fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:155/215)

Tarta ziemniaczana na kruchym spodzie 105

łyżeczka soli 3 łyżki wody nadzienie: 150g ziemniaków 150g boczku gotowanego, wędzonego 1 czerwona cebula 200ml śmietanki 30% jad skorpiona sól pieprz kolorowy mielony suszony tymianek  Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi dłoniami. Wykleić nim blaszkę, przełożyć papierem do pieczenia i obciążyć grochem, fasolą lub kulkami ceramicznymi i piec ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni

Wielki apetyt
Błyskawiczny makaron vermicelli z kurczakiem, fenkułem i boczniakami 313

ogródkowej własnoręcznie wyhodowanej kolendry. SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 100 gram makaronu z fasoli – Vermicelli 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka pół żółtej cukinii pół małego fenkułu 4-5 grzybów mun suszonych 4 duże świeże boczniaki 1 duże zielone chilli 1 mała papryczka chilli czerwona 4 centymetry imbiru 3 ząbki czosnku kolendra sos sojowy jasny olej sezamowy ocet

OstryKęs
Roladki z piersi kurczaka z fasolką szparagową 187

Fasolą szparagową wykorzystamy do przygotowania wyśmienitego dania obiadowego. Proponujemy roladki z piersi kurczaka wypełnione fasolką szparagową z małymi dodatkami. Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -20 dkg fasolki szparagowej -1/2 czerwonej papryki -1 marchewka -1 jajko -1 łyżka maki pszennej -2 łyżki mleka -sól, pieprz, przyprawa warzywna -olej do smażenia -bułka tarta    Filety kroimy na płaty

Maminek kulinarny
Bliskowschodnia kasza jaglana 172

Chcesz wiedzieć jak to zrobić? Zajrzyj do mojego artykułu na temat Jak ugotować fasolę i inne strączki? Bliskowschodnia kasza jaglana Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 150g kaszy jaglanej 1 łyżka mieszanki przypraw do piernika 350ml bulionu warzywnego 1 łyżka oleju 1 czerwona cebula 70g rodzynek 1 łyżka pasty harrisa 2 łyżki płatków migdałowych 250g ugotowanej

Blendman
Makaron z grzybami mun po chińsku 200

suszonych grzybów mun - 1/2 opakowania mrożonej chińskiej mieszanki warzyw (marchew, cebula, kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, por, grzyby Mun, papryka) -1 łyżeczka przyprawy chińskiej: sól, kurkuma, pasternak, pieprz czarny, cukier, papryka, koper, kolendra, szałwia, tymianek, bazylia, estragon, glutaminian (u mnie od Skworcu) - mielona słodką czerwona papryka - mielone chilli - sól, pieprz ziarnisty czarny - makaron instant   dodatki: - olej rzepakowy

Kuchnia co dnia
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves 182

zapraszamy na wersję z ziemniakami, ale jedliśmy również z kluseczkami i fasolą i była równie pyszna.  Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves     SKŁADNIKI: 800 g mięsa (u mnie wołowe i wieprzowe pół na pół) 2 duże cebule 2 łyżki smalcu 2 l bulionu 1 papryka czerwona 2 pomidory 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy węgierskiej Skworcu 1 łyżeczka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chińskie fasolki w Chińszczyźnie 184

300 g karkówki 2 woreczki ciemnego ryżu garść fasolek chińskich 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek papryki czerwonej listek pora listek selera sól pieprz pieprz

Gotowanie jest łatwe
Barszcz czerwony 108

Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami to Polska tradycyjna zupa, która króluje na wigilijnym stole. Postny dodatek jest bardzo łatwy w przygotowaniu, pyszny i pożywny. Potraw ę można poda ć z pasztecikami klasycznymi, krokietami, pierogami, fasolą lub uszkami. Najlepiej smakują ciepłe podane od razu. Składniki: spora garś ć suszonych grzybów (prawdziwki lub podgrzybki) 4 buraki ćwikłowe 2 litry bulionu warzywnego (marchewka

Smaczne Potrawy
PAELLA WARZYWNA Z KASZĄ JAGLANĄ 180

wspólnego z oryginalną potrawą hiszpańską, ponieważ ryż zamieniłam na kaszę, fasolę i groszek na cukinie i marchewkę jedynie, co zostało to szczypta szafranu. Tak czy inaczej moja wersja jest przepyszna. Mam zamiar ją jeść codziennie i schudnąć do majówki :-)  Składniki: marchewka por cukinia  czerwona papryka  2 pomidory  szklanka kaszy jaglanej  2 szklanki wody

pieprzny smaczek
Zupa z Fasolą Czarne Oko i Brązowym Ryżem 238

warzywami zjadło cały talerz tej zupki. Składniki na 4-6 osób: 250 g fasoli "czarne oko" Skworcu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 duża cebula  2 ząbki czosnku drobno posiekane lub zmiażdżone 2 marchewki  2 łodygi selera naciowego  1 mała czerwona papryka 85 g chudej wędzonej szynki 1/2 łyżeczki świeżego tymianku lub 1/8 łyżeczki suszonego(...)listek laurowy Skworcu 1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego 600 ml wody 100 g brązowego ryżu sól pieprz natka pietruszki lub szczypior drobno posiekanego do dekoracji Wykonanie: Fasolę namaczamy w dużej ilości zimnej wody minimum 6 godzin, ale najlepiej przez całą noc. Namoczoną fasolę wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą tak, aby poziom wody sięgał 5 cm nad fasolą

Blondynka Gotuje
Sałatka z tuńczyka 153

cukinią lub ogórkiem. Z dodatkiem suszonych pomidorów, kiełków fasoli mung lub takich warzyw jak: fasolki szparagowej, fasoli, marchewki także polecam, robiłam, smakowały wyśmienicie Dziś u mnie wersja z kukurydzą, jajkami i papryką. Szybka, zdrowa i smaczna, dla mnie najbardziej klasyczna, zapraszam Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju 1 czerwona papryka 2 jajka ugotowane na twardo nieduża puszka

Zasmakuj Kuchni
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 178

Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Biała kiełbasa pieczona w cydrze Leczo z kiełbasą chorizo Rybka lubi pływać Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie Śledzie z czosnkiem Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem Śledzie marynowane w oleju lnianym Gravlax - marynowany łosoś Ryba po grecku

Codziennik Kuchenny
Dietetyczna sałatka ze szparagami i czerwonym ryżem 172

jako lunch do pracy, bez problemu do zabrania i spakowania do lunchboxa. Fasola biała zapewnia odpowiednią ilość białka, sałatka jest sycąca i bardzo smaczna. Można ją jeść na ciepło lub na zimno. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu ;-) SKŁADNIKI PODANE W KOLEJNOŚCI OD SPODU SŁOICZKA: - 1/2 papryki czerwonej konserwowej (możesz też użyć świeżej) - fasolka biała konserwowa 1/2 puszki - 1/3 pęczka

SMYKWKUCHNI
Meksykanskie chili wolowe z salsa 168

wolowe z salsa 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 świeże czerwone chili pęczek świeżej kolendry oliwa po 2 łyżeczki mielonego kminu, wędzonej papryki i cynamonu 2 liście laurowe 2 puszki krojonych pomidorów 1 kg goleni wołowej, najlepiej z kością i bez ścięgien puszka białej fasoli salsa: zielona papryka 4 dymki 150 g pomidorków koktajlowych oliwa ev biały

Dzieje kuchennej Wiewióry