cebula 2 papryki (np. czerwone lub 1 czerwona i 1 żółta) 2 pomidory 1 papryczka chili 500g mięsa mielonego (np. z indyka lub wieprzowego) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 kostka rosołowa lub warzywna delikat do mięs sól, pieprz Naleśniki: 1 litr mleka 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej 2 jajka 3 łyżki oleju sól, pieprz
A Ty Smakuj MnieSałata z kaszą jaglaną, papryką, jajkiem i fetą , Sałata w śmietanie , Sałata z gruszką i orzechami , Sałata z burakami i mozzarellą , Sałata z owocami , Poznańska sałatka z czerwoną fasolą i mozzarellą Sałata z grillowanym kurczakiem, gruszką i orzechami nerkowca - przepis: Składniki: mix sałat rukola gruszka 1/2 filetu z piersi kurczaka garść orzechów nerkowca oliwa z oliwek łyżka soku
Moje QulinariaZapraszam :) Składniki : około 6 ziemniaków ugotowanych w całości 1 słoiczek mieszanki warzywnej meksykańskiej z ( marchewka, fasola czerwona, kukurydza, groszek ) 4 jajka ugotowane na twardo mały słoiczek majonezu nie pełny 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki suszonego szczypiorku Piątnica sól, pieprz do smaku kawałeczek pora 1/2 słoiczka selera konserwowego Wykonanie : Ziemniaki i jajka kroimy
Sama słodycz i szczypta chiliBardzo szybka sałatka Składniki: 2 kubki ugotowanej kaszy jaglanej, 5 lasek kabanosa, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 3 małe kiszone ogórki, 1 papryka żółta, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, papryka do smaku Przygotowanie: kabanosa, paprykę, cebulę drobno kroimy, a potem wszystko mieszamy razem :) Poniżej robocze zdjęcie... Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyNajlepiej oczywiście znowu jeść kiełki, jeśli tylko ktoś lubi... Jeśli nie - GOTUJEMY :) Zaczynamy od wstawienia kaszy - o gotowaniu kaszy bez przypalania pisałam TUTAJ (pod zdjęciem czerwonej fasoli zaczyna się opis :) ). Obieramy wszystkie warzywa, rozgrzewamy suchą patelnię, ustawiamy na najmniejszym ogniu i tak: - marchew ścieramy na tarce (na dużych oczkach) i wrzucamy na patelnię, ścieramy drugą marchew, mieszamy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkabanosów - 20 dag boczku - 2 czerwone cebule - 5 ząbków czosnku - duża papryka czerwona - szklanka mieszanki meksykańskiej Hortex (bez fasolki szparagowej) - 2 papryczki chilli - puszka czerwonej fasoli - sól czosnkowa - przyprawa do wołowiny - pieprz kajeński - ostra i słodka papryka - pieprz - 4 łyżki oliwy - 2 łyżki masła - pęczek szczypiorku - pęczek pietruszki Przygotowanie: Karkówkę i wołowinę ugotować po czym pokroić
W poszukiwaniu inspiracjiniezawodną zapiekankę makaronową. Miałam okazję do wykorzystania resztek wędlin. Składniki: 1 opakowanie makaronu 20 dag kiełbasy lub wędlin 20 dag sera żółtego Słoiczek sosu bolońskiego Puszka czerwonej fasoli Sól Ketchup. Sposób wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż do chwili gdy będzie średnio miękki. W tym czasie ser żółty trzemy na tarce, a pokrojoną kiełbasę i wędliny
Na słodko lub wytrawnieAniu dziękuję za inspirację :) Sałatka idealne wkomponuje się w imprezowe menu, chociaż dzisiaj pełni funkcję mojej kolacji. SKŁADNIKI: mała puszka fasoli białej (gotowanej na parze) mała puszka fasoli czerwonej (gotowanej na parze) mała puszka kukurydzy 1 jajko ugotowane na twardo 1 kiszony ogórek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżka majonezu sól
Kuchnia w opałachnoworoczne postanowienie. Wszystkim na kulinarnym detoksie, polecam pyszną sałatkę, przyjemnie chrupiącą w ustach. SKŁADNIKI: 3 liście sałaty lodowej kilka różyczek kalafiora (surowego) 1 mały pomidor 2-3 łyżki czerwonej fasoli (z puszki, przepłukaną) 4 jajka przepiórcze (ugotowane na twardo) 4 marynowane pieczarki 60 g wędzonego łososia sól ziołowa olej ze słonecznika A jak to zrobić: Liście sałaty porwać drobno
Kuchnia w opałachsama je bardzo lubię. Kombinuję jednak czym zastąpić masło i tak powstają kolejne wersje "smarowideł" czytaj past ;) Dziś zdradzę Wam pomysł, na jedną z nich. SKŁADNIKI: 1 puszka czerwonej fasoli 6 suszonych pomidorów (w oleju) 2 łyżeczki oleju (tego w którym były suszone pomidory) 2 ząbki czosnku świeże listki oregano i tymianku (ilość w\g gustu) sól pieprz
Kuchnia w opałachzasobów finansowych, a to, nie oszukując się, ma dla studentów bardzo duże znaczenie. WEGETARIAŃSKA ZUPA MEKSYKAŃSKA /własny;/ 3-4 porcje 1 litr bulionu warzywnego 1/2 szklanki czerwonej fasoli 1/2 szklanki drobnej białej fasoli 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 duża cebula 2-3 duże ząbki czosnku 2-3 nieduże marchewki 1 mała pietruszka
W kuchni Karmel-itkiksiążki "Gordon Ramsay's ultimate cookery course". Przepis nieco zmodyfikowałam. Składniki: kurczak (w całości) Nadzienie: kiełbasa suszona dobrej jakości (ok. jednej dużej laski) lub kabanosy 1 puszka czerwonej fasoli 2 średniej wielkości cebule 3/4 słoika suszonych pomidorów 1/2 cytryny szampan 4 ząbki czosnku papryka wędzona lub jak ktoś nie ma może być zwykła sproszkowane chili (według uznania) sól, pieprz
IMPRESJA SMAKUKukurydza jest dodatkiem, którego nie musimy dawać, jeżeli jej nie lubimy lub nie chcemy jej jeść. Można ją zastąpić czerwoną papryką, czerwona fasolą lub nie dodawać żadnych dodatkowych składników i placki też będą dobre.. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 2 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki oleju 2 łyżki magi 1 cebula 1 puszka kukurydzy
IMPRESJA SMAKUZupę dyniową można podawać z podprażonymi pestkami dyni, makaronem lub czerwoną fasolą. Ps. Pamiętajmy że świeży imbir ma całkowicie inny smak i aromat niż ten z proszku i nie należy go pomijać. To taka dygresja dla tych co lubią pomijać połowę składników, a później się dziwią, że coś nie smakuje tak jak powinno:-) Składniki: 1 i 1/2 kg dyni
IMPRESJA SMAKUpochodzi z zeszytu mamy... w zanadrzu mam jeszcze ok. 10 bardzo szybkich sałatek do wypróbowania... może któraś przypadnie wam do gustu Składniki: 125 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki ananasa 100 g wędliny (np. wędzonego schabu) 1/2 pora (tylko biała część) 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Wykonanie: Ser, ananasa i wędlinę kroimy
IMPRESJA SMAKU