Szybkie, aromatyczne i rozgrzewające danie. Czerwona fasolka w pikantnym sosie z kolorowymi pomidorkami i słonym serem świetnie razem współgrają, polecam :) puszka czerwonej fasolki (400 g) szklanka przecieru pomidorowego łyżeczka pikantnej wędzonej papryki szczypta cayenne szczypta soli i pieprzu 1/4 łyżeczki cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki suszonej cebuli kilka kropel sosu cholula lub tabasco garść pomidorków różnego rodzaju(...)sera feta 2 łyżki posiekanej pietruszki Przecier podgrzewamy w garnku, dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy ok 5 minut. Dorzucamy odsączoną fasolkę i podgrzewamy jeszcze chwilkę. Fasolę z sosem przelewamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy pomidorki (większe możemy przekroić na pół). Całość posypujemy pokruszonym serem i pietruszką. Zapiekamy około 10 minut w 200 stopniach. Smacznego :) Artykuł Pikantna fasolka z pomidorkami
Mienta blogSkładniki: 1 sałata lodowa 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1 mała czerwona cebula 170 g czerwonej fasolki z puszki (około 1/2 puszki
Qchnia po prostuawokado 4 jajka ugotowane na twardo 1/2 puszki czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku 12 pomidorków cherry Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 3 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Awokado i jajka kroimy w dużą kostkę. Pomidorki kroimy na pół. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki
Qchnia po prostupiersi kurczaka, pokrojonych w kostkę 2 papryki (np. żółta i czerwona) 1 czerwona cebula 1 puszka obranych pomidorów w sosie pomidorowym 1 puszka (400 g) czarnej fasoli (lub czerwonej) Przyprawy: 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku, 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne, odrobina kminu rzymskiego,1/3 łyżeczki płatków chilli
Pudełko rozmaitościkurczaka lub pierś z kurczaka 1 łyżka oleju 2 ogórki kiszone z chilli 1 duży pomidor 1/2 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, marchewka, czerwona fasola) sól, pieprz przyprawa Gyros Kamis 1 czerwona cebula natka pietruszki i pomidorki koktajlowe do dekoracji Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka luzujemy z kości i skóry, kroimy w kostkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsumie moja wariacja wokół pasty, która z meksykańskiej kuchni się wywodzi, ale skoro zabrakło świeżej papryczki chili, to na meksykańską prawdziwa przyjdzie jeszcze pora :) Składniki: czerwona fasola (z puszki), 1 średnia cebula (najlepiej czerwona albo dwie małe szalotki), 2 ząbki czosnku (niekoniecznie jakieś giganty, drobny szczypior (połowa pęczku), sól, pieprz, papryka ostra, majeranek (do smaku wg uznania), kilka(...)listków świeżego rozmarynu (zerwane z gałązki), liofilizowane paseczki papryczki chili, odrobina soku z cytryny do smaku, 2 łyżeczki majonezu, 1 łyżeczka miodu, Czerwoną fasolę odsączamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek wyciskamy przez praskę lub miażdżymy i siekamy. Świeże listki rozmarynu, szczypior i płatki papryczki chili siekamy możliwie drobno. Dodajemy wszystkie przyprawy, majonez i sok z cytryny
Delicious Titbitstroszkę pikantniejsza :) Jest to jedna z ulubionych sałatek moich znajomych. Więc potrzebować będziemy: 1 op. kabanosów- 380g 1 papryka czerwona 1 słoik ogórków konserwowych ( ok.6 szt) 1 puszka fasoli czerwonej 20 dag sera żółtego 3 łyżki majonezu sól pieprz mielona papryka chilli Kabanosy kroimy w małe krążki, paprykę i ogórki w drobną kostkę. Z ogórków odciskamy(...)ścieramy na tarce lub kroimy również w drobną kostkę. Fasolę odsączamy i płuczemy. Wszystko razem łączymy. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chilli. Dodajemy majonez
Olikowa kuchniaZupa fasolowa z warzywami Składniki: 150 g białej fasolki 100 g czerwonej fasolki 3 marchewki 4 ziemniaki 1 pasternak seler naciowy por 2 ząbki czosnku natka pietruszki koperek sól kminek ziele angielskie 2 liście laurowe 100 ml oliwy z oliwek Namoczoną fasolę (najlepiej przez całą noc) przełożyłam do garnka. Warzywa obrałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do fasoli. Dodałam
nietadietaSkładniki: 1 brokuł 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1/2 puszki czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka 1 czerwona papryka
Qchnia po prostunada się doskonale, bo jest szybka, sycąca i mimo swej prostoty bardzo smaczna. Składniki (na dużą miskę sałatki): 250g kolorowych świderków (u mnie Czaniecki, 1 opakowanie) 200g czerwonej fasoli z puszki 150g kukurydzy konserwowej 250g upieczonej w przyprawach piersi z kurczaka 1 mała papryka - u mnie czerwona 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu(...)pieprz kolorowy w młynku sól ziołowa Przygotowanie: Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki wymieszać. Ząbki czosnku obrać i zmiksować z majonezem i jogurtem. Sos dodać do sałatki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Ze smakiem i z pasjąkrojonych pomidorów łyżka keczupu i tyle samo koncentratu pomidorowego sól, pieprz, oregano, majeranek, cukier Przygotowanie : Fasolę namoczyć na noc, potem ugotować według przepisu wcześniej zamieszczonego w przepisie "czerwona fasola w sosie na ostro " Cebulę pokroić drobno, czosnek również i przesmażyć razem do momentu, aż cebula się "zeszkli " Do ugotowanej fasoli przełożyć cebulę z czosnkiem, dołożyć pomidory, keczup
Proste Potrawymoimi przepisami bywa :),szybka i pyszna. Mowa o zapiekanych nachosach. Mój przepis wymaga niewielu składników a mianowicie: paczka Nachos ( ja najbardziej lubię te o smaku naturalnym) salami fasola czerwona ser żółty sos pomidorowy, salsa, ketchup Przygotowanie: Salami kroimy w paseczki, fasole odcedzamy z zalewy a ser scieramy na tarce o grubych lub małych oczkach. Do naczynia żaroodpornego, formy
Olikowa kuchniaFasola szparagowa z mięsem, polecam na przykład z cacık . Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 paczka mrożonej fasoli 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku ½ czerwonej papryki 250 g mięsa wołowego (najlepiej polędwicy) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 pomidor 2 szklanki wrzącej wody 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie Rozgrzać oliwę na patelni. Cebulę, czosnek i paprykę(...)dodać do garnka. Usmażyć. Dodać umyte i pokrojone w kostkę mięso i smażyć do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojony w kostkę pomidor. Dusić 10 min. i dodać mrożoną fasolę, sól i pieprz. Poddusić chwilę i wlać wrzącą wodę. Przykryć i gotować, aż fasola będzie miękka. Artykuł ETLİ FASÜLYE YEMEĞİ, czyli fasola szparagowa z mięsem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisyrazem fasola z dodatkiem kiełbasy. Robi się ja szybko i łatwo - oczywiście jak już mamy ugotowaną fasolę. Danie to jest sycące i pyszne. Składniki: 1 szklanka fasoli (np. czerwonej) 1 cebula kiełbasa mały słoiczek koncentratu pomidorowego sól pieprz 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka estragonu 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Fasole zalać dużą ilością wody
Mama Gotuje