dynia - 15698 przepisów (strona:794/1047)

Chleb pszenny wieloziarnisty na drożdżach 215

drożdży 400 ml letniej wody 500 g mąki pszennej chlebowej typ 750 100 g mąki pszennej razowej typ 2000 150 g mieszanych ziaren (np. słonecznik, siemię lniane, dynia, sezam) 10 g soli dodatkowo: mąka do podsypywania stolnicy i oprószenia rąk, ziarna do posypania chleba WYKONANIE Do miski wlać 100 ml letniej wody (nie gorącą, bo zabije drożdże), dodać drożdże

Passions hobbies life
Chleb na zakwasie 204

upieczeniu wyjmujemy i pukamy w spód. Jeżeli jest pusty odgłos to chleb jest upieczony. Studzimy na kratce, aż odparuje.  Do chleba można dodać również inne dodatki np. pestki dyni, żurawinę, kminek, czarnuszkę, zioła, suszone pomidory, oliwki itd. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Chleb piwno-cebulowy 192

zakwasu Ciasto właściwe: 800 g mąki żytniej typ 720 650 ml piwa pszenicznego 350 g zaczynu 2 cebule olej do smażenia 20 g soli masło do posmarowania foremek pestki dyni i słonecznika do posypania chleba otręby do posypania foremek Wykonanie: Dzień przed pieczeniem wyjmujemy z lodówki zakwas, odstawiamy na 2 godziny, aby się ocieplił. W misce mieszamy wszystkie składniki zaczynu

Kulinarne przygody Gatity
DROŻDŻOWE OBWARZANKI JAK Z ODPUSTU 224

jednym z końców wałeczka robimy luźny supełek, a drugi koniec przekładamy dookoła powstałego kółka.  Każdy obwarzanek smarujemy jajkiem rozkłóconym z odrobiną mleka i posypujemy sezamem, czarnuszką, dynią czy słonecznikiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st na ok. 20 minut

Walijskie Pichcenie
DANIE JEDNOGARNKOWE Z WIEPRZOWINĄ I WARZYWAMI 381

cebula, kapusta i czosnek.   Gulasz przyprawiłam tymiankiem i wędzoną papryką (do kupienia w każdym większym markecie na dziale z przyprawami), tak jak moje jesienne Leczo z Kabaczkiem i Dynią , która nadała daniu wyjątkowego posmaku i zapachu.   Danie jest treściwe, syte, rozgrzewające i co najważniejsze bardzo, bardzo smaczne :) SKŁADNIKI: 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju

Słodko-Słony Świat Ilony
Lasagne z dynią piżmową, szpinakiem i mozzarellą 244

Jakiś czas temu z okazji tygodnia włoskiego w Lidlu dostaliśmy paczuszkę z kilkunastoma świetnymi produktami, które postanowiliśmy wykorzystać – między innymi: oliwę, pyszną

Kuchenne Wariacje
Przepis na… – pesto z rukoli 340

orzeszków piniowych (pesto alla genovese – przepis znajdziecie na stronie) , jest także pesto z pomidorów (pesto alla siciliana), zielonej pietruszki, ale i rukoli. Składniki: rukola – opakowanie pestki dyni – 1/3 szklanki pestki słonecznika – 1/3 szklanki (mogą być alternatywnie 2/3 szkalnki jednego rodzaju pestek) parmezan – 4 łyżki olwia – 4 łyżki czosnek – 2 ząbki sól, pieprz Przygotowanie

Bon Ton Italia
Faszerowane bataty 230

Uwielbiam bataty, można z nich robić cuda, bo trochę to pyra, trochę dynia a trochę marchew. Idealnie nadaje się do pieczenia i smażenia, gotowany do zupełnej miękkości robi się trochę mdły. Dziś w mojej ulubionej formie, czyli zapiekany z farszem, śmiało do tej potrawy można użyć zwykłych ziemniaków, robiłam już to wcześniej, ale ze zwykłych ziemniaków, to lubię robić latem

greenscarf
Batony FIT 350

łyżkę miodu mniej Podane niżej proporcje są orientacyjne. Można dość dowolnie modyfikować poprzez dodanie ulubionych składników (np. orzechy, migdały, suszone owoce). 1,5 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki pestek dyni 1/2 szklanki ziaren słonecznika 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki ziaren sezamu 3/4 szklanki rodzynek 1/3 szklanki mleka 4 łyżki miodu 2 dojrzałe banany 1 jajko Banany rozgnieść widelcem. Miód

Bullio
Tu na razie jest ściernisko 293

zmianowania wysiewanych w nich warzyw i owoców). W centrum będzie ścieżka o szerokości z 1m. wyłożona drobnymi kamykami, a nad nią tunel, który będzie obsadzony różnymi fasolami tycznymi, oraz dyniami. Za kostrukcję, posłuży metalowy szkielet od tunelu foliowego, który mamy na działce (ogródek działkowy nadal mamy, bo szkoda nam owoców jakie tam są: jabłonie, brzoskwinie, pożeczki, aronia, winogrono itd.) chodzi

greenscarf
Szybka zupa krem z awokado - bez gotowania 238

kokosowe to nie to samo co mleczko - tego pierwszego szukajcie w kartonach, jest bardziej rzadkie) szczypta ostrej papryki sól i pieprz do smaku Do przybrania: listki szpinaku łyżeczka pestek dyni (słonecznik lub orzechy też będą pasować) opcjonalnie płatki papryki Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dolej mleka lub wody. Pamiętaj

Powiedz dietom nie
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 279

chia, po mydła i kremy) -   mąki  (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) -   produkty odchudzające , -   oleje  (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) +  asortyment dla domu  (papiery, folie, serwetki, odświeżacze, proszki do prania itd) +  asortyment dla zwierząt  (żwirki itd) +  produkty kosmetyczne Pączki są bardzo

Wypisz Wymaluj
Autumn flame 226

czyli, Jesienny plomien – Kremowa zupa dyniowa (versja ostra) PL Skladniki: 1.      1 dynia Hokkaido ok 1kg 2.      2 szalotki cebulki 3.      2 zabki czosnku 4.      ½ paryczki chili 5.      4 cm korzenia imbiru

Lajtkraft food intolerance
Pieczone jabłka z cynamonem 169

Drodzy, dostałam sporo jabłek. I kombinowałam co by z nich zrobić. Wpadłam na genialną konfiturę z dyni i jabłek i imbiru. Zrobiłam kilka słoiczków na próbę. Zamknęłam je. A następnie zachciało mi się jabłka inaczej . Mówią, że najprościej jest najsmaczniej. I tak wyszły z pieca jabłka pieczone! Wspomnienie z dzieciństwa! Banalny deser i niezwykle zdrowy. Wystarczy mieć jabłka, cynamon, cukier

Z Kuchni Do Kuchni
Chleb ziołowy (z automatu) 181

łyżko oleju kokosowego 1 łyżka cukru 200 g ekologicznej mąki z kasztanów jadalnych  Symbio 340 g mąki z amarantusa natka świeżej siekanej pietruszki- mała garść pestek z dyni niecała torebka drożdży suszonych Wszystkie składniki, po kolei wkładamy do formy, i włączamy maszynę. Po upływie czasu wyjmujemy i studzimy na kratce. Najlepszy jest drugiego dnia. Chleb należy do chlebów zbitych

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania