dynia - 15472 przepisów (strona:789/1032)

Batony musli 127

Domowe batoniki musli wg przepisu K.Klich   Składniki:  50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych moreli  50 g rodzynek 50 g fig suszonych 50 g pestek z dyni  50 g ziaren sezamu  50 g suszonych śliwek  50 g otrębów pszennych  50 g płatków owsianych  50 g zmielonych migdałów 50 g mąki pełnoziarnistej

Aromatyczne Podróże
Ciastka mussli udające magdalenki 92

mussli. 400 g płatków owsianych 400 g płatków jęczmiennych 3 garście posiekanych orzechów ( mieszanka włoskich i laskowych) 2 garście posiekanych suszonych moreli 2 garście rodzynek 1 garść pestek dyni 1 garść pestek słonecznika Wszystko wymieszać łyżką w dużej misce i wsypać do szczelnego pojemnika. Śniadanie: Wieczorem poprzedniego dnia wsypać do miseczki 4 kopiaste łyżki mussli i zalać 0,5 szkl

Posadzone i zjedzone
Mrożony mus jabłkowy na zimę 124

doba u mnie nie jest z gumy, lecz ściany spiżarni również … Z pomocą przyszły mi woreczki strunowe i zamrażarka. W zeszłym roku (KLIK) zamroziłam tak pomidory, fasolkę, cukinię i dynię. W tym roku do kolekcji doszły jabłka. A jak zamroziłam jabłka? Mrożony mus jabłkowy na zimę Dowolną ilość jabłek obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na mniejsze części i włożyć

Posadzone i zjedzone
„Doradca smaku 3” -recenzja 118

część z nich jest też nowych. Smakowicie wygląda bigos z boczniaków. polska carbonara z chrzanem i grzybami, kebab z kalafiorem i truskawkami, tort ziemniaczany z kiełbasą, sernik z dynią, gruszki w szynce, sernik i pudding z chałką. Jak widać po nazwach dań, jest to kuchnia bazująca na dobrych składnikach i oryginalnym połączeniu smaków. Dania są proste, ale oryginalne, więc zachwycą

Ugotowane pozamiatane
Konfitura jabłkowa z cynamonem i goździkami 150

domu ten czas, w którym jak co roku przygotowuję jesienno - zimowe przetwory. Te słodkie, kolorowe, pachnące, różne konfitury, powidła, jak i te wytrawne w zalewach octowych, jak marynowana papryka, dynia, grzyby, a także kiszone ogórki. W domu pachnie wszelkimi konfiturami, słodkościami, lasem, ogórkami... wszędzie widać wypełnione pysznościami słoiki. Lubię to. Odprężam się wtedy, nie myślę o niczym innym

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasteczka owsiane 158

pokazać. Przepis na nie jest banalnie prosty, a efekt rewelacyjny. Idealne ciasteczka do popołudniowej kawki lub herbatki. Przyjemne i delikatne w smaku. Jeśli w ciasteczkach lubisz dodatek rodzynek, sezamu, dyni czy orzeszków, to jak najbardziej będzie to dobry pomysł, aby je dodać. Ja prezentuję podstawową wersję, a to czym je wzbogacicie, zależy już tylko od Waszych upodobań. Za mną osobiście

Blendman
JARMUŻ 162

być spożywane w postaci rozmaitych dań: zup, surówek, zapiekanek, makaronów, czy naleśników. Dobrze łączy się z owocami morza, rybami, stekami, orzechami oraz innymi warzywami takimi jak: pomidory, cieciorka, boczniaki, dynia, seler, czy marchewką. Dobra jest zupa z jarmużu zasmażana ze zrumienioną cebulką i podprawiona mlekiem. Z jarmużu można również przygotować smaczne koktajle. Jednym z najpopularniejszych dań z jarmużu są chipsy

Ciastka - domowe słodkości
Słów parę o koktajlach w ogóle oraz przepis na koktajl owocowy z jarmużem 236

chia (szałwia hiszpańska) oraz płatki owsiane będą wspaniałymi zagęstnikami koktajli śniadaniowych. Najlepiej jednak zmielić je najpierw osobno. Kolejnym sposobem na gęsty, kremowy koktajl jest dodanie pestek (np. słonecznika lub dyni) albo orzechów, te dobrze jest wcześniej (przez noc) namoczyć. Polecam również dodatek masła orzechowego i to nie tylko z orzeszków ziemnych. 2. Równowaga smaków Do koktajlu (porcja dla 2 osób

Ratunku obiad
Surówka z kapusty – najprostsza. Kulinarny ‘basic’ 179

smak podkreśli, cukier – delikatnie utemperuje, a sok z cytryny i dobry olej wszystko zaokrąglą do pełni smaku. Wlewamy do kapusty dobry olej – polecam rydzowy, ryżowy albo olej z pestek dyni. Ostatecznie może też być słonecznikowy albo rzepakowy. Oleju wlewamy tyle, żeby kapusta tylko się błyszczała – powinna być olejem pokryta, ale nie musi się w nim kąpać. Próbujemy – czy może cukier

Karo in the Kitchen
Batoniki owsiane 103

Pyszne i domowe batoniki owsiane! Przygotowanie trwa dosłownie chwilę, a po godzinie chłodzenia możemy cieszyć się smakiem domowych batoników. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki ziaren (słonecznik, dynia) 0,5 szklanki suszonych owoców – użyłam wiśni 2 łyżki masła 4 łyżki miodu Masło mieszamy z miodem, podgrzewamy i mieszamy do całkowitego połączenia. Płatki owsiane, ziarna i suszone owoce mieszamy

Gotowanie i blogowanie
Chleb z garnka z ziarnami 125335

soli 1 łyżka oliwy 25g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 i 1/2 szkl. ciepłej wody - nie gorącej! 1 szkl. dowolnych ziaren - u mnie siemię lniane, słonecznik i pestki dyni Drożdże wkruszyć do wysokiego kubka, zasypać łyżeczką cukru i maki, a następnie zalać połową ciepłej wody. Wymieszać do dokładnego rozpuszczenia. Odstawić na około 10 minut aż rozczyn "ruszy". Do dużej

Grunt to przepis!
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 26.08.2016r. 115

dżemem i bananem Marta Lody z owocami   Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena  Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni   Monika Rolada z cukinii i kaszy jaglanej  Justyna  Orzeźwiający chłodnik z cukinii z ogórkiem Diana Grzyby marynowane   Ela Kasza gryczana z kiełbasą   Zapraszam już na kolejny

Magiczne Życie Marty
Tarta z kurkami 189

odprawić do szkoły i przedszkola. Ale zamiast koncentrować się na mniej przyjemnych obowiązkach i niedogodnościach jesieni, lepiej czerpać z jej obfitości pełnymi garściami. A jest z czego! Grzyby, dynie, sezonowe owoce takie jak jabłka, gruszki, śliwki. Każdy znajdzie coś dla siebie. Ja sezon jesienny otwieram daniem wywodzącym się z kuchni francuskiej, tartą na kruchym cieście, okraszoną kurkami, boczkiem i cebulą

Smakowity Blog Kulinarny
Leczo z młodą kapustą - fit, wege :) 183

tradycyjnego dania, jakim jest leczo. Zjem jedno i już robię następne, zawsze jednak zmieniając coś w składnikach, aby uzyskać inny smak, ale równie pyszny co pozostałe. Leczo z dodatkiem dyni przebiło moje oczekiwania i zniknęło w szybkim czasie. Teraz dodałam główkę młodej kapusty i efekt końcowy był równie zadowalający. Kto wie, może za jakiś czas znowu pojawi się przepis

Zdrowie na języku :P
domowy keczup 312

mojej spiżarni nie mogło zabraknąć zapasu domowego keczupu. Co roku staram się przygotować keczup z innego przepisu, na blogu możecie znaleźć już kilka różnych propozycji. Wyjątkiem jest keczup z dyni -ten jest już można powiedzieć obowiązkowy, robię go co rok. Tym razem przepis na bardzo łagodny, delikatny keczup z dodatkiem papryki. składniki: 2 kg pomidorów duża cebula 3 ząbki czosnku

6niebo