ŁOWICZ pomidor vinaigrette classico z octem balsamicznym z Modeny oliwa z oliwek sól i pieprz do smaku cebula dymka z piórami lub szczypior czarny sezam świeża bazylia ogórek Pestki dyni upraż na suchej patelni ,odstaw. Sałatę lodową umyj , oddziel każdy liść, wypłucz go, gdyż może być gorzki. Wszystkie składniki odpowiednio umyj i pokrój wedle upodobania. Dodaj tuńczyka, ser Tylżycki
Z Kuchni Do Kuchnizaangażowanie dało w rezultacie produkt o najwyższej jakości, który zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagających klientów. W szerokiej ofercie producenta znajdziecie: olej rzepakowy olej lniany olej z pestek dyni olej z ostropestu olej z czarnuszki olej z pestek słonecznika olej z wiesiołka olej sezamowy olej kokosowy olej konopny Dzięki uprzejmości firmy otrzymałam do testowania olej rzepakowy i olej kokosowy
Słodkie okruszkiciasteczek na rynku cały wysp. Nie wystarczy jednak dosypać ziaren dyni lub słonecznika, by ciasteczka były fitness. Dodatek płatków owsianych też nic nie da, gdy w składzie są tłuszcze utwardzane i syrop kukurydziany. Preferuję zdrowe przekąski, nawet jeśli są słodkie nie muszą od razu powodować wyrzutów sumienia. Ciasteczka owsiane mogą być w całości wykonane z mąki owsianej z dodatkami
Kucharzycakeksówki 40g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka soli 5 łyżek oleju rzepakowego 500g mąki pszennej 100g mąki chlebowej żytniej Młynomag 500ml wody 50g pestek słonecznika 50g pestek dyni 10g czarnuszki 10g nasion chia Dodatkowo mak do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozcieramy z cukrem. Do przesianej mąki dodajemy rozczyn drożdżowy, sól oraz nasiona i miksując
Kuchnia w czekoladzieugotowanym makaronem razowym i polewamy sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy, majonezu i sosu chilli. Całość dekorujemy cienkimi plasterkami parmezanu oraz ulubioną kompozycję ziaren jak np. sezamem, orzechem włoskim, pestkami dyni i słonecznika
Jacob Tastessous-vide Policzki wołowe z pęczakiem z grzybami oraz ciepłą sałatką z brukselki i boczku Polenta z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, purée z bakłażana i sezamu, chutneyem z dyni i jabłka oraz pianą z palonego masła Czarne pierogi z łososiem, sezamem i sosem chrzanowym Hummus Ekipa Codzisw.menu prawie w komplecie: Natalia, Asia, Karolina, Wiktoria, Monika, Michał, Michał
Food Squareszyb ka i prosta w wykonaniu zupa , a jej niesamowi ty zielony kolor zachwyc i na pewno wszystkich. Dodatkowo dodając f et ę i rz odkiewk ę, pestki prażonej dyni oraz jadalne kwiaty (bratki), nadacie zupie niepowtarzalnego wyglądu jak i smaku. Gorąco polecam przepis :-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldszyb ka i prosta w wykonaniu zupa , a jej niesamowi ty zielony kolor zachwyc i na pewno wszystkich. Dodatkowo dodając f et ę i rz odkiewk ę, pestki prażonej dyni oraz jadalne kwiaty (bratki), nadacie zupie niepowtarzalnego wyglądu jak i smaku. Gorąco polecam przepis :-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpiękny czas, pełen kolorowych, opadających majestatycznie liści, mglistych wilgotnych poranków i popołudni siąpiących delikatnym deszczem. To również czas różnokolorowych warzyw i owoców, muśniętych ciepłym, jesiennym słońcem. Królują: jabłka, dynie, grzyby, winogrona i oczywiście moje długowyczekiwane jeżyny. Kiedy tylko się pojawią wybieramy się na rodzinny, niedzielny spacer. Wracamy podrapani, umorusani, ale szczęśliwi. W tym roku nasze zbiory były wyjątkowo udane - zebrane
Wędrówki po kuchnizimę, bo można go spotkać tylko na przełomie kwietnia i maja. Składniki na trzy małe słoiczki po ok. 120-150 ml: - 20 dag liści czosnku niedźwiedziego - 5 pełnych łyżek dyni - 3 pełne łyżki słonecznika - 1 pełna łyżka białego sezamu - 1/4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin - sól - pieprz Ziarna i przyprawy znajdziecie u zaufanego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl . 1. Ziarna
Apetyczna babeczkakawy . Składniki na 28 sztuk : - 300 g płatków owsianych - 100 g żurawiny - 100 g orzechów włoskich - 100 g rodzynek - 50 g siemienia lnianego - 50 g migdałów - 50 g pestek dyni - 30 g sezamu - 3 białka jaj - 2 miarki odżywki białkowej ( opcjonalnie jak ktoś ma i chce podnieść wartość białkową) - 70 ml oleju ryżowego ( lub jak ktoś lubi kokosowego
Wypieki Renemleka (możemy użyć dowolnego, jakie lubimy) 1/4 szklanki jagód (użyłam mrożonych) 1 duży banan 1 szklanka malin (użyłam mrożonych) 2 garście migdałów 2 łyżki nasion chia 2 garście pestek dyni syrop z agawy lub daktylowy lub miód do smaku (niekoniecznie) Dodatkowo: owoce, nasiona chia, pestki do ozdoby 1. Wszystkie składniki przekładamy do blendara i miksujemy
Mała Cukierenkaorkiszowej razowej 45 g wody 2 łyżki aktywnego zakwasu żytniego Składniki wymieszać i zostawić w przykrytym naczyniu na 8-12 godz., w ciepłym miejscu. Ziarno: 50 g pestek dyni 50 g siemienia lnianego 35 g otrębów pszennych lub orkiszowych 300 g zimnej wody Składniki zalać zimną wodą i pozostawić w przykrytym naczyniu na taki sam czas, jak zaczyn. Ciasto
Przepisy na domowy ser i chlebsłodyczy, taki zdrowy deser na pewno zasmakuje SKŁADNIKI: 1 jajko, 0,5 szkl. mąki razowej, 1 szkl. płatków owsianych błyskawicznych, 2 łyżki wiórek kokosowych, 1/3 szkl. musu z dyni, 1/3 szkl. cukru 1/4 kostki masła, 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1/2 szkl. posiekanych orzechów, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżki jagód, kilka kostek gorzkiej posiekanej czekolady WYKONANIE Masło rozpuszczamy
słodki bratekstarty na tarce ser i wymieszać, by się rozpuścił. Zaprawić 1-2 łyżkami jogurtu naturalnego. Krem z kalafiora podawać np. z grzankami lub lekko podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Smacznego
Moje Qulinaria