Pyszne danie dla miłośników przyprawy curry :)SKŁADNIKI1 podwójna pierś z kurczaka (ok.450 g)1 duża cebula1 duża czerwona papryka1 duża zielona papryka1 puszka czerwonej fasoli1/2 szklanki bulionu warzywnego3 woreczki brązowego ryżu4-5 łyżek currysól, pieprzoliwa do smażenia PRZYGOTOWANIERyż gotujemy w/g wskazówek na opakowaniu.Na oliwie w dużym rondlu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka. Solimy i pieprzymy. Gdy mięso się podsmaży dodajemy pokrojo... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...