swoimi różnorodnymi kolorami. Zupy przygotował dla nas Gienio Mientkiewicz. Do dyspozycji mieliśmy: zupę krem z żółtej papryki z chorizo zupę ziemniaczaną z kurkami bouillabaisse, zupę rybną krem z dyni kujawską zupę z pulpetami capuccino z barszczu czerwonego barszcz czerwony z fasolą i kulkami z buraka Oczywiście w trakcie warsztatów nie mogliśmy się powstrzymać od konsumowania naszych modelek , ponieważ pachniały
Kulinarne przygody Gatitykażda z nas miała jakąś swoją wizję. Paseczki wyszły nie do końca jak u zebry , ale całość jest bardzo apetyczna. O bie wpadłyśmy na ten sam jesienny pomysł wykorzystania dyni w swoich wypiekach. M oje babki kuszą jeszcze aksamitnym kremem a u Agnieszki przesyłają słodkie całuski. Nie tak dawno piekłyśmy razem ciasto mocno czekoladowe i już mamy kolejny pomysł
Smaczna PyzaSłodki wypiek z dodatkiem cukinii nie zdziwi już nikogo. Bardzo neutralne warzywo, które podobnie jak dynia powoduje, że wypiek z jego dodatkiem jest lżejszy i wilgotniejszy. Chlebek o korzennym aromacie z dodatkiem lawendy na bazie mąki pszennej i gryczanej, której zapewnia swoją karmelową barwę. Idealnie jesienny wypiek. Składniki (na 1 chlebek): 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki gryczanej
Mango Papajawody 900 g mąki typ 650 120 g mąki żytniej razowej 550 g wody 30 g świeżych drożdży 1 1/3 łyżki soli 1/3 szkl. mieszanki nasion (słonecznik, dynia, siemię lniane itp.) W dużej misce wymieszać łyżką pierwsze trzy składniki. Miskę przykryć folią i zostawić w ciepłym miejscu na około 12 godzin. Po tym czasie: Drożdże rozpuścić w wodzie. Wlać
Posadzone i zjedzonearomatycznie. W ramach festiwalowego menu jako przystawkę podano łososia gravlax, mus z kwaśnej śmietany i pumpernikiel. Na danie główne był dorsz norweski z purée z dyni piżmowej, soliród i ziołowa espuma. Danie przepyszne, aromatyczne, ładnie podane na ciemnych talerzach, bardzo polecam. Wszystko razem fantastycznie smakuje. Jako danie główne mój numer 1. Dla osób, które
Mała Cukierenkaszklanki mąki owsianej, 2 szklanki płatków owsianych, 1 łyżka kakao, 2 jajka, 100 g masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki posiekanych orzechów, 1 szklanka nasion słonecznika, 1/2 szklanki pestek dynia, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie Do miski wsyp wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj. Masło roztop w rondelku. Gdy ostygnie wlej je do suchych składników i dodaj jajka. Wszystko
Fit&Fast Kitchendniem na straganach ubywa śliwek, trzeba się spieszyć, aby zdążyć jeszcze upiec ciasto ze śliwkami. Niedługo też skończą się jeżyny, maliny i grzyby. Coraz więcej z kolei orzechów, brukselki, dyń - tych malutkich Hokkaido i tych o gabarytach dużej piłki lekarskiej. Pojawiają się już pomarańcze, lecz na te najsłodsze trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Październik, to taki miesiąc, kiedy gdzieś
Posadzone i zjedzonetego ekstraktu na Instagramie i nie spodziewałam się, że będzie, aż tyle zapytań o przepis. Miałam już na dziś przygotowany wpis z puree dyniowym, ale w takim razie z dynią zobaczycie się w piątek, a dziś specjalnie dla Was ekstrakt cytrynowy. Ja pokochałam domowe dodatki do pieczenia. Teraz sama przygotowuję ekstrakt waniliowy , czy cukier waniliowy , nie mówiąc już o przyprawie
Mania Wypiekaniaprzez ok. 30 minut, jeśli możemy, na koniec – grillujemy przez ok. 5 minut. Sos można wykonać ze świeżych pomidorów lub passaty. Ja zmiksowałam pieczoną dynię z przecierem pomidorowym, czosnkiem i czubrycą
Kucharzycakaszy czy makaronu :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 298 kcal) 150 g piersi kurczaka 150 g brokuła 100 g cukinii 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka pestek z dyni sól, pieprz słodka czerwona papryka czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na parze lub w wodzie al dente. Na suchej patelni podprażamy pestki i zdejmujemy
Moje Kuchenne Rewelacjesię przekonajcie. Połączenie tahini i marchewki to dla mnie nowość, którą na pewno jeszcze powtórzę. Z czym podawać? Ja najczęściej zupy krem serwuję z mleczkiem kokosowym i prażonymi pestkami dyni lub, tak jak w tym przypadku, słonecznika. Bardzo fajnie sprawdzi się również kruszonka z chleba lub grzanki. Wszystko to kwestia gustu oraz możliwości i chęci. Oczywiście można podawać bez dodatków
Blendmanwszystkich na co najmniej dwa dni. Nieźle nie? Użyliśmy kombinacji różnych nasion, płatków owsianych i bananów. Ale Ty wykorzystaj to, co masz pod ręką. Kokos, sezam, pestki dyni i żurawina też brzmią świetnie. Możliwości są nieograniczone! Oprócz tego aż cztery przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> . Przepis na ciasteczka bananowe z nasionami Składniki banan płatki owsiane
lady-och-mistrzyni.blogspot.comgotowych kopytek puszka soczewicy gotowanej na parze pół niewielkiej cebuli 2 duże pomidory malinowe 8-10 plasterków suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki mieszanki pestek (np. słonecznika i dyni) łyżka posiekanego szczypioru łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki łyżeczka bazylii cytrynowej sól i pieprz do smaku łyżeczka masła klarowanego Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory
Mienta blogcebulą w natce pietruszki Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Penne z grillowanymi warzywami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka
Moja smaczna kuchniawołowiną i dodatkami, który często robię w domu. Po tej lekturze koniecznie ugotuję wołowinę bulgogi, gimbap, które przypominają japońskie maki sushi, pierożki mandu i habokjuk, czyli rodzaj zupy z dyni i kulek ryżowych. Uwielbiam kiszonki, więc na pewno zrobię kkadugi, czyli kiszonkę z pokrojonej w kwadraty białej rzodkwi, kiedy tylko zacznie się sezon na rzodkiew. Mocną stroną książki są piękne
Ugotowane pozamiatane