sosów, mięs i ryb Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli Marzena Jajko z szynką i szparagami Magdalena Zdrowa sałatka z pestkami dyni Angelika Lody malinowe Joanna Dietetyczne naleśniki z serem,wanilią i bananami Iwona Pieczone ziemniaczki Aga Sałatka makaronowa a'la caprese Agnieszka Wegański chłodnik jogurtowy Kasia Placuszki
Magiczne Życie MartyBatony muesli: 200 g masła 140 g brązowego cukru 3 łyżki miodu 200 g płatków owsianych 250 g mieszanki ziaren np. Bakal (siemię lniane, sezam, słonecznik, pestki dyni) 100 g pokrojonych na mniejsze kawałki migdałów 50 g wiórek kokosowych 100 g żurawiny 50 g rodzynek Do rondelka wrzucamy masło, cukier oraz miód. Wszystko mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu
Cooking Monsterrozgrzanym oleju na jasno brązowo. Podawać z surówką lub chutneyem (u mnie z chutneyem z zielonych pomidorów ). ----- Podobne: Pasztet jaglano-grzybowy Kotlety selerowo-jaglane Kotlety jaglano-ziemniaczane z dynią
Weekendy w domu i ogrodziepinto – Pasternak panierowany z sosem chrzanowo-kurkumowym z płatkami chabru i nagietka – Miodownik z pasternakiem – Sushi z marynowaną brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb
WojnaNaSmaki.plćwiartka z kurczaka (średnia) 1 mała puszka kukurydzy (użyłam Bonduelle) 50g pora 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki ulubionych nasion/orzechów (u mnie pestki z dyni i nasiona konopi) sól, pieprz Dodatkowo: 2-3 łyżki majonezu/gęstego jogurtu naturalnego Ananasa umyć, osuszyć i przekroić na pół (wzdłuż). Z każdej części delikatnie wydrążyć środek
Di gotujeŚródziemnomorskie kotlety ziemniaczane Przepis na ok 13-15 kotletów Potrzebujemy: ok. 6 średniej wielkości ziemniaków ok. 15 sztuk suszonych pomidorów ok. 15 sztuk czarnych oliwek 2 łyżki prażonych pestek dyni (my użyliśmy tych z suszonych pomidorów) 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii (lub 1-1,5 łyżki suszonej) pół łyżeczki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka maki z ciecierzycy
Bananowe Poleczęści. Z każdej formuje placek, który następnie zwijam, aby powstała podłużna bułeczka. Zostawiam na około 20 minut do podrośnięcia. Bułki i chleb smaruję żółtkiem z wodą, posypuje słonecznikiem i/lub dynią. Piekarnika nagrzewam do 220 stopni. Na spód piekarnika wkładam blaszkę z wodą. Do nagrzanego pieca wkładam pieczywo. Bułki piekę około 15 minut, chleb około 30. Pieczywo jest upieczone
Jacob Tasteskeksową 36x12 cm: - 30 dag mąki orkiszowej ciemnej - 20 dag mąki jaglanej - 500 ml letniej wody - 4 dag świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 10 dag mieszanki ziaren, słonecznik, sezam, dynia - 2 płaskie łyżeczki soli Mój wypiek powstał z mąki od sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl 1. Drożdże rozpuszczamy w 3/4 szklanki letniej wody z dodatkiem cukru, odstawiamy na 10-15 minut
Apetyczna babeczkaZresztą sami spróbujcie, bo naprawdę warto! 100g wędzonego boczku (surowego) 150g szpinaku baby 1 mała puszka białej fasoli (użyłam Cennellini Bonduelle) 1 cebula (mała) 2-3 łyżki pestek dyni (prażonych) Dodatkowo: ocet winny (czerwony) oliwa sól, pieprz Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni (powinien być miękki i chrupiący). Cebulę pokroić w cienkie piórka, a fasolkę odcedzić
Di gotujeOrzech jako nadzienie w pysznych rogalikach czy Burgerach wołowych. Na naszym stoisku były produkty najwyższej jakości które używaliśmy do robienia smakołyków. -chleb orkiszowy na zakwasie - Krem z dyni -Bigos z pyszną kiełbaską -Rogaliki z konfiturą śliwkową -Sernik - Galaretkę z owocami -pyszne burgery z wołowiny Wydarzenie uświetnił swoją obecnością Karol Okrasa. Wspaniały kucharz i prywatnie fajny
Różowa kuchniałyżki zmielonego twarożku 3 łyżki słodzonego mleka skondensowanego dodatkowo: kilka pokrojonych truskawek 2 łyżki słodzonego mleczka skondensowanego Pokruszone drożdże zasypujemy cukrem. Maślankę roztrzepujemy z jajkami, olejem i puree z dyni. Mąki mieszamy i przesiewamy. Dodajemy do nich mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy na gładkie ciasto, przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica 26 cm) i odstawiamy aż podwoi
Mienta blogmakaronu, można przyrządzać na wiele sposobów. Nie tylko z bazylii i orzeszków piniowych. Nadaje się do niego większość zielonych warzyw i ziół, a także warzywa korzeniowe, strączkowe a nawet dynia. Tradycyjnie wytwarzane było w marmurowych moździerzach, ale komu by się dzisiaj tak chciało ucierać. Poza tym od czego mamy malaksery. Przy pomocy tego urządzenia wyczarujemy pesto dosłownie w pięć minut
Wiem co jemwołowe (antrykot lub rostbef) 1-2 pomidory malinowe lub garść koktajlowych ogórek zielony cebula czerwona (kilka piór) papryka żółta prażone pestki słonecznika - garść 2-3 łyżki oliwy z pestek dyni z odrobiną octu balsamicznego mieszanka ziół do grilla Przygotowanie: Gotowe, wykrojone steki nacieramy ziołami wymieszanymi z oliwą i odrobiną soku z cytryny lub limonki. U mnie tym razem
Kuchnia po mojemusłodkich ziemniaków (nieugotowanych) * skórka otarta z połowy cytryny * 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej * ½ łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżka tartego imbiru * 2 łyżki ziaren słonecznika lub pestek dyni lub ulubionych orzechów * ½ łyżeczki soli * pieprz * sezam do obtaczania WYKONANIE: Białą fasole rozdrabniamy widelcem lub blenderem. Słodkie ziemniaki ucieramy na tarce a następnie pozbywamy się nadmiaru wody. Wszystkie składniki (poza
MohiellaOWSIANA PŁATKI OWSIANE MUSLI ORZECHOWE Musli orzechowe to mieszanina czterech rodzajów płatków zbożowych - owsa, pszenicy, jęczmienia, żyta oraz orzechów - laskowych, migdałów, nerkowców, rodzynek i nasion - słonecznika, lnu, sezamu, pestek dyni. Idealne na szybkie i pożywne śniadanie, z mlekiem czy jogurtem. QUINOA MAKARON PSZENNY ZE SPIRULINĄ Makaron powstał z pszennej razowej mąki z domieszką spiruliny, czyli słodkowodnej algi, której zawdzięcza swój
Zdrowie na języku :P