bardzo smaczna pasta, idealna do pieczywa :) Składniki: -1 puszka czerwonej fasoli -2 małe cebulki dymki (biała i zielona część) lub pęczek szczypiorku -3 łyżeczki przecieru pomidorowego -sól i pieprz Wykonanie: Odcedzoną i opłukaną fasolę przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekaną cebulkę (szczypiorek), przecier pomidorowy i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! inspiracja od: erVegan
KasiekGotujebyła mdła dodałam do niej jabłko. Dzięki niemu stała się chrupiąca i lekko kwaśna. Składniki: 1 por 1 niezbyt słodkie jabłko 300 g pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4 jajka majonez pieprz sól Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę. Pora pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasłoiku i wtedy sałatkę mamy w 5 minut. *podaję zmienione proporcje, takie z jakich ja zrobiłam Składniki: 1 duże jabłko 3 marchewki słoik selera konserwowego puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 2-3 łyżki dobrego majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Marchewkę ugotować w skórce w osolonej wodzie. Wystudzić, obrać i pokroić. Fasolę wyjąć z puszki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatreściwym dodatkiem majonezu czy śmietany zamiast lekkich dressingów. Ta akurat powstała z tego co było pod ręką ( czytaj w lodówce ) Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 6 jajek ugotowanych na twardo pół pęczka natki pietruszki puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka majonezu 1 łyżka sosu czosnkowego Folwark sól,pieprz do smaku Wykonanie: Do salaterki przekładam
Z Majeczką w kuchniszczęście może posłużyć do przygotowania wielu różnych dań. Sprawdza się także jako dip do sałatki, które składa się z nietypowego połączenia składników takich jak kurczak, szpinak i czerwona fasola
Milion Smakówjedliście kiedyś leczo z kiełbasą chorizo, cukinią, fasolą czerwoną i kukurydzą? Nie? To koniecznie musicie je spróbować! Jest to idealny obiad na te mroźne jesienne dni :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldraczej wczesnowiosenne ;) Staram się chociaż, aby jedzenie przypominało mi że jest lato;) Dlatego jem dużo owoców i przygotowuje kolorowe sałatki. Śniadanie : Wegański pasztet z grochu i czerwonej fasoli (przepis wkrótce na blogu) Lunch : Błyskawiczna sałatka: jajko, awokado, pomidor, szynka, sól, pieprz. Przekąska : Banan, nektarynka, brzoskwinia Smacznego
Codzienne GotowaniePolecam wegańskie kiełbaski szczególnie na grilla, choć nadają się do usmażenia patelni i upieczenia w piekarniku. Składniki: 5 niedużych pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka czerwonej fasoli (może być z puszki lub moczona przez noc i gotowana wg przepisu - pamiętajcie, aby posolić fasolę na krótko przed ugotowaniem, a nie na samym początku, bo będzie twarda
VegUlkasię sałatka z makaronem, którą się kiedyś zajadałam z kurczakiem i majonezem. Wróciłam do niej w urozmaiconej wersji wegańskiej :) Składniki: 100 g pełnoziarnistego makaronu penne 200 g czerwonej fasoli (ok. pół puszki) 85 g kukurydzy konserwowej (ok. pół puszki) 90 g tofu naturalnego (ok. pół kostki) 4 łyżki śmietany sojowej opcjonalnie: pokruszone, niesolone pistacje anana s Przygotowanie
Weganizm infantylnypieczywem . składniki na 4 porcje 1 większa cukinia 2 marchewki 50 dag cienkiej kiełbasy 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pokrojonych pomidorów bez skórki 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki oleju 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej czarny pieprz sól przepis Cebulę drobno siekamy. Ząbki czosnku kroimy na mniejsze części, marchewkę oraz kiełbasę w plastry a cukinie razem
Smakowite Daniagram droższy 100 ml wody 40 ml oliwy sól Chrupiąca pizza z rukolą ze zdrowej mąki - przepis Składniki na wierzch: sos pomidorowy opakowanie szynki parmeńskiej pół puszki fasoli czerwonej lub kukurydzy kilka oliwek kulka mozzarelli wędzonej lub zwykłej garść rukoli Chrupiąca pizza z rukolą ze zdrowej mąki - przepis Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w letniej (ok. 40 stopni) wodzie. Do miski
Pyza i Surówkafirmy Primavika stanął na wysokości zadania podobnie jak ostatnio recenzowany pasztet pomidorowy z cieciorką. Składniki: woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, zielony groszek 5%, kukurydza 5%, czerwona fasola 5%, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają: seler), błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrat pomidorowy, hydrolizaty białka roślinnego, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSKŁADNIKI: 2 puszki czerwonej fasoli 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie puddingu lub budyniu czekoladowego bez cukru 5 łyżek naturalnego kakao 2 łyżki otrębów żytnich 2 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego 1 łyżka masła orzechowego bez soli i cukru 1 płaska łyżka nasion chilli PRZYGOTOWANIE: Fasolę opłucz. Wszystkie składniki umieść w mikserze i miksuj. Ja dodałam
ClauditteMissCookingkońcu trafiacie na "brownie czekoladowe bez mąki', z pięknym zdjęciem i zachęcającym opisem. Wszystko ok, ale problem jest taki, że do ciasto włożone jest np. 300 g czerwonej fasoli... wszystko w porządku, ale warzywa jedzmy raczej na słono :) Aby uniknąć rozczarowań warto zaznaczać co tak naprawdę jest w przepisie :) Dzisiejsze brownie nie zawiera mąki i cukru - jest na bazie
Chocolate Muffin Blog