dynia - 15472 przepisów (strona:786/1032)

Wesołe kanapki dla dzieci - z chlebem bezglutenowym 130

wykrawania ciastek. Moje kanapki: chleb bezglutenowy (*) żółty ser serek wiejski kabanos rzodkiewka pomidor ogórek kiszony papryka czerwona marchewka (w plastrach i tarta) groszek sałata szczypiorek koperek  pestki dyni siemię lniane czarnuszka  (*) Przygotowałam kanapki w formie bezglutenowej i użyłam chleba z piekarni Bułka Chleba . Śmiało mogę polecić ten wypiek, ponieważ jest naprawdę smaczny i przygotowany z certyfikowanych składników. Jeśli

Di gotuje
Ucierany placek ze śliwkami 108

Dzisiaj zapraszam na ciacho typowo jesienne, ze śliwkami. Bo z czym kojarzy nam się jesień? Jabłka, śliwki, dynia i rozgrzewające przyprawy jak cynamon, goździki, kardamon. Tych przypraw co prawda w cieście nie ma, ale są śliwki Jeśli szukacie przepisu na szybkie, ucierane ciasto w dodatku niezwykle proste, to polecam ten przepis. Oczywiście, jeśli lubicie, możecie potraktować ciasto kruszonką czy płatkami

Mieszam w Garnku
Chleb z ziaren bez mąki 114

Chleb bez mąki z amarantusem i siemieniem lnianym Składniki: Amarantus – ½ szklanki Siemię lniane Kresto – 150g Słonecznik – ½ szklanki Pestki dyni – 4 łyżki Nasiona chia – 2 łyżki Białko z jednego jaja Woda – 3-4 łyżki Oliwa z oliwek – 1 łyżka Szczypta soli Wykonanie: Wszystkie nasiona mieszamy razem z wodą, białkiem jaja, oliwą i solą. Odstawiamy na pół godziny, aby delikatnie zaczęły „kleikować

Kuchnia Bon Appetit
Chleb bez mąki z kaszy pęczak 107

Chleb bez mąki z kaszą pęczak Składniki: Kasza owsiana pęczak Risana – 200g Amarantus – ½ szklanki Siemię lniane – 50g Słonecznik – ½ szklanki Pestki dyni – ½ szklanki Płatki owsiane – ½ szklanki Jagody goji – ½ szklanki Białko z jednego jaja Woda – 3-4 łyżki Oliwa z oliwek – 1 łyżka Szczypta soli Wykonanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 25 minut. Następnie mieszamy z nasionami, wodą, białkiem jaja

Kuchnia Bon Appetit
Pesto z roszponki 141

Składniki: Roszponka – 1 opakowanie 200g Natka pietruszki – 1 pęczek Czosnek – 1 duży ząbek Orzechy ziemne – 1 garść Olej z orzechów ziemnych – ½ szklanki (bardzo dobrze pasuje też olej z pestek dyni) Ser parmezan lub inny twardy – 3 łyżki startego Sól Wykonanie: W blenderze umieszczamy umytą i dobrze osuszoną sałatę roszponkę razem z natką pietruszki, czosnkiem i orzechami. Dodajemy olej i całość

Kuchnia Bon Appetit
JESIEŃ DA SIĘ LUBIĆ ! 160

szarlotką . Lubię dni, gdy za oknem zawierucha i deszcz bębni o parapet. Lubię ciepłe , dziergane koce i migające światło kominka.  Lubię zapach i nastrój późnej jesieni, pomarańczowych halloweenowych dyń, które szybko zastępuje ciepły kolor czerwonych mikołajowych czapek.  Serio!      Jesień to długie wieczory, któ re wcale nie musz ą być nudne. To właśnie teraz my rodzice

WYSPA SZCZĘSLIWA
Granola 132

Lestello mają tak bogatą ofertę, że każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Składniki: - 1 szklanka płatków owsianych - 3/4 szklanki kaszy kuskus - 1/4 szklanki pestek słonecznika - 1/4 szklanki pestek dyni - 1/2 szklanki jagód goi - 1/2 szklanki żurawiny - 1/4 szklanki wiórków kokosowych - 10 dag suszonej moreli - garść orzechów włoskich - 1/2 szklanki miodu - 1/2 szklanki melasy - 1 pomarańcza - 3 łyżki oleju rzepakowego

Apetyczna babeczka
LUNCHBOX #3 -placki jaglane, gulasz z papryki, tofu. 178

pieczenie placków z płatków jaglanych . Przepis znalazłam na blogu Filozofia Smaku : klik .  Początkowo robiłam go na słodko, dodając do ciasta owoce. Później zaczęłam eksperymentować i dodawałam startą cukinię, dynię, kukurydzę, zioła oraz ostre przyprawy. Do gustu przypadł mi również gulasz z papryki (piments au aioli) , zaprezentowany przez Hajduczek Naturalnie: klik . Smak warzyw dopełniony jest jogurtowym sosem. PONIEDZIAŁEK Placki

Kasia Sarna
Przyprawa do Potraw z Dyni 141

Strasznie się napaliłam na Dyniowe Latte, ale żeby je przyrządzić musiałam ogarnąć przyprawę do potraw z dyni, którą poleca autorka bloga Just My Delicious . Ku mojemu zdziwieniu wszystkie przyprawy potrzebne do stworzenia tej mieszanki miałam w domu, więc zajęło mi to dosłownie kilka chwil, bo użyłam gotowych zmielonych przypraw, nie miałam cierpliwości ani ochoty na utarcie tych przypraw w moździerzu

Blondynka Gotuje
Wieloziarnisty chleb żytni na drożdżach 182

mąki żytniej (typ 720); 1 łyżeczka soli; 1/3 kostki świeżych drożdży; 1 i 3/4 szklanki ciepłej wody; Garść ziaren słonecznika; Garść ziaren sezamu; Garść ziaren siemienia lnianego; Garść pestek dyni. Dodatkowo : Papier do pieczenia lub tłuszcz do wysmarowania keksówki. Szklanka = 250 ml. Kostka drożdży = 100 g Sposób przygotowania: Drożdże pokruszyć do miseczki, dodać 1 i 3/4 szklanki ciepłej wody

Gospodyni Miejska
Bułeczki z makiem 188

letniej wody 7 g suchych drożdży 1 jajko do posmarowania bułek szczypta soli łyżeczka cukru mak do posypania (jeśli chcecie użyjcie siemienia lnianego, sezamu, słonecznika czy pestek dyni, wszystko smaczne i zdrowe, do woli) papier do pieczenia Jak przyrządzić? Składniki dobrze wymieszaj ze sobą w głębszej misce. Najpierw powoli i stopniowo dodawaj mąkę do wody i dokładnie mieszaj

Zasmakuj Kuchni
FASZEROWANA CUKINIA WARZYWAMI LUB MIĘSEM 217

odkrojonymi czapeczkami, następnie folią aluminiową / przykrywką,  podlałam odrobiną wody i piekłam w 180  stopniach przez około 40-50 minut. Oprócz cukinii polecam nadziać farszem np. patisona- kuzyna dyni. Jest lekkostrawny, dietetyczny o delikatnym smaku. Zamiast okrągłej cukinii można oczywiście nadziać tradycyjną podłużną. Cukinia faszerowana mielonym mięsem i pomidorami Smacznego

potrawyregionalne
Omlet z mąki cieciorkowej z kurkami, czyli Tortilla de Chantarela 131

Odkryłam wczoraj wieczorem, że niepostrzeżenie nadeszła jesień. Wprawdzie na straganach królują dynie i kurki, setki odmian jabłek i gruszek, śliwki „w sam raz na dżem”, ale dni są słoneczne i ciepłe (upalne wręcz). Wprawdzie zamykam okno na noc i wyciągnęłam z szafy koc. Wprawdzie kot zaczyna spać coraz bliżej mnie i spędza poranki na ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Chleb gryczany dla leniwych 212

prawdę pyszny! :)  Składniki: kasza gryczana niepalona 500 g woda 700 ml łyżeczka soli 1 szklanka maku  1/2 - 3/4 słonecznika (mogą być inne ziarna np. słonecznik i dynia) Przygotowanie: Kaszę dokładnie opłucz, przesyp do miski i zalej wodą Przykryj ściereczką i zostaw na 24 a nawet 48 h, w tym czasie kasza powinna trochę wykiełkować, a po upływie doby

pyszne zdrowości
RISOTTO Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 142

Mój ogródek pęka w tym roku od dyni i cukini. Zarówno jedno, ja i drugie warzywo bardzo lubię i z wielką przyjemnością przyrządzam z nich smakołyki w swojej kuchni. Dziś mam dla Was przepis na pyszne risotto – jedno z moich ulubionych połączeń na koniec lata. Takie połączenie ryżu Arborio z kurczakiem i cukinią smakuje bardzo fajnie, a całe danie

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania