dynia - 15472 przepisów (strona:797/1032)

Zupa- Krem z marchewki 92

Rozgrzewający krem marchewkowy z nutą pikanterii.Idealny na chłodne zimowe dni. Smakiem przypomina krem z dyni. Składniki: 1 l bulionu 6 marchewek  2 cebule 2 łyżki masła lub oliwy 2 łyżeczki słodkiej papryki kawałek startego imbiru  szczypta chilli  sól, świeży pieprz Przygotowanie: Marchewkę pokroiłam w plastry. Obrałam cebulę i posiekałam. Wrzuciłam do garnka w którym roztopiłam masło

Kukuleczki
Zupy 152

Szczawianka Chłodnik Zupa ze słodkimi ziemniakami Kapuśniak  Pomidorowa z ciecierzycą Krem z dyni Zupa meksykańska Zupa pieczarkowa

NA MOIM TALERZU
Co Lila jadła w środę? 2 183

wysiewamy. Polecam. II Śniadanie Zupa Aromatyczny krem z brokułów. Miseczka pełna warzyw - ulubiona zupka ostatnio to taka  bzium bzium czyli krem :) Lilcia zażyczyła sobie pestki z dyni więc każdemu wsypała do miseczki. II Danie Tortilla z warzywami i indykiem. Sos - jogurt naturalny, czosnek, pietruszka. Do tej pory nie mogę uwierzyć, że kiedyś kupowaliśmy gotowe placki. Robiąc

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co Lila jadła w środę? 3 132

jest długa, a smak jest świetny. Polecam.   Zupa Zupa jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki) z czerwoną soczewicą. Zmiksowana na krem z dodatkiem oleju lnianego, pietruszki i pestek z dyni (ostatnio obowiązkowo!).  II danie Kasza kuskus z suszonymi pomidorami, groszkiem, słonecznikiem i pietruszką. Inspiracja na ten obiad pochodzi ze strony Qchenne Inspiracje. Bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy usmażyć cebulkę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Szpinakowe naleśniki z ryżem waniliowym na musie truskawkowym 139

gwiazdy.) Na stronie Zostań szefem kuchni my, blogerzy, możemy dodawać przepisy na dania z wykorzystaniem ryżu. W pierwszej fazie konkursu dodałam trzy, z przepis na pikantne risotto z dynią i rodzynkami tak się spodobało, że dostałam skrzynkę pełną ryżu Uncle Ben's i gotowych sosów. O książce z autografem Josepha i fajnych gadżetach do kuchni nie wspomnę. Konkurs jednak trwa

Codzienna kuchnia niecodzienna
.1230. ostatki 183

drożdżowe gofry dyniowe z jagodami i syropem klonowym~ Dzisiaj wszystko się skończyło. Jagody zamrożone poprzedniego lata. Puree z dyni. I...wolne :( Jutro, po tygodniu laby wracam do szkoły. Troche przeraża mnie fakt, że rok to ja będę pisać maturę :o Albo i to, że gdybym poszła do liceum, bylabym już po... Na razie staram się o tym nie myśleć

breakfast of dreams
Owsiane fit ciasteczka 113

szklanki mąki, 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 100 g rozpuszczonego masła. 2 garście żórawiny, 2 garście słonecznika, 2 garście sezamu, 2 garście pestek dyni, inne ulubione dodatki np. orzechy, migdały, rodzynki. Przygotowanie Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Masło roztapiamy w rondelku i czekamy aż trochę ostygnie. Do miski z produktami dodajemy dwa jajka, mieszamy

Fit&Fast Kitchen
Szybka sałatka z ciecierzycy z awokado 155

Pierwszy raz użyłam ciecierzycy do sałatki, ale na pewno nie ostatni. Idealna jako przystawka do grilla czy jako sałatka do zabrania w pudełku do pracy. Możecie jeszcze dodać pestek dyni czy słonecznika podprażonych na patelni, ale również w takiej wersji sprawdzi się doskonale. Oczywiście, jeśli nie macie pod ręką cieciorki z puszki, możecie zwykłą ciecierzycę namoczyć i ugotować. Drukuj Sałatka

Mieszam w Garnku
Ciasteczka na energię (z karobem i melasą z chleba świętojańskiego) 161

proszek z chleba świętojańskiego) 30g masła 30g oleju kokosowego (waga w stałej postaci) - 5 łyżek po rozpuszczeniu 3 łyżki melasy z chleba świętojańskiego Dodatkowo: 25g rodzynek 25g pestek z dyni Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać - za pomocą dłoni. (Olej kokosowy powinien być rozpuszczony, ale masło już nie. Rodzynki i pestki najlepiej dodać na końcu.) Z masy uformować

Di gotuje
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1122

gorąco:  Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami  TU Ser camembert faszerowany śliwkami    TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika  TU kulki drobiowe  TU Poza tym:   pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto, tort

pieprzny smaczek
Domowa granola 124

byście powiedzieli na to, aby samodzielnie zrobić domowe płatki? Takie musli na wypasie ;) Pełne tego, co najbardziej lubicie. Wystarczą płatki owsiane, żytnie, pszenne, Wasze ulubione ziarenka (słonecznik, sezam, pestki dyni, orzechy wszelakiego rodzaju) oraz suszone owoce (rodzynki, morele, jabłka, żurawina) i trochę miodu. 100 g domowej granoli dostarcza około 328,5 kalorii, 6,75 g białka, 13 g tłuszczu

W kuchni Katie
Sałatka na bogato 189

Wykwintna sałatka z wyszukanym bogactwem składników i witamin. Bardzo prosta i szybka w przyrządzeniu i jakże smaczna... Mmmm... Składniki: Sałata Mix Pomidory Nasiona (słonecznik, dynia i pinia) Bazylia świeża - posiekana sok z cytryny - odrobina oliwa z oliwek Przyprawy: 18 Ziół ojca Mateusza Czarnuszka Pieprz czarny - świeżo miażdżony Pieprz cytrynowy Sól morska Proporcje składników wedle uznania. Do wczoraj stosowałam do potraw

Ukojenie Podniebienia
Płatki śniadaniowe inaczej. Mlekołakowe batoniki. 288

jest niczym dobrym (warzyw tam przecież nie wsadzę). ale.. lepszy rydz niż nic. Prawda? Zawsze można te płatki urozmaicić owocami, orzechami lub, o ile się uda nasionami (słonecznik, dynia, sezam). Ważne, aby wybierać DOBRE płatki śniadaniowe. Lubella  Mlekołaki to pełnoziarniste mąki, wyselekcjonowane składniki, minerały i prosty skład. Lubimy ich płatki za bezkonkurencyjną jakość i smak, ale żeby

Farmażony
Recenzja książki - "Smakowita Ella" 184

komosy ryżowej, Buraczane risotto z kaszy gryczanej) Orzechy i nasiona (np. Batoniki z granoli, Superchleb) Rośliny strączkowe (np. Sałatka z soczewicą, cukinią i miętą, Dal z soczewicy i dyni piżmowej)  Warzywa (np. Pikantna salsa, Faszerowane pieczarki brunatne) Owoce (np. Muffinki jagodowe, Lody bananowe) Smoothie i soki (np. Smoothie owsiane, Milkshake bananowy, Na początku każdej kategorii autorka zamieściła kilka słów

Z miłości do słodkości
Ratatouille z ryżem 143

dusimy na wolnym ogniu około pół godziny, mieszając co jakiś czas, aby się nie przypaliło. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotowy ratatouille podajemy z ryżem. Dekorujemy pestkami dyni i czarnuszką

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania