Coleslaw z młodej kapusty

Coleslaw z młodej kapusty

Coleslaw z młodej kapusty

W weekend zrobiłam pyszną surówkę, którą na pewno znacie i często robicie, coleslaw. Uwielbiam surówki z kapusty, a do tego coleslaw wykorzystałam dwa jej rodzaje, czerwoną i młodą kapustę. Surówka do obiadu. Pasuje do mięsa i do ryby. Kolrowa i smaczna! Coleslaw Składniki: 4 porcje 200 g czerwonej kapusty 200 g młodej kapusty lub białej 2 marchewki 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka sezamowego oleju 2 łyżki winnego octu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu sól i pieprz do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, surówka, marchewka, ryby, sałatka, sałatki, surówka z kapusty, obiad, czerwona kapusta, orzechy, pestki dyni i słonecznika, mięso, dynia, ryba, słonecznik, surówka z czerwonej kapusty, warzywa na patelnie, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki, ryba w occie, smaczna sałatka, sałatka do obiadu, pyszna sałatka

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.