fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:138/215)

Leczo z cukinią i białą fasolą 210

aromatyczną fasolę Piękny Jaś firmy Jamar. Smacznego:) Składniki: 2 cukinie 6 pomidorów szklanka zielonej ciętej fasolki mrożonej szklanka mrożonej kukurydzy 2 żółte papryki 1 czerwona papryka 2 duże cebule 3 ząbki czosnku puszka fasoli białej Jamar duża butelka passaty pomidorowej oliwa z oliwek + masło przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra opcjonalnie: łyżka tabasco

Zasmakuj Kuchni
BARSZCZ UKRAIŃSKI 198

korzystam z tych ugotowanych są mięciutkie i słodkie) 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek białej kapusty 2 ziemniaki biała fasola (używam z puszki) sól, pieprz,ew.cukier odrobina majeranku liść laurowy ziele angielskie łyżka koncentratu pomidorowego koncentrat barszczu czerwonego Wykonanie: Żeberko zalać zimną wodą, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, sól, gotować 15 minut. Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) pokroić w słupki(...)ziemniaki. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec dorzucić pokrojone w słupki buraki (dodaję na końcu ponieważ używam już ugotowanych) oraz odsączoną wcześniej białą fasolę. Teraz już tylko pozostaje doprawić zupkę łyżką koncentratu pomidorowego, koncentratem barszczu czerwonego, solą ew. cukrem, pieprzem i majerankiem. Oczywiście warzywa można zetrzeć na oczkach, ale cały urok barszczu ... to wg mnie warzywa pokrojone w słupki - także

Walijskie Pichcenie
Wegańska sałatka z makaronem i kapustą. 73

wielu dań. Poza tym nerkowce posiadają właściwości zdrowotne i mają wiele wartości odżywczych. Jedzenie tych orzechów zapobiega rozwojowi cukrzycy typu 2. Wzmacniają kości i zęby, pomagają w produkcji czerwonych krwinek i pomagają w prawidłowym funkcjonalizowaniu układu nerwowego. Utrzymują prawidłowy metabolizm energetyczny. Idealna przekąska dla osób odchudzających się. Obniżają poziom złego cholesterolu. Chronią układ krążenia przed chorobami wieńcowymi. Pozytywnie wpływają(...)białka oraz kwasów tłuszczowych nasyconych, jednonienasyconych wielonienasyconych, poza tym znajdziemy w ich jeszcze węglowodany i błonnik. Składniki jakie będą nam potrzebne: – ½ opakowania makaronu z fasoli bądź jakiegoś innego wg uznania – 1 czerwona papryka – 1 duża marchewka – 1 pęczek rzodkiewki – ½ pęczka natki pietruszki – 1 cebula – ½ szklanki orzechów nerkowca – 1 szklanka posiekanej czerwonej

Zdrowy Styl Joanny
BIAŁA FASOLA W POMIDORACH I Z INDYCZYMI PULPECIKAMI 146

lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej przygotowywać wspaniałe i pyszne dania.  SKŁADNIKI: 1 duża cebula czerwona (posiekać) 3 ząbki czosnku (posiekać) 2 łyżki oleju rzepakowego 2 puszki białej fasoli 2 puszki pomidorów pokrojonych 2 łyżki suszonego lubczyku 350 ml wody świeżo mielony pieprz 1 posiekana papryczka czerwona jalapeno (posiekać) PULPETY(...)cebulę i czosnek, dodać olej. Ustawić program FRY i czas 5 minut. Podsmażyć. Po upływie czasu ustawić program STEW i czas 60 minut. Dodać wodę, fasolę, pomidory i przyprawy. Przemieszać. zamknąć pokrywę.  W tym czasie zrobić wymieszać mięso z w/w składnikami. Otworzyć misę multicookera. Formować mięsne

ClauditteMissCooking
Barszcz ukraiński 163

chodziła za mną ta zupa :) Barszcz ukraiński SKŁADNIKI: szklanka fasoli białej ( ja niestety byłam zmuszona do użycia czerwonej z puszki- to nie to samo) 4-5 buraków włoszczyzna cebula kilka ziemniaków natka pietruszki 2 listki laurowe 1 ząbek czosnku bulion na mięsie wołowym ( nie z kostki!) śmietana- ewentualnie sól, pieprz szczypiorek do posypania Jeśli używamy(...)białej fasoli to  opłukać ją, zalać  wodą, odstawić  i zostawić na klika godzin. Ugotować do miękkości w tej samej wodzie z dodatkiem obranego czosnku i liści laurowych. W razie konieczności dolać wody.  Buraczki umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Do wcześniej przygotowanego bulionu mięsnego d odać obraną i pokrojoną w plasterki

MarciochaKucharzy
Fasolka po bretońsku 238

kultowych potraw polskiej kuchni. Fasolkę po bretońsku wolę z chudym mięsem wieprzowym niż z kiełbasą. A zimą to danie smakuje najbardziej... Składniki: 400 g suchej fasoli (dałam 250 g białej i 150 g czerwonej) 500 g passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 500 g mięsa wieprzowego (z szynki) 4 kulki ziela angielskiego 2 liście(...)laurowe 1 łyżeczka kminku 2 łyżki suszonego majeranku 2 łyżki słodkiej papryki sól i świeżo mielony pieprz Fasolę przepłukać. Przełożyć do garnka i zalać wodą o temperaturze pokojowej, tak, aby ponad fasolą znajdowało się około 5 centymetrów płynu. Pozostawić na minimum 12 godzin do namoczenia. W razie potrzeby dolać wody. Po tym czasie odlać wodę, w której fasolka się

Czerwień i błękit
Domowy zakwas na barszcz czerwony 115

żeby znowu barszcz pojawił się u nas na stole I często on u nas bywa! Jest prosty w wykonaniu, właściwie to sam się robi. Polecam! Składniki: 2 kg buraków czerwonych 1 jabłko plaster korzenia selera 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna owoca jałowca 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka czarnuszki 2 goździki kilka nasion kolendry 2 łyżki(...)pojemników i mrozimy. Przy podgrzewaniu zakwasu pamiętamy, żeby go nie zagotować bo straci kolor. Podajemy solo (podobno bardzo zdrowy taki surowy ukiszony barszcz) albo z gotowaną fasolą. Smacznego! Artykuł Domowy zakwas na barszcz czerwony pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Sałatka z fasoli szparagowej Basi 170

nią trwa krótko, ale można ją przyrządzić korzystając z mrożonek, równie smacznej i wartościowej, jak świeża Składniki: 270 g sera feta 300 g fasoli szparagowej (może być mrożona) 2 duże pomidory 1 cebula czerwona sos 3 łyżki oliwy 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka octu winnego szczypta cukru, bazylii oregano sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Fasolę gotujemy, odcedzamy z wody

kgwjanczewo
Kontynentalny MIX :) 152

Składniki na ciasto do samosy : 1 szklanka mąki 2 łyżki masła pół łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli Składniki na farsz do samosy : 1 woreczek ryżu (parboliled) 2 łyżki fasoli (czarne oczko lub białej) 2 gałązki selera naciowego 1 średnia cebula papryczka chili (mała) garam masala, tymianek, pieprz Składniki na ciasto mieszamy w misce, aby ładnie się połączyły, dodajemy kilka(...)nieco passaty, aby sos miał gęstszą konsystencję. Możemy zrobić wersję na ciepło i wtedy wszystko dusimy razem. Sałatka grecka : 1/2 sałaty lodowej 1 pomidor czerwony 1 pomidor żółty czarne oliwki szczypiorek fasola czarne oczko lub biała oliwa z oliwek sól, pieprz Sałatę rwiemy na drobne kawałki, warzywa kroimy w kostkę, oliwki na 4 części. Dodajemy 2 łyżki fasoli

vegetanie
Sałatka turecka - piyaz 223

bardziej, że jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a schłodzona stanowi idealną przekąskę na upalne dni.  Składniki :  puszka białej fasoli (400g) puszka fasoli "black eye" (z czarnym oczkiem) (400g) 1 czerwona cebula 2-3 pomidory 2-3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki natki pietruszki szczypta sumaku 3 łyżki oliwy 3 łyżki soku z cytryny sól(...)pieprz Przygotowanie :  Fasolki odsączyć, opłukać i ponownie odsączyć, przełożyć do dużej miski. Pomidory pokroić w kostkę, cebulę w drobną kosteczkę, dodać do fasoli wraz z posiekaną natką pietruszki. W niewielkiej miseczce wymieszać sok z cytryny z oliwą, solą, pieprzem i sumakiem, dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę i wszystko delikatnie wymieszać. Jajka pokroić w ćwiartki lub ósemki i udekorować

Codzienne Gotowanie
Wegetariańska fasolka po bretońsku 141

fasolka podana została w towarzystwie tofu, najlepiej wędzonego.  Dodatek aromatycznych przypraw jak pieprz cayenne, wędzona papryka, gałka muszkatołowa i czerwona czubrica da niesamowicie pyszny efekt. Spróbujcie sami!! FASOLKA PO BRETOŃSKU  Składniki: ok. 60-70 dag świeżej fasoli Jaś lub ok. 30-40 dag suchej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3- 4 szklanki dobrej passaty pomidorowej(...)tofu 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki czerwonej czubricy (jeżeli mamy) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1,5 łyżki masła klarowanego sól, pieprz Przygotowanie: Fasolę (jeżeli była sucha, namoczoną dzień wcześniej) zalewamy świeżą wodą i gotujemy 50 minut. W garnku rozpuszczamy klarowane masło, wrzucamy pokrojoną

Moja Mama Gotuje
Bounty bez pieczenia 101

Grzane Wino Bananowa krówka Tarta z rabarbarem Proste ciasto bez pieczenia Biały lion Zobacz też nowe przepisy Bounty bez pieczenia Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Artykuł Bounty bez pieczenia pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Sałatki na grilla 221

plasterkach! Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą, pomidorkami i mozzarellą Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z mozzarella i bazyliowym pesto Sałatka ziemniaczana z kukurydzą

Moja smaczna kuchnia