głodne więc ciasteczka ziemniaczane okazały się rewelacyjnym pomysłem. Zapraszam po przepis. Jest to mocno przeze mnie zmodyfikowana receptura Olgi Smile . Najlepsze od razu po upieczeniu choć i na drugi dzień smakują świetnie. Nie zachowują niestety chrupkość. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)łyżkę cukru. Mieszamy i czekamy przez chwilkę. Jeżeli nadal jest bardzo miękkie ponownie dodaję cukier i mąkę. Wszystko zależy, jakie mamy ziemniaki. Masa musi osiągnąć taką konsystencję, aby dało się z niej formować placuszki. Formujemy placuszki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut. Studzimy ciasteczka na kratce. Przed podaniem
Dzieje kuchennej Wiewióryporządnie przeszło przyprawami . W dzień kociołkowania , obieramy marchew , ziemniaki i wszystko kroimy w duże kawałki ( ziemniaki najlepiej w ćwiartki – żeby się nie rozgotowały ) . Słoninę , siekamy jak drobno się da . Rozpalamy ognisko ..swoją własną pionierską metodą – tego mój instruktarz nie obejmuje " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)można wcinać " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego i słonecznej wiosennej pogody ! A jak zostanie..drugiego dnia , nawet w odgrzane w mikrofali , pachnie dymem i jest boskie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyMąż śmieje się, że nasze cotygodniowe zakupy nie mogą obejść się bez kostki lub dwóch sera feta. To prawda. Uważam, że słony smak tego sera wspaniale wzbogaca prawie każde danie. Dodaję go do sałatek, warzywnych gulaszy, pizzy, zapiekanek, placuszków i makaronów. Zresztą, jeżeli wpiszecie hasło "ser feta" do wyszukiwarki bloga, znajdziecie co najmniej 15 przepisów(...)przykryła dno patelni cienką warstwą. Smaż, aż omlet się zetnie, a jego brzegi zaczną odchodzić od brzegów patelni. Ponieważ omlet jest cieniutki, nie trzeba przewracać go na drugą stronę. Zdejmij omlet z patelni i posyp pokruszonym serem feta. W podobny sposób usmaż pozostałe omlety, do wyczerpania mieszanki jajecznej. Podawaj od razu ze świeżym pieczywem. *** Podoba Ci się
Chilli Czosnek i Oliwawłaśnie przyniosłem ci prezent. Kłapouch odjął prawe kopyto od prawego ucha, okręcił się dokoła siebie samego i z wielkim trudem przyłożył lewe kopyto do lewego ucha. - Muszę to usłyszeć drugim uchem - powiedział. - A teraz powtórz jeszcze raz to, coś powiedział. - Prezent - rzekł Prosiaczek bardzo głośno. - Masz wciąż mnie na myśli? - Tak. - Wciąż jeszcze moje urodziny? - Ależ tak, Kłapouszku(...)Prosiaczek poczuł się strasznie nieszczęśliwy i sam nie wiedział, co powiedzieć, a wreszcie pomyślał sobie, że to i tak nie zda się na nic. Wtem usłyszał czyjeś wołanie z drugiej strony strumienia. Był to głos Puchatka. - Przyjmij ode mnie najlepsze życzenia, Kłapouniu! - wołał Puchatek, który zapomniał, że to już dziś raz powiedział. - Dziękuję ci, Puchatku, już mi je dziś
Przepysznik - BLW i nie tylkoczym je wypełnicie, to zależy tylko od Was i Waszych upodobań. Chlebki są tak smaczne, że śmiało można je jeść na ciepło, posmarowane świeżym ziołowym masełkiem. Nie dajcie się prosić :) Składniki: Na 10 chlebków: 600g mąki pszennej 300ml mleka 2% 45g świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 duże jajko 5 łyżek oleju rzepakowego(...)dolać) i włączamy piekarnik na 200st C, grzałka górna i dolna. Przygotowane naany pieczemy na górnej półce ok 7 minut z jednej strony i 5 minut po przewróceniu na drugą stronę. Dodatkowo jeśli mamy funkcję grilla możemy ją włączyć na ok 2 minuty z każdej strony, skracając przy tym czas podstawowego pieczenia do 5 z jednej
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 2 łyżki masła 4 łyżki oliwy 1 kawałek białego sera, pokrojony w większą kostkę (około 250g) 1 średniej wielkości cebula 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego (nie miałam, dałam w proszku) 1 łyżka curry ¼ łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki soli morskiej (jeśli zwykłej, to mniej) ½ łyżeczki pieprzu Cayenne (ewentualnie czarnego) 1 puszka pokrojonych pomidorów ¾ filiżanki wody kleks śmietany lub majonezu Normal(...)dodaj drobno pokrojoną cebulę i smaż przez około 5 minut na wolnym ogniu. Następnie wmieszaj kmin rzymski, curry, kurkumę, pieprz cayenne. Odczekaj pół minuty i wmieszaj pomidory, wodę i drugą łyżeczkę soli. Zestaw z ognia i dodaj śmietanę lub majonez. Delikatnie wymieszaj. Ostrożnie przełóż kostki białego sera na patelnię, doprowadź do wrzenia. Wychodzą 2 porcje. Tego słucham... ( Talkie Walkie
Qlinarnie i QlinarnieKolejny tajine. Drugi po warzywnym :) Tym razem - mięsny. Jest to polędwica wieprzowa z selerem i marchewką. Dodałam do tego suszoną śliwkę, którą bardzo lubię, a na którą jakoś nie miałam pomysłu. Wykorzystałam ją więc do tajine'a z polędwicy. Ugotowałam do tego brązowy ryż i zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej, czerwonej cebulki i jabłka całość polałam oliwą (możecie też(...)minut Na najmniejszy palnik kładziemy płytkę, na nim ustawiamy talerz od tajine i przykrywamy kominem. Zapalamy gaz i od samego początku, na najmniejszym płomieniu zaczynamy dusić danie. Musicie pamiętać, że NIE WOLNO (!) stawiać naczynia tajine bezpośrednio na ogniu! Pamiętajcie również, że NIE WOLNO (!) dusić na dużym, a nawet średnim płomieniu! Tajine to naczynie bardzo wrażliwe
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comoryginale był pod nazwą kostka cappuccino, ja zrobiłam z tego torcik ;-) Składniki na ciasto: 125 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g drobnego cukru do wypieków ( dałam zwykły) 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej (proszku) 5 dużych jajek 125 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej 125 g miękkiego masła Sposób wykonania ciasta: Masło dokładnie utrzeć na puszystą(...)ponownie wszystko dokładnie wymieszać, dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki wrzącej wody i lekko wystudzić, dodać do kremu i wymieszać. Jeden blat ciasta posmarować całym kremem i przykryć drugą połową Składniki na krem na górę: 250 ml śmietany kremówki 1,5 łyżki cukru pudru 20 g kawy cappucino (proszku) do oprószenia Kremówkę ubić na sztywno z cukrem
Na słodko lub wytrawniePyszne chrupiące skrzydełka ..ale już nie są chrupiące, bo w sosie i z dodatkiem pieczarek i cebuli....ale nadal pyszne...kiedyś w takim sosie robiłam
Moje domowe kucharzenieTaki pomysł na pasztet przyszedł mi do głowy w zastępstwie - za pasztet z cieciorki, którą byłam pewna, że mam, a okazało się, że już zjedliśmy całe
Kolorowy PrzepisownikWątróbka drobiowa w innym wydaniu, razem z warzywami zapieczona w delikatnym omlecie. Składniki na 2 omlety o średnicy ok. 22 cm: -4 jajka -2
Maminek kulinarnyChyba każdy szukał kiedyś sekretnej receptury na panierkę do kurczaków z KFC :) Niestety jest ona tak pilnie strzeżona, że tylko nieliczni znają jej sekret :) Ja mam
DefinicjaSmakupostanowiłam sprawdzić, jak mi się udadzą prawdziwie domowe cantuccini. Przejrzałam sporo włoskich przepisów i zdecydowałam się na prawie idealne powtórzenie przepisu Benedetty z kanału na YT Fatto in Casa da Benedetta. Ciastka udały się znakomicie. Do tego warto pamiętać, że te ze sklepu nie są tanie, zatem lepiej zrobić samemu i cieszyć się odrobiną Italii pod własnym dachem. Zaskoczyło mnie(...)wyjąć, przestudzić trochę, na przykład 10 minut na kratce kuchennej. Po tym czasie kroić skośne kromki o grubości około 2 centymetrów i przełożyć z powrotem na blachę. Drugie pieczenia można zrobić z nawiewem. Znowu utrzymać 175 stopni i podpiec, zrumienić cantuccini jeszcze 10 minut. Są to ciastka tyleż egzotyczne co swojskie. Proste, pyszne i przez
I tu będę miała takie tewspaniałe i za żadne skarby nie oddałabym tych chwil spędzonych z moją całą rodziną. Najadłam się na maxa, nie liczyłam kalorii, popuściłam sobie trochę pasa, ale było warto. Takich dań, jakie jadam na święta, nie jem przez cały rok, więc nie było opcji, by sobie ich pożałować. Za to od stycznia biorę się w garść i znów zacznę(...)się mało przyjemny widok. Skrobia z tapioki miała naderwane opakowanie i rozsypała się na resztę produktów. Szybko jednak opanowałam sytuację i chwilę później było po problemie. Natomiast w drugiej paczce znajdowały się tylko chrupki – super, że zadbali o to, żeby nie były one zgniecione. Syropy, orkiszowy i daktylowy, były świetnie zabezpieczone przed wylaniem, dlaczego więc taki produkt
Be Fit Be Stronggofry rodem z amerykańskich czasopism kulinarnych! A więc: czy najnowszy model jest lepszy od poprzedniego i czy warto go kupić? O tym dowiecie się z tego wpisu :) Zacznijmy od danych technicznych. Model 301.6 PROFI posiada moc 1300 W, a wymiary gofra to 9,5 × 15 cm - tak jak w poprzednich modelach. Unowocześnieniem jest lampka kontrolna z łącznikiem oraz prostokątna(...)samodzielnie tę temperaturę reguluje. Koszt urządzenia jest co prawda większy niż standardowych gofrownic, ale według mnie lepiej zainwestować w porządny sprzęt, niż co rusz wymieniać jedną tanią gofrownicę na drugą... prawdopodobnie trując się chemikaliami stosowanymi w chińskich produktach. Osobiście miałam do tej pory dwie takie po 100 - 150 zł. W jednej podczas otwierania oderwała się forma od plastikowej pokrywy
Poranek na słodkoporozmawiać o wielu sprawach i posmakować. W dni wolne od nauki, czy pracy lubimy sobie dogadzać, dlatego często w weekend dzieciom pozwalamy jeść słodycze, sami pieczemy ciasta, a każde dania staramy się bardziej dopieszczać. Dla mnie taką porą dnia jest poranek. Bardzo lubię, kiedy tylko mogę rozciągać go, niespiesznie przygotowywać śniadanie, dbać o każdy szczegół nakrycia na stole, lubię(...)cieniutki i nie lubię dzielić omletów. Ale mam już wprawę w przewracaniu omletów i nie groziło to jego porwaniem się. Omlet smażymy do momentu ścięcia się odwracamy łopatką na drugą stronę i smażymy dosłownie maksymalnie 30 sekund. Zdejmujemy z patelni, przekładamy porwanym na kawałki pstrągiem, rukolą i pokrojonym w kostkę serem pleśniowym. Całość mocno obsypujemy ziarnami grantu
