fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:142/215)

Pieczona fasolka 230

każdy chciał ją jeść. Pieczona fasolka: 400 g – 500 g fasoli piękny Jaś 300 g – 400 g dobrej jakości kiełbasy, frankfurterek lub kabanosów 2 puszki krojonych pomidorów (2 x 400 g) 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 goździki 2 duże cebule 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 ząbki czosnku po 1 łyżeczce: cukru, oregano, ziół(...)pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='400 g - 500 g fasoli piękny Jaś 300 g - 400 g dobrej jakości kiełbasy, frankfurterek lub kabanosów 2 puszki krojonych pomidorów (2 x 400 g) 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 goździki 2 duże cebule 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 ząbki czosnku po 1 łyżeczce: cukru, oregano

Poezja smaku
Sałatka z pieczoną ciecierzycą i kurczakiem 239

moich ulubionych – sałatka z pieczoną ciecierzycą i kurczakiem.   Składniki: - 2 upieczone filety drobiowe - 1 puszka ciecierzycy - 1 puszka czarnej fasoli - 1 puszka kukurydzy - ok. 40g mielonych migdałów - olej arachidowy - por (młode części) - 1 czerwona cebula - 1 ząbek czosnku - kilka łyżek majonezu - tyle samo jogurtu, co majonezu - różowa sól himalajska - 10 pomidorków koktajlowych - świeża bazylia i koperek(...)przybrania     Ciecierzycę, fasolę, kukurydzę płuczemy i dokładnie osączamy. Wszystko wsypujemy, obok siebie, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, skrapiamy olejem arachidowym. Ciecierzycę dodatkowo posypujemy mielonymi migdałami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210° C i, co jakiś czas mieszając, pieczemy ok. 15 minut (aż się lekko zezłocą). Majonez ( przygotowałam z przepisu na blogu ) mieszamy z taką samą ilością jogurtu

mojewypiekiinietylko
Sałatka z tuńczykiem i fasolą 193

produkt 2 puszki (250 g) tuńczyka w oleju – zobacz ten produkt i kup go tutaj pęczek natki pietruszki pół dużej czerwonej cebuli 2 łyżki octu balsamicznego sól i pieprz Przepis – Sałatka z tuńczykiem i fasolą Mój przepis charakteryzuje prostota. Muszę na wstępie zwrócić wam uwagę na jedną rzecz, a mianowicie na to czy kupiliśmy tuńczyka w oliwie

Kuchennyviral.pl
Dahl z czerwonej soczewicy 133

formie pasty, tak jak ja to zrobiłem tym razem. Sama nazwa dahl oznacza strączki, więc de facto dahl mógłby być również z fasoli czy innych odmian soczewicy, natomiast najlepiej do tego się nadaje ta czerwona. Czy trudno jest zrobić dahl z czerwonej soczewicy? Przepis na dahl z soczewicy jest banalnie prosty i każdy sobie z nim poradzi. Składniki

Blendman
Dahl z czerwonej soczewicy 165

formie pasty, tak jak ja to zrobiłem tym razem. Sama nazwa dahl oznacza strączki, więc de facto dahl mógłby być również z fasoli czy innych odmian soczewicy, natomiast najlepiej do tego się nadaje ta czerwona. Przepis na dahl z soczewicy jest banalnie prosty i każdy sobie z nim poradzi. Składniki również są łatwo dostępne. Dahl możemy podawać według uznania

Blendman
Kurczak z fasolą Jaś i papryką 275

daniu nie może zabraknąć sporej ilości majeranku, dzięki któremu bardzo przypomina mi fasolkę po bretońsku :) 4 udka z kurczaka 300 g suszonej fasoli Jaś 150 g boczku wędzonego 150 g dyni surowej 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 szklanki przecieru pomidorowego bulion drobiowy majeranek sól pieprz czarny MARYNATA: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka czosnku(...)granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka soli papryka ostra mielona Fasolę wypłukać i zalać zimną wodą. Pozostawić namoczoną przez całą noc. Uzupełnić wodę w fasoli i wstawić na ogień. Gotować ok 1 godz, aż fasola będzie miękka. W połowie gotowania posolić wodę. Przygotować marynatę łącząc wszystkie składniki w naczyniu. Z udek

https:KKuchniaMniam
Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 173

arkusze o śr. 22,5cm - pierś z indyka ok. 700g - 1 cebula - 1 – 2 marchewki - 1 sałata rzymska - 1 papryka czerwona - 250g pieczarek brunatnych (powinny być grzyby mun) - 100g makaronu ryżowego - puszka kiełków fasoli - 3 ząbki czosnku - kawałek (2 cm) świeżego imbiru - sos sojowy - sos ostrygowy - olej sezamowy - pieprz czarny świeżo mielony - olej do smażenia (rzepakowy, z pestek(...)czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paseczki – chwilę smażymy i dodajemy startą marchew. W międzyczasie przygotowujemy makaron ryżowy. Łamiemy go na 4 części i zalewamy na 8 minut wrzątkiem (trzymamy pod pokrywką). Po tym czasie makaron odcedzamy. Do pieczarek przekładamy mięso – łączymy składniki. Patelnię zdejmujemy z gazu. Dodajemy pokrojoną w paski sałatę rzymską oraz makaron i kiełki fasoli. Doprawiamy

mojewypiekiinietylko
Fasolka po bretońsku. Smaczne danie jednogarnkowe. 149

dobra najlepiej podwędzana cienka kiełbasa 30 dkg. - boczek wędzony 30 dkg. - sól, czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka czerwona mielona - sos sojowy ciemny, cebulka prasowana w kostce - koncentrat pomidorowy - śmietana 18 % - mąka ok.3 łyżki Wykonanie Fasolę dokładnie płuczę, przekładam do dużego garnka zalewam wodą ( wody raz więcej jak fasoli ) i moczę ok. 2 godzin. Jeśli jest bardzo sucha

Kuchnia z widokiem na ogród
Tortilla fasollada 119

fasoli ugotowanej koncentrat pomidorowy 150 g kiełbasy 1 cebula 1 papryczka chili 1 łyżka oliwy sól pieprz oregano żółty ser czerwony ser pomidor sałata Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć lekko , podlać pół szklanki wody lub bulionu, dodać fasolę i kiełbasę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz koncentrat i posiekaną papryczkę, dusić przez ok 20 min na wolnym ogniu. Doprawić

Gotowanie jest łatwe
Meksykańska zupa paprykowa 219

Pyszna sycąca zupa z wołowiną, papryką, fasolą i kukurydzą. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 2 łyżki oleju 1 czerwona cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drono posiekane 2 czerwone papryki, pokrojone w paski 1 żółta papryka, pokrojona w paski 1/2 łyżki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżki ostrej mielonej papryki (opcjonalnie) 500 ml bulionu wołowego (może być(...)kostki) 500 g mielonego mięsa wołowego 1 mała puszka białej fasoli, odsączona 1 mała puszka kukurydzy, odsączona 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: śmietana 18% do podania tortilla podpieczona na patelni do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy łyżkę

My Culinary Art
Pasta z czarnej fasoli, Jak prawidłowo nakryć do stołu? 230

różne rodzaje past na kilka kolejnych dni . Poniżej prosty przepis na pastę z roślin strączkowych, tym razem z czarnej fasoli. Pomysł podpatrzony u Jadłonomii. Po więcej inspiracji, zajrzyj  tutaj . Składniki: kilka łyżek oleju do smażenia 1 czerwona lub biała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili lub pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki kuminu 1 puszka(...)czarnej fasoli lub 1/2 szklanki suchej czarnej fasoli, namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości sok limonki lub cytryny sól Pokrój drobno cebulę i czosnek. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę, następnie dodaj czosnek i przyprawy, wymieszaj i smaż przez 1 minutę. Do miski z fasolą dodaj pozostałe składniki i zblenduj. Dopraw solą i sokiem z cytryny/limonki do smaku

Qlinarnie i Qlinarnie
Strąkowe jednogarnkowe z karkówką 194

fasolki szparagowej 300 g karkówki 1 duża cebula 1 puszka pomidorów w puszcze bez skórki  szklanka czerwonego wina wytrawnego  kilka kropli tabasco liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Fasolę moczymy całą noc aby zmiękła. Karkówkę kroimy na małą kostkę i podsmażamy na oliwie w garnku, dodajemy

Niezły Młynek
Zupa samo zdrowie, z jarmużu i kaszy jaglanej 161

Składniki 1/2 czerwonej cebuli 1 marchewka 2 kawałki selera naciowego 1 ząbek czosnku szczypta płatków chili garść jarmużu 1 szklanka soku pomidorowego 2 -3 czubate łyżki kaszy jaglanej 200g ugotowanej białej fasoli lub 1/2 puszki fasoli białej konserwowej 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku-u mnie sól odkwaszająca organizm,przepis tutaj Wykonanie

w mojej kuchni
Fasola Gigantes Plaki 178

duże świeże pomidory – 1 łyżka przecieru pomidorowego – 2 marchewki – 2 liście laurowe – sól, pieprz – czerwony ocet winny – natka pietruszki ( z połowy pęczka) – opcjonalnie: ser feta, świeża kolendra Wykonanie: Fasolę moczyć przez min. 12 godz, a najlepiej przez całą noc (włożyć do dużej miski lub garnka i zalać dużą ilością wody – fasola będzie

Pociąg Do Kuchni
Gulasz z indyka fasolą i warzywami 189

się jesienne dni więc coraz częściej mamy ochotę na bardziej sycące i rozgrzewające dania. Składniki: 300 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia zielona 1 mała cukinia żółta 1 cebula 1 puszka fasoli Jaś Jamar 500 ml. przecieru pomidorowego Jamar Olej do smażenia Sól, pieprz Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Zioła prowansalskie Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia