razie potrzeby warto przykryć wierzch folią , żeby się nie przypaliło . Pod koniec pieczenia posypujemy tartym serem ( tak około 2 minut ) . Serwujemy na gorąco , w towarzystwie np. placków z dyni lub cukinii . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Patisony, faszerowane kiełbasą meksykańską pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyowoców bez cukru). II Śniadanie 10:30 Jogurt naturalny z gruszką, nasionami chia i malinami. Zupa 13:00 Zupa z brokułami i cukinią. Mnóstwo warzyw i pestki z dyni. II Danie 16:00 Pstrąg i fasolka. Lekki obiadek, bo zapowiadała nam się pyszna kolacja. Podwieczorek 17:30 Ciastka marchewkowe. Jeśli chcesz upiec, to aż 4 różne przepisy na ciastka znajdziesz
lady-och-mistrzyni.blogspot.compotas, cynk, magnez, żelazo i selen. To jest podstawa, a reszta składników zależy od Was. Dodajcie takie owoce jakie lubicie. Całość wystarczy okrasić ulubionymi nasionami, pestkami słonecznika, dyni, jagodami goji.... czym tylko chcecie. Przy takiej okazji zjadamy zdrowe, pożywne śniadanie, które ma jednocześnie zbawienny wpływ na nasz wygląd, piękną skórę, ładne paznokcie i zdrowe włosy, ponieważ k ażdy
Kuchnia u Krysiłyżki posypki czekoladowej i 2 łyżki likieru Amaretto Uwaga : jako składników możemy też użyć innych suszonych owoców (moreli, śliwek, żurawiny) oraz dowolny rodzaj orzechów i ziaren (dynia, pestki słonecznika, sezam). Przygotowanie Orzechy posiekać na małe kawałki, migdały bardzo drobno pokroić lub zmielić. Wszystkie sypkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Dodać olej, syrop klonowy (lub miód) i rozbełtane
Kulinaria - potrawy z różnych stron światanieco podobne do siebie, dania typu curry a koszyczek z wysuszonymi ostrymi papryczkami z własnej, balkonowej hodowli sukcesywnie się opróżnia. Tym razem przyszła kolej na curry wegetariańskie, na bazie dyni i marchewki. Na złagodzenie ostrego smaku papryczki cayenne i zielonej pasty curry, danie przygotowałam na bazie delikatnego mleka kokosowego. Takie curry cudownie rozgrzewa w chłodniejsze dni i idealnie nadaje się
Milion Smakówleniwa i nie chce mi się ugotować tej zupki, której na próbę trzeba dać dwie łyżeczki. Raczej dlatego, że nie mam swoich kurczaków, indyków, jagnięciny, nie rosną u mnie dynie, nie biegają króliki (chociaż zające widuję, ale nie zamierzam na nie polować :P ). Nie wiem, czym nafaszerowany jest kurczak ze sklepu, a te słoiczki muszą jednak spełniać jakieś normy
Kraina Tysiąca Smakówochotę na coś słodkiego i zdrowego , a mało kalorycznego :). 1/2 szkl.cukru pudru 1 szkl.mąki 1/2 szkl.mleka 1 jabłko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do dyni -przepis na blogu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jabłka myjemy obieramy i kroimy na małą kostkę.Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na blaszkę o wym.40x20cm.Pieczemy ok.25 min.w 180st.Studzimy i kroimy na kwadraty.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibyć. Zostawić do wyrośnięcia na mniej więcej godzinę. Po tym czasie ciasto krótko wymieszać, przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (ja na spód wykładam też pestki dyni). Przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia (powinien rosnąć powoli, przez kilka godzin). Foremkę z chlebem włożyć do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 200 stopni i piec mniej więcej godzinę
FitKotSkładniki: makaron spaghetti (150 g) tofu naturalne (50 g) suszone grzyby leśne (1/2 garści) natka pietruszki (1 pęczek) pestki dyni (2 łyżki) olej z orzeszków ziemnych lub oliwa (4 łyżki) sól woda Czas przygotowania: 25 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Grzyby zalewamy wodą i gotujemy. Odcedzamy. Gotujemy makaron. Odcedzamy. Tofu kroimy w kostkę. Siekamy natkę pietruszki. Mieszamy wszystkie składniki
Weganka gotujeJuż mówiłam Wam nie raz, że uwielbiam cukinię! Co roku sadzę ją razem z dynią w swoim ogródku i z utęsknieniem wypatruję tych pierwszych sztuk, z których będę mogła przygotować ulubione racuszki! Są świetnym zamiennikiem dla placków ziemniaczanych. Świetnie smakują zarówno solo, jak i np. z sosami : grzybowym, koperkowym czy też jogurtowo-czosnkowym. Są chrupiące i bardzo łatwe do zrobienia
Ostra na Słodkokubków smakowych. Tak bogaty okres w świeże owoce i warzywa nie zdarza się w żadnym innym miesiącu, mamy w czym wybierać, maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, młode cukinie, kabaczki, dynie, które smakują teraz najlepiej, młode jabłka, gruszki, brzoskwinie, ogórki gruntowe czy prawdziwe pomidory niehodowane w foliach. I jak tu nie kochać wakacji? Nie da się ;-))) Dzisiejsza propozycja to bardzo lekka
SMYKWKUCHNIminut Potrzebujesz: 500g kaszy gryczanej niepalonej (białej) 650ml wody 1 łyżka soli olej (najlepiej kokosowy) do wysmarowania foremek *opcjonalnie można dodać do środka lub na wierzch ziarna słonecznika, pestki dyni, kminek, czarnuszkę... co kto lubi Wykonanie: 1 Kaszę gryczaną porządnie przepłucz pod bieżącą wodą i przełóż do miski. Wlej wodę i odstaw na minimum 24 godziny (temperatura pokojowa
Blendmanszklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki gryczanej 30 gram świeżych drożdży 50 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 1 szklanka mleka garść nasion słonecznika garść pestek dyni Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać łyżkę mąki i ciepłego mleka. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut, by drożdże zaczęły pracować. Dodaję resztę składników i wyrabiam gładkie ciasto. Jeśli jest
Mango PapajaCzas przygotowania: 5 minut + czas na gotowanie buraków (około 30 minut) Ilość porcji: 2 Składniki: 2 buraki* Ok. 50 g sera feta Garść prażonych nasion słonecznika (można zastąpić pestkami dyni) Opcjonalnie rukola (można ją pominąć jednak stanowi fajny dodatek kolorystyczny) Łyżka oleju rzepakowego *Jeśli uda nam się kupić buraka w różnych odmianach kolorystycznych to zachęcam do takiego wyboru, wówczas sałatka
Kolizje SmakówSkładniki : 1 szklanka pokrojonego w kostkę melona 2 dojrzałe owoce kiwi 1 łyżeczka syropu klonowego 1 łyżeczka zarodków pszennych 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 łyżka posiekanych pestek z dyni Sposób wykonania : W szystkie składniki dokładnie zmiksuj na jednolitą papkę. N apój ten przyspiesza przemianę materii ( czyli pomaga nam schudnąć ), oczyszcza organizm , a także korzystnie wpływa
Przepisy i porady kulinarne