Niedawno wróciłam do tego przysmaku. Ostrożnie, bo smakuje mi serek tylko jednej firmy :D Pasta jest pewnego rodzaju wariacją na jego temat. Fasola oprócz smaku dodaje treściwość, rukola to mój dodatek obowiązkowy do kanapki, a czerwona cebulka niczym wisienka na torcie uzupełnia tę mieszankę. Majonez jest(...)dodatkiem, a nie koniecznością, osoby unikające tego typu produktów ( w tym na diecie) mogą uśmiechnąć się do tej pasty :) Składniki: 1 mała czerwona cebula 1 opakowanie serka wiejskiego (około 200 gram) pół puszki białej fasoli garść rukoli łyżeczka sosu sojowego łyżka majonezu (opcjonalnie) łyżka oleju do smażenia pieprz do smaku Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dość mocno
CynamonemPoOczachlekkostrawne i dietetyczne. SKŁADNIKI: 3 patisony o średnicy około 10-12 cm 1 szalotka 1 cebula dymka 6-7 pieczarek 1/2 strąka czerwonej papryki 6 suszonych pomidorów w oleju 1/2 puszki białej, drobnej fasoli 1 łyżka kaparów 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz olej w którym były suszone pomidory A jak to zrobić(...)łyżkę oleju (tego z pomidorów), dodać pokrojoną szalotkę. Do zeszklonej szalotki, dorzucić pokrojone w półplasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i wszystko razem podsmażyć, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypaliło. Dodać przepłukaną i odsączoną fasolę, pokrojone w paski suszone pomidory, oraz kapary. Całość doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem i drobno posiekaną dymką
Kuchnia w opałachgulasz 3 laski kiełbasy wawelskiej (całe opakowanie złożone z 4 lasek to waga 390 gram) 0,2 kg boczku wędzonego 0,5 kg fasoli czarnej 1 papryka zielona duża 2 średnie cebule czerwone 3 ząbki czosnku pęk świeżej kolendry 1 łyżka octu winnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 kostki knorr olej Przygotowanie: Moczymy fasolę
Smaki Brazyliidodawać bekon, boczek lub kiełbasę. Nasza wersja feijão tropeiro to ta lekko zmodyfikowana z większa ilością składników. Składniki (porcja 6 osób) 1) 500 gram fasoli czarne oczko (feijão fradinho) 2) pół cebuli czerwonej 3) 2 ząbki czosnku 4) laska kiełbasy (dowolna ale nie sucha typu krakowska) 5) 100 gram boczku wędzonego 6) kostka knorr 7) 2 łyżki oliwy(...)łyżeczki soli Przygotowanie: Fasolę gotujemy w lekko osolonej wodzie pół godziny. Nie ma potrzeby moczyć fasoli wcześniej. Dodajemy również kostkę knorr. Po ugotowaniu fasoli, odcedzamy wodę. Boczek i kiełbasę kroimy w kawałki. Kroimy w maleńką kostkę. Ząbki czosnku zgniatamy
Smaki Brazyliipomidorowa pasta z makreli Składniki: pomidorowa pasta z makreli 1 mała makrela (ok. 300 g) 3 jajka 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka majonezu pół pęczka koperku 1 mała czerwona cebula łyżka soku z cytryny sól, świeżo mielony pieprz Pomidorowa pasta z makreli – jak zrobić? Jajka ugotuj na twardo, a makrelę obierz ze skóry, pozbawiając ją ości. Wszystkie(...)chlebie. Zobacz też inne przepisy na pasty kanapkowe Smalec z fasoli Pomidorowa pasta z cieciorki Pasta ze słonecznika Hummus z kolendrą Fava – pasta z grochu Pasta jajeczna z pieczarkami Zobacz też nowe przepisy Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Artykuł Pomidorowa pasta z makreli pochodzi
okolicepalnika.plzupę. 👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇸🇿 – Costa Rica ✅ Składniki ✅ 3 czerwone cebule ✅ 2 ząbki czosnku ✅ 2 łodygi selera ✅ 1 zielona papryka ✅ 1 czerwona papryka ✅ 1 żółta papryka ✅ 2 świeże czerwone papryczki chilli ✅ Świeża kolendra ✅ Oliwa z oliwek ✅ Świeży tymiank ✅ 2 puszki czarnej fasoli po 400 g ✅ 2 świeże liście laurowe ✅ 4 duże jajka(...)biegały ✅ 1 łyżka octu z czerwonego wina ✅ Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ✅ 4 tortille kukurydziane ✅ Sól ✅ Pieprz świeżo zmielony 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. 🛠️ Zioła posiekaj drobno. 🛠️ Rozgrzej wysoki rondel, wlej dwie, trzy łyżki oliwy wrzuć warzywa, pozostaw połowę chili. 🛠️ Smaż je przez chwilę, dodaj tymianek i połowę kolendry. 🛠️ Teraz wlej fasolę wraz z zalewą, dodaj liście laurowe
RafalCookpatelni" składniki 250 - 300 g steku wołowego 1 mała cebula 1 mała papryka zielona 1 dymka pokrojona kilka plasterków imbiru 1 -2 małe zielone lub czerwone chili 2 łyżki pasty z czarnej fasoli 3 kapusty pak choi marynata 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka sosu sojowego jasnego 2 łyżeczki wina ryżowego lub wytrawnego sherry
Stare Garyaromatyczną fasolę Piękny Jaś firmy Jamar. Smacznego:) Składniki: 2 cukinie 6 pomidorów szklanka zielonej ciętej fasolki mrożonej szklanka mrożonej kukurydzy 2 żółte papryki 1 czerwona papryka 2 duże cebule 3 ząbki czosnku puszka fasoli białej Jamar duża butelka passaty pomidorowej oliwa z oliwek + masło przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra opcjonalnie: łyżka tabasco
Zasmakuj Kuchnikorzystam z tych ugotowanych są mięciutkie i słodkie) 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek białej kapusty 2 ziemniaki biała fasola (używam z puszki) sól, pieprz,ew.cukier odrobina majeranku liść laurowy ziele angielskie łyżka koncentratu pomidorowego koncentrat barszczu czerwonego Wykonanie: Żeberko zalać zimną wodą, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, sól, gotować 15 minut. Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) pokroić w słupki(...)ziemniaki. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec dorzucić pokrojone w słupki buraki (dodaję na końcu ponieważ używam już ugotowanych) oraz odsączoną wcześniej białą fasolę. Teraz już tylko pozostaje doprawić zupkę łyżką koncentratu pomidorowego, koncentratem barszczu czerwonego, solą ew. cukrem, pieprzem i majerankiem. Oczywiście warzywa można zetrzeć na oczkach, ale cały urok barszczu ... to wg mnie warzywa pokrojone w słupki - także
Walijskie Pichceniewielu dań. Poza tym nerkowce posiadają właściwości zdrowotne i mają wiele wartości odżywczych. Jedzenie tych orzechów zapobiega rozwojowi cukrzycy typu 2. Wzmacniają kości i zęby, pomagają w produkcji czerwonych krwinek i pomagają w prawidłowym funkcjonalizowaniu układu nerwowego. Utrzymują prawidłowy metabolizm energetyczny. Idealna przekąska dla osób odchudzających się. Obniżają poziom złego cholesterolu. Chronią układ krążenia przed chorobami wieńcowymi. Pozytywnie wpływają(...)białka oraz kwasów tłuszczowych nasyconych, jednonienasyconych wielonienasyconych, poza tym znajdziemy w ich jeszcze węglowodany i błonnik. Składniki jakie będą nam potrzebne: – ½ opakowania makaronu z fasoli bądź jakiegoś innego wg uznania – 1 czerwona papryka – 1 duża marchewka – 1 pęczek rzodkiewki – ½ pęczka natki pietruszki – 1 cebula – ½ szklanki orzechów nerkowca – 1 szklanka posiekanej czerwonej
Zdrowy Styl Joannylodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej przygotowywać wspaniałe i pyszne dania. SKŁADNIKI: 1 duża cebula czerwona (posiekać) 3 ząbki czosnku (posiekać) 2 łyżki oleju rzepakowego 2 puszki białej fasoli 2 puszki pomidorów pokrojonych 2 łyżki suszonego lubczyku 350 ml wody świeżo mielony pieprz 1 posiekana papryczka czerwona jalapeno (posiekać) PULPETY(...)cebulę i czosnek, dodać olej. Ustawić program FRY i czas 5 minut. Podsmażyć. Po upływie czasu ustawić program STEW i czas 60 minut. Dodać wodę, fasolę, pomidory i przyprawy. Przemieszać. zamknąć pokrywę. W tym czasie zrobić wymieszać mięso z w/w składnikami. Otworzyć misę multicookera. Formować mięsne
ClauditteMissCookingchodziła za mną ta zupa :) Barszcz ukraiński SKŁADNIKI: szklanka fasoli białej ( ja niestety byłam zmuszona do użycia czerwonej z puszki- to nie to samo) 4-5 buraków włoszczyzna cebula kilka ziemniaków natka pietruszki 2 listki laurowe 1 ząbek czosnku bulion na mięsie wołowym ( nie z kostki!) śmietana- ewentualnie sól, pieprz szczypiorek do posypania Jeśli używamy(...)białej fasoli to opłukać ją, zalać wodą, odstawić i zostawić na klika godzin. Ugotować do miękkości w tej samej wodzie z dodatkiem obranego czosnku i liści laurowych. W razie konieczności dolać wody. Buraczki umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Do wcześniej przygotowanego bulionu mięsnego d odać obraną i pokrojoną w plasterki
MarciochaKucharzykultowych potraw polskiej kuchni. Fasolkę po bretońsku wolę z chudym mięsem wieprzowym niż z kiełbasą. A zimą to danie smakuje najbardziej... Składniki: 400 g suchej fasoli (dałam 250 g białej i 150 g czerwonej) 500 g passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 500 g mięsa wieprzowego (z szynki) 4 kulki ziela angielskiego 2 liście(...)laurowe 1 łyżeczka kminku 2 łyżki suszonego majeranku 2 łyżki słodkiej papryki sól i świeżo mielony pieprz Fasolę przepłukać. Przełożyć do garnka i zalać wodą o temperaturze pokojowej, tak, aby ponad fasolą znajdowało się około 5 centymetrów płynu. Pozostawić na minimum 12 godzin do namoczenia. W razie potrzeby dolać wody. Po tym czasie odlać wodę, w której fasolka się
Czerwień i błękit