fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:112/215)

Sałatka warstwowa z selerem i kurczakiem 1864

Sałatka z selera z brzoskwiniami i kurczakiem Kurczaka wędzonego kupiłam specjalnie z myślą o tej sałatce i czekał sobie w lodówce na swoją kolej. A groszek, kukurydza, czy czerwona fasola z puszki zawsze jest w odpowiedniej ilości schowana. A że my lubimy wszelkie sałatki, a tej sałatki z selera dawno nie robiłam, nie ma też przepisu na blogu, więc

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dieta na zdrowe paznokcie 185

Cysteina to aminokwas siarkowy występujący w soi, spirulinie, wołowinie, wieprzowinie, mięsie z kurczaka i indyka, soczewicy, ciecierzycy, czerwonej fasoli, groszku, czosnku oraz jajach. Ciekawostką jest fakt, iż cysteina wiąże się z metalami ciężkimi, usuwa je z organizmu oraz zapobiega gromadzeniu się w wątrobie.               Metionina - aminokwas piękności, znajdziemy go w rybach i mięsach

Życie na widelcu
Zupa meksykańska 299

mielonego wołowego , 5-6 ziemniaków,2 duże cebule, 3-4 ząbki czosnku, opakowanie pomidorów bez skórki, 2 marchewki, 2 duże papryki czerwone, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli, kostka rosołowa, 1,5 l bulionu warzywnego, przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, chilli, kmin rzymski, 5-6 ziaren ziela angielskiego, 5 listków laurowych Przygotowanie: 1. Na rozgrzaną patelnię

Kuchnia Pełna Pasji
Potrawka Meksykańska 202

akurat mamy w naszej spiżarni. Składniki: 1 kg łopatki 1 szklanka ryżu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 średnią papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 puszka krojonych pomidorów papryka słodka oraz ostra mielona 1 łyżka oliwy sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa. W garnku rozgrzać oliwę, dodajemy cebulę

kgwjanczewo
Sałatka makaronowa z ziołami prowansalskimi. 305

Składniki: 400 g makaronu świderki 3 ząbki czosnku 1 por 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 4 jajka 1 świeży długi ogórek 3 łyżki ziół prowansalskich 5 łyżek majonezu sól Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Fasolę odcedzić na sitku i przepłukać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Por pokroić

O kuchni z uczuciem
SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM 1911

pamięci. Nie wiem jak Wy ale ja bardzo lubię takie delikatne przysmaki   Składniki: 1 słoik mieszanki : marchew, groszek ,kukurydza 1 puszka groszku 2 jabłka 1 puszka fasoli czerwonej 2 udka wedzone kilka łyżek majonezu sól,pieprz Wykonanie: Warzywa mieszamy ze sobą, jabłka siekamy wdrobną kosteczkę, dodajemy do sałatki. Jajka drobno siekamy, dokładamy do sałatki. Dodajemy obranego pokrojonego

Z Majeczką w kuchni
Sycąca pęczakowa z mięsem 170

częściej po nią sięgać. Z pajdą domowego chleba smakuje najlepiej!.  Składniki: 1 kopiasta szklanka kaszy pęczak, ok 30 dag 1 czerwona papryka świeża natka pietruszki puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1/2 kg mięsa z golonki  2 cebule 3-4 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki chili w proszku lub łyżka oliwy z chili czarny pieprz świeżo mielony sól

Apetyczna babeczka
Sałatka z ryżem i tuńczykiem 280

majonezu i doskonale komponuje się z tuńczykiem. Ryż dodaje jej lekkości. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 woreczki ryżu (biały lub dziki) 1 puszka czerwonej fasoli sok z 1,5 cytryny 3 pomidory 1 duży ogórek 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu  sól, pieprz Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie i odstawić do ostudzenia

Pasja Smaku
Domowa pizza 150

ząbki czosnku 2 łyżeczki oleju  przyprawa do pizzy oregano sól Dodatki: podsmażona pierś z kurczaka, drobne kawałeczki ser żółty duszone pieczarki z cebulką ziarna słonecznika kukurydza czerwona fasola Przygotowanie: Drożdże i cukier wymieszać, aż się rozpuszczą. Dodać wodę, sól, olej, jajko i wymieszać. Dodać przesianą mąkę i dobrze wymieszać.  Pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia, a następnie

Lawendowe Niebo
B... Bitki wieprzowe zapiekane z cebulką. 426

łyżki oleju rzepakowego bulion:  250ml wody, obrana marchewka, ziemniak, przyprawy: kurkuma, sól, pieprz, papryka słodka, pietruszka sól, pieprz, łyżka mąki opcjonalnie: gotowane ziemniaki, sałatka "meksykańska" z czerwoną fasolą i kukurydzą Przygotowanie : Do wody wrzucamy umyte i obrane warzywa, dodajemy przyprawy i zagotowujemy. Zostawiamy na średnim ogniu. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Jeśli jest taka potrzeba, kroimy w kostkę

Kitchens Alphabet
Galaretki z indyka z salami i warzywami 244

zakończenie starego roku przygotowałam miniaturowe galaretki z mięsem z indyka, salami i warzywami: papryką konserwową, zielonym, groszkiem, kukurydzą, oliwkami, czerwoną fasolą i suszonymi pomidorami. Tradycyjnie przygotowuję mięso z indyka w galarecie jedynie z marchewką. Tym razem marchew razem z pietruszką i selerem wylądowały razem z większością wywaru w zupie pomidorowej. Pozostały wywar wraz z mięsem stanowił bazę do mojej

Czerwień i błękit
Sałatka z selera 255

Uwielbiam seler..Ta sałatka znika szybciej niż inne. Składniki: 3 słoiczki selera konserwowego puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 300g szynki konserwowej garść rodzynek 3-4 łyżki majonezu puszka ananasa sól, pieprz Przygotowanie: Rodzynki przepłukać, zalać gorącą wodą do napęcznienia.Odcedzić. Fasole, kukurydzę, seler- odcedzić. Szynkę, ananasa pokroić w kostkę, Wszystkie składniki połączyć razem, dodać 3 łyżki soku z ananasa

Garnkowe fanaberie
Majowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów – Sałatka piknikowa z makaronem risini 191

najbardziej wskazany. A jakie to jest, to dobre wino ? Takie, które Wam smakuje. Wybór zależy od Was, jak – i z czym sałatkę podacie. Zastępując mięso, np. czerwoną fasolą otrzymamy wersję wegetariańską – również pyszną. Smacznego. :) ORGANIZATORKI MAJOWEGO WYZWANIA BLOGEREK I BLOGERÓW : PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspot.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl UCZESTNICY : AGATA www.myszkagotuje.blogspot.com ALINA www.ala-piecze.blogspot.com ANNA www.cafeamaretto.blogspot.com www.aronia-wiemcojem.blogspot.com BEATA www.staregary.blogspot.com EWA www.ewakuchennie.blogspot.com GOSIA www.daylicooking.pl

mojewypiekiinietylko
Leczo czyli warzywa z wolnowaru 218

cebule 5 dużych ząbków czosnku 100 g chorizo 1 łyżeczka papryki wędzonej ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyżki keczupu parę gałązek tymianku puszka czerwonej fasoli przygotowanie Nagrzać misę wolnowaru zgodnie z instrukcją obsługi. Skropić wnętrze oliwą ( najlepiej spryskiwaczem, lub posmarować pędzelkiem ) Warzywa umyć. Paprykę pozbawić pestek, pokroić w paski, pomidory

Stare Gary
Ryżotto Ewy 135

dowolnego ryżu 4 szk bulionu drobiowego ( u mnie rosół ) 1/3 szk posiekanego koperku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku konserwowego 1/2 szk konserwowej marchewki 1/2 puszki czerwonej fasoli 2 szczypty cukru sól do smaku pieprz czarny do smaku chili do smaku czosnek granulowany do smaku kucharek w płynie do smaku kilka łyżek oleju rzepakowego Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni