fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:144/215)

Leczo, ragout z kiełbasą 118

urozmaicać – dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie

Zasmakuj Kuchni
Paszteciki z pieczarkami i orzechami włoskimi 191

wiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty można pić, przegryzając pasztecikiem. Można zostawić buraki i dodać ziemniaka lub fasolę. Można dodać multum warzyw i ugotować barszcz ukraiński. Można, wreszcie, zakisić buraki i ugotować barszcz na kwasie ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Przepis na chili z fasoli i soczewicy 160

chili do wypróbowania. W końcu je ugotowałam! Pyszne chili z czarną fasolą, zieloną soczewicą i mielonym mięsem. Pożywne, zdrowe i ostre. Takie właśnie lubię! Ostra, meksykańska potrawa na obiad lub kolację. Smaczne nadzienie do tortilla. Przepis na chili Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili 500 g mielonego, wołowego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka chili w proszku(...)łyżeczki soli lub wedle smaku 100 ml gotowego chili sosu, tutaj przepis 100 ml wody 400 g czarnej fasoli, ugotowanej 400 g zielonej soczewicy ugotowanej 1 doniczka świeżej kolendry Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Oczyść chili z pestek i również pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Dodaj mięso i smaż aż mięso przestanie być krwiste. Dodaj fasolę, soczewicę, chili

codojedzenia
Kotlety z fasolki szparagowej i płatków kukurydzianych 181

szparagowa, idealnie nadała się, aby wykorzystać ją do kotletów. Wyszły pyszne! A roboty przy nich dużo nie ma :) Kotlety z fasoli szparagowej i płatków kukurydzianych Przepis na ok. 7-8 kotletów Potrzebujemy: - garść zielonej fasolki szparagowej - pół czerwonej cebuli - 1 marchewka - 1 ząbek czosnku - kubek płatków kukurydzianych (zwykłe, śniadaniowe, np. cornflakes) - 2 łyżki mąki ryżowej - 4 listki bazylii świeżej

Bananowe Pole
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 190

żna kupić i poczytać o nich tu: kliknij - marchew, 2, - kukurydza, pół puszki, - ananas, pół puszki, - cebula, 2 czerwone duże i dwie żółte duże, - kapusta pekińska, pół dużej, - pędy bambusa, 1/3 do pół puszki, - kiełki fasoli MUNG, 1/3 słoika, - przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, - sos sojowy - uwaga: bezglutenowcy omijają szerokim łukiem, - miód: łyżka, - czosnek. duża główka, - olej

Wypisz Wymaluj
Wegańskie burgery z pieczarkami i fasolą 221

dodatki u mnie awokado, cebula, pomidor, rukola na burgery :  400g pieczarek 2 puszki fasoli ( może być również ugotowana) 1 cebula 1-2 duże ząbki czosnku 3-4 łyżki otrębów bułka tarta sos sojowy pieprz, sól przyprawy do wyboru (u mnie papryka wędzona, czerwona czubryca, oregano i czosnek w proszku) Przygotowanie :   Siekamy czosnek i cebulę, podsmażamy(...)cebula się zeszkli, następnie dodajemy posiekane pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią się lekko

zdrowa vege kuchnia
Danie meksykańskie 211

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą(...)zieloną fasolkę, dolewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż woda odparuje. Gdy fasolki będą miękkie, dodajemy pomidory, czarną fasolę oraz zielony groszek. Chwilę dusimy ,dodajemy koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przykryć i dusić jeszcze ok 10 minut

magiczna kuchnia Kasi
57. Zupa gulaszowa z pikantnymi bułeczkami - serduszkami 128

opakowanie na Pomysł na Węgierską zupę gulaszową WINIARY 200 g mięsa wieprzowego lub dobrej kiełbasy 2 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju do smażenia 4-5 pieczarek 1/2 szklanki białej fasoli  1/2 cebuli. Składniki na pikantne bułeczki - serduszka 150 g mąki 10 g drożdży 1 żółtko 1/2 szklanki ciepłego mleka

