fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:150/215)

Sajgonki wegetariańskie 182

widoczne ;) trochę kolorów w szary dzień nie zaszkodzi :) Składniki na ok 15 sztuk: papier ryżowy (ok 15 arkuszy) 5 suszonych grzybów mun 100g kiełków fasoli mung 1/4 główki małej białej kapusty 1 mała czerwona papryka 1 średniej wielkości marchewka 1 mały por 1/2 papryczki chili (jeśli jest malutka to cała) 2 łyżki sosu sojowego  curry - do smaku Przygotowanie(...)Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce i dodajemy do grzybów. Paprykę kroimy w kostkę, pora w krążki i dorzucamy do poprzednich składników. Dusimy przez kilka minut i dodajemy kiełki fasoli mung. Następnie bardzo drobniutko kroimy chili i dodajemy do farszu.  Przyprawiamy sosem sojowym i curry (ewentualnie dodajemy jeszcze inne przyprawy wg. uznania). Każdy arkusz papieru ryżowego zwilżamy wodą bezpośrednio

Ze smakiem i z pasją
Kurczak w sosie pomidorowym 114

przepis.      Składniki: 8 kawałków kurczaka (u mnie ćwiartki kurczaka) 1/2 kg marchewki 600-800 g fasoli z puszki 50 g boczku 2 cebule 2 ząbki czosnku 500 g przecieru pomidorowego lub przetartych pomidorów sól, pieprz, słodka czerwona papryka, cukier olej   Wykonanie: Umytego i osuszonego kurczaka doprawić solą i pieprzem.  Podsmażyć na oleju.  Mięso(...)wody, pomidory i całość zagotować.  Doprawić solą, pieprzem, papryką i odrobiną cukru.  Tak przygotowany sos przelać do naczynia do zapiekania.  Dodać do niego fasolę, wymieszać.  Na wierzch położyć podsmażone kawałki kurczaka.  Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około godzinę

Sto kolorów kuchni
Szybkie kotlety z białej fasoli z rukolą 174

zmielonego - gotowa panierka z maki kukurydzianej (lub mąka kukurydziana) - odrobina bazylii - pół łyżeczki kurkumy - pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki - pieprz ziołowy - sól, pieprz - oliwa Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie, aż się zarumienią. 2. Fasolę wrzucamy na sitko i płuczemy pod wodą. Przekładamy ją do sporej miski i ugniatamy widelcem lub tłuczkiem

Bananowe Pole
Peking Duck Sauce - Sos do kaczki po pekińsku 453

oleju sezamowego (najlepiej ciemnego) 2 łyżki pasty z brązowej fasoli (black bean paste) 3-4 łyżki brązowego cukru, miodu lub ostatecznie zwykłego miałkiego cukru 1-2 łyzki zimnej wody 1 łyżka miałkiej mąki kukurydzianej dodatkowo wybrane z poniższych: 1-2 cebuli dymki ze szczypiorem 1/2 ogórka wężowego 1 czerwona cebula cieniutkie krążki ciasta do kaczki po pekińsku upieczone mięso(...)najlepiej oczywiście w stylu kaczki po pekińsku) Wykonanie: Mąkę kukurydzianą wymieszać w zimnej wodzie i odstawić Patelnię postawić na ogniu i dać na nią olej sezamowy, pastę z czarnej fasoli, sos hoisin, cukier i wszystko wymieszać. Gdy masa jest ciepła, dodać wodę z mąką kukurydzianą, zamieszać i zagotować by powstał gęsty sos. Jeśli chcesz zrobić wyjątkowy sos do kaczki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Fasola pieczona w sosie pomidorowym po grecku - Gigandes plaki 180

minuty. Dorzuć marchewki, świeże pomidory, przecier pomidorowy, liście laurowe, natkę pietruszki i pomidory z puszki. Dopraw czerwonym octem winnym (ok. 2 łyżki), solą i pieprzem. Podlej ok. 300 ml. wody. Duś na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj ugotowaną fasolę i wymieszaj. Potrawę przykryj i wstaw na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Możesz wstawić patelnię, jeżeli

Chilli Czosnek i Oliwa
Leczo, ragout z kiełbasą 105

urozmaicać – dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie

Zasmakuj Kuchni
Leczo, ragout z kiełbasą 90

urozmaicać – dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie

Zasmakuj Kuchni
Paszteciki z pieczarkami i orzechami włoskimi 160

wiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty można pić, przegryzając pasztecikiem. Można zostawić buraki i dodać ziemniaka lub fasolę. Można dodać multum warzyw i ugotować barszcz ukraiński. Można, wreszcie, zakisić buraki i ugotować barszcz na kwasie ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Przepis na chili z fasoli i soczewicy 127

chili do wypróbowania. W końcu je ugotowałam! Pyszne chili z czarną fasolą, zieloną soczewicą i mielonym mięsem. Pożywne, zdrowe i ostre. Takie właśnie lubię! Ostra, meksykańska potrawa na obiad lub kolację. Smaczne nadzienie do tortilla. Przepis na chili Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili 500 g mielonego, wołowego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka chili w proszku(...)łyżeczki soli lub wedle smaku 100 ml gotowego chili sosu, tutaj przepis 100 ml wody 400 g czarnej fasoli, ugotowanej 400 g zielonej soczewicy ugotowanej 1 doniczka świeżej kolendry Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Oczyść chili z pestek i również pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Dodaj mięso i smaż aż mięso przestanie być krwiste. Dodaj fasolę, soczewicę, chili

codojedzenia
Kotlety z fasolki szparagowej i płatków kukurydzianych 148

szparagowa, idealnie nadała się, aby wykorzystać ją do kotletów. Wyszły pyszne! A roboty przy nich dużo nie ma :) Kotlety z fasoli szparagowej i płatków kukurydzianych Przepis na ok. 7-8 kotletów Potrzebujemy: - garść zielonej fasolki szparagowej - pół czerwonej cebuli - 1 marchewka - 1 ząbek czosnku - kubek płatków kukurydzianych (zwykłe, śniadaniowe, np. cornflakes) - 2 łyżki mąki ryżowej - 4 listki bazylii świeżej

Bananowe Pole
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 164

żna kupić i poczytać o nich tu: kliknij - marchew, 2, - kukurydza, pół puszki, - ananas, pół puszki, - cebula, 2 czerwone duże i dwie żółte duże, - kapusta pekińska, pół dużej, - pędy bambusa, 1/3 do pół puszki, - kiełki fasoli MUNG, 1/3 słoika, - przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, - sos sojowy - uwaga: bezglutenowcy omijają szerokim łukiem, - miód: łyżka, - czosnek. duża główka, - olej

Wypisz Wymaluj
Wegańskie burgery z pieczarkami i fasolą 189

dodatki u mnie awokado, cebula, pomidor, rukola na burgery :  400g pieczarek 2 puszki fasoli ( może być również ugotowana) 1 cebula 1-2 duże ząbki czosnku 3-4 łyżki otrębów bułka tarta sos sojowy pieprz, sól przyprawy do wyboru (u mnie papryka wędzona, czerwona czubryca, oregano i czosnek w proszku) Przygotowanie :   Siekamy czosnek i cebulę, podsmażamy(...)cebula się zeszkli, następnie dodajemy posiekane pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią się lekko

zdrowa vege kuchnia
Danie meksykańskie 186

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą(...)zieloną fasolkę, dolewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż woda odparuje. Gdy fasolki będą miękkie, dodajemy pomidory, czarną fasolę oraz zielony groszek. Chwilę dusimy ,dodajemy koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przykryć i dusić jeszcze ok 10 minut

magiczna kuchnia Kasi
57. Zupa gulaszowa z pikantnymi bułeczkami - serduszkami 93

opakowanie na Pomysł na Węgierską zupę gulaszową WINIARY 200 g mięsa wieprzowego lub dobrej kiełbasy 2 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju do smażenia 4-5 pieczarek 1/2 szklanki białej fasoli  1/2 cebuli. Składniki na pikantne bułeczki - serduszka 150 g mąki 10 g drożdży 1 żółtko 1/2 szklanki ciepłego mleka

Jadło i czytadło