fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:94/215)

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 543

Składniki: 5 jajek 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 150g sera żółtego 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 mały por MAJONEZ KIELECKI firmy WSP "SPOŁEM"   Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek. Tuńczyka, fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pora pokroić w pół

Prosto i Smacznie z Anetą
10 pysznych sylwestrowych przekąsek vol. 2 260

przepisem :) #1 Carpaccio z buraka ze śledziem _______________________________ #2 Jajka faszerowane pastą z awokado _______________________________ #3 Kokosanki _______________________________ #4 Sałatka z jarmużem _______________________________ #5 Sałatka z mozzarellą _______________________________ #6 Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą _______________________________ #7 Sałatka z szynką i sosem czosnkowym _______________________________ #8 Serowy chlebek ze szczypiorkiem _______________________________ #9 Pierś z kurczaka w cieście francuskim _______________________________ #10 Dip łososiowy

Kolejny blog o gotowaniu
Śledzie w sosie chili 134

Składniki: 300 gram fletów śledziowych 1 szklanka sosu słodkie chili 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 duża cebula Mała puszka kukurydzy z chili Bonduelle Mała puszka czerwonej fasoli Bonduelle Sól, pieprz Olej do smażenia Sposób przygotowania: Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy prze 2 godziny, kroimy na 2 cm. kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, oczyszczone papryki

Bajeczna Kuchnia
Wołowina na ostrrro 177

bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY Składniki: 500 g wołowiny gulaszowej (u mnie karkówka wołowa) opakowanie mrożonych warzyw – mieszanka meksykańska puszka czerwonej fasoli (jeśli nie było w mrożonce) puszka kukurydzy (jeśli nie było w mrożonce) dwie łyżeczki przyprawy chili con carne (dodać do smaku) dwie łyżeczki papryki słodkiej kostka rosołowa wołowa lub przyprawy

Mama z miasta
Sałatka z Selerem 90

listków kminek 1/3 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki sól i pieprz do smaku starty seler (ja użyłam gotowego ze słoiczka) 180g papryka 1/4 sztuki tofu 135g pomidor 1 sztuka fasola czerwona z puszki 180g kukurydza z puszki 95g pieczona dynia 100g pomidorki koktajlowe 2-4 sztuki Wykonanie: Przygotowanie sałatki jest bardzo proste. Po prostu kroimy i mieszamy wszystkie składniki

rabarbarowo
Sałatka Maćka (z ryżem) 143

jest! Nie ma to jak szukanie otwartego sklepu i kupowanie czerwonej fasolki po godzinie 22 w weekend :) Polecam. Składniki na sałatkę Maćka (około 8 porcji): 2/3 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 2 torebki ryżu cebula 2 łyżki majonezu puszka tuńczyka w oleju sól pieprz Ugotować ryż w osolonej wodzie. Pokroić cebulkę w małą kostkę. Odsączyć kukurydzę

Karola gotuje
Naleśniki z mięsem mielonym i trzema sosam 206

Składniki: ( na 11 naleśników ) Farsz: 350g pieczarek, 500g mięsa mielonego, 1/2 świeżej czerwonej papryki, 1/2 świeżej żółtej papryki, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 150g startego sera żółtego ( ja użyłam red leicester ), sól, pieprz, suszona bazylia, olej. Ciasto na naleśniki: 1 jajko, 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 2 szklanki mleka,  szczypta soli, 2 łyżki oleju

W kuchni u Moniki
Sałatka z selerem konserwowym 226

Składniki: ( ilość składników można dać na oko ) 1 puszka czerwonej fasoli,  100g szynki gotowanej, 140g startego sera żółtego, 1 puszka kukurydzy, kilka kawałków papryki konserwowej, 5-6 niedużych ogórków konserwowych, 1 słoik selera konserwowego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie:                               Smacznego

W kuchni u Moniki
Gulasz na ostro w winie 101

gulasz na ostro w winie (4 porcje): mięso z łopatki wieprzowej około 500 g duża cebula 3 ząbki czosnku duża papryka duża marchewka puszka krojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli konserwowej 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka ostrej papryki łyżka przecieru pomidorowego sól liść laurowy 2 ziela angielskie wino półwytrawne około 200 ml bulion warzywny około 250 ml Mięso z łopatki

Karola gotuje
Lasagne 171

lasagne (4 porcje): mięso mielone około 500 g makaron do lasagne (w przepisie został użyty oryginalny włoski makaron firmy Arrighi) puszka krojonych pomidorów pomidor puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli konserwowej cebula ser żółty 400 g sól pieprz oregano bazylia Sos beszamelowy: masło około 50 g 3 łyżki mąki 0,5 szklanki mleka gałka muszkatołowa Cebulę pokroić w kostkę

Karola gotuje
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 105

samym dniu, bo później majonez i tuńczyk zaczynają wsiąkać w makaron. Składniki na sałatkę makaronową z tuńczykiem (około 6 porcji): puszka tuńczyka 3 garście makaronu kokardki puszka czerwonej fasoli łyżka posiekanej pietruszki 2 - 3 łyżki majonezu łyżka musztardy sól pieprz Ugotować makaron w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą i ostudzić. Wrzucić makaron do miski, wsypać fasolę, dodać tuńczyk

Karola gotuje
Pizza chili con carne (ciasto bez wyrastania) 155

świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 200g mięsa mielonego 150g mozzarelli  1/2 czerwonej papryki 1 cebula 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy koncentrat pomidorowy oregano, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, sól, pieprz olej 1. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą

Szefowa kuchni
Sałatka z czerwoną fasolą i porem 242

Składniki: puszka czerwonej fasoli, 1/2 pora, 1/2 puszki kukurydzy, 200g sera żółtego ( ja użyłam red leicester, ale może być inny ), sól, pieprz, majonez. Przygotowanie:                         Smacznego

W kuchni u Moniki
Najlepsze dania ze śledzi 194

śmietanie z bazylią i cytryną   Sałatki śledziowe Śledzie w słodkim sosie pomidorowym z papryką   Śledzie w oleju, marynowane z cytryną i chilli  Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, porem i ogórkiem kiszonym Śledzie w papryce z gorczycą Sałatka warstwowa ze śledziem Śledzie opiekane Opiekane śledzie w pomidorowym słodko-kwaśnym sosie Opiekane śledzie w marynacie

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZUPA CYGAŃSKA 129

lekko kwaskowy smak,zapach wędzonego boczku i cudowna chrupkość papryki. 30 dag.chudego boczku wędzonego 4 duże ziemniaki 1 papryka czerwona 1 cebula 1 puszka groszku 1 puszka czerwonej fasoli 4 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz ******************************************* Boczek,cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Przełożyć do garnka z wodą i gotować 10 minut.Doda

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki