wiedziałam, że muszę z nich zrobić obiad. Uwielbiam dania jednogarnkowe to poszperałam w spiżarni i wykombinowałam danie, którym sama się zachwyciłam i zajmuje miejsce drukiem tuż za curry z dynią i ze szpinakiem ( tu znajdziecie przepis ). Dodatkowo byłam z siebie dumna, bo Nina zjadła obiad z wielkim apetytem i do tego dała mi 10/10, a na co dzień Ona właśnie
greenscarfpłatów makaronu do lazanii 1 puszka chili con carne firmy Bonduelle 1 pierś z indyka 1 puszka pomidorów krojonych sól pieprz 1 ząbek czosnku żółty ser olej keczup ( z dyni lub cukinii ) 2 łyżki zielonego groszku z puszki 1. Pierś z indyka kroimy w kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy przeciśnięty czosnek. Po chwili dokładamy mięso, kiedy się odpowiednio zrumieni
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymango i kurczakiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Sałatka makaronowa z pieczoną dynią Sałatka ziemniaczana z zielonym majonezem Sałatka z kaszą orkiszową Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z kuskusem i mozzarellą
Kulinarne przygody Gatitypiekarnika muffiny wyjmujcie. Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa 😃 🙌 💑 Składniki: 3 jaka, 8 łyżek cukru białego, 50 ml oleju z dodatkiem oleju z pestek dyni, 100 g wiórek kokosowych, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 80 g mąki pszennej, ponadto: cukier do posypania. Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy 165°C. Jajka miksujemy z cukrem
Moniki Smakołykigruszka (50%) * mango (30%) * szpinak (20%) * koncentrat soku cytrynowego BERT jabłko (55%) * mango (35%) * pomarańcza (10%) ERNIE jabłko (65%) * marchewka (25%) * dynia piżmowa (10%) * koncentrat soku cytrynowego
Zdrowie na języku :Pcoś dla siebie :) Zapraszam i życzę udanej zabawy sylwestrowej! :) Skandynawska kanapka ze smażonym jabłkiem i bekonem Szwedzka kanapka z krewetkami Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami Sałatka z kurczaka z dynią Sałatka porowa z jajkiem i rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane
Codzienne GotowanieChile i poziomek, które przypadkowo posadzono obok nich. Książka jest bardzo inspirująca. Odnalazłam w niej źródło wielu patentów, które widziałam na warsztatach gotowania czy w restauracjach np. dynię z dziurkami nadziewanymi anchois, Co bym ugotowała z tej książki? Przepisy podzielone są na pory roku. Zaczynamy jesienią z kremem selerowym z gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką
Ugotowane pozamiatanesmaki i wypróbujcie! Przepis na śledzie: Składniki (na 4 porcje): 400 gram śledzi w oleju 2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki oleju z pistacji 2 łyżki oleju z pestek dyni szczypta soli i pieprzu 1 łyżka soku z cytryny szczypta przyprawy korzennej skórka otarta z 1 pomarańczy Śledzie wymocz w zimnej wodzie przez 2-3 godziny.Masło orzechowe, oleje, przyprawy
Mango Papajabłonnik cykorii * masło kakaowe * kawałki czekolady 8% (masa kakaowa, ksylitol, masło kakaowe, emulgator - lecytyna słonecznikowa) * syrop daktylowy * rodzynki * dynia * olejek pomarańczowy (0,2%) Wiedziałam, że pomarańcza mnie nie zawiedzie :D Daje o sobie znać jeszcze przed spróbowaniem słodkości. W smaku batonik jest przepyszny! Intensywnie pomarańczowy, słodziutki, rozpływający się w ustach
Zdrowie na języku :PJesień to czas dyni oczywiście, to powrót do rozgrzewających zup i koniecznie ciepłych śniadań. Owsiankę i jaglankę jemy cały rok właściwie, ale jesienią i zimną chętniej i nie wyobrażam sobie zaczynać dnia inaczej- szczególnie w tygodniu, przed pracą. Chętniej też zapiekamy płatki owsiane, jaglane i różne kasze. Tym razem na ciepłe śniadanie kasza quionoa zapiekana z płatkami owsianymi, czekoladą
Cooking for Emilyłyżeczki oleju - 1 łyżeczka miodu (ja użyłam syropu klonowego) - 1,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia - 3/4 szklanki kefiru lub jogurtu naturalnego Dodatkowo: - 1 białko jaja - 1/2 szklanki pestek dyni Przygotowanie: Składniki na ciasto mieszamy dokładnie aż otrzymamy elastyczne ciasto. Jeśli jest za gęste możemy dolać odrobinkę wody, jeśli za rzadkie - dosypujemy mąki. Z ciasta uformować bułeczki. Powinno wyjść około
Mama z MotylemSkładniki: -1 kg mąki pszennej tortowej -0,5 kg mąki żytniej typ 720 - 1 szklanka mieszanki: płatki owsiane, siemię lniane, otręby -0,75 szklanki słonecznika -0,5 szklanki pestek dyni -0,5l letniej wody -5 łyżeczek soli -4 łyżki zakwasu Suche produkty wymieszać, dodać zakwas i wodę, wyrobić drewnianą łyżką. Odłożyć 4 łyżki do słoika (zakwas można przechowywać 2 tygodnie
Receptura smakuząbki czosnku olej rzepakowy do smażenia Na owocową salsę: 1 melon połowa granatu Sposób przygotowania: Mięso mielone łączymy z 1 łyżeczką oleju rzepakowego np. z dodatkiem oleju z pestek dyni, jajkiem, natką pietruszki i przeciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej formujemy szaszłyki, obtaczamy w bułce tartej i nabijamy na patyczek. Smażymy na rozgrzanej patelni na oleju z każdej
Kuchnia w czekoladziepieprz do smaku starty seler (ja użyłam gotowego ze słoiczka) 180g papryka 1/4 sztuki tofu 135g pomidor 1 sztuka fasola czerwona z puszki 180g kukurydza z puszki 95g pieczona dynia 100g pomidorki koktajlowe 2-4 sztuki Wykonanie: Przygotowanie sałatki jest bardzo proste. Po prostu kroimy i mieszamy wszystkie składniki w miseczce. I gotowe! Zapisz
rabarbarowoSkładniki: 3 buraczki czerwone 3 ziemniaki 3 marchewki 3 ogórki kiszone 3 cebule 1 puszka zielonego groszku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju roślinnego (najlepiej na pestek dyni, orzechowego itp.) 1 łyżka octu winnego sól i pieprz do smaku Ukraińska sałatka winegret Buraczki szorujemy i gotujemy w mundurkach. Po wystudzeniu obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewkę
Trzeci talerz