nieco odmienna ale bardzo odżywcza wersja ukraińskiego barszczu. Moja propozycja składa się tylko z gotowanych świeżych warzyw, bez dodatku mięsa czy bulionu a doprawiona jest pieprzem i ziołami. Czerwoną fasolę zastąpiłam ciecierzycą dla urozmaicenia smaku. Nie jestem zwolenniczką dodawania śmietany do zup. Oprócz wartości dietetycznych w przypadku tej zupy zyskujemy w ten sposób jeszcze jeden atut - piękny, buraczkowy kolor
Milion SmakówSkładniki : 1 opakowanie kaszy kuskus 2 marchewki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 2 pomidory 2 ogórki szklarniowe 1/2 pęczka rzodkiewki 1 podwójna pierś kurczaka przyprawa do kurczaka, chilli w proszku sól, pieprz 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotować wg przepisu z opakowania. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. 2. Kurczaka pokroić w sporą kostkę
A Ty Smakuj Mnieskładniki: 2 filety z kurczaka 160 g makaronu świderki 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik pieczarek marynowanych 1 mała cebulka 1 pęczek zielonej cebulki lub szczypiorku 6 – 8 łyżek majonezu 2 łyżki keczupu 1 łyżka curry sól, pieprz olej wykonanie: Filety z kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na oleju, doprawiamy curry
Domowy Smak Jedzeniamojej przyjaciółki Florki :-) Syta, bardzo aromatyczna, pożywna - tak najprościej można ją opisać. Po prostu mniam! Składniki: - 30cm wędzonych żeberek - koncentrat pomidorowy - włoszczyzna (może być w słupkach mrożona) - puszka czerwonej fasoli konserwowej - 4 ziemniaki - przyprawy: majeranek, sól, pieprz, ewentualnie kostka rosołowa dla smaku W 3 litrach wody gotujemy wędzone żeberka, ok. 30 minut, dodajemy włoszczyznę, gotujemy ok 15 minut. Dodajemy
upichconamaslem orzechowym🍯 🍶 2. Wafle z tunczykiem, kapusta kiszona 😊 3. Krewetki w ciescie ryżowym🍤 fasolka szparagowa 4. Owsianka z maslem orzechowym 5. Burgery z czerwonej fasoli 7 A czasem mój dzień wygląda tak...: 1. Ciasto z ciecierzycy 2 posilek: ryż, kurczak, warzywa, olej sezamowy 3 posilek (po treningu): dorsz, kasza gryczana, ogorki 4 posilek
CzarnawisienkaOryginalna orzeźwiająca i pożywna sałatka przepisu mojej mamy. Składniki ( 4 duże porcje ) : 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka ananasa biała część 1 pora 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku ozdobić posiekanym koprem Przygotowanie (10 minut): - fasolkę i ananasa odsączyć - ananasa pokroić na ok 1 cm kawałki - pora przekroić wzdłuż na pół a następnie w cieniutki
Pora na pora i pomidorawłaśnie ten sos zrobił całe danie. Składniki na 4 porcje: duża czerwona papryka kilka ostrych papryczek chili dwie cebule kilka ząbków czosnku 4 pomidory lub puszka puszka czerwonej fasoli granulat sojowy- to z niego zrobi się mięso przyprawy: kminek, oregano, kosmiczne ilości papryki, pieprz, sól Granulat sojowy wrzucamy na patelnię, zalewamy wodą (można też ugotować zgodnie z opisem
greenscarfnadmorskich tawernach i górskich trattoriach, aby nabrać sił, rozgrzać się i zachować zdrowie, sporządza się jedno danie… Zupa Jota Zagotować w dużym garnku wodę. Dodać kapustę kiszoną, czerwoną fasolę (moczoną całą noc), ziemniaki i mięso. Gotować aż warzywa staną się miękkie. Następnie dodać posiekane kilka ząbków czosnku. Dla smaku doprawić solą i pieprzem. Jednocześnie na patelni należy rozpuścić
Bon Ton Italiajecie :) Na pierwszy ogień banalnie prosta i szybka w przygotowaniu pasta z fasoli. Z lenistwa użyłam tej w puszce, ale naturalnie możecie ugotować ją sami. Składniki: puszka fasoli czerwonej (240 g po odsączeniu) ząbek czosnku 3 łyżki oleju nierafinowanego 1 łyżeczka papryki ostrej gałązka tymianku szczypta chili sól, pieprz 1. Wszystkie składniki zblenduj. 2. Trzymaj w lodówce w zamkniętym
Powiedz dietom nieamerykańskiej. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 papryczka chili bez pestek 1 puszka pomidorów bez skóry 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka oregano sól pieprz 2 łyżki oleju Wykonanie: Na patelni rozgrzać olej i zeszklić drobno
O kuchni z uczuciemObiad dla łasuchów Zapiekanka z mięsem mielonym pod puree warzywnym SKŁADNIKI: 500 g mielonego mięsa puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy zielona papryka cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra Purée kalafiorowo-marchewkowe-selerowe kalafior (ja miałam mrożone różyczki) 2 marchewki pół selera sól, pieprz, masło Purée kalafiorowo- marchewkowe- selerowe: kalafiora podzielić na różyczki
MarciochaKucharzykażda sałatka musi zawierać ciężki majonezowy sos, i taka jest moja wersja. Składniki: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka ¾ opakowania mixu sałat (u mnie z sałatą rzymską) Puszka fasoli czerwonej Puszka kukurydzy 1 mała czerwona papryka 250 g makaronu pełnoziarnistego lub zwykłego z pszenicy durum 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju
Fabryka pomysłówbardzo prosta, na pewno nie fit, i co z tego - ma być pysznie :) Składniki: 8 kromek chleba litewskiego 200 g sera ( może być gouda) 400 g czerwonej fasoli ( cała puszka) 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku 50 g masła sól i pieprz do smaku Składniki znajdzieci e tutaj Przygotowanie: Chleb pokroić w kostkę
Niezły MłynekSobotnie popołudnie może zainspirować do tworzenia pysznych rzeczy :) Polecam moją tegoroczną świąteczną sałatkę. Bardzo proste składniki, ale efekt niebanalny ;) Sałatka z kiełkami rzodkiewki Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy puszka groszku kiełki rzodkiewki pół opakowania 200 g kabanosów 250 g sera żółtego mały słoik majonezu sól pieprz Przygotowanie: Fasolę, groszek i kukurydzę odsączamy i wrzucamy do dużej miski. Kabanosy
Lawendowe Niebopowstała moja wersja sałatki, którą zachwycali się goście :) Składniki: 1 główka sałaty 1 czerwona cebula 3-4 pomidory 2 ogórki 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej Sos do sałatki: sok z 1 limonki 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka brązowego cukru sól pieprz Wykonanie: Sałatę myję, osuszam i każdy liść, osobno, rozrywam na drobne
Bea(u)ty kitchen