Zazwyczaj ktoś szuka: szybkie ciasto bez pieczenia, łatwe ciasto bez miksera lub ciasto bez jajek. Ciasto sypane na herbatnikach jest i bez pieczenia, bez jajek i bez miksera też da się radę je zrobić. Ciasto idealne? Nie, tylko ciasto które zawsze się uda. Interesuje Cię przepis na ciasto bez pieczenia ; ciasto na ciastka, ciasto z masą budyniową? Zapraszam(...)małymi kleksami po całej powierzchni, a później delikatnie wyrównać. Wydaje się trudne bo spód jest ''ruchomy'' ale to tylko pozory, wystarczy odrobina cierpliwości. Na gorącą masę rozsyp drugą warstwę ciastek i znów masa budyniowa. Na wierzchu rozprowadź resztkę ciastek. Jak wcześniej wspomniałam, miałam trochę ciemnych ciastek i wykorzystałam je do dekoracji wierzchu. Gorące ciasto szczelnie zawiń
Dieta moja pasjalepi i smaży. Sos pomidorowy warto podlać wodą spod gotowania makaronu, gdyż wychodzi dosyć gęsty. Całość, choć prosta, wcale nie jest tak błyskawiczna do przygotowania, jak to z większością dań makaronowych bywa;) Ja przygotowywałam wszystko na jednej patelni, dlatego też najpierw trochę czasu zeszło mi na usmażenie klopsików, potem robiłam sos pomidorowy i jednocześnie gotowałam makaron. Całość zajęła(...)przyrumieniły się. Wlewamy pomidory wraz z zalewą (ja na koniec do jednej z puszek wlewam niewielką ilość zimnej wody, potrząsam puszką, by zebrać resztki sosu ze ścianek, przelewam do drugiej puszki i również potrząsam; następnie zawartość wlewam na patelnię) . Dodajemy ocet balsamiczny i gotujemy sos przez około 20 minut. Pod koniec doprawiamy cukrem, niewielką ilością pieprzu oraz dodajemy posiekane
Smaki Na Talerzuciekawy smak, ale pyszny ;) Polecam! PS Szukasz armatury przemysłowej lub kwasoodpornej? Zajrzyj koniecznie na stronę http://www.saga.info.pl/ - profesjonalne rozwiązania, gwarancja jakości i trwałości :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni(...)śliwki posiekać. Bakalie, czekoladę i pistacje dodać do masy serowej, wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. Pierwszy blat ciasta nasączyć odrobiną alkoholu, rozsmarować 3/4 masy serowej, przykryć drugim blatem ciasta, również nasączyć alkoholem i rozsmarować pozostały krem. Całość wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Po tym czasie kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem
Domowa cukiernia EwyViolaPassion Wschodnia część Polski W moich stronach ,jedno z tradycyjnych dań(...)rozwala sie nam podczas gotowania *na blacie układamy nasze porcje i to samo robimy z mięsem dzięki temu będzie nam łatwiej brać jeden po drugim * bierzemy jedna porcję rozbijamy na ręku w środek wsadzamy mięso pamiętajmy o tym że porcja mięsna nie może być za duża bo bedzie problem z "zamknieciem" kartacza
Viola cooks with passionsię z Wami przepisem na pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą. To danie przypomina mi dawne czasy. Tak przygotowane grzyby możecie podać jako samodzielne danie lub dodatek do innej potrawy. Spróbujcie. Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą – przepis własny Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą(...)czubatą łyżeczkę sosu czosnkowego, całość dokładnie łączymy widelcem. Następnie dodajemy suszoną bazylię, czarny mielony pieprz i słodką czerwoną paprykę, mieszamy. Do jednego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą, do drugiego mąkę pszenną. Pieczarki maczamy dokładnie w masie jajecznej. Następnie obtaczamy je w mące, znów w masie, a na koniec dokładnie w bułce tartej. Tak postępujemy z każdą sztuką. Na patelni rozgrzewamy
