dynia - 15472 przepisów (strona:775/1032)

Chleb z samych ziaren, bez mąki z dodatkiem miodu. 119

Składniki: 120g płatków owsianych, 120g łuskanego słonecznika, 60g łuskanych nasion dyni, 60g nasion siemienia lnianego, 60g oleju kokosowego (ok. 3 łyżek), 50g mielonego siemienia lnianego, 50g orzechów laskowych, 20g nasion babki płesznik (ok. 2 łyżek) (lub mieszanka nasion babki płesznika i łupin babki jajowatej), 20 g nasion chia (ok. 2 łyżek), 1 łyżka miodu płynnego, 1/3 łyżeczki soli, 330ml wody

rozgotowana
Mini bułeczki na imprezę, nadziane serem żółtym 710

jogurt naturalny,  4 łyżki majonezu, 1 czubata łyżka ketchupu pikantnego, 5 ząbków czosnku, sól, pieprz. Ponadto: 170g sera żółtego ( ja użyłam cheddar ), 1 jajko ( temp. pokojowa ), olej, pestki dyni, słonecznik łuskany, majeranek, czerwona słodka papryka, sezam. Przygotowanie:                            Smacznego

W kuchni u Moniki
Kulinarne nowINKI - czyli warsztaty z Kawą Inka i Sebastianem Olma. 137

mistrzynie w swoim fachu" szybko wyłapały błędy ! W porozumieniu z dziewczynami ustaliłyśmy właściwe proporcje ciasta i wszystko pięknie i smakowicie się udało. Pozostałe grupy przygotowywały: krem z pieczoną dynia, imbirem, kawą Inka i grzankami smażony kalafior z morelami, kawą Inka i orzechami laskowymi łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym creme brulee z kawą Inka

kolorowotorcikowo
KULINARNE nowINKI – warsztaty z Sebastianem Olmą / #instamix 129

chłopaków z RaBABARów oczywiście obfitowało w dodatek kawy -było to zaskakujące i nietypowe menu …. a jak się później okazało – wyjątkowo smaczne! W menu: Krem z pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami Smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechem laskowym Łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym Ciasto marchewkowe z kawą Inką

Ostra na Słodko
Najlepsze przepisy z blogów #2 | Przepisy z orzechami 148

słodko”, jednak w moim zestawieniu przedstawiam również wytrawne dania z użyciem orzechów, które mam nadzieję Was zaskoczą Zobaczcie też: Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię Sakiewki z kurczaka z orzechami BLOG: http://osmykolorteczy.blog.pl/ Ciasto Ferrero Rocher BLOG: http://mysweetworld.pl/ Wieprzowina w słoiku z orzechami włoskimi BLOG: http://magicznyskladnik.pl/ Sos mole czy meksykański sos z czekoladą BLOG

Kuchnia Bazylii
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 174

niewielkiej ilości, o czym niżej), makarony, ryż, kasza, chipsy, chrupki, krakersy, paluszki, musli, owoce i soki, oczywiście czekolada i napoje słodzone, a także takie warzywa, jak ziemniaki, buraki, marchew, dynia czy rośliny strączkowe. Jednym z głównych założeń diety jest spożywanie posiłków w odstępach nie większych niż 5 godzin . Oznacza to, że musimy zjeść coś zaraz po wstaniu z łóżka (załóżmy

Proste-przepisy.pl
Ekspresowy chleb z mąki krupczatki 119

mąki krupczatki 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 30 g drożdży 500 ml letniej wody ½ szklanki otrębów pszennych 3 łyżki siemienia lnianego ½ szklanki nasion słonecznika ½ szklanki pestek dyni garść orzechów włoskich garść orzechów laskowych garść orzechów nerkowca garść migdałów 10 suszonych śliwek 1 łyżka czarnuszki (plus do posypania) oliwa do posmarowania formy * PRZYGOTOWANIE Ekspresowy chleb z mąki krupczatki

Food Square
Szlakiem WGL II 114

nadrobimy. Hotel i Restauracja Stara Drukarnia – niestety najsłabszy punkt programu -placki ziemniaczane dobre, dobrze usmażone.  Pierogi ruskie tak pieprzne, że smaku już się nie czuło, zupa krem z dyni poprawna, ale nie zachwycała. Ciastka Sokołki – gościniec z podróży z Sokołowa – nie wiem, jak są pieczone i z czego, ale brak mi w nich smaku naturalnych składników. Przepis podobno tradycyjny

królestwo garów
Sałatka z pieczonych warzyw i komosy ryżowej 214

Sezon jesienno-zimowy może być pyszny i kolorowy na talerzu. Dynie, buraki, marchewki i wszystkie pozostałe warzywa korzeniowe dają nam naprawdę spore pole do popisu. Można przygotować z nich surówki, sałatki, zapiekanki, zupy. Ja bardzo lubię przygotowywać sałatki z pieczonych warzyw. Dodaję do nich w zależności od tego co akurat zalega w kuchennej szafce: kasze, komosę, soczewicę. Jest to dobry

Smakowity Blog Kulinarny
Tropikalna granola bez glutenu 143

duży słoik): 1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej 1 szklanka płatków jaglanych 1/2 szklanki pestek słonecznika 1/2 szklanki posiekanych orzechów nerkowca 3 łyżki oleju kokosowego 2-3 łyżki pestek dyni 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki syropu klonowego 1 łyżka wody różanej szczypta gałki muszkatołowej 100 gram kandyzowanego mango 100 gram suszonych daktyli Mieszam płatki, kaszę, pestki i nasiona, orzechy, wiórki

Mango Papaja
"Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn " Daria Ładocha - recenzja 143

batony mocy i inne.  Kolacje: zupa krem z białej rzodkiewki ze szpinakiem, kozim serem i miodem, miętowy hummus z dodatkiem oliwy, makaron ryżowy ze wstążkami z cukinii, pieczoną dynią i słonecznikiem, albo krem z pieczonych buraków z mlekiem kokosowym i wiśniami - mniam :-)))) Jak widać książka jest bardzo kolorowa, z mnóstwem ciekawych i smacznych pomysłów dla zabieganych. Ja na pewno

kruche babeczki
WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE 108

pietruszka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego koperku, 1 łyżeczka natki pietruszki, 2 łyżeczki soli himalajskiej, 3/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżka kminku mielonego, sezam, pestki dyni do dekoracji. Przygotowanie: Kaszę i fasolę gotujemy do miękkości. Warzywa podsmażamy na suchej patelni, po zarumienieniu zalewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Przestudzoną fasolę i warzywa mielimy w wyciskarce

Jeść, by żyć w zdrowiu
WEGAŃSKIE KOTLETY Z BOBU I KASZY JAGLANEJ Z SOSEM Z SUSZONYCH POMIDORÓW 94

kotlety blendujemy w blenderze kielichowym o dużej mocy lub przy pomoce blendera ręcznego. Formujemy kotleciki o średnicy 7 cm. Można obtoczyć w posiekanej natce pietruszki, sezamie, ziarnach słonecznika lub dyni. Pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni.  Sos: Wszystkie składniki blendujemy na gładki sos. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
PANIEROWANE KOTLETY Z PATISONA (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 171

skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej EKO, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka ekologicznego czosnku w proszku, 1/2 łyżeczki curry, 1/4 łyżeczki chilli, 3/4 szklanki wody, sezam, pestki dyni i/lub płatki owsiane bezglutenowe do obtoczenia. Wykonanie: Patisona myjemy, obieramy i kroimy na plastry o grubości 1 cm. Wycinamy miąższ z każdego plasterka. Tak przygotowanego patisona podgotowywujemy przez kilka minut

Jeść, by żyć w zdrowiu
Surowe batony Raw Bite :) 157

Jesteście ciekawi jak wypadł ich test smakowy? :) Zapraszam do recenzji poniżej :)  PROTEINOWY  owoce (47%) - daktyle, rodzynki * orzechy (21%) - migdały, orzechy nerkowca * proteiny (10%) - groch, ryż * nasiona dyni * kakao  Do proteinowych batoników podchodzę z dystansem. Wiem, że często nie zadowalają smakiem - są suche, a wegańskie proteiny potrafią zepsuć smak :/ I tak też było w tym przypadku. Batonik jest

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania