Curry to potrawa, bez której nie wyobrażam sobie zimy. Syci i rozgrzewa, roznosząc przy tym zniewalający aromat. Robi się je naprawdę szybko i wbrew pozorom wcale nie wymaga składników, dostępnych tylko i wyłącznie w specjalnych delikatesach. Curry ma to do siebie, że lubi się zmieniać, a dokładniej to my możemy je dowolnie zmieniać, dodając co raz to inne warzywa. Moje curry przyrządziłam z kurczakiem, fasolą Cannellini oraz z kalerosse . A czym jest kalerosse ? Otóż, kalerosse to nowe warzywo na pol... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...