Razowe pierniki. 201zarówno sztucznych dekoracji (nie mogłam się oprzeć cukrowym śnieżynkom) jak i naturalnych - czarny sezam, jagody goi, płatki migdałów. Oprócz tego możecie użyć także: rodzynek, suszonej żurawiny pestek słonecznika czy dyni, skórki z cytryny/pomarańczy/limonki, zmielonych orzechów wiórków kokosowych. Miłej zabawy
Powiedz dietom nie
Zwijane ciasto drożdżowe z jabłkami prażonymi 233formie obok siebie kilku zrolowanych ze słodkim nadzieniem zawijańców . Inny sposób na nietypowo robione ciasto drożdżowe, to wykorzystanie tzw. nadzianych bułeczek przytulonych , tak jak w tej Drożdżówce z dynią i powidłami śliwkowym . Składniki na tortownicę o średnicy 26cm: CIASTO: 40g drożdży świeżych 75g masła 200ml mleka + 1 łyżka do posmarowania ciasta przed pieczeniem 500g. mąki pszennej 100g cukru
Grunt to przepis!
Surówka z kapusty pekińskiej 229Orzeźwiająca surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marynowanego imbiru. Składniki 1 mała kapusta pekińska 1 pęczek koperku Dressing: 50 ml oleju z pestek dyni 50 ml miodu 1 łyżka musztardy dijon 2 plasterki marynowanego imbiru Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy. Przygotowujemy dressing. Oliwę mieszamy z drobno posiekanym
R'n'G Kitchen
Sałatka owocowa na dzień dobry 184owocu, możecie go zastapić innym dowolnym. Ważnym elementem są tutaj prażone na suchej patelni łatki owsiane. Podprażone, nabierają doskonałego smaku. Możemy również do sałatki dodać prażone pestki słonecznika czy dyni. Drukuj Sałatka owocowa na dzień dobry Składniki 1 banan 2 kiwi 1 jabłko 1 pomarańcz 1 gruszka 3 mandarynki 1/2 szkl. jogurtu 50 g płatków owsianych garść orzechów włoskich Wykonanie
Mieszam w Garnku
Współpraca z Targroch :) 209prostu ksylitol tylko innej, bardziej znanej firmy :D Takie, moje małe "rozczarowanie" :D fasola kolorowa "redkinley" , fasola kolorowa "orzeł" len ziarno złocisty , sezam łuskany , migdały , orzech włoski , pestki dyni pomidor suszony olej kokosowy nierafinowany Zastanawialiście się kiedyś czym różni się olej kokosowy nierafinowany od rafinowanego? Jeżeli nie to już spieszę z wyjaśnieniem ;) Olej kokosowy nierafinowany będzie charakteryzował
Zdrowie na języku :P
Dyniowe scones 197minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 350 g mąki tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka cukru 50 g masła 250 g puree z dyni 2 jajka 20 ml mleka 80 g suszonych wiśni Mąkę przesiać, dodać proszek, sól i cukier, wymieszać. Dodać zimne masło pokrojone w drobną kostkę i wyrobić między palcami do połączenia
kulinarnyswiatdomi
Zupa z czarną fasolą, kaszą jaglaną, dynią i marchewką 144Kochani to prosta w przygotowaniu, rozgrzewająca, smaczna zupka. Moja rada- ugotujcie wcześniej fasolę i kaszę jaglaną. Reszta pójdzie jak z płatka! Składniki 2 duże marchewki kawałek dyni kawałek selera 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku szklanka ugotowanej czarnej fasoli Skworcu szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 daktyle natka pietruszki pół łyżeczki curry suszony koperek kawałek pora szczypta majeranku sól himalajska
Z Kuchni Do Kuchni
Prosty i Smaczny Chleb na Drożdżach 229pełno ziarnistej lub innej 400 ml letniej wody 25 g drożdży świeżych 10 g soli 1 łyżeczkę cukru dodatkowo do chleba dodałam 50 g ziaren słonecznika można dodać pestki dyni lub nie dodawać z wcale ziaren. 1 łyżka oleju do wyrównania chlebka w foremce Użyłam foremki o wymiarach : 27 cm x 7,5 cm x 6,5 cm Link
Uwaga Babcia Piecze Chleb
Kukurydziane sopaipillas 279Sopaipillas to tradycyjne, chilijskie racuchy przygotowywane z dyni. Postanowiłam trochę poeksperymentować i zamieniałam to warzywo na kukurydzę. Placuszki mają lekko słodkawy smak. Składniki 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelki 212 ml 1 puszka Kukurydzy złocistej Bonduelle 425 ml ok. 2,5 szkl … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kokosowe Ciastka z Ziarnami i Bakaliami, Łatwe, czyli Ciastka Zanzibarskie 181łyżeczka kurkumy 1/4 łyżeczki imbiru mielonego 1 suszona figa 2 łyżki rodzynek 3 łyżki migdałów z grubsza posiekanych lub migdałów w płatkach 1 garść nasion słonecznika 1 garść pestek dyni * ja w tego typu produkty z listy składników zaopatruję się w sklepie www.skworcu.com.pl , w jednym miejscu mam bakalie, nasiona, przyprawy, herbaty,kasze itd. Z perspektywy 3 lat regularnej styczności
Blondynka Gotuje
Bułeczki drożdżowe na maślance 239drożdży - 1 jajko - 5 g cukru ( mała łyżeczka ) - 6 g soli ( można dać odrobinę mniej lub więcej zależy od smaku ) Do posypania użyłam łuskany słonecznik , ziarna dyni i siemię lniane ale jak ktoś lubi inne ziarna to każde będą dobre . Sposób wykonania : Połączyć mleko i maślankę i lekko ogrzać tak aby było jedynie letnie, odlać trochę
Wypieki Rene
Ciemne bułki wieloziarniste 198wody - 100 ml letniego mleka - 100 g ugotowanych wystudzonych i ugniecionych ziemniaków ( nie solimy w gotowaniu ) - 5 g cukru - 1 jajko - 12 g soli - 1 duża łyżka ziaren : słonecznika , dyni i siemienia lnianego Do miski wsypać mąki , drożdże ,cukier i kilka łyżek mleka wymieszać i wlać w zagłębienia w mące , odstawić na 10minut do wyrośnięcia Wrzucić resztę składników i wyrobić
Wypieki Rene
Żytnie rogale z ziarnami 200letniej wody - ilość zależy od mąki ,żytnia potrzebuje jej więcej - 10 g soli - 15 g miodu - 1 żółtko (białko do posmarowania ) - po 2 łyżki ziaren : słonecznik,dynia,sezam,mak,siemię lniane + po pół łyżki na mieszankę do posypania Sposób wykonania : Mąki wsypać do miski , drożdże ,miód i trochę wody wymieszać i wlać do mąki ,posypać odrobiną mąki i odstawić
Wypieki Rene
Bezglutenowy chleb proteinowy czyli Niedzielne Śniadanie odc.74 219grzanki :) Bezglutenowy chleb proteinowy 7 g suszonych drożdży 4 łyżki oliwy 250 g mąki z ciecierzycy 100 g mielonych migdałów 50 g siemienia lnianego 100 g mieszanych nasion (słonecznik, dynia, sezam itp.) szczypta rozmarynu (u mnie suszony) 4 jajka Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Do miski wlewamy 375 ml wody, wsypujemy drożdże i łączymy
Dzieje kuchennej Wiewióry
Wigilijne pierogi z pieczarkami i orzechami 205wodzie z łyżką oliwy. Pierogi będą gotowe po ok 5-7 minutach od ponownego zagotowania wody. Tak przygotowane pierogi można podać polane olejem – świetnie pasuje ten z pestek dyni, bo podkreśla dodatkowo orzechową nutę farszu. Życzę Wam smacznego
Szybko Tanio Smacznie