SMYKWKUCHNImiód. I dziś zajmiemy się właśnie tym ostatnim, czyli najpopularniejszym przysmakiem z mniszka, tzw miodkiem majowym. W tym roku mniszki już kwitną na całego, a mamy dopiero drugą połowę kwietnia. W minioną sobotę byłam na pierwszych zbiorach mniszka, i już zrobiłam pierwszy miód. Wyszedł genialny, gęsty, o pięknym zapachu i ciemnym bursztynowym kolorze. Warto zrobić samemu(...)będzie lejący, a jak dłużej, będzie pięknie gęsty, jak miód. oczywiście w garnku wciąż będzie lejący, po wystygnięciu zgęstnieje. Ja konsystencje sprawdzałam w ten sposób, że do szklanki dałam kilka łyżek i czekałam jak ostygnie , wtedy widziałam, czy mi odpowiada czy jeszcze gotuję :-) Gorący miodek należy przelać do słoików, i dokładnie je zakręcić UWAGA na ręce, żeby się
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokunawiązką rekompensuje nam poświęcony czas, swoim wybornym smakiem, oraz niezwykłym wyglądem gotowego dania. Warto więc, choć raz w roku w świątecznym okresie, skusić się na wykonanie dania ze szczupaka, a stanie się on wtedy z pewnością główną ozdobą świątecznego stołu. składniki cały szczupak o wadze około półtorej kilograma sól,pieprz dodatkowo kilka sztuk wykałaczek sznurek(...)Następnie odcedzamy wywar ( najlepiej na durszlaku), a ugotowane ryby oddzielamy od ości i ich mięso przekładamy do miski . Teraz na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i szklimy na nim drugą cebulę, pokrojoną w drobną kostkę. Zeszkloną cebulę dodajemy do mięsa obranego z ryb, dodajemy łyżkę tartej bułki, pozostałe dwie łyżki masła, rozbite jajko, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki
Miód i pieprzodpowiednich ilościach... Moreli i kokosu było za mało, ale to nie problem. Połowę moreli bowiem zastąpiłam suszonymi śliwkami, i wyszło mi dwukolorowe nadzienie, które prezentowało się bardzo ładnie. Kokosu dałam do kruszonki tyle, ile miałam, i podsypałam mąką do otrzymania właściwej konsystencji. Efekt - bardzo zadowalający. Ciacho jest bardzo maślane, dość mocno słodkie. Ja następnym razem zmniejszyłabym ilość cukru(...)przez 25 minut.Ostudzić.Morele i śliwki posiekać (osobno). Do jednej miski włożyć morele, dodać Cointreau, 1 łyżkę cukru i 125 ml gorącej wody. W drugiej misce umieścić śliwki, wlać wódkę i wsypać 1 łyżkę cukru, zalać 125 ml wody. Odstawić na 30 minut.Po tym czasie masy zmiksować blenderem.Masło utrzeć z cukrem i ekstraktem na puszystą masę
Pożeraczka, czyli raz adobrzemogłabym jeść każdego dnia. Jestem również fanką kuchni włoskiej, a jedną z moich ulubionych potraw rodem z Półwyspu Apenińskiego jest lasagne. Jeszcze nie tak dawno, przygotowywałam to danie w oparciu o gotowe paczki z sosem i płatami suszonego makaronu. Jednak nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała własnych sił, by przygotować lasagne całkowicie samemu, zaczynając(...)może się przypalić. Gotujemy kilka minut do momentu powstania gęstego sosu. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno wlewamy warstwę sosu bolońskiego. Druga warstwa to płaty makaronu. Układamy je na sosie bolońskim starając się by zakryły go całkowicie. Trzecią warstwą jest sos beszamelowy. Wylewamy go na płaty makaronu. Składników powinno wystarczyć
W mojej holenderskiej kuchnidodatku tłuszczu, bo pieczone. To taka moja wersja klopsa czy pieczeni (nazewnictwo wedle uznania). Do mięsa ugotowałam trójkolorowy makaron, który polałam delikatnym sosem cebulowym. Powstało z tego całkiem ciekawe danie, a co najważniejsze można je przygotowywać na wiele różnych sposobów. Zarówno wnętrze klopsa może być za każdym razem inne, jak i dodatki. Miałam ochotę zrobić(...)formy, lekko dociskając i wyrównując powierzchnię. Z wierzchu można posypać go bułką tartą. Moja forma jest dość krótka, więc musiałam użyć dwóch. Dlatego jeden zrobiłam z bułką tartą, a drugi bez. Klops wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 60 min. Od tej chwili klops robi się już sam, a my możemy ugotować makaron i przygotować sos, który jest równie prosty
Ratunku obiadOczywiście przez pozostałą część roku można przygotować pierogi z mrożonymi jagodami leśnymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Okrągłe pierogi na słodko nadziewane jagódkami 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Porcje 40 sztuk Przygotowanie 50 min. Gotowanie 5 min. Kalorie 110 kcal Przypominające lato pierogi nadziewane jagodami leśnymi. Podane z roztopionym(...)czasie pozostałe części ciasta trzymaj wciąż przykryte misą. Ciasto rozwałkuj bardzo cienko, szklanką wykrawaj kółka. Na środku każdego kółka ułóż łyżeczkę przygotowanych jagód leśnych, na wierzch połóż drugi krążek ciasta. Boki zlep palcami tworząc uroczą falbankę. Pierogi zamroź układając je na półce zamrażarki oprószonej mąką pszenną, jedną warstwą na płasko. Pozostaw na 30 minut do zastygnięcia, po czym delikatnie przełóż
ProstePesto.plJajka.. Chyba każdy je lubi :) W każdym bądź razie ja baaardzo :D Są zdrowe, posiadają białka, tłuszcze, węglowodany,minerały, witaminy A, D oraz niektóre witaminy
Domowa Kuchnia u Mamyprostej, domowej kuchni zaklęta jest prawdziwa magia. Pozostałe z obiadu gotowane ziemniaki, cebula, trochę sera, trochę mąki – niby nic wykwintnego, a jednak razem potrafią stworzyć danie, bez jakiego wielu z nas nie wyobraża sobie polskiej kuchni – ruskie pierogi. Ich sekret polega na odpowiednich proporcjach sera do ziemniaków, dobrym, tłustym twarogu i oczywiście cienkim, elastycznym(...)cieście. Do pierogów wybierzcie wiejski twaróg sprzedawany na wagę – ewentualnie ten w kostce, ziemniaki ugotujcie wcześniej, nie żałujcie cebuli i pieprzu, a ciasto rozwałkujcie najcieniej jak się da – tylko minimalnie podsypując mąką. Te proporcje, które podaję, tworzą dla mnie najlepsze pierogi ruskie na świecie – idealne. Są różne szkoły, różne proporcje, różne dodatki – jednak te wygrywają zawsze
Poezja smakuchętnie wzięłabym kolejną porcję. Pikantne krewetki, ciekawe i aromatyczne puree z kalafiora i w końcu genialny dodatek w postaci szpinaku z boczkiem. Całość komponuje się genialnie, polecam zrobić to danie dokładnie w takiej konfiguracji. A do tego jest to naprawdę prosta i szybka potrawa, obiad zajmie Wam nie więcej niż 30 minut! Polecane przepisy z owocami(...)wytopi się spora ilość tłuszczu. Do boczku włóż umyte liście świeżego szpinaku i pozwól im zwiędnąć. Dalsze smażenie potrwa jedynie 2 minuty. W tym samym czasie co szpinak, na drugiej patelni przygotuj krewetki. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj krewetki i smaż je z każdej strony aż zrobią się pięknie różowe. Proces smażenia z obu stron potrwa około 10 minut
nietylkopasta.plJajka.. Chyba każdy je lubi :) W każdym bądź razie ja baaardzo :D Są zdrowe, posiadają białka, tłuszcze, węglowodany,minerały, witaminy A, D oraz niektóre witaminy
Domowa Kuchnia u MamyZapraszamy na orzeźwiającego kurczaka cytrynowego z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Składniki: - 4 udka z kurczaka - 4 duże ziemniaki - sok z połowy cytryny - skórka starta z połowy cytryny
Kuchenne Wariacjedziennego. W dzisiejszym świecie to komputery pamiętają za nas. Same przestawiają, teraz już tylko metaforyczne, wskazówki, nie pytając nas o zdanie. Tak ma być, i koniec. Bez dyskusji. Nie da się oszukać i mieć choćby kilku dodatkowych godzin dla siebie... Wczoraj w kuchni spędziłam kilka godzin. Przygotowałam pełen słój nowej, pysznej granoli, ugotowałam zupę z topinambura (moją pierwszą) i upiekłam(...)Pokroić ciasto po skosie na kromki grubości 1-1,5 cm. Ułożyć je płasko na blasze. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, przewracając w połowie na drugą stronę. Ostudzić na kratce. Smacznego! Tak sobie myślę, że to połączenie smaków jest naprawdę znakomite. A może by tak wykorzystać je w jakimś innym wypieku lub deserze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMisja Listopadowa: Dania Rozgrzewające No to do dzieła: Zupa z mięsem, warzywami, ziemniakami i rzucanymi kluskami, doprawiona na ostro. Ciepło? Cieplutko! Uwielbiam zupę gulaszową. Wszyscy znajomi i ludzie z którymi pracuję wiedzą (bo chwaliłam się często), że najlepszą zupę gulaszową robi moja Teściowa. Moja nie do końca umywa się to Jej, ale też jest dobra, ba, nieskromnie powiem: bardzo(...)szczyptą soli i pieprzu. Dodajemy po łyżce mąki i dokładnie mieszamy - po dodaniu całej mąki powinna powstać gęstawa, ciągnąca się masa - tę masę nabieramy na łyżkę i pomagając sobie drugą łyżkę zrzucamy po niewielkiej klusce ciasta bezpośrednio do zupy. Całość gotujemy jeszcze około 10 minut - ziemniaki będą już bardzo miękkie, a kluski będą dobre w środku. Zupę podajemy gorącą
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Już bardziej klasycznie się chyba nie da. Truskawkowy tort bezowy. Bardzo efektowny, a zarazem bardzo prosty tort przygotowany ze składników które każdy ma w domu na co dzień - no poza świeżymi truskawkami, choć w sezonie, sporo osób kupuje co kilka dni świeżą 'dostawę' tych soczystych owoców. Tort robi się prosto i jak na dodatek bezy, bardzo szybko - zamknęłam się(...)momentu, aż beza się lekko przyrumieni (około 20 minut)Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy na ćwiartki.Ostudzone ciasto polewamy dżemem truskawkowym wymieszanym razem z sokiem, przykrywamy drugim blatem. Ponownie polewamy połączonym z sokiem dżemem i dekorujemy pokrojonymi truskawkami.Odstawiamy do stężenia.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościNiezwykłe połączenie smaku szpinaku, ricotty i gruszki, zanurzone w kruchym cieście. Istna uczta dla podniebienia. Wprawdzie trzeba się nieco napracować by taką ucztę osiągnąć, ale
Kolizje SmakówKotleciki robione były na piątkowy obiad...oczywiście bez mięsa...jedne z grzybów..a drugie z jajek..a do tego sosik z dodatkiem suszonych pomidorów z Tytki Smaku ...pycha.. Przepraszam za brak zdjęć w niektórych przepisach..W wolnym czasie [ którego ostatnio mam mało] będę od nowa wstawiać zdjęcia do przepisów..,które gdzieś i nie wiem jak zginęły(...)ciśnienie. Dla smakoszy są rewelacyjnym dodatkiem do wszystkiego, do dekoracji i tak na surowo jako przekąska, spokojnie zastępuje paluszki i chipsy . Zastosowanie: Pomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania
Moje domowe kucharzenie