Słodkie okruszkiNaleśniki Naleśniki tradycyjne, to jest idealne śniadanie, lub podstawa do obiadu, lub kolacji. Naleśniki są zaliczane do dań trudnych w przygotowaniu, ponieważ często wychodzą grube, niesmaczne, przypalone, z grudkami lub podczas przygotowywania lepią się do patelni. W przepisie postaram się podać porady jak uniknąć tych problemów. Naleśniki z tego przepisu wychodzą bardzo dobre, cieniutkie, mięciutkie(...)naleśniki (lub tyle, aby patelnia była pokryta cienką warstwą ciasta), smażymy na średnim ogniu przez ok. 60-90 sekund z jednej strony, przewracamy i jeszcze ok. 30 sekund z drugiej, aby byli lekko zrumienione. Przed smażeniem każdej następnej porcji ciasta, patelnię smarujemy olejem. Smacznego
Kuchnia ŁukaszaWłaśnie jestem po obejrzeniu naprawdę słabego filmu. Był tak zły, że prawie się popłakałem. Stracone z życia półtorej godziny. Dlatego tym bardziej ochoczo przyszedłem tutaj żeby dać wam kolejny przepis. A to przepis nie byle jaki, bo Madzia miała objawienie, wizję dosłownie miała. Mianowicie zwizualizowały się jej w głowie faszerowane udka kurczaka. Szczerze wam powiem, że nie bardzo mogłem sobie(...)mogę dodać, że faktycznie skórka była idealnie chrupiąca, a całość perfekcyjnie pyszna. Nie wiem, czy to zasługa tej mieszanki przypraw, czy Madziowych umiejętności kulinarnych. A może i jednego i drugiego... Faktem jest, że udka wyszły mega i przyprawę mogę polecić z czystym sumieniem. 3 podudzia z kurczaka 30 g suszonych grzybów 1 mała czerwona cebula pęczek pietruszki 1 łyżeczka słodkiej
Marder&Marder Manufacturebyło tą zamianą, ja zaś dziękowałam Bogu, że obyło się bez lamentów. Przygotowanie przyjęcia urodzinowego tym razem stanowiło dla mnie mega wyczyn właśnie z powodu ograniczeń czasowych. Czasami nie da się ciągnąć kilku srok za ogon i z czegoś trzeba zrezygnować. Cieszę się jednak, że tych strat nie poniosłam zbyt wiele i udało mi się być niemalże jednocześnie w dwóch(...)smarujemy lekko stopioną czekoladą i posmarowaną stroną przykładamy do boku sernika. W ten sposób ozdabiamy całe ciasto. Ponownie w kąpieli wodne topimy białą czekoladę z dodatkiem mleka, w drugim garnuszku topimy resztę czekolady gorzkiej, również dodając 50 ml mleka. Gdy obie czekolady będą stopnie polewamy nimi naprzemiennie wierzch sernika, robiąc mozaikę. Pomocne może być użycie łyżki ( ja rozsmarowałam
Przysmaki Karolkiskładników, po czym wyłóż na oprószony mąką roboczy blat, i wyrabiaj ciasto około 10 minut. Podziel ciast na dwie równe części. W jedną połówkę wrób białe nasiona sezamu, w drugą zaś czarne. Najlepiej jest każdą połówkę ciasta rozciągnąć do postaci kwadratu, obsypać z góry nasionami, złożyć niczym kopertę i krótko wyrabiać dopóty, dopóki ziarna nie rozłożą się równomiernie(...)przypieka, jesli tak, to przykryj bułki folią aluminiową. Ostatnie dwie minuty możesz piec na dolnej grzałce, aby spody bułek ładnie się przypiekły. Po upieczeniu wyjmij bułki z piekarnika i daj im przestygnąć na kratce. Bułki w kupce. Bułki dwie. Bułki w koszyku. Widać czarny sezam na górze, a biały pod skórką. Bułka w przekroju - widać czarny sezam. inspirował przepis Scottish
Grahamka, weka i kajzerkaZupa pieczarkowa, przepyszna i prosta w zrobieniu ! Zapraszam po przepis na zupę pieczarkową, pyszną szybko zrobioną. Zupa pieczarkowa – uwielbiam jej smak, zrobiłam ją dzisiaj gdy
Kuchnia na wzgórzuRewelacyjne klopsiki, można je usmażyć na patelni lub upiec na blaszce w piekarniku. Wtedy będą idealne dla osób na diecie. Do garnka wlać wodę, dodać vegetę
Kuchnia PokoleńTaki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków
Kuchnia PokoleńNajprostsza z możliwych kombinacji. W zasadzie z sosem 3 sery bo 2 miałam już w domu. Ser żółty zawsze jest, mozzarella zazwyczaj też. Trzeba było
Gotowanie z pasjąZiemniaki – około 4 kg, 1 kg kiełbasy, 1 kg boczku wędzonego, 1 kg cebuli, 2 buraki, 5 marchewek, 2-3 liście kapusty, tłuszcz – najlepiej gęsi smalec
królestwo garówZ okazji Walentynek życzymy wszystkim dużo, dużo miłości nie tylko na dziś, ale na każdy kolejny dzień życia. A na dzień dzisiejszy wiele radości i
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki