Małgorzaty Aronia - przetwory autorka: jaimojprywatnyswiat | blog: ja i mój prywatny świat POWIDŁA BRZOSKWINIOWE autorka: vegemania | blog: vegemaniablog Dżem brzoskwiniowy autorka: Ewa - w mojej kuchni | blog: w mojej kuchni Dynia na słodko wg Di autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje Dżem z czereśni i czarnej porzeczki autorka: kawa | blog: Tylko Spróbuj Dżem z czerwonej porzeczki ( z cukrem żelującym ) autorka
Weekendy w domu i ogrodzieschłodzenia. Przed podaniem posypać chłodnik chilli i udekorować cząstkami ogórka i pomidorkami. Smacznego Jeśli lubisz zmiksowane zupy-krem z warzyw, zobacz również: krem z białych warzyw dietetyczna zupa z dyni i imbiru krem z pieczonego czosnku zupa brokułowo-serowa zupa chrzanowa z jajkiem krem z pieczonych buraków zupa pomidorowa Przepis dodany do akcji kulinarnych
Codziennik Kuchennywymieszać. Pokrojone pomidory ułożyć w misce, dodać rozdrobnionego tuńczyka i polać dressingiem. Udekorować sałatkę liśćmi bazylii. Smacznego Zobacz również inne przepisy na sałatki warzywne: Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej dyni i fety Sałatka z młodych ziemniaków i bobu Sałatka z pieczonych buraków Styryjska sałatka ziemniaczana z olejem dyniowym Sałatka z fenkułem i orzechami Sałatka słoikowa Tradycyjna sałatka jarzynowa
Codziennik Kuchennygorącym sosem. Przed podaniem posypać natką pietruszki i skórką otartą z połowy cytryny. Smacznego Jeśli lubisz pyszne makarony, zobacz również: Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym
Codziennik KuchennyWymieszaj delikatnie, tak aby sos pokrył cały makaron. Przełóż makaron na talerz i dodaj jeszcze trochę pesto i ewentualnie parmezanu. Smacznego Zobacz również: Pesto bazyliowe Pesto rosso Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z sosem śmietankowo-borowikowym
Codziennik Kuchennyosłabione siły i żołądek: Congee - zupa ryżowa Rosół lubczykowy Zupa miso Krem z białych warzyw Zupa jarzynowa z quinoa i wodorostami Pierożki wonton z aromatycznym bulionem Dietetyczna zupa z dyni i imbiru Congee z tofu, miso i glonami Bulion warzywny Dietetyczny krem z zielonych warzyw Zupa kimchi - pikantny kapuśniak koreański Smacznego
Codziennik Kuchennychlebowej typ 750 (w tej ilości zawarta jest mąka do startera chleba) 1/4 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. otrębów owsianych lub pszennych 1/4 szkl. pestek słonecznika 1/4 szkl. pestek dyni lub pokrojonych na kawałki migdałów (ale nie płatków migdałów) 1/3 szkl. siemienia lnianego 1/4 łyżki soli 1/2 łyżeczki cukru 25 g świeżych drożdży 1 i 1/3 szkl. ciepłej wody
Codziennik Kuchennyniej więcej pestek i orzechów, a mniej płatków. Składniki granoli: 12 łyżek płatków owsianych 3 łyżki orzechów nerkowca 3 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki pestek dyni 3 łyżki migdałów w płatkach 2 łyżki płynnego miodu lub syropu z agawy 1 łyżka oleju Składniki musu malinowego: 2 szkl. malin 2 łyżki brązowego cukru Przygotowanie granoli: Składniki granoli dokładnie wymieszać
Codziennik Kuchennyprzypadnie do gustu sałatka z cukinii i papryki. Moje propozycje na łagodniejsze w smaku ogórki w octowej zalewie to: ogórki curry , ogórki konserwowe , sałatka z cukinii, ogórków, papryki i dyni , sałatka z ogórków na zimę . Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 4 łyżeczki soli 8 dużych ząbków czosnku 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 2 łyżki chili w proszku 3 czerwone
Codziennik KuchennyTimes New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jesienna granola Składniki: Płatki owsiane – 500g Orzechy włoskie – 100g Orzechy laskowe – 100g Migdały – 100g Pestki dyni – 100g Rodzynki – 100g Żurawina – ½ szklanki Śliwki suszone – 1 szklanka Mak – 4 łyżki Cynamon – 1 łyżeczka Imbir mielony – 1 łyżeczka Kardamon mielony – ½ łyżeczki Goździki mielone – ½ łyżeczki Miód – 3 łyżki Woda – ½ szklanki
Kuchnia Bon Appetitswoimi różnorodnymi kolorami. Zupy przygotował dla nas Gienio Mientkiewicz. Do dyspozycji mieliśmy: zupę krem z żółtej papryki z chorizo zupę ziemniaczaną z kurkami bouillabaisse, zupę rybną krem z dyni kujawską zupę z pulpetami capuccino z barszczu czerwonego barszcz czerwony z fasolą i kulkami z buraka Oczywiście w trakcie warsztatów nie mogliśmy się powstrzymać od konsumowania naszych modelek , ponieważ pachniały
Kulinarne przygody Gatitykażda z nas miała jakąś swoją wizję. Paseczki wyszły nie do końca jak u zebry , ale całość jest bardzo apetyczna. O bie wpadłyśmy na ten sam jesienny pomysł wykorzystania dyni w swoich wypiekach. M oje babki kuszą jeszcze aksamitnym kremem a u Agnieszki przesyłają słodkie całuski. Nie tak dawno piekłyśmy razem ciasto mocno czekoladowe i już mamy kolejny pomysł
Smaczna PyzaSłodki wypiek z dodatkiem cukinii nie zdziwi już nikogo. Bardzo neutralne warzywo, które podobnie jak dynia powoduje, że wypiek z jego dodatkiem jest lżejszy i wilgotniejszy. Chlebek o korzennym aromacie z dodatkiem lawendy na bazie mąki pszennej i gryczanej, której zapewnia swoją karmelową barwę. Idealnie jesienny wypiek. Składniki (na 1 chlebek): 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki gryczanej
Mango Papajawody 900 g mąki typ 650 120 g mąki żytniej razowej 550 g wody 30 g świeżych drożdży 1 1/3 łyżki soli 1/3 szkl. mieszanki nasion (słonecznik, dynia, siemię lniane itp.) W dużej misce wymieszać łyżką pierwsze trzy składniki. Miskę przykryć folią i zostawić w ciepłym miejscu na około 12 godzin. Po tym czasie: Drożdże rozpuścić w wodzie. Wlać
Posadzone i zjedzonearomatycznie. W ramach festiwalowego menu jako przystawkę podano łososia gravlax, mus z kwaśnej śmietany i pumpernikiel. Na danie główne był dorsz norweski z purée z dyni piżmowej, soliród i ziołowa espuma. Danie przepyszne, aromatyczne, ładnie podane na ciemnych talerzach, bardzo polecam. Wszystko razem fantastycznie smakuje. Jako danie główne mój numer 1. Dla osób, które
Mała Cukierenka