ryżem. Składniki: 500 g karkówki bez kości 200 g chorizo 300 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka majeranku 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól pieprz Wykonanie: Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić
O kuchni z uczuciemjest pyszne) natknąłem się na świetną ,rozgrzewającą w chłodne dni i szybką w przygotowaniu zupę. Składniki cebula 2 ząbki czosnku łyżka oleju 2 puszki krojonych pomidorów puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy ser gouda 100 g chipsów tortilla 500 ml bulionu warzywnego papryczka pepperoni cukier sól ,pieprz Przygotowanie Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Zalewamy
R'n'G Kitchenzrobiłem na tych skrzydłach sałatkę. Czego potrzeba? -mięso ze skrzydeł indyczych gotowanych, pokrojone drobno -obrana i pokrojona w małą kostkę nektarynka -woreczek ryżu naturalnego -sól, pieprz -pół puszki fasoli czerwonej -dwa ogórki kiszone obrane, pokrojone w kostkę -pół puszki kukurydzy -kilka łyżek żółtego ementalera pokrojonego w kostkę -łyżka majonezu Wszystkie składniki poza ryżem i majonezem łączymy razem
BaRepasreklamować ;) Składniki: 1kg mielonego mięsa wołowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 duże puszki pomidorów, lub około 2 kg świeżych, sparzonych i obranych ze skóry 3 puszki czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy odrobina przecieru pomidorowego 2-3 papryczki chili łyżka sosu tabasco (ja używam zielonego) łyżka cukru odrobina majeranku słodka i ostra papryka w proszku 2 listki laurowe
Kuchnia Prezydentowejpomidorów - 1 duża papryczka chili - 1 duża cebula - 1 ząbek czosnku - 1/2 szklanki bulionu wołowego - 1 łyżka oliwy - 1/2 łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki - 1 łyżeczka cukru - 1 puszka czerwonej fasoli Porcja dla 2 osób Najpierw w garnku podgrzewamy oliwę, wrzucamy i smażymy drobno posiekaną cebulę do której dodajemy również drobno posiekany czosnek i papryczkę chili. Gdy cebula nam się
Kuchenne Wariacjekostki drobiowej na 1,5 litra wody 3 ziela angielskie liść laurowy łyżka oleju 10 dag cienkiej kiełbasy mała cebulka 5 dag kabanosów wieprzowych puszka 400 g konserwowej czerwonej fasoli 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego kilka kawałków marynowanej papryki słodka papryka w proszku pieprz sól majeranek cząber Zupa fasolowa Wykonanie: Ziemniaki obrałam, opłukałam, pokroiłam w kostkę i zalałam
Kuchenne zapiski Edytygęstej zupy :) Składniki: 1 łyżka masła mały kawałek bulwy selera 1 łodyga selera naciowego 1 pietruszka 1 marchewka kawałek pora ćwierć małej główki kapusty włoskiej puszka 420 g czerwonej fasoli konserwowej 3 garście pełnoziarnistego makaronu świderki 2 drobiowe kostki bulionowe 2 litry wody 4 ziela angielskie liść laurowy sól pieprz kminek mielony suszony koperek Wykonanie: Warzywa obrałam i umyłam
Kuchenne zapiski Edytypotraktujcie je po prostu jako inspiracje :) Wszystkie obiady są wegańskie. fasolka szparagowa, cukinia, ziemniaki, dynia ze smażonym tofu (wcześniej zamarynowanym w sosie sojowym i przyprawach) ryż z czerwoną fasolą, brokułem i smażonym tofu (wcześniej zamarynowanym w sosie sojowym i przyprawach) fasolka szparagowa zielona i żółta, domowy pasztet z soczewicy (przepis na pasztet będzie na drugim blogu) cukinia faszerowana
breakfast of dreamsmnie dopadła ;) Specjalnie dla Olci papryczka w czapeczce na śniegu ;) Ach ten styczeń ... ;) Składniki: 4 papryki czerwone 0,5 kg mięsa wieprzowego (mielonego lub zmielić) puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 100g żółtego sera cebula ząbek czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy (sól, pieprz, papryka ostra,łyżka:oregano, bazylii i ziół prowansalskich) oliwa z oliwek dodatkowo ryż
ChilliJemykociołek w wersji: za dużo mam w lodówce przed weekendem majowym :) Polecam dla głodnych i dla tych, którzy lubią łączyć smaki :) Składniki: czerwona papryka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów krojonych pętko kiełbasy swojskiej 1-2 duże cebule 3 łyżki natki pietruszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 duże marchewki 3 ziemniaki szklanka ryżu żółty ser liść laurowy
ChilliJemySałatka dla tych, którzy w 10 minut chcą przygotować coś na przekąskę kiedy wpadają niezapowiedziani goście :) Wbrew pozorom smaczna i szybko zniknęła :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy ok 25dag szynki cebula garść szczypiorku 30dag żółtego sera 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki śmietany sól, pieprz Przygotowanie: Fasolę i kukurydzę odcedzić i osuszyć. Szynke pokroić
ChilliJemyduże pomidory 1 duża cebula 4 ząbki czosnku łyżeczka kminu rzymskiego pół torebki słodkiej papryki w proszku dwie łyżki tejże ostrej dwie łyżki przecieru pomidorowego przyprawa uniwersalna puszka czerwonej fasoli słoik kiszonych ogórków trochę startego sera pieprz olej do smażenia Czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekaną cebulę zezłacamy na oleju. Dokładamy przecier pomidorowy oraz podprażony kumin i razem
Kuchenna Kontrrewolucyaobieraczki, możecie również zrobić takie spaghetti za pomocą zwykłej, będzie po prostu trochę grubsze :) Składniki : -1 duża cukinia - 1 ząbek czoasnku - 2 duże pomidory - puszka czerwonej fasoli - 2 ogórki małosolne - pół dużego awokado - oliwa - sól, pieprz, przyprawy Przygotowanie : Pokroić cukinie na makaron i podsmażyć bardzo krótko (ok 1 minuty nawet krócej
zdrowa vege kuchniazupa. W Polsce pojawiła się już w XVI wieku. Oto moja wersja zupy z czerwonych buraków. Składniki 3 buraki 1 ziemniak 3 szklanki bulionu warzywnego 1 puszka czerwonej fasoli sól ziołowa pieprz 2 łyżki ciemnego octu balsamicznego 4 łyżki jogurtu naturalnego Buraki i ziemniaka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Fasolę odcedzamy na sicie z zalewy i płuczemy
My Chcemy JeśćŻeby nie było tak ciężko na żołądku to dodałam suszone śliwki. Składniki: ½ kg ziemniaków 1 cebula 2 wędzone parówki 5 łyżek oleju 10 szt. suszonych śliwek 1 puszka czerwonej fasoli ½ litra bulionu z kostki 4 łyżki śmietany sól, pieprz ostra papryka do smaku natka pietruszki garść śliwek suszonych Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę razem z cebulą
Tradycyjna Kuchnia