Jadło i czytadło
Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata 205

Składniki: (na 1 porcję)  pomidorek lima pomarańczowy  pomidorek czerwony  garść ugotowanych warzyw:  bób, obrany ze skórki  groszek fasola szparagowa: żółta i zielona ponadto  1/4 świeżej cukinii , pokrojonej w kostkę  łyżka posiekanego pora - jasna część  łyżka posiekanej białej cebuli  łyżka posiekanego koperku  suszone oregano  sól i pieprz do smaku

Moja smaczna kuchnia
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 249

masale- sypkie mieszanki przypraw z południowych Indii. W obu kuchniach dominują te same trzy główne składniki: mleczko kokosowe, chilli i kolendra.  SMAK, KONSYSTENCJA I ZAPACH SMAK to:   czerwone i zielone, ostre i bardzo ostre papryczki chilli;  łagodne kremowe mleczko kokosowe;  świeża kolendra (cała roślinka, liście, łodygi, także korzonki);  słodkawo-pikantna bazylia;  cierpkawa trawa(...)SZALOTKI- Znacznie łagodniejsze niż inne rodzaje cebuli, znajdują zastosowanie w wielu przepisach. Można je zastąpić czerwoną cebulą, biorąc jedną zamiast 6-8 główek. (trzeba się liczyć wtedy z bardziej intensywnym kolorytem przygotowywanego dania). Można także użyć zamiennie hiszpańskiej słodkiej cebuli. T TAJSKA FASOLA TOUCH PUU- W smaku przypomina zwykłą fasolkę szparagową, ale jest znacznie bardziej dekoracyjna, ma bowiem jakby

ClauditteMissCooking
Ragoût Christophera. 224

polędwica wieprzowa  pokrojona w cienkie plasterki, 20 dag  świeżych oczyszczonych krewetek, 20 dag młodej szerokiej fasoli 20 dag fasolka szparagowa 2 cebule pokrojone w pól plasterki 1 młoda cukinia pokrojona w paski 2 łodygi selera naciowego 2 szt. czerwona  papryki pokrojonej w paski, 4  ząbki posiekanego czosnku, 1 papryczka chilli 1 łyżka posiekanej kolendry, Trawa(...)Wszystko razem wymieszać i włożyć pokrojoną w plasterki polędwicę. W osobnym naczyniu zamarynować krewetki, sos sojowy i sambal oelek. Polędwiczki i krewetki trzymać w zalewie około 30 minut. Dwie fasole blanszujemy we wrzątku około 5 minut. Odcedzamy. Całą potrawę wykonujemy w woku. Na gorący olej wrzucamy posiekany czosnek i pokrojoną  polędwicę, mieszamy, chwilę smażymy, dodajemy cebulę pokrojoną w pół

Kulinarny karnet Christophera
soczewica z fasolą - gęsta smaczna zupa 170

własnej roboty tutaj marchew ,  sól majeranek , kminek , ziele angielskie 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 2 z ąbki czosnku 1liść laurowy Wykonanie : Fasol ę moczymy na noc w zimnej wodzie. Na drugi dzień gotujemy 15minut w szybkowarze. Następnie dodajemy żeberka i suchą soczewicę,oraz 3/4 szklanki fasoli mung (jeśli ktoś lubi-można bez niej) zamykamy pokrywą i gotujemy około

w mojej kuchni
Burgery z fasoli i quinoa 179

łyżki oliwy olej do smażenia Dodatkowo bułki do burgerów, tutaj przepis plasterki pomidora czerwona cebula liście szpinaku lub sałaty Zeszklij cebulę na oliwie. Dodaj szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smaż aż szpinak odparuje z wody. Przełóż do miski, dodaj, quinoa i pęczak. Zgnieć lekko fasolę widelcem i dodaj ddo farszu wraz z kukurydzą i jajkami. Dopraw farsz solą

codojedzenia