Rodzinna sałatka dla wielbicieli ostrzejszych smaków której bazą jest młoda kapusta pekińska to pozycja obowiązkowa. W sklepach od pewnego czasu mamy już intensywnie zieloną kapustę pekińską
Kuchnia PROzdrowotnamaki ryżowej 3 ząbki czosnku pół papryczki chilli sól morska, pieprz, rozmaryn lub gotowa mieszanka przypraw do ziemniaków jajko olej rzepakowy do smażenia składniki na salsę: 1/2 puszki fasoli czerwonej 1 papryka czerwona 1/2 cukinii 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli przyprawy: chilli świeże drobno posiekane, sól, pieprz bazylia 1/2 szklanki przecieru pomidorowego. Ziemniaki ścieramy. Dodajemy mąkę, rozdrobniony czosnek(...)oraz papryczkę chilli, jajko oraz przyprawy. Smażymy placki na oleju Paprykę czerwoną oraz cukinie grillujemy lub smażymy na patelni, gdy już będą lekko miękkie dodajemy pokrojona w plasterki cebulę oraz czosnek. Smażymy az wszystko się zarumieni . Następnie widelcem rozgniatamy wszystko na "papkę" ale tak by były widoczne kawałki warzyw. Możemy również użyć blendera i zmiksować wszystko całkowicie
NaKońcuJęzykamnie karkówka) lub mielonej wołowiny 1 puszka (400g) krojonych pomidorów z ziołami lub 3 obrane i pokrojone pomidory 1 mała puszka (165g) kukurydzy chili 1 puszka (310g) mixu fasoli (biała, czerwona i lima) z cieciorką 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 ml rosołu drobiowego, bulionu 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (kuminu(...)czosnek, doprawiamy solą. Podsmażamy przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając i pilnując, żeby się nie przypaliło. Dodajemy krojone pomidory, chwilkę dusimy, następnie dodajemy kukurydzę i fasolę, oraz zioła prowansalskie lub suszoną kolendrę (nie miałam) . Całość zalewamy rosołem lub bulionem, gotujemy na niewielkim ogniu aż zupa lekko zgęstnieje (ok. 5 minut). Na koniec ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś wegetariańska wariacja Tortilli... Składniki: 4 porcje 3/4 cukinii 250 gram pieczarek 2 łyżki masła 1 łyżka przyprawy typu Warzywko 500 gram ziemniaków papryka zielona po 2 łyżki fasoli czerwonej, kukurydzy, groszku konserwowanego 5 jajek szklanka śmietany sól,pieprz 150 gram żółtego sera papryczka chilli ząbek czosnku przyprawy: chili, zioła prowansalskie, mieszanka ziół do warzyw Ziemniaki gotujemy(...)plasterki i układamy naczyniu żaroodpornym lub na patelni (ja użyłam naczynia żaroodpornego), dodajemy część usmażonej cukinii oraz pieczarek oraz pokrojoną w paseczki zieloną paprykę, groszek kukurydzę oraz fasole następnie znowu ziemniaki i pozostałą część pieczarek oraz cukinii. Do miski wbijamy jajka oraz śmietanę wszystko razem energicznie mieszamy, dodajemy starty żółty ser, pokrojona drobno papryczkę oraz czosnek i wszystkie przyprawy
NaKońcuJęzykatakże bardzo kruche i delikatne. Podawane są zazwyczaj z różnymi dipami śmietanowymi, jogurtowymi lub z salsą. Stanowią ciekawą odmianę i alternatywę dla polskich pierożków. Zapraszam na przepis. Empanadas z fasolą i hiszpańską kiełbasą + pikantny dip śmietanowy duża porcja, na ok. 7-8 osób Do ciasta należy przygotować: 600 g mąki 50 g masła 50 g smalcu 200 ml białego(...)hiszpańskiej surowej kiełbasy, np. chorizo (ja użyła wieprzowej kiełbasy z białym pieprzem) 2 cebule 1 zieloną paprykę 2 małe ząbki czosnku 2 cebulki dymki razem ze szczypiorkiem puszkę czerwonej fasoli (200-250 g) ok. 150 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, słodką mieloną paprykę, chili w proszku olej do smażenia Do dipu: 200 g kwaśnej śmietany 18% lub gęstego
Ratunku obiadFasolowe babeczki z serkiem, jeżynami i polewą czekoladową. Fasola w słodkim wypieku brzmi trochę dziwnie, w babeczkach nie jest wyczuwalna w smaku, pełni wraz z płatkami owsianymi rolę zagęstnika, gdyż babeczki, które upiekłam z ich udziałem są bez dodatku mąki i jajek. Dzięki zawartości kakao babeczki mają mocno kakaowy smak, mają też serową niespodziankę w środku, wierzch(...)został zwieńczony jeżynami oblanymi masą z czekolady i nalewki jeżynowej. Musicie koniecznie ich skosztować, bo te babeczki są pyszne! Składniki na 9 szt: 250 g gotowanej na parze czerwonej fasoli z puszki 2 łyżki kakao szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki oleju 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki górskich płatków owsianych górskich 2 łyżki jogurtu greckiego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki na 4 porcje) - 2 torebki brązowego ryżu - 500 gram piersi kurczaka - 500 gram przecieru pomidorowego - cebula - marchewka - papryka - 4 plastry ananasa - pół puszki kukurydzy - pół puszki fasoli czerwonej - biała część pora - sól, pieprz - 2 łyżki sosu sojowego ciemnego - łyżka soku z cytryny - łyżka cukru - curry, papryka słodka, imbir mielony, oregano, zioła prowansalskie - oliwa z oliwek Ryż zagotować(...)pokroić, cebulkę zeszklić z dodatkiem soli (na patelni po kurczaku), dodać por, następnie paprykę i marchew. Ananasa obrać, pokroić w kostkę i dodać do warzyw wraz z kukurydzą i fasolą. Na koniec dodać kurczaka, wlać przecier pomidorowy oraz sok z cytryny, dodać zioła prowansalskie, oregano, cukier, doprawić do smaku. gotować około 5 min. Podawać z brązowym ryżem
Zgrabne Gotowanieszybkie, aromatyczne, treściwe i sycące danie. Co potrzebujemy: 450 g mielonego mięsa wołowego lub mieszanego oliwa 3 średnie cebule 1 (pół litrowy) słoik przecieru pomidorowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy papryczka czerwona chili papryczka zielona chili ( proponuję aby łączna ilość papryczki wahała się w okolicach 150g) 2 łyżeczki kuminu (płaskie) 1 łyżeczka kolendry (płaskie(...)mieszam i doprawiam kuminem, kolendrą, cynamonem (cynamon naprawdę świetnie tutaj pasuje). Mieszamy i następnie wlewam przecier pomidorowy, całość mieszam i duszę 10-15 minut aż całość zgęstnieje. Kukurydza i fasola - teraz na nie pora, mieszam i jeszcze kilka minut duszenia :) Podczas oczekiwania po dodaniu przecieru pomidorowego można już przygotowywać tortillę, ja wkładam na kilka minutek do piekarnika nastawionego
Mechanik w kuchniJeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!okolice Tarragony. Należy jednak pamiętać o temperamencie hiszpańskich kierowców; zatrzymują niespodziewanie pojazd gdzie popadnie, na skrzyżowaniu przejeżdżają na czerwonym świetle (to samo czynią piesi). Zresztą tam, po czerwonym świetle pojawia się zaraz zielone. Dużo jest pnących się w górę, jednokierunkowych uliczek. Do Barcelony dotarliśmy w dniu ważnym dla, od lat walczących o suwerenność, Katalończyków. Już na drogach(...)potrawy oparte na typowych składnikach dla całego basenu morza śródziemnego; a więc świeże warzywa (w szczególności pomidory, czosnek, bakłażan, papryka i karczochy), różnorodność chlebów, makaronów, oliwek, wiele odmian fasoli białej, czerwonej, soczewicy no i grzybów. Osobna uwaga należy się przeróżnym kiełbasom. Ja szczególnie polecam lokalną Butiffarę – jest naprawdę przepyszna. Ciągle mam przed oczami niezliczoną ilość gatunków serów
Szybko Tanio SmacznieBardzo prosta sałatka z tuńczykiem. Można się nią najeść, a przy okazji jest ona lekka i dietetyczna. Taka sałatka na szybko, do której można wrzucić „co
Healthy food explorerOglądając telewizję, natknąłem się na zagraniczny program kulinarny pewnej pani (której nazwiska nie pamiętam). Proponowane przez nią potrawy były nieco „egzotyczne
Vegan TasteDzisiaj odrobina szczerości – lubię objadać się słodyczami. Z pewnością nie jestem jedyny! 😉 Jednak jak wszyscy dobrze wiedzą, słodycze do najzdrowszych nie
Vegan TasteProsta sałatka idealna na Wielkanoc i nie tylko. Dosłownie 10-15 min przygotowania - najdłużej schodzi ugotowanie ryżu. Lekka, smaczna i bardzo pożywna. Idealne źródło węglowodanów
CzarnawisienkaJeśli lubisz meksykańskie potrawy, ten przepis z pewnością Cię zadowoli. Aromatyczne i pachnące, pełne smaku wegańskie chili sin carne, które jest świetną alternatywą dla
Vegan TasteGulasz z karkówki z warzywami to pyszny sposób na domowy obiad, który nasyci nawet największych głodomorów. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną. Składniki: 300 g karkówki
e-PrzepisyKulinarnePrawdę powiedziawszy trudno jest mi napisać wstęp do tego przepisu. Sałatka z rukolą i oliwkami to błyskawiczna propozycja, którą możemy przygotować zawsze i na każda okazję
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie macie pomysłu na obiad? Zachęcamy do zrobienia tego szybkiego dania – kurczaka z kaszą jaglaną, szpinakiem i czerwoną fasolką. Nam bardzo posmakowało :) Składniki na
Kuchenne WariacjePoniżej znajdziecie bardzo szybki i prosty w przygotowaniu przepis na smaczną sałatkę z pora i groszku . Sałatka jest błyskawiczna w przygotowaniu i całą pewnością będzie wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!macie tylko mały papier ryżowy, to nie musicie się przejmować… wyjdzie Wam ich po prostu więcej. Standardowo zamiast kaszy gryczanej możecie użyć np. kaszę pęczak, a czarną fasolę zastąpić czerwoną… chociaż radziłbym raczej pozostać przy czarnej, bo daje ona niesamowitego koloru… koloru kaszanki! A Wy co wybieracie najczęściej na grilla? Czy w ogóle grillujecie? Dajcie koniecznie
BlendmanSzybkie amerykańskie danie w jednym garnku? Sprawdź przepis na wegańskie chili con carne - świetna propozycja na obiad dla całej rodziny. Artykuł Chili con carne w wersji
Vegan TasteSzybkie amerykańskie danie w jednym garnku? Sprawdź przepis na wegańskie chili con carne - świetna propozycja na obiad dla całej rodziny. Artykuł Chili con carne w wersji
Vegan Tastepolędwiczek z kurczaka 2 szklanki mieszanki chińskiej, tj. mrożonych warzyw - użyłam gotowej mieszanki warzywnej z pędami bambusa i grzybami mun (gotowa mieszanka Tesco, składniki: tarta marchew, kiełki fasoli, papryka czerwona, por, cebula, pędy bambusa, grzyby mun) przyprawy mielone do smaku: imbir, kolendra, pieprz czarny, sól, łyżka sosu sojowego papier ryżowy - 13 sztuk łyżka tłuszczu roślinnego, np. oleju rzepakowego
Zasmakuj KuchniBardzo lubię różnego rodzaju makarony, ale tak sobie teraz myślę, że cannelloni zaliczyłabym do grona tych najlepszych. Uwielbiam nadziewać te rurki różnymi farszami, a jedzenie to
Kuchnia MagdaLenyBardzo prosty przepis na chlebek a'la pita dosłownie z 3 składników, bez użycia drożdży. A że zostało mi sosu meksykańskiego z poprzedniego dnia, postanowiłam zrobić
Kuchnia MagdaLenydyspozycji mieliśmy: zupę krem z żółtej papryki z chorizo zupę ziemniaczaną z kurkami bouillabaisse, zupę rybną krem z dyni kujawską zupę z pulpetami capuccino z barszczu czerwonego barszcz czerwony z fasolą i kulkami z buraka Oczywiście w trakcie warsztatów nie mogliśmy się powstrzymać od konsumowania naszych modelek , ponieważ pachniały bardzo kusząco. Do dyspozycji mieliśmy mnóstwo różnorodnych gadżetów kulinarnych: talerzy, miseczek
Kulinarne przygody GatityLubisz makaron, ale znudziło Ci się spaghetti bolognese lub carbonara? Nie masz pomysłu co zrobić z rurkami z ostatniego obiad? Ugotowałaś za dużo penne? Mam dla
CzarnawisienkaTo jedna z tych sałatek, która im dłużej leży w lodówce tym lepszego i bardziej wyrazistego nabiera smaku. Problem w tym, że szybko znika w
Taste TherapyUwielbiam tą sałatkę, zrobiłam ją sobie dzisiaj do pracy. Kiedyś gościła zawsze na naszym stole, jak tylko była jakaś impreza. Jajka ugotować na twardo, obrać i
Kuchnia PokoleńBardzo proste i szybkie do przygotowania danie obiadowe - indyk z kaszą jęczmienną. Tym razem zamiast kurczaka wykorzystaliśmy do przygotowania indyka, jego mięso jest delikatniejsze aniżeli mięso
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skład mieszanki wchodzi fasola mung, czerwona i czarna soczewica, połówki grochu i nikla indyjska. Można przygotować własną mieszankę ze strączków, jakie mamy pod ręką. Wykonanie: - Strączki należy dzień wcześniej namoczyć w wodzie i zostawić na noc - Następnego dnia strączki przepłukać świeżą wodą na sitku, a następnie gotować przez 20-30 minut z dodatkiem kurkumy i soli - Ryż przepłukać
Wegańska kuchnia orientalnajaglane kluski buraczane, z kokosowym sosem chrzanowym*, brokuły (vegan) *z mleczka kokosowego i chrzanu kluski śląskie z sosem pieczarkowym (vegan) pierogi gryczane z farszem z czerwonej fasoli-suszonych śliwek-tahini (vegan) muszę jeszcze popracować nad gryczanym ciastem, bo fajne, ale strasznie kruche mi wyszło, co widać po nie do końca ładnych pierogach, ale dobre :D tortilla
More food, love and dreamsWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „Król imprezy” to pyszna i sycąca sałatka, która sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, szczególnie
Marta GotujePrzepis na pyszną sałatkę z młodymi ziemniakami (po sezonie, mogą być zwykłe ziemniaki), chipsami z boczku i czerwoną fasolką. Składniki: 7 szt. średnich, młodych ziemniaków
e-PrzepisyKulinarneWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie szybkie obiady? Jeśli tak to spodoba się wam ten przepis Kurczak z mieszanką meksykańskich warzyw w sosie pomidorowym
Marta GotujeGdyby ktoś kazał nam wybrać ulubioną sałatkę ze śledziem, to chyba nie bylibyśmy w stanie wybrać jednej najlepszej. Uwielbiamy łączyć śledzia z przeróżnymi warzywami, a czasem
Jakugotujesz.plWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo lubię jeść sałatki i szukać różnych smaków. Tym razem przygotowałam sałatkę meksykańską z dodatkiem kabanosa. Wyszła bardzo smaczna z
Marta Gotujesami mogą się obsłużyć i zjeść chili nawet na stojąco :). Chili con carne w wersji light Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 2 puszki czerwonej fasoli po 400 g 1 puszka pomidorów bez skórki 400 g 1 cebula 1 mała papryczka chili 2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej do chili con carne 1 łyżka
Kulinarne przygody Gatitykurczakiem i serem . Jako ciepłe danie możemy wtedy podać chili con carne w wersji light . Meksykańska sałatka z kurczakiem Składniki: 350 g piersi z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 żółtej papryki 10 dag żółtego sera sok z 1/2 cytryny 3 łyżki majonezu 1- 1,5 łyżeczki przyprawy meksykańskiej do chili con carne
Kulinarne przygody Gatityoliwy z oliwek 500 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów w kawałkach w zalewie pomidorowej 3 łyżki ketchupu pikantnego 1 opakowanie warzyw Mieszanka meksykańska Iglotex (450 g) (marchew, fasola czerwona, groszek zielony, papryka czerwona, cebula, kukurydza) 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki mielonej Skworcu 1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej mielonej Skworcu 1/3 pieprzu cayenne odrobina kminu rzymskiego
Blondynka GotujeSkładniki : 1 brokuł, może być mały 1 kostka sera typu feta 1 puszka czerwonej fasoli 180 gram jogurtu naturalnego 1 mały słoiczek gęstego majonezu 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie ; Brokuł umyć i podzielić na "różyczki", włożyć do posolonej wody i KRÓTKO obgotować( mozna włożyć w całości , a potem podzielić) Ser pokroic w kostkę Fasolę osączyć - przemyć
Proste Potrawymoich ulubionych i tzw. dyżurnych sałatek. Kiedyś umieściłam ten przepis na forum Smaczny.pl. Nie było chętnych do zrobienia, może teraz kogoś zainteresuje. 2 puszki kukurydzy 2 puszki fasoli czerwonej 1 kg pory /pokroić, sparzyć, dobrze wycisnąć/ 1/2 kg pomidorów /pkroić w cienkie paseczki/ 40 dag sera gouda /zetrzeć na grubej tarce/ 1 op. ogórków kiszonych /pokroi
Praktyczna plSkładniki: 2 opakowania ryżu 7 dużych pieczarek 2 zabki czosnku 1 duża lub 2 małe papryczki chilli Po pół łyżeczki: kurkumy, curry, pieprzu ziarnistego, papryki słodkiej puszka fasoli czerwonej kieliszek wina u mnie biały Tokaj szklanka przecieru pomidorowego Garść startego sera W 5 szklankach wody gotujemy ryż (wysypujemy z torebek) z dodatkiem soli. Na patelni podsmażamy pieczarki z czosnkiem
NaKońcuJęzykapracy mam kolejna sałatkę do zaproponowania dla wszystkich miłośników takich rozwiązań w czasie pracy. Składniki: porcja dla 2 osób szklanka makaronu rurki mieszanka warzyw meksykańskich tj. kukurydza, groszek, fasola czerwona, marchewka 1/2 cukinii 5 pieczarek mała cebula 1 opakowanie Surimi około 200g. 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 4 jajka sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej
NaKońcuJęzykaokazji imienin postanowiłam zrobić sobie małokaloryczne mocno kakaowe ciasto, powstało z połączenia wielu przepisów, jakie znalazłam w internecie. Oto moja propozycja :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu ok. 240g fasoli) - użyłam Dawtona 1 banan (ok. 100 g) 1 cukier wanilinowy (16 g) 50 g (2 łyżki) jogurtu naturalnego gęstego (użyłam jogurtu: Bakoma naturalnie gęsty) 30 g (3 łyżki
Malowane smakiemjest pyszna! Idealna na kolację z dodatkiem pieczywa i kieliszkiem ulubionego winka. Jak dobrze, że jutro mam wolny dzień! Składniki : * pół główki sałaty lodowej * pół puszki fasoli czerwonej * pół puszki kukurydzy * mała czerwona papryka * pieczony bądź wędzony filet z kurczaka * sos : 3 łyżki jogurtu greckiego, 3 łyżki majonezu, przyprawa do sałatek albo świeże zioła, sól, pieprz
Magiczne Życie MartyPasta z czerwonej fasoli Dip z buraków z za'atarem Hummus z południowych Włoch Turecka pasta z bakłażana Pasta z czarnej fasoli Letni hummus z bobu Ajwar
Chilli Czosnek i Oliwaogromną ilością przeróżnych warzyw... Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo;) Składniki: 250g makaronu lazania, słoik (350g) domowego sosu pomidorowego (ewentualnie kupny), 1/2 cukinii, marchewka, cebula, 350g białych szparagów, puszka czerwonej fasoli, 4 łyżki mrożonego szpinaku, 200g mozarelli, sól, pieprz, 2 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Przygotować szparagi, odciąć zdrewaniałe końcówki i pokroić
Z miłości do słodkościPyszne danie dla miłośników przyprawy curry :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka (ok.450 g) 1 duża cebula 1 duża czerwona papryka 1 duża zielona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 szklanki bulionu warzywnego 3 woreczki brązowego ryżu 4-5 łyżek curry sól, pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy w/g wskazówek na opakowaniu. Na oliwie w dużym
Moje Kuchenne Rewelacjesmaku. Przy tym można je przyrządzić bardzo łatwo w krótkim czasie. Polecamy! Ilość porcji: 2 Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 papryka ½ puszka czerwonej fasoli ½ cytryna Pęczek natki pietruszki olej słonecznikowego 2 tortille pełnoziarniste Przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól, cynamon, papryka chili, ok. 5 goździków, Kurczaka myjemy pod bieżącą włókna i kroimy w kostkę
Kolizje Smakówrobi on różnicę ) i wzbogacają konsystencję cudownie chrupiąc pod zębami. Dzisiejsza pasta przypomina mi w smaku bardzo przeze mnie lubianą i często przygotowywaną gruzińską pastę gupta na bazie czerwonej fasoli, sporej ilości różnych przypraw i właśnie orzechów włoskich. Jak już wspomniałam, zapach grillowanych bakłażanów jest niesamowity, taki dymny , podoba mi się też ich wygląd. Takie bakłażany są o niebo
Chilli Czosnek i Oliwamogą tylko rosnąć, zresztą przecież one właśnie po to są aby je jeść), staram się teraz używać jak najwięcej świeżych ziół w czasie przygotowywania potraw. Po paście z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem zapraszam Was na kolejny przepis z wykorzystaniem tego wspaniałego zioła - lekki makaron o wspaniałym, świeżym aromacie cytryny z dodatkiem tymiankowo-czosnkowych pieczarek . Ten makaron
Chilli Czosnek i OliwaSerowe krakersy solone to moja propozycja na konkurs z serkami Almette dla blogerów. Przygotowałam wcześniej babeczki z czerwonej fasoli , dzisiaj prosta, ale bardzo smaczna przekąska z dodatkiem serka z kolorowym pieprzem do chrupania przed TV lub jako zagryzka do piwa. Krakersy przygotowałam bazując na moim starym przepisie na kruche, serowe rogaliki, bez jajek i cukru. Gdy wstawiłam zdjęcie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię i jestem zadowolona z efektów. Moje menu: Tarta na cieście francuskim z boczkiem i pomidorkami Tartaletki z kabanosami i pomidorkami Muffinki czekoladowe z malinami Mini burgery z czerwonej fasoli Lemoniada z papierówek Nie wiedziałam jakiego zainteresowania się spodziewać, więc i ceny były raczej symboliczne. Największym powodzeniem cieszyły się burgery, a były nawet osoby, które przyszły zapytać specjalnie
Pasja Smakucukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki
Moja smaczna kuchniaktórą mam zamiar przejść. Polecam. Sałatka z farfalle i warzywami i lekkim sosem majonezowym (light) Składniki na 1 porcję: garść makaronu farfalle/ kokardki 3 łyżki mieszanki meksykańskiej (czerwona fasola, kukurydza, groszek, papryka, marchewka) 1/2 łyżeczki majonezu Winiary 1/2 łyżeczki jogurtu greckiego chili w młynku Kotanyi 1 jajko ugotowane na twardo świeży koperek Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente z solą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmnie lepszy rydz niż miliony innych grzybów! Ostatnio robiłam już sałatkę z kuskus z dodatkiem rydzów , tym razem postanowiłam dodać mieszankę meksykańską z puszki, która składa się z czerwonej fasoli, kukurydzy, marchewki i groszku. Sałatkę z kuskus i rydzów a’la meksykańska była podana na zimno. W roli głównej duszone na maśle z cebulką rydze, kuskus, mieszanka meksykańska
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBardzo nam smakowały roladki z łososiem. Również tarta z ciasta francuskiego jest pyszna. SKŁADNIKI: 2 arkusze- ciasto francuskie 1 opakowania świeżego szpinaku plastry salami mieszanka meksykańska w puszce (czerwona fasola, groszek, kukurydza, marchewka) sos salsa Winiary PRZYGOTOWANIE: Rozwijamy ciasto francuskie. Smarujemy ciasto sosem salsa. Na sosie układamy plastry salami, świeży szpinak i posypujemy warzywami z puszki. Ciasto francuskie zwijamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędoprawiony bazylią i oregano - samo zdrowie. Wychodzi dosyć wilgotny i zdecydowanie lepiej smakuje na zimno niż zaraz po wyjęciu z piekarnika. Składniki: puszka odsączonej z zalewy i wypłukanej czerwonej fasoli 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego pół szklanki odtłuszczonego mleka granulowanego pół łyżeczki sody 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego łyżeczka oregano łyżeczka suszonej bazylii
Kulinarny Pamiętnikchłodniejsze dni. Składniki: 500 g wieprzowo-wołowego mięsa mielonego 1 czerwona cebula, drobno posiekana 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę puszka kukurydzy odsączonej z zalewy puszka czerwonej fasoli odsączonej z zalewy dwie puszki krojonych pomidorów przyprawy: sól (1/3 łyżeczki), pieprz (szczypta), granulowany czosnek (szczypta), oregano (łyżeczka), słodka papryka (2 łyżeczki), papryka ostra (2 łyżeczki)lub chilli
Kulinarny Pamiętnikjest smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu. Obok tuńczyka i ryżu (pamiętajcie ryż ma być sypki, a nie rozgotowana papka) czasami daję kukurydzy, niekiedy soczewicę lub czerwoną fasolę, w zależności od tego jaka puszka z warzywami jest w szafce. Ta sałatka nadaje się zarówno na uroczystą kolację, jak i na przekąskę do pracy, błyskawicznie znika. Polecam również mój przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki - podwójny filet z kurczaka - 30 dag makaronu małe muszelki - ¾ szklanki ryżu - puszka czerwonej fasoli - ½ puszka kukurydzy - kilka pasków papryki konserwowej - majonez - 1 łyżka pikantnego ketchupu - sól, pieprz ziołowy - przyprawa kebab – gyros - curry - olej Wykonanie Filety umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą kebab – gyros. Schłodzić godzinę, usmażyć na oleju. Makaron i ryż ugotować osobno
Świat SmakuSzybka i łatwa w wykonaniu potrawa na idealnie nadająca się na obiad bądź kolację. Składniki - 6 parówek ( ok. 250 g ) - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - dwie małe cebule - koncentrat pomidorowy - chili w proszku - sól, pieprz ziołowy - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał
Świat SmakuSycące danie jednogarnkowe będące idealnym rozwiązanie gdy trzeba szybko nakarmić głodną rodzinę. Składniki - 2 duże białe cebule, 1 duża czerwona - 4 laski kiełbasy - 2 duże pomidory - puszka czerwonej fasoli - słodka mielona papryka - sól, pieprz - zioła prowansalskie Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę
Świat Smakupołączenie z tortillą, zawsze to jakaś odmiana dla naleśników, no i szybsza w przygotowaniu. 4 tortille 1 pierś z kurczaka 100 g ryżu 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli groszek zielony 250 ml rosołu drobiowego lub warzywnego starty żółty ser przyprawy (wedle uznania) 1 łyżka oliwy Kostkę rosołowa rozpuściłam w szklance wrzątku. Do garnka wsypałam ryż, zalałam
bastalenatego wszystkiego nie może zabraknąć chilli. Kuchnia meksykańska ponownie zagościła w moim menu... Zupa meksykańska z serowymi quesadillas 400g mięsa mielonego 1/2 cebuli 1 zielona papryka 1/2 puszki czerwonej fasoli w zalewie chilli 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/2 puszki pomidorów w puszce 3 szklanki rosołu 1 łyżka oregano, słodkiej papryki 1 łyżeczka chilli 2 ząbki czosnku
bastalenaWami opinią na temat Zupy Babci Zosi firmy SyS tj. barszczu ukraińskiego. Zupkę przygotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu, ale dodatkowo dorzuciłam dwa skrzydełka z kurczaka i puszkę fasoli czerwonej razem z zalewą. Zupę (pomimo przypraw w pudełku) musiałam porządnie doprawić. W sumie trochę mało wyszło barszczu jak na 3 osoby i pomimo tego, że dałam
Emcia PichciSałatka, którą przygotowałam na niedzielne śniadanie. Kolorowa, chrupiąca i pożywna. Składniki: 1 słoik selera w zalewie octowej po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli 2 papryki w różnych kolorach 150 g żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Czerwień i błękitWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczna sałatka z paluszkami surimi, która powstała z składników, które akurat posiadałam w swojej kuchni. Polecam. Post
Marta Gotujełyżki koncentratu pomidorowego · sos worhestershire · ½ puszki kukurydzy · ½ puszki czerwonej fasoli · 150 g startego sera, lub każdy inny który lubicie (może być owczy, bo właśnie taki podaje się w oryginalnej wersji
Mania GotowaniaSkładniki: - ugotowana pierś z kurczaka - zielony ogórek - 4 jaja ugotowane na twardo - ser feta- opakowanie - ananas (1 puszka) - 100 g ryżu kolorowego (z dzikim) - puszka czerwonej fasoli - majonez + jogurt naturalny - sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy sosem majonezowo- jogurtowym. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego! spróbuj też: Sałatka z kurczakiem i ananasem
SMYKWKUCHNIchwilę. Najpierw obiecany przepis na... Sałatkę z pora Moja sałatka Potrzebujemy do niej: 1 duży lub 1,5 mniejszego pora 1 puszkę kukurydzy 1 puszkę czerwonej fasoli 2 nieduże jabłka ok. 200 ml majonezu (może być pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz Białą część pora i kawałek zielonej kroimy cienko w piórka, a jabłko w drobną kostkę
Ratunku obiadIdealna sałatka na świąteczne śniadanie. Warta uwagi ze względu na szybkość przygotowania. Składniki: 20 dag szynki konserwowej słoik cebulki konserwowej puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy pęczek szczypiorku sól, pieprz majonez Wykonanie: 1. Szynkę pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Kukurydzę, fasolę i cebulki odcedzić i dodać do szynki. 2. Szczypiorek drobno pokroić i połączyć z resztą. 3. Doprawić
Pasja Smakuzrumieni. Do mięsa dodać przecier pomidorowy, dwa pokrojone w drobną kostkę pomidory i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko razem wymieszać i doprowadzić do zagotowania. Dodać kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chili con carne podawać z ryżem, śmietaną i tortillą lub tak jak u mnie z Tortilla Chips
Pasja Smakusałatce delikatnej ostrości. Podałam warzywną sałatkę z miętą do grillowanego schabu. Kolorowa Sałatka warzywna z miętą, polecam! Składniki: 1/4 sałaty lodowej, 6 pomidorów koktajlowych, 3 łyżki mieszanki meksykańskiej (fasola czerwona, kukurydza, groszek, marchewka), 1/2 zielonego ogórka 1 łyżka sosu chrzanowego Winiary sól i pieprz do smaku kilka listków świeżej mięty Sałatę lodową kroimy w kostkę, pomidorki w ćwiartki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki : 1 makrela wędzona 1 puszka czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 łyczeczka soku z cytryny 3 łyżki majonezu natka pietruszki szczypiorek sól pieprz Przygotowanie : Makrelę pokruszyć w drobne kawałki jedocześnie pozbywając się wszystkich ości. ( otwierając ją zręcznie łatwo wyjmiemy kręgosłup co znacznie ułatwia pozbycie się ości) Fasolę odsedzić, ja dodatkowo opłukałem i zgnieść widelcem tworząc
Mechanik w kuchnidanie. Danie bardzo smaczne, sycące i rozgrzewające. Polecam! Składniki: 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1/2 kg polędwicy wołowej, 600g kurek, duża cebula, 2 duże marchewki, puszka czerwonej fasoli, łyżeczka ostrej papryki, łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki bazylii, 1/2 łyżeczki oregano, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, czubata łyżka mąki pszennej. Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę
Z miłości do słodkościwarzywami i słodkim ananasem smakuje fantastycznie. Ma jeszcze jeden, bardzo ważny atut - można ją przygotować w 15 minut! Składniki: 1 wędzona pierś z kurczaka, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, słoik konserwowego potartego selera, puszka ananasów, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. Przygotowanie Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę. Zlać sok z ananasów i pokroić je w kostkę
Z miłości do słodkościsałata i awokado. Do tego świeże warzywa, lekki sos i odrobinę twarożku kanapkowo - sernikowego, który ma niewiele kalorii a dodaje sałatce niezwykłego smaku:) Składniki: główka sałaty, puszka czerwonej fasoli, świeży ogórek, 2 awokado, pęczek rzodkiewek, 1/2 pęczka szczypiorku, 100g serka kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń ), sól morska z pieprzem, 2 łyżki oleju
Z miłości do słodkościSkładniki : 500 g mielonej wołowiny 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1/2 szklanki passaty pomidorowej 150 g pomidorków koktajlowych 1 puszka czerwonej fasoli 1/4 łyżeczki płatków chili 1 łyżeczka soli pieprz do smaku 350 g serka mascarpone 150 g żółtego sera, startego na dużych oczkach ulubione nachos 2 łyżki oliwy Na dużej
Zabawa smakiemująć, a zawsze wyjdzie coś smacznego. SAŁATKA Z KASZĄ GRYCZANĄ . /przepis własny;/ woreczek ugotowanej kaszy gryczanej prażonej 5 jajek 300g wędliny puszka kukurydzy posiekany pęczek pietruszki puszka czerwonej fasoli 2/3 zielonego ogórka 2 łyżki musztardy Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i kroję następnie w kostkę. Ogórka kroję w małe kawałki, kukurydzę i fasolę odcedzam. Wędlinę drobno kroję
W kuchni Karmel-itki