masz na celu zgubienie kilku dodatkowych kilogramów. Składniki i ich ilość jest tutaj tylko przykładowa, możecie ją zmieniać dowolnie. Składniki 1 szklanka migdałów ½ szklanki orzechów laskowych ½ szklanki nasion dyni ½ szklanki orzechów nerkowca ½ szklanki płatków kokosowych 1 szklana orzechów włoskich ½ szklanki orzechów brazylijskich ½ szklanki nasion słonecznika ½ szklanki miodu ½ szklanki oleju kokosowego garść rodzynek, żurawiny, daktyli, Czytamcokolwiek! Orzechy i migdały wrzucamy
PaleoLifeszklanki cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy mokre: kostka margaryny 2 szklanki mleka 2 jajka dodatki - kto co lubi... Mogą być wiórki kokosowe, mak, rodzynki, słonecznik, dynia, kakao, płatki żurawinowe, sok z cytryny lub skórka cytrynowa.... Przygotowanie: 1. Składniki mokre: margarynę roztapiamy, dodajemy mleko i rozkłócone jajka. 2. Składniki suche - wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia
dobra gospodyni dom wesołym czynicukinię, włoszczyznę. Po kilku minutach pomidory. Zalewamy passatą. Dusimy z 5-10 minut. (I tu okazuje się, że nadal gotuję na mrożonkach, bo w sezonie letnim mrożę paprykę, cukinię, dynię, pietruszkę, włoszczyznę - swoja smaczniejsza, nawet taka mrożona:) 3. Jeśli mamy głęboką patelnię, to dorzucamy warzywa do mięsa. Jeśli nie, to przerzucamy mięso i warzywa do garnka. Dolewamy wody, jeśli
dobra gospodyni dom wesołym czyniwięcej nasion i żurawinę. Polecam, bo warto zrobić :)) Miłego dnia :)) Składniki: 1,5 kubka płatków owsianych lub jęczmiennych 1,5 kubka orzechów + nasion (np. płatki migdałów, nerkowce, słonecznik, pestki dyni) 1/2 kubka siemienia lnianego 1/2 kubka suszonych owoców drobno pokrojonych (u mnie żurawina i daktyle) 1 łyżeczka cynamonu 1 stare jabłko 1/4 łyżeczki soli sok z 1/2 cytryny
kruche babeczkipiekarniku. Potem wszystko razem wymieszałam z tuńczykiem, dodałam makaron i fetę i gotowe :) Udanego weekendu Wam życzę :)) Składniki: makaron spaghetti 1/2 kalafiora mała żółta cukinia suszone pomidory z pestkami dyni 1 puszka tuńczyka ser feta pomidorki koktajlowe sól różowa młotkowana kolendra z pieprzem olej kokosowy do smażenia/pieczenia Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego dałam troszkę
kruche babeczkidnia :) Składniki: 2 banany 2 brzoskwinie 10 łyżek płatków owsianych (grubych) 5 łyżek płatków jaglanych 1 łyżeczka cynamonu ćwierć łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka kurkumy garść nasion słonecznika garść nasion dyni 2 łyżki siemienia lnianego 2 łyżeczki sezamu 2 figi pokrojone w paseczki 3 daktyle pokrojone w paseczki 3 łyżki rodzynek Banany rozgniatamy widelcem i mieszamy z brzoskwiniami, które ścieramy
kruche babeczkiPLACKI Z ZIEMNIAKÓW Z KOPERKIEM są proste, sycące i przyjemnie chrupią. Można podawać je bez dodatków, ale z koperkiem i pestkami dyni smakują wyjątkowo dobrze. Artykuł PLACKI ZIEMNIACZANE Z KOPERKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEmłody por 1 pęczek młodej marchewki garść liści świeżej szałwii 4 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 łyżka miodu akacjowego lub wielokwiatowego olej z dowolnych orzechów lub pestek dyni sól, pieprz, cukier czosnek niedźwiedzi, słodka papryka Zacznijcie od wymycia mięsa i warzyw. Następnie przyprawcie kurczaka. Naczynie żaroodporne wyłóżcie połową naci selera a na górę połóżcie połowę obsypanych solą, pieprzem
Kuba Gotujereguły do deserów i dżemów. W tym daniu wykorzystałam go do przygotowania salsy. Połączyłam go ze świeżym ogórkiem, miętą, czerwoną cebulą i tłoczonym na zimno olejem z pestek dyni. W efekcie uzyskałam pyszny, orzeźwiający sos, który idealnie pasował zarówno do delikatnych białych szparagów jak równie delikatnego mięsa pstrąga.” Czytaj więcej
Wiem co jemtradycyjne falafele, ale tymczasem mam dla Was kolejną, tym razem pięknie różową wariację buraczaną :) Na blogu mieliśmy już falafele z marchewką i kuminem , a także falafele jesienne - z dynią w sosie pomidorowo- grzybowym . Mój Mąż śmieje się, że powinnam otworzyć foodtrucka z kolorowymi falafelami i kto wiem, może miałabym popyt :) Prawda jest taka, że falafele są proste, tanie
Chilli Czosnek i Oliwaduży seler korzeniowy gruszka bulion ok 1.5 litra oliwa kilka łyżek cebula pestki dyni szczypta cynamonu ewentualnie śmietanka Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, cebule także w kostkę. Na oliwie podsmażamy seler z cebulą. Zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy gruszkę i cynamon. Całość blendujemy. Podajemy skropioną oliwą i prażonymi pestkami
AZgotuj!długo czekać na pałaszowanie ;) Bułki są cudownie mięciutkie i świetnie sprawdzą się na leniwe weekendowe poranki z rodziną :) Zapraszam! Bułki śniadaniowe drożdżowe Składniki: 200g mąki pszennej 130g słonecznika, pestek dyni itp 20g suchych drożdży 1 łyżka cukru 1,5 łyżki soli 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 jajko Przygotowanie: Mąkę wymieszać z 100g ziaren, drożdżami, cukrem, solą, olejem i 150ml
Tagebuch po polskugrzybowe:) A co z resztą naszych ulubionych warzyw? Poniżej, z pomocą Michela Morana podałam kilka warzyw, które po przyprawieniu odpowiednimi przyprawami idealnie smakują. Warzywa: Brukselka - gałka muszkatołowa, papryka, pieprz Dynia - curry, cynamon, czosnek, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kminek, papryka, pieprz, szczypior Fasola - curry, cząber, kolendra, majeranek, pieprz, natka pietruszki, szałwia, tymianek Groch - bazylia, czosnek, gałka muszkatołowa, mięta, pieprz, tymianek Kapusta
Zasmakuj Kuchnimąk różnych 25 g świeżych drożdży 500 ml ciepłej wody łyżeczka cukru łyżeczka soli po 2 łyżki: otrębów pszennych prażonych otrębów gryczanych otrębów owsianych płatków jaglanych ziaren słonecznika ziaren dyni siemienia lnianego sezamu białego sezamu czarnego maku ponadto: tłuszcz i otręby do wysypania blaszki 2-3 łyżki ziaren do obsypania chleba W szklance wody rozmieszać cukier i drożdże, odstawić
6niebopropozycję byście się skusili? :) Składniki (12 sztuk): 100 g rodzynek (alfa-koszyk) 100 g świeżych daktyli (alfa-koszyk) 70 g moreli suszonych niesiarkowanych (alfa koszyk) 60 g pestek dyni (alfa-koszyk) 20 g płatków migdałowych (alfa koszyk) 40 g migdałów (alfa koszyk) 30 g oleju kokosowego (alfa-koszyk) 30 g wiórek kokosowych (alfa-koszyk) Dodatki: 6 łyżeczek kremu
Zdrowie na języku :P