wyboru -do koloru. Czarnuszka 30g Goździki całe 30g Curry India 100g Lubczyk nać suszona 50g Czubryca Zielona 50 g Czubryca Czerwona 50g Cząber otarty 30g Pieprz ziołowy 50g Cebula prażona 350g P rzyprawa do kawy 50g Suszona Marchew(...)Mąka żytnia razowa typ 2000 – 1kg Płatki ziemniaczane Ryż i fasole- zdrowo, naturalnie, bez chemii wygodne opakowanie, duży wybór : Ryż czerwony 400 g Fasola Mung 200g Orzeszki, Słodycze – zdrowe , pyszne i nie drogie :) w dodatku wygodne opakowanie :) Orzeszki ziemne prażone Orzechy Ziemne w karmelu 200g
Gotowanie Patkipapryką, cieciorką i innymi dodatkami. (4 osoby) Składniki: 6 średnich ziemniaków 2 średnie papryki, czerwona i żółta 1 duża marchewka 1 puszka cieciorki 1 puszka białej fasoli 2 średnie czerwone cebule 1 średniej wielkości burak 300 ml passaty pieprz, ostra papryka, majeranek, bazylia, sos sojowy, sos chili Proponujemy wersję nieco szybszą do zrobienia. Czyli nie będzie to taki(...)czyli. Przykrywamy warzywa niech się duszą. W tym czasie ziemniaki kroimy w półplasterki. Ziemniaki powinny być nie do końca ugotowane. Kiedy warzywa będą już kruche dodajemy ziemniaki i białą fasolę. Jeśli płynu będzie zbyt mało podlewamy nieco wodą i ponownie przykrywamy patelnię. Dusimy do momentu kiedy ziemniaki będą już miękkie. Gotowe :) Pozdrowienia dla wszystkich
vegetaniekurczaka 4 marchewki 1/4 główki kapusty 6 ziaren ziela angielskiego 1/2 selera 2 pietruszki 5 ząbków czosnku 2 cebule 6 liści laurowych 10 ziarenek pieprzu 1/2 szklanki białej fasoli 2 łyżki czerwonego octu winnego 4 suszone grzyby Barszcz Ukraiński wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fasolę namaczamy na całą noc w wodzie, następnie płuczemy i gotujemy aż będzie miękka. Grzyby namaczamy
Delusional TrinePyszny kebab z mielonego mięska, z dodatkiem białej fasoli, świeżej kolendry, czerwonej cebulki i aromatycznych przypraw, a wszystko zawinięte w tortillę i podane z jogurtowo-ogórkowym sosem. Mniam <3 Danie inspirowane jest przepisem z książki "Pascal kontra Okrasa". Zapraszam do przygotowań! Składniki na kotleciki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 400 g białej fasoli z puszki (po odsączeniu(...)posiekanej sól, świeżo mielony pieprz Składniki na cebulkę: 3 czerwone cebule, pokrojone w pół-krążki sok z 1/2 limonki 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatkowo: 1/2 główki kapusty pekińskiej 6 płatów tortilli, przekrojonych na pół CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania mięsa: białą fasolę dokładnie przepłukujemy pod bieżącą wodą i odstawiamy na chwilę
My Culinary Artmnie na nogi treściwa zupa fasolowa. Ale okazało się, że w mieszkaniu mam tylko fasolę borlotti z własnego ogródka. Po ugotowaniu traci ona swoje charakterystyczne "piegi" i przyjmuje kolor fioletowo-czerwony. W zupie fasolowej niezbyt ładnie by wyglądała, więc postanowiłam połączyć ją z burakiem czerwonym. Wyszło coś a la barszcz ukraiński. Składnik i: pół szklanki wcześniej ugotowanej al dente(...)fasoli z cząbrem burak czerwony (ok. 20 dag) 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera o. 10 cm pora (zielonej części) kawałek imbiru (2-3 cm) 2 ząbki czosnku ok. 20 cm podsuszonej kiełbasy jałowcowej 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego rozmaryn (ok. łyżeczki po pokrojeniu) sól, pieprz listki pietruszki naciowej (lub natka pietruszki) szczypiorek jogurt grecki Obrać warzywa. Marchew
Weekendy w domu i ogrodzieczosnku - łyżeczka nie pełna soli - 5 liści laurowych, olej do smażenia - 1 i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina lub wywar - 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego - 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego - po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej - średnia puszka fasoli białej i czerwonej 300-400 g - średnia puszka soczewicy - jajka Mięso umyj i pokrój na małe kosteczki(...)około 10 minut, dodaj sól i pieprz cayenne. Dodaj wywar i gotuj na małym ogniu 1.5 godziny. Mieszaj co jakiś czas. Gdy mięso zmięknie i wywar odparuje wyłącz gulasz. Fasolę i soczewicę odcedź z zalewy i dodaj do sosu 10 minut przed podaniem, pogotuj chwilę. Gdyby gulasz był za gęsty dodaj trochę przegotowanej wody, dopraw do własnego smaku. Włącz piekarnik
Pasje JolkiKolejna wersja pieczonych żeberek. Tym razem z kolorową fasolką i dużą ilością warzyw. Składniki: -ok. 1,5 kg żeberek -puszka czerwonej i puszka białej fasoli -puszka krojonych pomidorów -10 pomidorów suszonych -3 marchewki -czerwona papryka -2 ząbki czosnku -olej i 2 dkg masła -czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, słodka papryka oraz składniki do peklowania mięsa ( patrz(...)mięsa pieczone ) Mięso wkładamy do solanki i pozostawiamy na noc. Marchew kroimy w plasterki, paprykę w paski, czosnek w plasterki i suszone pomidory w duże kawałki. Fasolę odsączamy. Żeberka płuczemy, dzielimy na mniejsze kawałki i posypujemy słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, układamy żeberka i obsmażamy z każdej strony. Zdejmujemy z patelni do naczynia żaroodpornego. Posypujemy
Maminek kulinarnykoleżanki, która przeszła na dietę wegańską. To świetna opcja zarówno na ciepłą kolację, jak i lekki obiad. Sałatka z rukolą i fasolą jest bogata w białko roślinne i bardzo sycąca. puszka białej fasoli 3 małe czerwone cebulki pół słoiczka czarnych oliwek pół łyżeczki soli pieprz 50 g rukoli Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Oliwki kroimy w plasterki(...)Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy wodą. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy oliwki i fasolę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy jeszcze około 5 minut. Gotową fasolę przekładamy do miski i studzimy chwilę. Dodajemy rukolę, mieszamy. Gotowe! Sałatka z fasolą i rukolą doskonale smakuje z pieczywem
Dieta bez mlekafasolkę po bretońsku, w trochę odmienionej wersji. A że czasu czasami nam brakuje to w wersji błyskawicznej, korzystając z fasolki w puszce. Składniki: na dwie osoby puszka fasoli białej lub czerwonej puszka pomidorów 100 g koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek 100 g chudej kiełbasy majeranek i tymianek Przygotowanie: na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę dodać(...)fasolę, pomidory i koncentrat i przyprawy - dusić pod przykryciem ok 15 min na talerzu można podsypać również natką pietruszki Zajadać z kromką pełnoziarnistego chleba Smacznego
Gotowanie z pasjąfasoli Mamut 2 czerwone papryki 2 czerwone cebule mały przecier pomidorowy 2 łyżeczki łagodnej pasty paprykowej 2 łyżeczki czubrycy zielonej 0,5 łyżeczki cząbru 5 kropel tabasco 3 łyżki suszonych warzyw pieprz, sól Fasole gotujemy na pół twardo, odcedzamy i kroimy na 3-4 cm części. Cebulę kroimy w talarki, paprykę w paski. Podsmażamy na patelni
Humanistka w kuchnitych rzeczy! to wege sałatka z dzikim ryżem i fasolą pinto :) Odświeżona wersja tzw. ostrej sałatki :) Sałatka z ananasem, porem, fasola i dzikim ryżem puszka fasoli pinto 1 czerwona papryka 1 por 1 puszka ananasa 120 g sera żółtego + 1/2 łyżeczki ostrej papryki 80 g majonezu 1 torebka ryżu (mieszanka białego z dzikim) Ryz gotujemy i studzimy. Fasolę odcedzamy
Dzieje kuchennej WiewióryTaki ostrobok na przykład bardziej kojarzy mi się z matematyką niż czymś smacznym. A tu taka niespodzianka :) SAŁATKA Z WĘDZONYM OSTROBOKIEM Składniki: - 1 wędzony ostrobok - 1 puszka fasoli białej - 1 czerwona cebula - 4 ogórki korniszony - 2 papryczki pepperoni - 1 łyżka kaparów - 6 jajek - majonez - pieprz - sól Przygotowanie: Rybę obieramy ze skóry, usuwamy z niej ości i rozdrabniamy(...)kawałki. Płuczemy fasolę. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy. Wszystko dodajemy do ryby. Na koniec dorzucamy pokrojone jajka i kapary. Dodajemy majonez i doprawiamy całość solą oraz pieprzem. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakuSkładniki: Puszka fasoli białej lub czerwonej Puszka kukurydzy Kawałek żółtego sera 3 jajka 1 cebula Natka pietruszki 1 Papryka żółta lub czerwona Majonez Sól i pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Należy również ugotować brokuły. Następnie pokroić w kostkę ser żółty, paprykę, brokuły, cebulę i jajka. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, kukurydzę, fasolę
The Sweet Damseltworząc smaczną, niebanalną sałatkę. Może w najbliższe Święta Wielkanocne podacie bliskim coś nowego? Polecam :) Przepis pochodzi z książki „Kuchnia kresowa”. Składniki: kilka śledzi w occie 1 puszka czerwonej lub białej fasoli 1 kwaśne jabłko (jeśli nie macie słodkie jabłka dodatkowo dodajcie sok z ćwiartki cytryny) 1 cebula 2 łyżki kaparów 1 łyżka miodowej musztardy 1 łyżeczka białego octu winnego
Trzeci talerz