołowiny to pomysł idealny na danie, które ma zachwycać. Długo duszone mięso, które rozpływa się w ustach(...)lampka białego musującego wina 400 gram pomidorów z puszki krojonych 4 łyżki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy, po 1/2 łyżeczki: kuminu, wędzonej papryki, chili, kurkumy 1 puszka fasoli czerwonej 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 małe marchewki 2 papryki czerwone 500 ml bulionu warzywnego, drobiowego lub wołowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka cukru natka pietruszki
Mango PapajaSzybka w przygotowaniu, smaczna a przede wszystkim zdrowa pasta :) Coś co przypadnie do gustu miłośnikom bezmięsnej diety i nie tylko. Zapraszam! Pasta z czerwonej fasoli Składniki: puszka czerwone fasoli łyżka słodkiej papryki łyżka ostre papryki szczypta ziół prowansalskich (opcjonalnie) 3 łyżki oliwy szczypta czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Fasolę odsączyć, włożyć do miski. Dodać przyprawy, wymieszać
Tagebuch po polskuSałatkę często przyrządzam na uroczystości rodzinne, doskonale się sprawdza. Ładnie się prezentuje i jest bardzo smaczna. Do sałatki użyłam majonezu stołowego od firmy Roleski oraz kukurydzę konserwową i fasolę czerwoną od firmy Bonduelle . Składniki: 250 gram makaronu świderki 200 gram sera żółtego 200 gram szynki Pół małej kapusty pekińskiej 2 papryki czerwone 1 mała puszka fasoli czerwonej Bonduelle(...)łyżek majonezu stołowego Roleski Sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Szynkę, ser żółty, paprykę kroimy w paski, kapustę pekińską drobno kroimy. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce
Bajeczna Kuchniaszkockiego dania. Aby było jeszcze smaczniejsze, można dodać do pure ok. 50 g startego żółtego sera. Składniki: 1 duża cebula 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 karton pokrojonych pomidorów ulubione zioła (użyłam bazylii i oregano), sól, pieprz puree ziemniaczane (z ok. 700 g ziemniaków) posiekana natka pietruszki Rozgrzej olej i podsmaż drobno pokrojone cebulę(...)czosnek. Dodaj pomidory, fasolę i zioła i duś ok. 10 minut. Dodaj natkę, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Wysmaruj olejem naczynie do zapiekania. Ułóż połowę pure, warzywa z fasolą i znów pure. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 30 minut. The Couch (season 6, episode 5) Kramer, a resourceful man he is, comes up with
Qlinarnie i QlinarnieMiałam ostatnio ochotę na sałatkę więc przygotowałam warstwową z makaronem w kształcie ryżu, polędwicą nad ogniem wędzoną Hańderek , majonezem Roleski oraz czerwoną fasolą Jamar. Sałatka wyszła pyszna, zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3 szklanki ugotowanego makaronu w kształcie ryżu 370 g pokrojonej w kostkę polędwicy nad ogniem wędzonejHańderek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli Jamar(...)makaronu i posolić, następnie wyłożyć kukurydzę, cienką warstwę majonezu,większą połowę polędwicy,szczypiorek,posolić i popieprzyć,następnie warstwa makaronu,warstwa majonezu, w koło warstwa sera, w środku ułożyć czerwoną fasolę i szczypiorek.Sałatki nie musicie układać warstwowo możecie wszystko razem wymieszać. Pyszna i szybko się przygotowuje :) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliżółty, a dressing pomarańczowy zastąpić sosem czosnkowym lub ziołowym na bazie jogurtu. Mnie taka orzeźwiająca mieszanka smaków bardziej odpowiadała. Składniki: 6-8 tortilli 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli ok. 10 pomidorków śliwkowych lub koktajlowych 1 awokado pół opakowania mieszanki sałat Dressing: 1 mały posiekany ząbek czosnku 1/4 łyżeczki grubej soli 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżka miodu(...)desce rozetrzeć czosnek z solą, wymieszać z musztardą, miodem i sokiem pomarańczowym oraz skórką z pomarańczy. Wlać oliwę i dobrze wymieszać. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Fasolę i kukurydzę odcedzić, fasolę przepłukać. Pomidorki pokroić w plastry. Awokado obrać, wyjąć pestkę, pokroić w grubą kostkę. Warzywa wymieszać razem z dressingiem. Na tortillach ułożyć sałatę oraz warzywa
Czerwień i błękitskładniki: tortille: 2 szkl mąki pszennej 160 ml bardzo gorącej wody 2 łyżki oliwy duża szczypta soli nadzienie: podwójna pierś kurczaka duża łyżka przyprawy meksykańskiej cebula papryka puszka czerwonej fasoli 1/3 szkl oliwy ponadto: natka pietruszki ok 100 g mozzarelli sos: 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu łyżka soku z cytrny 3 duże ząbki czosnku sól, pieprz, odrobina cukru(...)minut. Składniki sosu wymieszać, odstawić do lodówki na czas przygotowania reszty potrawy. Pietruszkę posiekać, ser zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki, fasolę osączyć. Kurczaka wrzucić na rozgrzaną patelnię, obsmażyć ze wszystkich stron, dodać cebulę i paprykę, smażyć kilka minut, następnie dodać fasolę, jeszcze kilka minut potrzymać na ogniu. Ciasto podzielić na 8 części
6nieboProsta, szybka i bardzo smaczna sałatka z kiełkami fasoli Mung, kukurydzą, ogórkiem i porem. Idealna na drugie śniadanie jak i późną kolację. Do sałatki nie dodałam dużej ilości majonezu, aby nie zdominował pozostałych składników. Składniki: 1 słoik kiełków fasoli Mung 1 puszka kukurydzy 1 długi ogórek 2 ugotowane na twardo jajka kawałek pora (biała część) sól, pieprz 2 łyżki(...)majonezu Kukurydzę i kiełki fasoli Mung odsączyć z zalewy. Ogórka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Ogórka pokroić w drobną kostkę. Jajka pokroić. Por umyć, przekroić na pół, pokroić i sparzyć wrzątkiem. Do miski wsypać wszystkie składniki. Przyprawić solą oraz pieprzem. Za pomocą majonezu, wszystkie składniki połączyć ze sobą. Sałatka najlepiej smakuje, gdy jest podana schłodzona
UgotowaćKurczak z czerwoną fasolą Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 350 ml pasty z pomidorów 1 cebula pół pora 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz majeranek oliwa z oliwek ( do smażenia) 2 łyżki octu jabłkowego Pierś pokroiłam w dużą kostkę; cebulę, czosnek i por w plasterki; a pietruszkę na drobno. Na rozgrzanej patelni z niewielką(...)ilością oliwy podsmażyłam kurczaka, cebulkę i czosnek. Podsmażone produkty przełożyłam do woka, dodałam sos pomidorowy, odcedzoną fasolę, pietruszkę, por, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Całość dusiłam w woku ok 30 min. U nas w zestawieniu z kluskami śląskimi
nietadietaPyszny kebab z mielonego mięska, z dodatkiem białej fasoli, świeżej kolendry, czerwonej cebulki i aromatycznych przypraw, a wszystko zawinięte w tortillę i podane z jogurtowo-ogórkowym sosem. Mniam <3 Danie inspirowane jest przepisem z książki "Pascal kontra Okrasa". Zapraszam do przygotowań! Składniki na kotleciki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 400 g białej fasoli z puszki (po odsączeniu(...)łyżka oliwy z oliwek Dodatkowo: 1/2 główki kapusty pekińskiej 6 płatów tortilli, przekrojonych na pół CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania mięsa: białą fasolę dokładnie przepłukujemy pod bieżącą wodą i odstawiamy na chwilę na bok do odsączenia. Przekładamy do miski, dodajemy resztę składników na kotleciki, doprawiamy solą i pieprzem. Zagniatamy na jednolitą masę i wstawiamy
My Culinary ArtDzisiaj przedstawiam kolejne śniadanie do pudełka, tym razem z wykorzystaniem tortilli. Nadzienie z pieczonego kurczaka, fasoli z dodatkiem pikli i kiełków. A dla podkreślenia smaku, sos. Proste w wykonaniu no i smaczne. Składniki: Placek tortilli sałata Kawałek pieczonej piersi z kurczaka ( warto wykorzystać pieczonego kurczaka z obiadu ) Papryka konserwowa Pikle z ogórków ( musztardowe ) Kiełki 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki(...)doprawiamy go solą i pieprzem. Placek tortilli smarujemy sosem, dodajemy kawałki sałaty i kolejno wykładamy ( bardziej na środek ) składniki: kawałki kurczaka, pokrojoną w paski paprykę, pikle z ogórków i fasolę. Posypujemy kiełkami. Zawijamy w rulonik. Lekko dociskamy i kroimy plastry około 1 ½ cm. Układamy w pojemniku i zamykamy. Śniadanie gotowe. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewypotrawa kuchni amerykańskiej spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Główne składniki to: różnego rodzaju papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso Składniki: 40 dag fasoli „JAŚ” 2 cebule 40 dag mielonej wołowiny 4 kolorowe papryki 1 szklanka czerwonego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju sól do smaku pieprz do smaku papryka ostra(...)mielona do smaku Wykonanie: Fasolę namoczyć parę godzin wcześniej, następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju, włożyć mielone mięso i pokrojone papryki, po czym podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać przecier pomidorowy i dusić przez 10 minut. Gdy mięso jest już miękkie, dodać ugotowaną fasolę, podlać winem i gotować jeszcze przez parę minut
Tradycyjna Kuchniapyszna ,sycąca zupa,lekko pikantna,mniam,,,,zrobisz ja szybko i prosto-ale na pewno nie tylko jeden raz-pychotka.... Składniki: 500 g łopatki wieprzowej mielonej, puszka białej fasoli, puszka czerwonej fasoli, pomidory w puszce krojone puszka kukurydzy, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 kostka rosołowa(lub litr rosołu) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól(...)mięso mielone i podsmażyć, w garnku zagrzać litr wody z rosołkiem(lub podgrzać nasz gotowy rosół) dodać podsmażoną cebulkę z mięskiem i kukurydzę, pogotować ok 30 min,dodać odcedzone fasole(białą i czerwoną)pomidory z puszki,koncentrat pomidorowy,czosnek wyciśnięty przez praskę i chili,, majeranek,zioła,dolać wody tak żeby przykryte były wszystkie składniki, gotujemy jeszcze ok 30 min,doprawiamy
Swojskie jedzonkorodzaj placka bardzo popularny w kuchni meksykańskiej. Można serwować go zarówno na ciepło jak i zimno z różnymi dodatkami. Polecam farsz z mięsem wieprzowym, pomidorami, kukurydzą i czerwoną fasolą a także dodatkiem świeżej papryki i sałaty. Taki danie można przygotować w zaledwie 20-25 minut. Składniki: 8 placków tortilla 500g mięsa wieprzowego z łopatki 2 duże ząbki czosnku kawałek imbiry(...)wielkości kciuka oliwa do smażenia puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka krojonych pomidorów sól czarny pieprz papryka chili strąk czerwonej papryki czerwona cebula sałata opcjonalnie sos piri-piri Sposób przygotowania: Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oliwy. Czosnek i imbir ścieramy na tarce o małych oczkach i przesmażamy około pół minuty. Dodajemy mielone mięso i doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem
Pyry na Gaz