Żeberka peklowane, pieczone z fasolką i warzywami

Żeberka peklowane, pieczone z fasolką i warzywami

Żeberka peklowane, pieczone z fasolką i warzywami

Kolejna wersja pieczonych żeberek. Tym razem z kolorową fasolką i dużą ilością warzyw.     Składniki: -ok. 1,5 kg żeberek -puszka czerwonej i puszka białej fasoli -puszka krojonych pomidorów -10 pomidorów suszonych -3 marchewki -czerwona papryka -2 ząbki czosnku -olej i 2 dkg  masła -czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, słodka papryka oraz składniki do peklowania mięsa ( patrz mięsa pieczone )    Mięso wkładamy do solanki i pozostawiamy na noc. Marchew kroimy w plasterki, paprykę w paski, czos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.