dynia - 15472 przepisów (strona:795/1032)

Muffinki bez pieczenia! Z kremem orzechowym i wiśniowym :) 115

propozycję byście się skusili? :)  Składniki (12 sztuk): 100 g rodzynek (alfa-koszyk) 100 g świeżych daktyli (alfa-koszyk) 70 g moreli suszonych niesiarkowanych (alfa koszyk) 60 g pestek dyni (alfa-koszyk) 20 g płatków migdałowych (alfa koszyk) 40 g migdałów (alfa koszyk) 30 g oleju kokosowego (alfa-koszyk) 30 g wiórek kokosowych (alfa-koszyk) Dodatki: 6 łyżeczek kremu

Zdrowie na języku :P
Święto "małej czarnej" w Trójmieście - KAWA FESTIVAL - Alternatywnie 2016 i Espresso 2015 203

pozostan ę tu przy sprawdzony ch, dotychczas testowanych s ł odkościach.     ____________________ ~"~ ____________________   That English Place - ul. Józefa Wybickiego 3 , Gdynia Przenieśmy si ę teraz do G dyni , odwiedzając urocz a kawiarnię That E nglish Place , połączoną ze szkołą językową. L okalizacja w centrum Gdyni , w ma ł ej uliczce odbijającej od Świetojanskiej - co pozwala j ą łatwo

Grunt to przepis!
ZUPA WARZYWNA MAKRIOBIOTYCZNA Z KASZĄ JAGLANĄ I FASOLKĄ ADZUKI WEDŁUG KSIĄŻKI MARKA ZARĘBY 166

źle się trawi produkty zimne oraz kwaśne i często ma się zgagę , to jak najczęściej rozpoczynajć  dzień od makriobiotycznej zupy na śniadanie. 2 duże marchewki lub kawałek dyni 1 korzeń pietruszki lub kawałek selera 1/2 szkl.ugorowanej kaszy jaglanej 1 mała cebula 1 ząbek czosnku Natka pietruszki 1/3 szkl.fasolki adzuki 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego szczypta curry szczypta kurkumy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jarmuż – właściwości zdrowotne 208

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wiewiórkowy chlebek bananowy. FIT 513

pszennej pełnoziarnistej) 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 3 banany im bardziej dojrzałe tym lepiej garść orzechów laskowych garść różnych ziaren, u mnie: siemię lniane prażone, ziarno sezamu prażony, pestki dyni prażone, ziarno słonecznika prażone garść rodzynków (tym razem u mnie bez rodzynków) jajko 70 g masła 80 g cukru trzcinowego łyżeczka przyprawy do piernika Banany rozgniatamy w misie tłuczkiem

Kocham Czekoladę
Chleb z prażonymi ziarnami 151

drożdży 1 łyżeczka miodu 300 g wody 1 i 1/2 łyżeczki soli 50 g łącznie dowolnej mieszanki ziaren uprzednio uprażonych na suchej patelni. U mnie: sezam czarny, pestki dyni, słonecznik, sezam. Wykonanie: W misce mieszamy drożdże z miodem i letnią wodą. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy elastyczne ciasto. Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Kocham Czekoladę
Alfa-odżywiania - sposób na pełnie zdrowa i smukłą sylwetkę :) 148

sklepu!  W ramach współpracy ze sklepem alfa-koszyk otrzymałam mnóstwo fantastycznych, mega zdrowych, naturalnych produktów.  fasolka mung ,  ciecierzyca ,  soczewica zielona ,  wiórki kokosowe ,  pestki dyni ,  woda kokosowa ,  olej z orzechów włoskich ,  figi suszone ,  morele suszone ,  rodzynki ,  praliny daktylowo-kokosowe ,  truskawka liofilizowana ,  krem z bakłażana ,  krem

Zdrowie na języku :P
Coleslaw z młodej kapusty 194

pietruszki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka sezamowego oleju 2 łyżki winnego octu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu sól i pieprz do smaku po łyżce pestek dyni, słonecznika, piniowych orzechów i sezamu Poszatkuj obie kapusty. Marchewkę utrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj składniki na dressing, dodaj do warzyw i jeszcze raz wymieszaj. Upraż nasiona na patelni

codojedzenia
HUMMUS 189

idealna jako smarowidło do pieczywa, chlebka pita,  grillowanych lub surowych warzyw, Idealny zamiennik dla majonezu. Do hummusu można dodawać przeróżne składniki. Idealny z wędzoną papryką, suszonymi pomidorami, pieczoną dynią lub burakami. Dip ze świeżymi warzywami zamiast chipsów! Polecam! Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 2-3 łyżki pasty tahini 1-2 ząbki czosnku sok z połówki cytryny 0,5 łyżeczki kuminu

potrawyregionalne
Pyszny chleb na drożdżach 125

Wystarczy wymieszać składniki. Robi się go bardzo szybko, a smakuje wyśmienicie. Od czasu, kiedy zrobiłam go pierwszy raz, przestałam kupować chleb. Zazwyczaj dodaję do tego chleba nasiona słonecznika lub dyni, albo tylko posypuję makiem i w każdej opcji jest bardzo smaczny. Jeśli ktoś lubi, może dodać do chleba ulubione zioła i będzie nowy ciekawy chlebek. Do wypieku chleba, najczęściej używam

kuchnia doski
Sałatka z zielonych szparagów 171

cytryny można zrobić winegret z musztardą francuską ( tą z kulkami )i odrobiną miodu  -parmezan będzie pysznym dodatkiem -zamiast migdałów można podprażyć sezam bądź siemię lniane, słonecznik albo dynię Czekam na Twoją opinię :)  Wszelkie komentarze mile widziane

Jemy Pijemy
Chrupiace musli czyli Granola truskawkowo-rabarbarowa czyli Niedzielne Sniadanie odc.81 129

choć może bardziej chrupiące musli, pachnące rabarbarem i truskawkami. Chrupiące musli  czyli Granola truskawkowo-rabarbarowa  200 g płatków owsianych 60 g łuskanego słonecznika 50 g pestek dyni 30 g siemienia lnianego po 40 g orzechów laskowych i migdałów 3 łyżki oleju kokosowego szczypta soli syrop owocowy: dowolny domowy w il. 125 ml lub taki jak poniżej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sezonowość w kuchni, czyli co i kiedy najlepiej smakuje 134

czerwca Warzywa: Bakłażan - od czerwca do września Botwinka - od maja do września Bób - od maja do lipca Cebula dymka - od marca do września Cukinia - od lipca do października Dynia - od sierpnia do listopada Fasolka szparagowa - od lipca do października Kalarepa - od maja do września Kukurydza - od lipca do października Ogórek - od maja do października Papryka - od lipca do września Pomidor

Zasmakuj Kuchni
Dieta na rozgrzewkę czyli co jeść aby zimą zimno nie było 188

strączkowe na leżą do ci ę żko strawnyc h, dobrze jest dodać p rzyprawy ułatwiające trawienie takie jak kurkuma, tymianek i majerane k  naturalne przekąski takie jak pestki dyni, słonecz nika i orzec hy. Dodaję gdzie się da , do sałatek, ciast, owsianek itp.   miód, jajka, ryby     2. PRZYPRAWY które szczególnie lubię zim ową porą

WYSPA SZCZĘSLIWA
PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY 194

przechowywać w słoiczku w lodówce kilka dni. Smacznego. POTRZEBUJEMY: 200-250  g zielonej soczewicy 6 pomidorków suszonych w oliwie 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy łyżka pestek z dyni ( niekoniecznie) 4 ząbki bazylii kilka listków natki pietruszki sól, pieprz Soczewicę płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy. Dodajemy pokrojone suszone pomidory oliwę, starty czosnek, przyprawy , bazylię natkę. Wszystko

WYSPA SZCZĘSLIWA

Proponowane wyszukiwania